למומחי פאריז - בונז׳ור
-
היי,
מאחר ונהיה רק ימיים בפאריז (2 לילות) ומאחר והחלטנו שלא נשתמש במטרו (נוסעים עם הילדים המתבגרים שלנו), אני מנסה:
1. לבנות מכל ההמלצות את המסלול לכל יום, שיכיל רק את ה״חובה לראות״, כי אנחנו לא מיטיבי-לכת וגם לא חייבים לסמן את כל האתרים
2. בהמשך ל 1. - להבין איפה הכי כדאי להזמין מלון שיהיה במרחק הליכה לכל אחד מהמסלולים
ראיתי המלצות ליום אחד או לשלושה ימים - לא מצליחה לגבש מסלולים - מבקשת את עזרתכם

ואז אוכל סוף סוף להזמין מלון...
אז תודה רבה מראש לעונים
-
למומחי פאריז - בונז׳ורמצד אחד אתם לא רוצים להשתמש במטרו ומאידך את כותבת שאתם לא מיטיבי לכת ולא רוצים ללכת הרבה. לא מבין את הסתירה. מדוע לא להשתמש במטרו ? זו מערכת נפלאה. יש אתרי חובה פרוסים במקומות שונים בפאריז. לגבי לינה תנסי כמה שיותר קרוב לסיין בחלק השמאלי או הימני וזה יתן לך מרחק הליכה סביר לחלק מהאטרקציות בפריז.
-
למומחי פאריז - בונז׳ורהיי צחצח,
תודה על תגובתך.
הסיבה בגינה אנחנו לא רוצים להשתמש במטרו היא כי הסיפורים ששמענו על תחושת חוסר הביטחון בתקופה האחרונה במטרו - היא ממשית.
מילא היינו נוסעים רק שנינו.. אבל עם שני הילדים שלנו נראה לי שיוריד להם מהחוויה.
אנחנו מבינים שצריך ללכת ברגל רק לא רוצים לעשות עשרות ק״מ ביום.
מחפשת את אתרי ה must חשבתי על:
אייפל
מונמרט
שני האיים (כולל פומפידור)
שאנז א ליזה
לובר (?)
אבל לא מצליחה לשרטט מסלול או לוח זמנים הגיוני, מה גם שאת הלובר כדאי לבקר בשקיעה/ערב ואת המונמרט משעות הערב וכדו׳
כאן אני זקוקה לעזרתכם האדיבה ואז אוכל להזמין מלון שיהיה באמצע, בין שני המסלולים היומיים הללו.
-
למומחי פאריז - בונז׳וראני בטח לא מומחה לפריז.
אבל אולי יעזור לכם הבלוג שלי על הביקור בפריז. נדמה לי שימים מספר 8 + 11 בביקור שלנו מתאימים לדרישות שלכם.
-
למומחי פאריז - בונז׳וראין שום הבדל בתחושת הביטחון במטרו מאשר בשאר המקומות התיירותיים בעיר. אותם אנשים שגורמים לך או ליועצים שלך לתחושת אי נעימות קיימים בכל מקום. הם נותני השרות במלון , המלצרים במסעדות, בשדה התעופה, במוזיאונים. או שמקבלים את זה כמציאות של העיר או שעדיף לא להגיע. המטרו בטוחה בדיוק או שלא, כמו כל מקום תיירותי אחר בעיר. אין שום סיבה לתכנן ביקור בעיר ללא שימוש במטרו מהסיבות שהיזכרת. יותר פשוט לסנן את היועצים. נכון לפסח, לא הירגשתי שום תחושת אי נוחות באזורים התיירותיים של העיר כולל שימוש במטרו כמעט עד חצות.
-
למומחי פאריז - בונז׳ורטל - תודה על הרשמים שלכם מהמטרו לאחרונה - זה חשוב!
עמיחי - את הבלוג שלך קראתי בזמן ההכנות והוא מפורט ולגמרי עוזר (בייחוד המסלולים ששירטטת)!
האם לדעתך המונמרט יכול ״להידחק״ ליום הראשון אם נגיע אליו אחרי שער הניצחון, או שזה יותר מידי לבטטות כמונו?
ואולי ליום השני?
בכל מקרה - איפה אידיאלי לדעתך להזמין מלון אם נעשה רק את ימים 8 ו-11 שלכם?
בהרבה תודה מראש
סיגל
-
למומחי פאריז - בונז׳וראת פריז לא תוכלו ללכת כולה ברגל
גם אם תכווצו את האתרים
מעבר לכך-שיקולי לינה ,לדעתי, צריכים להיות אחרים.
מיקום נעים (רובע נעים, מסעדות בקרבת מקום, אוכלוסיה נעימה )
נ ג י ש ו ת---למטרו.
(אגב אין לי מושג למה ומי סיפר לך שהמטרו פחות נעים מ...התור למגדל אייפל, או כל שירות תיירותי אחר,או סתם מהליכה ברחובות פריז .....)
קו המטרו רצוי שיהיה קו אורכי כלומר כזה שחוצה את פריז לאורך- שמגיע לחלקים נרחבים מהעיר, ולא קו רוחב שחוצה את הגדה עצמה אבל לא מגיע אל הגדה השנייה.
או---
לינה בסמוך לתחנת מטרו גדולה בה מתנזקים כמות גדולה של קווים,אבל המינוס כאן שלא תמיד סביבת התחנה נעימה ללינה, ו...יש ללכת הרבה מתחת לאדמה.
אולי זה יסייע לך?
-
למומחי פאריז - בונז׳ורוואו יונית. - איזה יופי!
ההמלצות המאוזנות, ריבוי השכבות של אפשרויות הטיול בעיר, הסירטונים המרהיבים של מגדל אייפל והשאנז אליזה וכמובן - הקישורים לעוד ועוד פוסטים על פאריז - זה בדיוק מה שחיפשתי!
המפה האינטראקטיבית מתמהמהת לרדת אבל נראה לי שהיא אכן תהיה החברה הכי טובה שלי שם.
תודה תודה רבה !
-
למומחי פאריז - בונז׳ורמתוך האתר שיונית הפנתה אותך איליו:
נוסעים לפריז בפעם הראשונה?
סעו לפחות ל 5 ימים (רצוי שבוע)
ישנה אגדה אורבנית, שאני מאוד אוהב לספר, על התיירת האמריקאית שהגיעה לבירת צרפת, הלכה למשרד המודיעין התיירותי של פריז (25 Rue des Pyramides) ואמרה לפקיד "יש לי יומיים בעיר האורות, מה אתה ממליץ לעשות?". הפקיד ענה לה בנונשלנטיות פריזאית "אם כך מדמואזל, אני ממליץ לך ללכת ברחוב ישר עד הסיין, להתיישב ולהתחיל לבכות"… ובהחלט יש משהו בעצה הזאת. פריז, להבדיל ממסעדות המקדונלדס הפזורות בה, דורשת זמן על מנת שניתן יהיה להתחיל לעכל אותה. 5 ימים (אם לא יוצאים מחוץ לעיר) או 7 ימים אם מחליטים גם לנסוע לוורסאי או, לא עלינו, ליורו דיסני הם בדיוק הזמן על מנת שתוכלו לספוג את העיר ולהנות ממנה. פחות מזה יגרום לכם להתרוצץ כמו מטורפים בעקבות האטרקציות בפריז מבלי באמת להנות מהם.
-
למומחי פאריז - בונז׳ורצחצח,
ראיתי באתר וצחקתי.
אני אקח כמה טעימות מהעיר ונשאיר עוד לפעם הבאה

-
למומחי פאריז - בונז׳ורזה בסדר
פאריז תמיד תישאר
תטעמו את המיטב. ביומיים בהחלט אפשר לטעום ולראות כמה מן האטרקציות המרכזיות
-
למומחי פאריז - בונז׳ורבביקור הראשון שלי בפריז (זוג בלי ילדים) היו לנו 6 ימים מלאים בפריז. עדיין לא הספקנו את כל אתרי ה"חובה". אז מה? מאוד נהננו, וזה מה שחשוב. מציע לכם גם להגיע בגישה כזו - אתם לא תספיקו את אתרי החובה. רחוק מזה. מה שכן יהיה זה קצת תטעמו מפריז, והכי חשוב תשתדלו להנות. כמו שכתב צחצח - פריז תחכה לכם לטיול הבא.
