ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לינה בגרדן רוט

פורום אפריקה
    4
    10
    1629
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • rmatarasso
      rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

שלום חברים,

תודה לכל המשיבים והעוזרים לשאלותי.

אני פותחת שרשור חדש בנושא לינה בגרדן רוט

שאלותי הם:

1. האם עדיף לישון בערים או בשמורות?

לדוגמא האם בביקור בציציקמה - עדיף לישון בלודגים היפים והמבודדים כדוגמאת Misty Mountain Reserve, או The Fernery Lodge & Chalets או עדיף בעיר/עיירה  Stormsrivier?

עד כמה אנחנו באמת נצא בערב בחושך?

בסהכ אני מאוד אהבתי את הלינה בלודגים בשמורות בטנזניה, האם זה דומה? שונה?

גם לגבי מפרץ פלטנברג אני מתלבטת בין לישון בלודגים היפים על החוף או עיר ניינסה?

אשמח לעזרתכם

רוית

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Eytanin
        Eytanin נערך לאחרונה על ידי

לינה בגרדן רוט

חושבני שההחלטה היא אישית (משפחתית) יותר מכל המלצה שתמצאו כאן בפורום. הסיבה היא שאין אנו מכירים את ההעדפותיכם כמשפחה. יש משפחות שאוהבות 'עיר' ויש שאוהבות 'טבע'.

בערב 'לצאת' ?? לאן? בילוי? תהיו כל כך עיפים. תרצו רק לאכול וללכת לישון.... לפעמים, בעיר גדולה, אולי תרצו לצאת לערב פיצה.... רק מקום כמו נייזנה, פלטנברג, ג'ורג', או מוסל-באיי.

העיירה (הבלתי 'מלהיבה') סטורמריוור, אינה 'נחשבת'. הלינה בה זולה יותר מאשר הלודג'ים המפוארים שבסביבה. לדעתי, לינה בפארקים תהייה זולה יותר, אבל מאוד בסיסית וזה יחייב אתכם לאכול בתוך הפארק. (במסעדת הפארק) 

הלינות בלודג'ים הפרטיים בדרום אפריקה אינם בדיוק דומים למה שמצאתם בטנזניה. הם בדרך כלל 'מפוארים' (מתוחזקים וחדישים) יותר מאשר בטנזניה. גם ההתיחסות היא יותר 'מקצועית' ופחות 'מלוקקת' מאשר בטנזניה.

לגבי ניזנה: עוד מעט יבוא משה וכמעט 'יאנוס' אתכם ללון שם. אני אישית מעדיף את נייזנה על פלאט'. אבל לא מזלזל בלודג'ים של פלאט שיכולים להיות מאוד מפוארים ומזמינים.

• m_s
          m_s נערך לאחרונה על ידי

לינה בגרדן רוט

1. לינה בשמורות או בעיירות/ערים, עניין של העדפה אישית, עפ"י איכות מקום הלינה, שירותי הסעדה בסביבה או קניית מצרכים ואו תקציב.

2. בעיירה סטורמס ריוור יש מבחר מקומות לינה, בתקציב שונה, בד"כ זול יותר מהבקתות הסמוכות לקו המים. הסעדה- את ארוחת הערב אכלנו לאחר המסלול לגשרים התלויים, במסעדה הממוקמת בקו המים בשפך הנהר- טובה.

3. יציאות לילה- באזורים המתויירים ובקייפטאון אין בעייה לצאת בלילה בד"כ למסעדה, בית קפה/בר, לווטרפרונט. עשינו זאת במספר מקומות בשעות הערב גם המאוחרות.

4. פלאט או נייזנה- בניגוד לדברי צפריר, בטיול מתגלגל אני נוהג לתכנן את מקום הלינה, בהתאם ללו"ז של האטרקציות המתוכננות לאותו יום והמרחק. אנחנו לנו בנייזנה, כי זה התאים ללו"ז של הפעילויות והבחירה הייתה טובה. אך גם פלאט היא אופציה טובה מאד.

