15-17 יום ביפן - נאתגר אתכם קצת
-
היי,
אנחנו זוג בסביבות גיל ה-30, טסים לכ-16 ימים ביפן באוקטובר הקרוב (15 ימים מלאים + 2 חצאי ימים). המסלול שלנו הוא בעוגנים קיוטו - אלפים יפניים - טוקיו.
בניתי מסלול ראשוני אחרי הרבה קריאה בפורומים ובלונלי-פלנט, ואני ממש אשמח להערות / תובנות שלכם! כל הערה מבורכת כולל דברים להוריד או להוסיף (הזמן מוגבל, אז רצוי שזה יבוא ביחד).
המסלול והמקומות כתובים באנגלית כי קראתי את הלונלי באנגלית ונשארתי כבר עם השפה... מקווה שתסלחו.
כמה הערות קטנות -
1. אנחנו בראש מוצ'ילרי (אבל כן רוצים "להתפנק" איזה 2-3 לילות בריוקאן מגניב אז אם יש המלצות נשמח!)
2. באופן כללי המלצות ללינות במקומות המפורטים מטה יתקבלו בברכה.
3. אנחנו לא חובבים גדולים של מוזיאונים וגלריות וכו'. מבחינתנו נקבל את "מנת" המקדשים שלנו בקיוטו אבל אנחנו בעיקר רודפים אחרי טבע, אוכל ותרבות.
4. הנתיב האלפיני - עדיין מתלבטים אם ללכת עליו. הוא גם שורף יום וגם יקר. בינתיים שמנו אותו בפנים כי היה נראה מגניב על הנייר. אבל מפחדים שזו סתם אטרקציה תיירותית מיותרת. החלופה היא לקחת אוטובוס מטקיאמה ישר למטסומוטו. נשמח לדעתכם על הנקודה הזו.
5. במסלול למטה רשומות נקודות מעניינות בכל מקום - ברור לי שלא בהכרח נספיק "לתפור" את כל הנקודות הללו, אבל אנחנו לא מחפשים לתפור. זה בעיקר אומר לי מה יש ו"שווה" לראות מתוך הנחה שנבחר מה בא לנו כשנהיה שם ולאפשר גמישות.
תודה!!
המסלול -
Day 1 – Kyoto (Arrive afternoon)Land in Tokyo at 11 amJR Train to Kyoto (Narita Express + Shinkassen) (4 hours)Suggested itinerary: Kyoto Station, Getting settled, Dinner, evening stroll at Gion district.Day 2 – KyotoSuggested itinerary:(1) Southern Higashiyama: Kiyomizu-dera (Buddhist temple), Kasagi-ya (tea house), Ishibei-koji (street), Kodai-ji (Buddhist temple) Maruyama-koen (park), Yasaka-jinja (Shinto shrine);(2) Northern Higashiyama: Walking the path of Philosophy – Nanzen-ji (Buddhist temple), Eikan-do (Buddhist temple), Honen-in (Buddhist temple), Ginkaku-ji (Buddhist temple).Day 3 - KyotoSuggested itinerary:(1) Northwest Kyoto: Kinkaku-ji (Golden Pagoda, Buddhist temple).(2) Ararshiyama & Sagano area: Arashiyama Bamboo Groove (park), Kameyama-koen (park), Arashiyama Monkey Park Iwatayama (park);(3) Downtown Kyoto: Nishiki Market + Ponto-cho (neighborhood)Day 4 – Nara + Osaka (day trip)JR Train to Nara (1 hour)Suggested itinerary: Nara-koen main attractions walk (lonely planet itinerary, 5km, 3-4 hours).JR Train to Osaka (1 hour)Suggested itinerary: Amerika- Mura (neighborhood), Sinshaibashi-suji (market street), Ebisu-bashi bridge, Dotombori Arcade (lonely planet City Walk – Sights of Mianami, 2.2km, 2.5 hours).Optional: Umeda Sky Building (Kita area).JR Train to Kyoto (30 mins)Day 5 – Kyoto (half day)Suggested itinerary: Fushimi-Inari Taisha (Shinto shrine) at Southeast Kyoto.Optional: Go to Fushini-Inari Taisha on Day 2/3 and use Day 5 for half a day visit at the Kurama & Kibune area (Kurama-dera, Kurama Onsen, Kibune-jinja).JR Train to Takayama (5 hours)Day 6 – TakayamaSuggested itinerary: Morning Markets; Sanmachi-suji (neighborhood); Teramachi & Shirotama-Koen (neighborhood); Hida Folk Village.Optional: JR Train to Hida Furukawa (30 minutes) to visit Seto-kawa & Shirakabe-dozo (historic district).Day 7 – Shirakawa-go & GokayamaRent a car for a day (1-2 hrs drive)Suggested itinerary: Ogimachi (Shiroyama Tenbodai Observation Point); Shiramizu-no-Yu (onsen); Oshirakawa Rotemburo (onsen), Suganuma (historic building); Kuroba Onsen.Day 8 – Tateyama – Kurobe Alpine RouteTrain to Tateyama (JR to Toyama + Chitetsu / Unazuki to Tateyama) (4 hours)Optional: Stop at Toyoma for lunch/dinner, visit Choke-ji Temple and stroll the bayside Iwase neighbourhood.JR Train from to Matsumoto (1 hour)Optional: Earn an extra day by giving up the Alpine Route and taking the 1 hour Takayama – Kamikochi bus (and reverse next days order: Days 8 & 9 – Kamikochi, Day 10 – Matsumoto, Day 11 – extra).Day 9 – MatsumotoSuggested itinerary: Matsumoto-jo (castle); Nawate-dori (street); Nakkamachi (neighbourhood); By bus / rental car – Utsukushi-ga-hara-Kogen (Plateau, 1 hour); Dai-o-wasabi- Nojo (Daio Wasabi Farm) (30 mins) Utsukushi-ga-hara Onsen (15 mins).Optional: Adding a day trip to Hakuba (hiking & onsen) (1 hour JR train).Day 10 & 11 – Kamikochi (not on weekend!)Bus to Kamikochi (1 hour)Suggested itinerary: Sightseeing (Kappabashi, Myojin Pond, Taisho Pond); Hiking trails & Onsens (Shin-Hotaka Shirahone, Hirayu, Fukuchi).Day 12 – MagomeBus to Matsumoto (1 hour) + JR Train to Nakatsugawa (1 hour 30 mins) + Bus to Magome (30 mins)Optional: Stop at Kiso-Fukushima (on the JR route) for lunch and stroll at the Ue-no-dan historic district.Suggested itinerary: Transport to Magome (3-4 hours) + afternoon at the villageDay 13 – Magome – Tsumago Trail (7.8 km, 3-6 hours)Bus from Tsumago to Nagiso (10 mins) + JR Trains from Nagiso to Otsuki (3 hours) + Fujikyuko Line to Kawaguchiko (1 hour)Day 14 – Around Mt. Fuji (5 Lakes Area)Suggested itinerary: Kawaguchiko (onsen village), Maple Corridor & Tokyo Tunnel (route by bicycle), Panorama-dai (short hike), Koyo-dai (short hike).Optional: Kachi-Kachi Ropeway, Mt. Tenjo to Mt. Mitutouge hike.Fujikyuko Line to Otsuki (1 hour) + JR Train to Tokyo (1 hour)Day 15 – TokyoSuggested itinerary: Takeshita-dori (bazar), Harajuku Gyoza Ro (lunch), Omote-sando (architecture), Tokyo Metropolitan Government (city view – best), Shinjuku NS Building / Shinjuku Center Building (more nearby city views), Isetan (department store), Shinjuku Golden Gai (evening/night stroll).Day 16 – TokyoSuggested itinerary: Tsukiji Fish Market, Daiwa Sushi, Hama-rikyu Onshi-teien, Sony Building, Ueno, Tokyo National Museum, Yanaka Neighborhooud, Shibuya (evening/night stroll).Optional: Bunkyo Civic Center (city view).Day 17 – Tokyo (Flying at noon)Packing, breakfast, bye…Train to Narita airport -
15-17 יום ביפן - נאתגר אתכם קצתנשמע מצוין. לגבי המסלול האלפיני, הוא מאוד יפה אבל הצפיפות מאוד הפריעה לי. בקמיקוצ'י לא הייתי.
-
15-17 יום ביפן - נאתגר אתכם קצתראשית הערה כללית. התיכנון הצבאי המפורט שאתם מציגים מוגזם בעיני ואני בספק אם תעמדו בו מבחינת השעות היומיות. יום 4 - או נארה או אוסקה. לא מעשי לשני המקומות יחד. יום 8 - המסלול עצמו 8-10 שעות. בכלל אני לא מבין את היום הזה.
-
15-17 יום ביפן - נאתגר אתכם קצתיש לכם הרבה אונסנים בתכנון...
כמה הערות בגדול
יום 8 לא ברור לי. אתם רוצים ללון במרחק 4 שעות מטטיאמה ולהספיק גם את הנסיעה, גם את המסלול וגם טיולים נוספים באותו היום? זה לא אפשרי. אם אתם עם רכב, תלונו בטויאמה ומשם תתחילו בבוקר את המסלול האלפיני.
אני הייתי בקמיקוצ'י בסוף שבוע כיום טיול ממטסומוטו לא הייתה בעיה. אני עשיתי את 2 המסלולים הקצרים. לא כתבת מתי באוקטובר אבל אולי תגיעו לשלכת.
ביום 12 אפשר לעצור גם ב Narai.
-
15-17 יום ביפן - נאתגר אתכם קצתהיי, ראשית תודה על התגובה ושהקדשת זמן לעבור על התכנית! כמובן שלא מדובר בתכנון צבאי ואין כוונה להספיק את כל מה שכתוב שם. כמו שכתבתי, מדובר ברשימה (אולי לא ממצה) של נקודות העניין בכל מקום, שחשבתי שעשויות לעניין אותנו. אנחנו לא מחויבים ולא מתכננים את הכל. למשל, רשמתי מקדש מעניין באיזו עיירה באלפים אבל אולי אחרי קיוטו יהיה לנו מספיק מקדשים ונחליט שאין כוח
בכל מקרה, אנחנו ממש נשמח לקבל גם הערות לגבי המתווה הכללי (למשל, למה לא להוריד את היום הזה ולהוסיף במקום ביקור במקום ההוא) וגם לגבי התכנים עצמם (למשל, שאי אפשר להגיע לטויאמה ולעשות את הנתיב האלפיני, באותו היום).
לגבי אוסקה ונארה - התכנית המקורית הייתה לפסוח על אוסקה ולבקר רק בנארה, אבל אז ראיתי המלצות ליום משולב "למי שאין זמן". אז הוספתי את אוסקה כאופציה, אם נרגיש שמיצינו מקדשים ובא לנו רק חצי יום. אשמח מאוד לעוד הערות ושאלות אם משהו לא ברור. תודה!!
-
15-17 יום ביפן - נאתגר אתכם קצתהיי, אז ככה- לגבי האונסנים - רשמתי את ה'מעניינים' שהומלצו בכל מקום שנהיה בו ויש כאלה. ברור שלא נבקר בכולם - בשל אילוצי זמן / חשק וכיו"ב. אגב, אם יש לך המלצות לאלה שעדיף לא לפספס - נשמח לשמוע. לגבי יום 8 - אני מבין. ננסה לתכנן זאת כך שאת הנסיעה נעשה יום לפני. השאלה היא אם באמת כדאי בכלל ללכת לנתיב האלפיני או שזו סתם אופציה יקרה ותיירותית מדי? מה דעתך? לגבי המועדים — 2-17/10
תודה!!
-
15-17 יום ביפן - נאתגר אתכם קצתאני לא מתה על אונסנים כך שאני ממש לא יכולה להמליץ.
לגבי המסלול האלפיני. זו חוויה. אני לא יכולה להגיד שזו חוויה מיוחדת רק ליפן אבל המסלול נחמד. מוקדם עדיין לנבא את השלכת, אבל בתקופה שאתם נוסעים אתם אמורים לראות שלכת לאורך המסלול וזה כן שווה בעיני. החיסרון הוא הצפיפות שמן הסתם תגדל בתקופה הזאת. פה באמת הייתי אומרת לא לנסוע בסוף שבוע.
אני נוטה להמליץ בגלל השלכת (אבל שוב, קצת מוקדם לקבוע בוודאות תאריך מדוייק) אבל אם יש לכם ספקות תחפשו מקום אחר שיעניין אתכם יותר (ממליצה כמובן בגלל התקופה מקומות שאפשר לראות שלכת).
דרך אגב, את המסלול הזה אתם מתחילים בבוקר מטויאמה ומסיימים בערב במטסומוטו ללא אתרים נוספים. הוא ייקח לכם את כל היום.
-
15-17 יום ביפן - נאתגר אתכם קצתאכן המסלול האליפי הוא יקר (100$ לאדם, בין אם בכיוון אחד מההתחלה ועד הסף ובין אם חצי מסלול הלוך ושוב), תיירותי מאד (עם הרבה מאד יפנים) ויכול להיות צפוף, אבל מאד יפה. עשיתי אותו עם הפתיחה כשעוד היו קירות שלג של שבעה מטרים.
יחד עם זאת אני לא בטוח שבטיול של 17 יום זה מוצדק להקדיש לו יומיים (יום המסלול, חצי יום לפני וחצי אחרי). את השלכת, בניגוד לסאקורה ניתן לראות בכל מקום ביפן והם לבטח יפים מאד בכל האלפים.
מכיוון שיש לכם רק 17 ימים, הייתי בונה את הימים 7-14 באלפים ללא המסלול האלפיני:
נוסע מקיוטו לקנזאווה ומתחיל למשוך ממערב לזרח דרך שירקאווה-גו לטאקאיאמה, קמיקוצ'י יורד דרומה בעמק קיסו לכיוון פוג'י והאקונה ומסיים בטוקיו.
מקנזאווה (או אפילו מטאקאיאמה) הייתי שוכר רכב לכל המסלול, כי בתחבורה ציבורית תפספסו את כל היופי של טיול הטבע והנופים,
תחפור על עמק קיסו. יש שם כפרים יפים (טסומאגו ומאגומה אבל לא רק הם), יש (יאוטסו) את מוזיאון חסיד אומות העולם - סוגיהארה, ועוד נופים יפים לאורך הדרך
-
האלפיםאין לי בעיה עם המסלול, יש לי רק שאלה טכנית...למה המסלול האלפי לוקח יומיים? ראשית שהנסיעה ברכב לטויאמה משירקווה-גו לא לוקחת 4 שעות. זה נראה לי מוזר אז בדקתי. אמור לקחת שעה ורבע בערך. ושנית איפה חצי היום הנוסף?
-
האלפיםמילי, בואי נבנה את הטעון בשלבים -
לטעמי יש לעשות את כל המסלול מצד לצד ולא את חצי.
לכן אי אפשר להגיע עם רכב שכור. (אפשר, אבל אז צריך לסובב את כל האלפים כדי לאסוף אותו).
לכן צריך להיות בנקודה קרובה יחסית כמו טויאמה או קנזאווה מצד מערב, או מצומוטו או אומאצ'י מצד מזרח.
למקומות אלה צריך להגיע יום קודם ולעזוב למחרת.
מילא בקנזאווה יש ענין ואפשר להיות בה יומיים מלאים והיא יעד טיולים טוב. אבל בטויאמה, מצומוטו או אומאצ'י אין הרבה. הייתי במצומוטו יום שלם, לא אמליץ להגיע אליה כנקודת ענין.
ומכאן שני חצאי הימים.
-
האלפיםהיי, שוב תודה. אני בוחן את עניין הרכב - זה לא צפוי לייקר משמעותית את המסע? כרגע תכננתי שימים 1-14 יהיו עם ה JR Pass וממה שאני מבין אתה אומר לקחת את הJR Pass רק לשבעה ימים הראשונים (שזה יותר יקר פר יום) ואז עוד 7 ימים ברכב (שזה נשמע לי גם יקר - עדיין מנסה לברר עלויות ואשמח לעזרה פה).
-
האלפיםהייתי עם רכב שכור ומאחר ואחד הקטעים המרכזיים היה סגור בגלל עבודות תחזוקה עשיתי את הקטע האלפיני פעם ממאטסמוטו (אוזיגאווה) עד לסכר ובחזרה ובפעם השניה מטויומה עד מורדו(קירות הקרח) וחזרה.
לדעתי אם אתם אוהבים שלג ומראה כמו במורדו אל תפספסו - אם התמונה לא עושה לכם את זה תמשיכו הלאה.
עלות רכב שכור קטן (טויוטה ) כ- 70$ ליום כולל GPS מובנה.
שימו לב מסלול הנסיעה ברכב מטאקיימה למאטסמוטו דרך קאמיקוצי לא קל. הדרך הררית הכבישים לא רחבים והמנהרות מרובות.
-
האלפיםהי,
1. תבדוק שעות פתיחה-סגירה של האתרים כולל המקדשים. מקומות רבים נסגרים ב- 17.00.
2. טוקיו - קצר מדי לטעמי. היא עיר מדהימה.
3. בקיוטו - תבדוק ביקור ב- nijo-jo...
-
האלפיםרק מציינת שהייתי באוקטובר ואין קירות קרח, הם נמסים באיזור יוני או יולי עד כמה שאני יודעת. אנחנו ראינו שלכת במסלול הזה וזה היה מאוד יפה.
בכלל, אתם תיהיו בתקופת השלכת ואני ממליצה לכם להסתכל בjapan guide איפה היא צפויה להיות בתאריכים שלכם ולתכנן בהתאם.
-
חישוב מסלול מחדשהיי רוני, הקשבנו לעצתך וחיברנו מחדש את המסלול כמפורט להלן (בראשי פרקים בלבד):
Day 1 – Kyoto (Arrive afternoon)
Day 2 – Kyoto
Day 3 - Kyoto
Day 4 – Nara + Osaka (optional)
Day 5 – Kyoto (half day + drive to Kanazwa)
Day 6 – Kanazawa
Day 7 – Shirakawa-go & Gokayama - Takayama
Day 8 & 9 – Kamikochi
Day 10 – Matsumoto
Day 11 – Kisso Valley (drive to Magome)
Day 12 – Magome – Tsumago Trail
Day 13 - SPARE DAY
Day 14 – Around Mt. Fuji (5 Lakes Area)
Day 15 – Tokyo
Day 16 – Tokyo
Day 17 – Tokyo (Flying at noon)
יום 13 הוא יום ספייר שככה"נ נבלה עם הרכס בקיסו וואלי - אני עוד צריך לסיים לחפור על זה.
אבל כעת נתקלנו בבעיה אחרת.
משהו בתכנון הטיול מבחינה תחבורתית מאוד לא מסתדר. זה מרגיש ממש לא יעיל. אם קודם בנינו על פאס רכבת של 14 ימים שבמהלכם 'נתפור' את כל הטיול עד החזרה לטוקיו, כאן יש לנו באמצע 7 ימים של רכב ונראה שלא בטוח שיש הגיון אפילו לקחת את הפאס של ה7 ימים כי הוא יכסה רק את הנסיעה מטוקיו לקיוטו, טיול היום לנארה והנסיעה לקנאזאווה.
לכן, רציתי לשאול האם יש לך רעיונות איך לייעל יותר את הנסיעה. למשל להפוך / לשנות סדר של מקומות, לקחת טיסות פנים וכד'.
תודה!
-
חישוב מסלול מחדשראשית זה נראה לא רע אם כי נדפק לכם הרעיון של טיול "מוצ'ילרי".
שנית אין צורך להקדיש יום שלם לטיול ממגומה לטצומאגו. זה יותר שעה שעתיים. תלוי בכיוון (עליה או ירידה).
ולבסוף הייתי מוותר על מצומוטו כליל ומדרים מקמיקוצ'י לעמק קיסו.
ככה מתפנה לכם עוד יום וחצי, ס"ה 2.5.
ימים אלה אני ממליץ, למרות שלא כללת את זה, להירושימה ומיאג'ימה.
האם קניתם כבר כרטיסים והאם הם ברי שינוי. היה יעיל מאד לנחות בטוקיו ולהמריא מאוסקה.
אתה צודק שאפשר לשנות את גושי הטיול.
אם תנחתו ותתחילו בטוקיו, תמשיכו עם הרכב לאלפים+קיסו ותרדו דרומה מקנאזווה להירושימה ואז לקיוטו תוכלו לסיים באוסקה.
ככה יהיו לכם הנסיעות הבאות ברכבת:
קנאזווה - הירושימה - קיוטו, ועוד יספיק לכם הפאס לאוסקה.
שתי נסיעות אלה עלותן הכוללת כ 250$ כעלות הפאס לשבוע, ואז "תרוויחו" את קיוטו אוסקה - כסף קטן של 10$.
אבל אם בכל זאת תמריאו מטוקיו אז קיוטו - טוקיו זה כ 150$ = רווח נקי.
זה נראה בערך כך - אתה צריך לחדד הזמנים.
1 – Tokyo
2 – Tokyo
3 – Tokyo
4 – Around Mt. Fuji (5 Lakes Area)
5 – Kisso Valley (drive to Magome)
6 – Magome – Tsumago Trail
7,8 – Kamikochi
9 – Shirakawa-go & Gokayama – Takayama
10 – Kanazawa
רכבת 15550 יין
הירושימה 11,12
רכבת 11210 יין
13 – Kyoto
14 – Kyoto
15 – Kyoto
16 – Kyoto
17 – Nara + Osaka (optional)
-
רוני, סליחה על העיכוב בתשובהאבל בקושי יש לי זמן לעצמי בימים אילו

לגבי חלוקת הימים, מכיוון שטויאמה יותר קרובה מקנזווה אפשר להגיע אליה. מכיוון שהמרחק לא רב ואין בה מקומות עניין העיר משמשת רק ללינה ולכן אם יוצאים לכיוון העיר בסביבות 17:30-18:00 הרי שלא מדובר בחצי יום.
לגבי מאטסומוטו, אני כן חושבת שהעיר שווה ביקור בייחוד הטירה ובטח אם לא מבקרים בהימג'י (או טירה "שווה" אחרת) מכאן שכן שווה להקדיש לדעתי כשעתיים בטירה אולי גם סיבוב קצר בעיר (תלוי בזמן) ומשם להמשיך לקיסו וואלי.
-
היטאצ'י או פיג'יהיי,
המסלול שלנו כרגע:
קיוטו 4 ימים
נארה 1 יום
אלפים 7 ימים
אזור הר פיג'י (אגמים) 1 יום
טוקיו 3 ימים
שוקלים להחליף את פיג'י בהגעה יום מוקדם יותר לטוקיו, וניצולו לגיחה לפארק היטאצ'י. אם נעשה זאת זה יהיה לקראת אמצע אוקטובר (14.10) בדיוק מתי שצפויים המרבדים האדומים הללו מהתמונות

האם כדאי, בהתחשב שהדבר כרוך בוויתור על אזור הר פיג'י באותה תקופה?
תודה!
-
היטאצ'י או פיג'ילא הייתי בהיטאצ'י אבל זה נראה יפה.
הבעיה בפוג'י שהוא בדרך כלל מכוסה עננים ורק לעיתים הוא "נפתח". אבל כשזה קורה, ואתה שם לראות - זה מראה שלא ישכח, לדעתי יפה יותר מכל גן פרחים, יפה ככל שיהיה.
אז זה באמת לשיקולך הבלעדי וזה קצת מעין הימור.