בגישה כזו - אל תנסו להספיק את מונמרטר.כלומר: תקראו על המקום. תבינו את דרכי התחבורה לשם ומה עושים שם. אבל את תטיילו בגישה של "חייבים להספיק". תהיו בגישה של - אם ישאר זמן, נלך. לא ישאר זמן - לא נורא.
בטיול שלנו, את יום 11 סיימנו בפנתאון בשעה 18:00 (שעת הסגירה). מכאן רצינו לחזור לדירה כדי לארוז ועוד לצאת למסעדה לחגוג את סיום הטיול. אבל אם היינו רוצים לא הייתה בעיה להמשיך משם גם למונמרטר. זו שעה די קלאסית להגיע לשם ולראות משם את העיר בדימדומים.
אבל כאמור - כדאי להכין את תוכנית הביקור לשם, אבל לא להרגיש חובה להוציא אותה לפועל.
לגבי מלון - כדאי לשאול אחרים כאן (ולעבור על הטיפים). אני מראש לא חיפשתי מלון כי העדפתי דירה.
-
למומחי פאריז - בונז׳ורעמיחי תודה, זו בדיוק הגישה שלנו.
-
למומחי פאריז - בונז׳ור2 מסלולים יומיים שיכולים להיות מתאימים למתבגרים -
יום אחד להתחיל בלובר, משם לצעוד בגני טולארי לכיוון שאנז אליזה. לקחת מטרו מס' 1 לתחנה ליד שער הנצחון (או אחת לפניה אם רוצים הליכה קצת יותר ארוכה בשאנז אליזה). משם במטרו או ברגל אל אייפל.
אם נשאר זמן, בערב נוסעים למונמרט.
יום נוסף - כנסיית נוטרדאם, גלידה באיל סאן לואי, רובע מארה או הרובע הלטיני.
בערב אפשר לקחת שייט על הסיין.
-
למומחי פאריז - בונז׳וראני לא הייתי מבזבזת זמן על המונטמרטר, במיוחד אם תחושת הבטחון חשובה לך. זה היה המקום היחיד בפריז שבו לא הרגשתי בטוחה. גם העליה להר מכיוון כיכר פיגאל (העמוסה בחנויות של מוסלמים) וגם כמות גדולה של כייסים ממוצא אפריקאי (שחלקם כייסו תיירים אל מול העיניים של תיירים אחרים ובלי שום בושה).
אני הייתי הולכת על המסלול הזה:
יום 1: לובר - גני טולירי - שאנז אליזה - שער הנצחון - ואם ישאר לכם כח: הפנתאון
יום 2: האייפל - הסיין - הנוטרדאם
-
למומחי פאריז - בונז׳ורמיכל ו nmz תודה רבה!
כשאתן מציינות את הסיין - האם אתן מתכננות לי גם ביקור באיים בתוכו או שזה בר-וויתור כי לדעתן לא יהיה לכך זמן?
-
למומחי פאריז - בונז׳ורלדעתי תספיקו לטייל בחלק מהאיים, תוך כדי הליכה. הנוטרדאם, לדוגמה, יושב על האי איל דה לה סיטה
-
למומחי פאריז - בונז׳ורמצטרפת ומוסיפה כך:
מונמארט - בפעם אחרת. לא ביומיים שיש לכם.
לובר - בטח לא עם ילדים (ניסיתי - לא מעניין אותם), ובטח לא ביומיים.
זהו מוזיאון ענק, וכדאי לבלות את הזמן הקצר באויר הפתוח ולא בתוך מבנה גדול זה.
אפשרות טובה להתחלת יום: מטרו לשער הנצחון (שיקלו לעלות על הגג שלו) ומשם ירידה לאורך השאנז' אליזה (ברור שהכיוון המומלץ הוא משער הנצחון בירידה לאורך השדרות ולא להיפך). חנויות....
* גני הטווילרי ורחוב ריבולי לחנויות.
* גני לוקסמבורג והרובע הלאטיני. תבררי:השטת סירות קטנות על ידי הילדים. מתי?
* עליה לאייפל - עלינו ברגל - עד קומה 2 אפשרי ברגל. לא נורא בכלל. בכיף. אם כתבת שקשה לכם: יש קושי בהזמנת כרטיס באתר אינטרנט. כלומר - אין שעות פנויות לרב. תנסי. אינני יודעת מתי הנסיעה שלכם.
* רובע המארה - מומלץ מאד.
וכל הנ"ל - לא ביומיים... מה שתספיקו - נהדר.
-
למומחי פאריז - בונז׳ורנהדר!
אז מלון ברובעים ה 7 או ה 8 יהוו נקודת פתיחה מצויינת למסלולים שציינתן נכון?
אם כן - האם אלו רבעים שנעים לחזור אליהם בלילה עם ילדים (אגב הם בני-נוער

-
למומחי פאריז - בונז׳ורהי סיגל,
פריז היא העיר האהובה עלי וביקרתי בה פעמים רבות, כשהאחרונה שבהן היתה בפסח האחרון, עם שני בניי הגדולים (בני 21).
זו עיר מקסימה עם אינסוף אפשרויות לטיול.
ראשית - לא חשנו באף רגע של הטיול תחושת ביטחון או אי-נוחות וגם כמעט ולא ראינו טיפוסים חשודים / מפוקפקים / מועדים לפורענות....
שנית - לגבי המטרו: אין לך מה לחשוש וגם שם יש תחושת ביטחון. מאד קל ופשוט להתמצא ולהתנייד.
אני באופן אישי לא אוהבת את המטרו ומעדיפה לנסוע באוטובוסים - רואים את הדרך, את הבניינים, הגנים, החנויות... מאד כיף ונוח. בכל תחנת אוטובוס כתוב כמה זמן נותר עד לקו האוטובוס הבא שיגיע.
אני מאד אוהבת את הרובע הלטיני ותמיד מתאכסנת במלון או בדירה שם.
לגבי מסלולים - אם לרשותכם זמן כה מועט, אני מייעצת לכם להתרכז במסלולי רחובות וגנים, לאורך הנהר והאיים. ותרו על מוזיאונים (אלא אם כן יורד גשם שלא מאפשר לטייל בחוץ).
יום 1 : הרובע הלטיני: גני לוקסמבורג, משם לצעוד ברגל בשדרות סן מישל עד לנוטרדאם, להסתובב ברחבה, להכנס לקתדרלה ולהתרשם מגודלה ומיופיה. משם אפשר להמשיך ברגל לאיזור מרכז פומפידו או לאי סן-לואי .
יום 2: מגדל אייפל והטרוקדרו לתצפית - אפשר לגם לקחת באיזור שייט בנהר כדי להתרשם מהעיר. משם לנסוע לאיזור הלובר - להתרשם מהפירמידות הזכוכית, להצטלם ולטייל בגני טילרי המקסימים. אח"כ לרחוב ריבולי - לחנויות ולשוקו של אנג'לינה.
מזמינה אותך להתרשם גם מהבלוג שכתבתי לפני שנתיים - אולי תקבלו רעיונות.
הבנים שלי מאד נהננו ואף רכבו פעמיים על אופניים בעיר (בלעדי כמובן
אי ביקרתי בזמן הזה בתערוכת הברביות...).מצרפת לך כמה תמונות לתיאבון...
בון אפטיט,
שירלי
גשר המנעולים (החדש יחסית) ליד מוזיאון ד'אורסיי

גני לוקסמבורג

וכמובן - לא לוותר על נסיעה לראות את מגדל אייפל מנצנץ בלילה - כל שעה עגולה יש מופע של 5-10 דקות . רק מ-10 בלילה ומעלה (לפני זה היה עדיין אור).