• yuval_s
            yuval_s נערך לאחרונה על ידי

לינה בגרדן רוט

רוית - אל תתבלבלי בין העיירה Storms River לבין ה-Storms River Mouth - חלק משמורת ציציקמה שנמצא בשפך הנהר. שני מקומות שונים לגמרי. העיירה באמת לא משהו. הבקתות של SANPARKS ב-Storms River Mouth ממש נהדרות, אם כי בוודאי יותר בסיסיות מהלודג'ים הפרטיים שציינת. אם אני לא טועה זו גם האפשרות היחידה לישון ממש על קו המים ולהירדם לקול הגלים. הלודג'ים ממוקמים על המצוק, קצת רחוק יותר מהמים (ותמורת זאת מקבלים נוף יפהפה, דולפינים ולווייתנים בעונה). הם גם עולים הרבה יותר.

• rmatarasso

לינה בגרדן רוט

המון תודה לכם שאתם עוזרים לי לסדר את הרצונות והמחשבות

כרגע נראה לי שבציציקמה נתפנק בלודג' בלב הטבע

ובמפרץ פלטנברג נישן בניינסה.

יש לכם תובנות בנושא הזמנות מראש?

כי בניגוד לעולם שאני יכולה להזמין ולבטל חינם כמה ימים/שבוע מראש, כאן רוצים כבר לקחת דמי קדימה וגם תמיד יש דמי ביטול בין 5-20%

תודה שוב

רוית

• Eytanin

לינה בגרדן רוט

פלאטנברג ונייזנה הן שתי ערים נפרדות שהמרחק בינהן הוא כ30 ק"מ.

פלטנברכ היא עיר נופש ברובה ובתקופת החגים וחופשות מסתי הספר היא עמוסה לעייפה (הרבה אנשים מחזיקים שם בתי נופש). נייזנה היא יותר עיר של פורשים וגם היא מלאה נופשים בעונה. עיתוי הטיול שלכם יכתיב לכם אם להזמין מראש.

Holidays and observances in South Africa in 2016 - Timeanddate.com

www.timeanddate.com › Calendar › Holidays
                • rmatarasso

לינה בגרדן רוט

אנחנו נוסעים בחגי תשרי

נהיה באיזור הגרדן רוט 7-11/10

ובקייפטאון 12-15/10

ועוד שאלה על לינה בקייפטאון מה נחשבת השכונה הבטוחה ביותר?

• Eytanin

לינה בגרדן רוט

אני מבין שאתם מתכוונים לעיר הראשה ולא לעיר רבתי ? הבנתי נכון?

לא הייתי בוחר בSEA POINT או בGREENPOINT

הייתי בוחר בRONDEBOSH  או אפילו GARDENS או ORANJEZICHT

השניים האחרונים הם אזורים יקרים יחסית אבל עדיין אפשר למצוא בהם 'מציאות' לא רעות.

• m_s
                      m_s נערך לאחרונה על ידי

לינה בגרדן רוט

עקרונית, באם התכנית מגובשת, העדפה להזמנה מראש, יש הרבה אפשרויות ללא מקדמה או תשלום מראש.
                      החיסרון- בתקופה שאתם טסים, מזג האוויר אינו אידאלי ועלול לפגום בתכניות, הזמנה מראש פוגמת בגמישות.

בקייפטאון- מומלץ ללון בסי פוינט-באנטרי ביי או קמפס ביי. עדיפות לסי פוינט, נחשב לבטוח, קרוב, עם די הרבה אפשרויות. עפ"י המלצת משפחה שהם ילידי המקום.
                      אנחנו לנו במלון סוויטות Aha Bantry bay suits, היה טוב מאד.

• rmatarasso

לינה בגרדן רוט

תודה לכולכם

נמשיך להתקדם עם התכנית ואיתן בטח יבואו השאלות

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון