ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בעיה בהוצאת ויזה!!

פורום צפון אמריקה
    16
    32
    7376
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • n92
      n92 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

לפני כשבועיים הייתי בראיון בשגרירות ארה"ב לצורך הוצאת ויזה.

הייתי אמור לטוס לארה"ב לטיול של 3 שבועות.

אני בן 24, כרגע לא לומד, אבל מתחיל קורס באונ' ת"א בספטמבר הקרוב,

עובד כמדריך כושר בחברה ידועה.

בראיון שאלו אותי לגבי מטרת הטיול, אמרתי כי אני מתכוון לנסוע ל-3 שבועות לבקר את דוד שלי שחי בארה"ב (היה אזרח כאן ואז עבר לשם וחי שם כבר 11 שנה).

שאלו אותי אם אני לומד כרגע, אמרתי שלא, ואז שאלו על מקום עבודתי.

הסברתי שאני עובד בחברה כמדריך כושר וכי השכר שלי הוא ממוצע.

באותו רגע נאמר לי "אני מצטערת, לא יכולה לאשר לך ויזה לארה"ב. החלטה שלי".

הייתי בשוק ומאוד לחוץ ובהלם, שאלתי מהי הסיבה לסירוב, נאמר לי "המשכורת שלך לא מספיק מבוססת".

יצאתי מהשגרירות מושפל וכעוס, לא האמנתי שאקבל סירוב כל כך מהר ובכזאת קלות.

השאלה שלי היא כזאת - אני יוצא לקורס בתחום הכושר שנפתח בחודש ספטמבר הקרוב, יש לי כבר אישור לימודים משם ותעודת סטודנט.

אני מאוד רוצה לחוות את ארה"ב ולטייל עם דוד שלי שחי שם, ואני פשוט מרגיש צורך לנסות שוב והפעם לא להיות בשוק וכן לדבר ולהציג את דבריי.

אני פוחד מסירוב נוסף, עקב העובדה שעברו רק שבועיים מאז הסירוב הראשון שלי לויזה.

אמנם אני חוזר עם אישור לימודים וגם מכתב מהחברה בה אני עובד שמסביר כי אני יוצא לחופשה של 3 שבועות וממשיך לעבוד שם. אך פוחד לעבור שוב השפלה ולקבל סירוב...

אני יודע שהם בעיתיים מאוד עם צעירים ישראליים, אבל אני באמת סה"כ רוצה לבקר את דוד שלי ולטייל איתו בכמה מקומות בארה"ב. מה עוד אני יכול לבקש?

השאלה שלי היא כזאת - האם תקין לחזור אליהם נניח חודש לאחר הסירוב, בצירוף אישור לימודים ומכתב מהעבודה על כך שאני יוצא לחופש וממשיך לעבוד בחברה?

כבר נואש ולא יודע מה לעשות. כל כך רציתי לנסוע לטייל שם, לא תיארתי לעצמי שצריך לעבור את כל הבירוקרטיה וההשפלה הזאת לצורך כך. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • סווudiקאפ
        סווudiקאפ נערך לאחרונה על ידי

בעיה בהוצאת ויזה!!

האמריקאים התנסו עם לא מעט ישראלים צעירים (כמו גם צעירים ממקומות אחרים בעולם) שבמקום לטייל נסעו לעבוד בעגלות, תמונות ועוד, האמריקאים מאד קפדנים בנושאים אלו וכשיש להם חשש שמתבסס על הנתונים שהם שואלים שהאדם מבקש הויזה אינו מבוסס כלכלית או שיישאר שלא כדין לאחר כניסתו הם פשוט מונעים ויזה - זה בסמכות אותם האנשים שמבצעים את הראיון.

לגבי ערעור - למיטב ידיעתי יש מנגנון כזה גם למקרים קשים יותר אבל צריך לקרוא באתר שלהם או להתקשר ולבדוק כמה זמן לאחר סירוב ניתן להגיש שוב בקשה ובאילו תנאים.

• may east
          may east נערך לאחרונה על ידי

בעיה בהוצאת ויזה!!

היית צריך להגיע עם המכתב מהמעסיק כבר בפעם הראשונה !

תסתכל באינטרנט מה בדיוק הפורמט שצריך להיות !

(כמה זמן עובד, כמה חופשה ושאתה חוזר לעבודה שלך)

כל אישור לימודים הוא טוב ושוב - היית צריך להביא אותו.

כנראה לא התכוננת טוב לראיון. כל המידע הזה ידוע וכתוב בהרבה פורומים.

אני הייתי מנסה שוב. מקסימום.. הלכו 600 שח.

ואל תראה את זה כהשפלה. זה מנגנון ההגנה שלהם ואתה צריך ללמוד לחיות עם זה בשלום (גם לא כל אחד שרוצה להכנס לישראל מקבל ויזה...)

• n92
            n92 נערך לאחרונה על ידי

בעיה בהוצאת ויזה!!

אני הבאתי מכתב מהעבודה וגם תלושי שכר ופירוט עובר-ושב שלי,

אבל פשוט לא עניין את הקונסולית להסתכל במסמכים, היא קבעה שלא אקבל ויזה בגלל סעיף 214(b) - חוסר הוכחות מספקות לכך שבכוונתי לציית לתנאי הויזה.

עשיתי טעות והייתי תמים, לא תיארתי לעצמי שאקבל סירוב בכזאת נחרצות..

כעת מה שהשתנה מהראיון הקודם הוא שאני כבר רשום לקורס לימודים שיחל בספטמבר, קיבלתי תעודת סטודנט וגם יש לי עדיין מכתב מהחברה בה אני עובד על כך שהם ממשיכים להעסיק אותי וכי אני יוצא לחופשה של 3 שבועות.

פשוט שמעתי שאין טעם לבוא שוב לריאיון כי אני אקבל ישר סירוב נוסף.

אנשים מחכים מינימום חצי שנה או לא ניגשים כלל שוב..

באמת שלא יודע מה לעשות.

זאת בדיוק התקופה שלי לנסוע לחופשה ל-3 שבועות, כשאני עדיין לא מתחיל את הקורס ומבחינת עבודה העניין מתאפשר לי. מתסכל לגמרי..

• lirom6112
              lirom6112 נערך לאחרונה על ידי

בעיה בהוצאת ויזה!!

השגירות ממליצה לחכות 6 חודשים בין הגשות הוויזה.

אין טעם שתגיש בקשה חדשה, כי לא השתנה כלום (הקורס מתחיל בספטמבר, הרבה זמן)....

השכר שלך, לא השתנה.

לא היית צריך להזכיר/ לרשום שאתה " נוסע לבקר את הדוד שלך ", הרי מבחינתם, יש לך סיבה להישאר שם להרבה זמן.

עדיף , שתחכה לפחות שנה מיום הסירוב.

אין פה עניין של לשכנע את הקונסול, הרי בודקים את הנתונים שלך, לפני ההגעה לשגרירות.

בהצלחה. 

• דוקטור דו ליטל
                דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

אני מציע שתרד מהריגשי (כן/לא השפלה) ונעבור לתכלס

כשאמריקאי אומר לך שהוא ממליץ לך לא לעשות משהו זה כאילו ישראלי הורה לך מפורשות לא לעשות משהו. המלצה באמריקאית שווה ציווי בישראלית.

אם שגרירות ארה"ב כתבו באתר שהם ממליצים לחכות לפחות חצי שנה מבחינתך הם אמרו לא להגיש.

סע לטיול במקום אחר, אולי תפגש עם הדוד שלך בקנדה ותטיילו שם, ארה"ב בחצי השנה הקרובה נראית לי סגורה בפניך.

לפעם הבאה תתקן את מה שעשית לא טוב בפעם הזו. לא היית תמים - היית לא מוכן.

קורה, לא נעים, תחכה חצי שנה או שנה ואז תגיע מוכן כמו שצריך.

• may east

בעיה בהוצאת ויזה!!

רישום לקורס, זה לא משהוא "כבד" שמראה על קשר לארץ. אם היית אומר רישום ללימודי תואר 1, זה משהוא אחר.

ורישום עו"ש לא רלוונטי בכל מקרה.

אם הבאת את כל המסמכים, ובעצם בפניה נוספת אין לך מה לחדש, אז באמת אין טעם לגשת שוב אחרי תקופה ככ קצרה.

גם יכול להיות שבעוד שנה המצב שלך יהיה אותו דבר, ושוב תקבל סירוב...

צר לי. באמת מעצבן.

אחיין שלי רצה לעצור בדרך חזרה מדרום אמריקה לבקר קרובי משפחה.. קיבל סירוב. ואני יודע ממקור ראשון שלא היתה שום כוונה להשאר/לעבוד שם..

אבל אין לך אפשרות לשכנע.. ברגע שאמרו "לא", זה לא נתון יותר למו"מ.

• n92
                    n92 נערך לאחרונה על ידי

בעיה בהוצאת ויזה!!

תראו, הסיבה שבגללה לא קיבלתי ויזה היא בעיקר בגלל משכורת לא מבוססת.

אני יוצא לקורס בחודש ספטמבר שקשור למקום עבודתי, יש לי מכתב מהחברה המאשר בזאת כי אני עובר השתלמות וממשיך את תפקידי כמאמן כושר בחברה.

אני חושב שזה נחשב שינוי משמעותי לעומת הריאיון שעברתי לפני שבועיים וקיבלתי סירוב, בו אמרתי כי איני לומד כרגע והמשכורת שלי ממוצעת.

בנוסף, לא יודע עד כמה זה קשור, יש לי זימון לחודש ספטמבר לבי"ח, לפגישה עם פרופסור שאני מטופל אצלו כבר כמה שנים ונמצא במעקב (עקב בעיה רפואית).

• may east

בעיה בהוצאת ויזה!!

הגעת עם תלושים וזה לא עניין את המראיינת.

קורס לא מראה שאתה "קשור" לארץ ותחזור בשביל הקורס הזה

תור לבי"ח לא מראה כלום (מה הבעיה להכין זימון לתור ב a4).

הם גם ניזונים מהתרשמות אישית , איך שאתה "נראה" להם.

ככל שכתבת, לא רואה שמשהוא מהותי השתנה בשבועיים אחרונים.

• karnielr
                        karnielr נערך לאחרונה על ידי

בעיה בהוצאת ויזה!!

גם ייראה להם מוזר שתוך שבועיים פתאום יש לך תוכניות לעתיד וקורס שאתה רשום אליו...

• n92
                          n92 נערך לאחרונה על ידי

בעיה בהוצאת ויזה!!

אז מה עושים במצב הזה? כמה עוד אפשר לחכות?

חצי שנה כבר לא יהיה רלוונטי עבורי, תכננתי לעשות טיול הקיץ הזה..

פשוט מבאס.

אחר כך כבר אני נכנס לקורס וממשיך לעבוד, לא אוכל למצוא 3 שבועות לחופשה.

• סווudiקאפ

בעיה בהוצאת ויזה!!

תנסה לדבר עם הבוסים שלך בעבודה,תסביר את המצב, ותבקש במקום החופשה שתכננת עכשיו לקחת אותה בעתיד כשתקבל ויזה.

מקסימום יגידו לך בסדר.

• n92
                              n92 נערך לאחרונה על ידי

בעיה בהוצאת ויזה!!

השאלה היא מה עושים עם הויזה?

קשה לי מאוד לוותר על העניין, אני באמת מרגיש שנעשה כאן אי-צדק..

מרגיש שיש לי מספיק הוכחות שחיי בישראל ואני לא מתכוון לעזוב כאן את הכל,

גם עבודה, גם מתחיל קורס בספטמבר, גם מטופל ויש לי תור לבי"ח בספטמבר...

זה כל כך מתסכל אותי, כמו חומה שאי אפשר לעבור לצד השני שלה. סה"כ רציתי לטייל 3 שבועות, למה צריך לעבור את כל זה? 😕

• סווudiקאפ

פשרה

ממליץ על תאילנד, 3 שבועות קצת בטן גב קצת נופים לשיפור הרגשתך 

• keves160
                                  keves160 נערך לאחרונה על ידי

בעיה בהוצאת ויזה!!

קל לי מאוד להבין אותך, כבר נתקלתי (בארצות אחרות) במי שחסמו את דרכו מסיבות שהן לפעמים מוצדקות ולפעמים עלומות עד לא ענייניות בכלל. זה מרגיז, זה מרתיח, זה מפריע לך ברמה שאתה מנסה להבין איך להחזיר את הגלגל אחורה.

אבל הנה משהו שחייבים לומר, האמת המרה: זה מה יש. זה אולי לא פר, לפעמים סיבות הסירוב של שגרירויות או ביקורת גבולות במדינות שונות נראות משונות, אבל בסופו של דבר אין מה לעשות. זו ההחלטה שלהם, נכונה או לא.

להתעקש על זה עכשיו לא ייתן לך כלום. השגרירות לא תדון ברצינות בבקשה שנייה תוך זמן כל כך קצר, וכמו שאמרת בעוד חצי שנה זה ממילא לא משנה. לכן במקום להסתכן בעוד סירוב, תעבור הלאה ותכנן חופשה במקום אחר. אל תלך נגד זה, כי אחרת גם בעתיד יפחתו סיכוייך כן לעשות את הטיול הזה בעוד כמה שנים.

מבאס, באמת באמת שאני מזדהה איתך, אבל למרבה הצער אין לך הרבה ברירות.

• tallior11
                                    tallior11 נערך לאחרונה על ידי

בעיה בהוצאת ויזה!!

הם באמת עושים בדיקות מקדימות עלינו?

אנחנו הבאנו תיקייה מלאה מסמכים ולא הסתכלו על כלום! אפילו לא ביקשו אותה..

שאלו מה מטרת הטיול וזהו בערך..מאוד מוזר (בני 26).

אני במקומך הייתי מנסה שוב אין מה להפסיד הכי גרוע יגידו לך לא שוב .

• 4muki5
                                      4muki5 נערך לאחרונה על ידי

בעיה בהוצאת ויזה!!

אם יש לך 600 ש"ח מיותרים איש לא מונע ממך מלנסות שוב., אך קח בחשבון  שהכל רשום במחשב ושאצל האמריקאים , כפי שנאמר לך, אין בערך אין יהיה בסדר וכו'.

ניתן להבין את רגשות התסכול שלך, תכתוב מכתב תודה לכל השב"חים הישראלים שדאגו לשם הטוב ולאמינות שלנו אצל השלטונות האמריקאיים, יחד עם זאת, כל החיים לפניך,והשמיים הם הגבול וארה'ב  תמתין לך.

• דודו מרמת גן
                                        דודו מרמת גן נערך לאחרונה על ידי

בעיה בהוצאת ויזה!!

יש מספר חברות שמתמחות בהוצאת ויזות.

אני הייתי מנסה לבדוק אותן ולשמוע מה הם מציעים.

בנוסף אפשר לפנות לעורך דין שמתמחה בנושאי ויזות לארה"ב.

עו"ד ליעם שוורץ 

http://www.lsa-law.com/

הערת שוליים - אין שום עניין של השפלה בתהליך.

זכותם של האמריקאים להחליט את מי הם מעונינים להכניס אליהם ואת מי לא.

• dhz
                                          dhz נערך לאחרונה על ידי

בעיה בהוצאת ויזה!!

טוס לקנדה. היום פחות יקרה עכשיו בגלל הדולר הקנדי ששערו נמוך (יחסית).  הנופים יפים, האנשים נחמדים.  ולא צריך ויזה.

• צביקה
                                            צביקה נערך לאחרונה על ידי

בעיה בהוצאת ויזה!!

האם אתה מוכן להכניס לביתך כל אדם שיטען שהוא רק בא לסייר שם ואין בכוונתו להישאר או לקחת משם משהו ? איך תרגיש, כאשר אדם כזה ימשיך להתעקש על כניסה מיידית, דוקא לאחר הסרוב ?

אז עליך להבין, שגם האמריקאים אינם מוכנים להכניס לביתם (ארצם) כל אדם כזה והם היחידים שיחליטו את מי להכניס, מתי ולכמה זמן.

רק שתדע, לא רק צעירים לא מבוססים מסורבים. אני מכיר אנשים מבוגרים מבוססים מאוד, שאפילו ביקרו בעבר בארה"ב ופתאום הם מסורבים, בגלל המקצוע שלהם, או מקום העבודה שלהם (האמריקאים חוששים גם מזליגת ידע טכנולוגי רגיש). אז מה, הם צריכים להרגיש מושפלים ?

כאדם בוגר, עליך להבין את המניעים, לדעת לדחות סיפוקים מיידיים ולתכנן כיצד בעתיד תהיה מבוסס יותר כדי שגם תעמוד טוב יותר בקריטריונים האמריקאים למתן ויזה וגם תוכל לממן טיול ברמה גבוהה יותר.

ומה פרוש "אחר כך כבר אני נכנס לקורס וממשיך לעבוד, לא אוכל למצוא 3 שבועות לחופשה" ?

אתה תמצא. כל החיים לפניך.

רוב האנשים יוצאים לחופשה מעבודה. אפילו אסירים יוצאים לחופשה.

אז הטיול לארה"ב ידחה למועד אחר ואם בכל זאת חשוב לך כל כך חופשה דוקא עכשיו, העולם גדול הרבה יותר מארה"ב ומלא יעדים נהדרים לא פחות. בין השאר נופים ואורח חיים דומה לזה שבארה"ב, תוכל למצוא בקנדה ולשם לא צריך ויזה. אם כל כך חשוב המפגש עם הדוד, הוא יכול אולי לפגוש אותך בקנדה ולטייל עימך שם.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון