מסלול טיול ביפן זוג+3 (15,11,5)
-
שלום למטיילים
צריכים סיוע בתכנון טיול ליפן באוקטובר, מטיילים זריז,לא הולכים הרבה ברגל...
12/10-טוקיו
13/10-טוקיו
14/10-יום טיול האקונה
15/10טוקיו
16/10 רכב לאלפים היפנים
17/10 מסלול הלוך חזור באלפים
18/10 נסיעה לקיוטו
19/10 קיוטו
20/10-נסיעה להירושימה
21/10 - אי השלום
22/10 - טיסה לטוקיו
23/10-טיסה חזרה לישראל
מתלבטים : האם ניתן להכניס את נארה?
האם ניתן לבצע את האלפים בנסיעה ברכב, ולא להשאיר אותו ליום בחנייה?
את הנסיעה מהירושימה בחזרה לטוקיו להפוך לרכבת מהירה בשביל החוויה
מה הייתם משנים?
טיול רק ברכבות-לא מתאים לנו, אין בעייה עם הנהיגה בצד שמאל
אין מטרה לחסוך בהוצאות...נשלם אח'כ
תודה מראש
ניר
-
מסלול טיול ביפן זוג+3 (15,11,5)ימים 16, 17. כבר כתבתי שאני לא מייעץ לעשות חצי מסלול הלוך וחזור. לכן קחו רכבת למצומוטו (16/10) ועשו את כל המסלול עד לטויאמה ומשם באותו היום לקנזאווה (17/10) ומשם תמשיכו.
-
מסלול טיול ביפן זוג+3 (15,11,5)אי אפשר להכניס רכב למסלול האלפיני. אפשר לשלוח אותו מקצה אחד לקצה השני. לא זול אבל כתבת שכסף לא שיקול.
המסלול עצמו לא כל כך ברור לי. יש לכם הרבה ימים של "בדרך" שעל פניו נראים כמו בזבוז זמן בטיול כזה קצר. מה התכנון לימים האלה. בנוסף פארק השלום (לא אי השלום) אפשר לעשות בשעתיים ואז מה? הייתי מוסיפה באותו יום את מיאג'ימה לדוגמה. צריך לבדוק, אולי אפשר להוסיף גם את הימג'י בדרך להירושימה. גם טיסה לטוקיו לא דורשת יום שלם. אם תצמצמו את הזמנים האלו אולי אפשר יהיה להכניס חצי יום בנארה. אבל לפני זה אני הייתי מוסיפה עוד קצת זמן בקיוטו.לפי זה יש לכם יום אחד שזה לא מספיק.
הבנתי שאתם מעדיפים רכב אבל בטיול כזה קצר ייתכן שעדיפה רכבת שתחסוך לכם זמן יקר וכך תוכלו להוסיף עוד מקומות.
-
מסלול טיול ביפן זוג+3 (15,11,5)מבחינת זמנים זה מספיק?, נסיעה ברכבת למצומוטו,מסלול+רכבת לקנזאווה
יש אפשרות לשלוח את הציוד ישירות לקנזאווה? או שצריך להסחב איתו?
-
מסלול טיול ביפן זוג+3 (15,11,5)פארק השלום....זו הכוונה לעשות גם את מיאג'ימה, ל״היות בדרך״ אומר,כן גם לעצור במקומות שלא מצריכים יום שלם של טיול,לא נעולים רק על מטרה ספציפית, לכן לא פרטתי ברמה של שעות, נראה לי שעם הילדים והתיקים, הרכבות יקחו לנו יותר זמן ופחות ניידות. טיסה לטוקיו,לא יום שלם, אבל חצי יום הולך,שאר הזמן נבלה בעיר.
אשמח לכל רעיון או הבהרה.
כמו כן איך שולחים את המזוודות ממלון למלון במידה ונוסעים ברכבת?
תודה
-
מסלול טיול ביפן זוג+3 (15,11,5)ניר, הילדים זה בנים או בנות?
בהירושימה אפשר לעשות סיבוב במפעל של מאזדה (חינם). חוויה. צריך להירשם מראש.
בטוקיו - אל תוותרו על האי אודייבה. מתאים מאד לילדים.
לדעתי יש טורנירים של סומו באוקטובר...
תשתדלו להיות סוף שבוע בטוקיו, כדי לראות את כל ה'הופעות' שיש שם בסוף שבוע.
בקיוטו - יכולה להמליץ לכם על דירה דרך air b&b מעולה. במרכז העיר, (ליד המוזיאון הבינלאומי למנגה וליד טירת ניג'ו-ג'ו המרתקת. מתאימה מאד לזוג עם 3 ילדים. דירה בסגנון יפני, שהיתה שייכת לסבא וסבתא של המארח.
לגבי רכבות - אנחנו הקפדנו לקחת בתי מלון שהם כמה דקות הליכה מהתחנה המרכזית.
אני אמנם מאד מאד נהניתי מהאקונה, אבל עם 3 ילדים - כדאי לחשוב שוב. רק יומיים אחרי טיסה ארוכה עוד נסיעות - פחות נראה לי. אולי עדיף לרכז 3 ימים בטוקיו. בלי לחץ...ואז לנסוע להאקונה/פוג'י (מערת הקרח, האגמים..) ומשם לאלפים.
-
מסלול טיול ביפן זוג+3 (15,11,5)לפוסט 4 -
צאו ב 15/10 בערב למצומוטו (לטעמי אפשר לוותר על הביקור בעיר. הגיעו רק כדי להתקרב למסלול האלפים).
ב 16 עשו את המסלול והגיעו באותו יום לקנזאווה.
17 - הרווחתם את קנזאווה (גן יפני מהמם וטירה לא פחות יפה. עיר שמשלבת גם מודרני וגם עתיק.
18 - ממשיכים לפי התכנית.
בהגיעכם בבוקר לאומאצ'י (omachi) תפקידו את המזוודות שיחכו לכם בטויאמה בצד השני.
לפוסט 5 -
יש שירות משלוח מזוודות ממלון למלון. חפש כאן באתר, יש כאלה שניסו.
הסתובבתי ביפן ברכבות במשך חודש שלם ולא התעכבתי בגלל מזוודות. בכל תחנות הרכבת יש מדרגות נעות ומעליות. ברכבות עצמן יש מקום לפני הספסל הראשון ואפשר גם לידכם, במעבר. לא רואה בזה בעיה, אפילו עם הילדים.
לגבי הירושימה מיאג'ימה וקיוטו -
אני מציע להשאר ב 20/10 בקיוטו (אין לכם מספיק ימים לעיר מקסימה זו) ולצאת להירושימה ב 21. להגיע בשעות הצהרים המאוחרות לסיור במוזיאון (בידקו שעת סגירה והשאירו שעתיים לסיור), המשיכו לעת ערב (עדיין באור) בפארק השלום ולונו בעיר (לאובמה זה לקח 3 שעות הכל
). 22/10 סיור במיאג'ימה. הנסיעה מהירושימה + האי + רכבל לפיסגה + חזרה להירשימה 6-8 שעות. משאיר זמן לטיסה מאוחרת לטוקיו.אם הטיסה שלכם מנאריטה ארצה מוקדמת לונו בנאריטה עצמה ואל תחזרו לטוקיו.
אם הטיסה ארצה מספיק מאוחרת - אפשר אולי להשאר יותר במיאג'ימה ולהגיע לנאריטה בטיסה ב 23/10 לטיסת המשך ארצה. רק חומר למחשבה.
בענין הרכב -
א. העברת רכב מצד אחד של המסלול לצידו השני - כמו שמילי אומרת.
ב. יש מצב שבנהיגה תחסכו כסף לעומת הרכבות (רכב אחד לעומת 5 כרטיסי JR) אם כי בלוז הצפוף שלכם תצטרכו לדהור על כבישי אגרה מהירים בעלות אגרות מטורפת שתגיע למאות דולרים (אין לי מושג כמה כי לא השתמשתי בהם).