יפן אוטו שכור או רכבות?
-
היי,אנחנו מתכננים לטוס ליפן בספטמבר ל 3 שבועות , 2 מבוגרים וילד בן 4. אנחנו נוחתים באוסקה וחוזרים מטוקיו.השאלה היא האם כדאי מבחינה כספית, התנהלות וכמובן זמן לקחת רכב לשבועיים- שבועיים וחצי ולקנות פס לרכבת לשבוע .לנסוע להירושימה לאי הדרומי לעלות חזרה צפונה כל הדרך עד הוקאידו לעבור עם הרכב לשם ואז להחזיר אותו באי ולחזור ברכבת כל הדרך לטוקיו ושם להתנהל ברכבות במשך הימים שנשארו .הנסיעות ברכב יהיו מלוות עצירות רבות זה לא נסיעה ישר מהדרום צפונה .. מה אתם חושבים אשמח לעזרה בהחלטה. תודה רבה
-
יפן אוטו שכור או רכבות?חשוב לי רק להוסיף שהשיקולים שעלו בחשיבה לקחת רכב הם ירידה למקומות פחות נגישים,הנסיעות עם הילד וגם זה שנוכל לקחת מלונות רחוקים יותר מאיזורים מרכזיים וכך ,אולי לחסוך בעלויות של הלינה. אשמח לעזרה בהתלבטות

-
יפן אוטו שכור או רכבות?חזרנו לפני יותר מחודש מטיול של 25 יום ביפן , שאת כולו (חוץ מ5 ימים בטוקיו) עשינו עם רכב שכור. אנסה יותר מאוחר להעלות "טיפ" בנושא, כי פנו אלינו כעקבות הפורום כבר כמה אנשים עם אותן שאלות, סימן שזה נושא שכדאי להוסיף עליו אינפורמציה.
היינו 2 מבוגרים וילדה בת 14 , לקחנו את הרכב משדה התעופה בנאריטה. היה מהיר, נוח ואפילו חוייך (בניגוד למה שהזהירו אותנו שהיפנים מאד נוקשים בעניני הלקיחה וההחזרה). לא יודעת אם רלוונטי לפרט את המסלול- אם כן אעשה את זה. לטעמי, הכוונה שלכם ב 3 שבועות להגיע גם לאי הדרומי וגם להוקאיידו- לא נוחה. תהיו בריצה מטורפת, ולא תספיקו לחוות בנחת את המדינה הנפלאה.
הנהיגה עצמה, בטח כבר קראת , היא בצד שמאל. כבישי האגרה הם די חובה (יכול לקחת עד פי 2 זמן לסוע בכביש שאיננו אגרה) והם יקרים מאד . לא נסעתי ברכבות, אבל יתכן שמבחינה כלכלית גרידא- אתם 2 מבוגרים וילד שמשלם רק חצי מחיר- יתכן שההוצאות על רכב ועל רכבת הם די דומות. למשפחה עם 2 ילדים מעל גיל 12 שבעצם משלמים כמו 4 מבוגרים- גם מבחינה כלכלית הרכב זול יותר. אבל מבחינתנו יש כמה נקודות מעבר לעניין הכלכלי שבגללן הטיול עם רכב מומלץ מאד : 1. גמישות לעצור איפה שבא לכם, במקומות מקסימים בדרך, להשאר בכל מקום כמה שמתאים לכם, לעצור ספונטאנית ב"אטרקציות" שניקרות בדרככם- תצפית נוף חלומית\ שדות אורז מעובדים בצורה מעניינת, תהלוכה של ילדים שמביאה נרות למקדש מקומי, חנות אאוטלט של יוניקלו וכו'... 2. לא צריך לארוז ולפתוח מזוודות כל יום. אנחנו משפחה מאד מבולגנת ואריזת מזוודות זה אחד הדברים שאנחנו די שונאים. ככה הוצאנו לפעמים רק תיק רחצה ופיג'מה - הלכנו לישון במלון, ושלום על ישראל. כשראינו את האנשים מטלטלים לכל חור עם המזוודות שלהם, ממש ריחמנו עליהם. עם ילד צעיר, היכולת להעסיק אותו ברכב עם שלל ספרים\מוזיקה שהוא אוהב וכו' נראית לי הרבה יותר נוחה מאשר להסחב איתו ועם מזוודות בתחנות רכבת. 3. יכולנו לבחור מלונות מיוחדים\זולים יותר מהמסלול השחוק שצמוד לתוואי הרכבות שמשום מה כולם מטיילים רק איתן.
שיהיה טיול מוצלח !
-
יפן אוטו שכור או רכבות?תודה רבה על התגובה .
אשמח לעזרה נוספת.
במידה ואנחנו כן ניקח רכב ונרצה לעשות את המסלול כך :
נחיתה באוסקה .
נסיעה למיאגימה
לאחר מכן נסיעה ממיאגימה עד הוקאידו .
לאחר בילוי באי השארת הרכב ונסיעה ברכבת לטוקיו
התנהלות בטוקיו עם רכבות .והמראה מטוקיו
כמה שאלות :
1.האם זה אפשרי ב 21 יום ? ( משאירים לטוקיו 4 ימים כך שיש בעצם 17 יום לטיול ברחבי יפן)
2. במידה וזה לא מתאפשר מה העדיפות לעלות צפונה ישר אחרי הנחיתה באוסקה לכיוון הוקאידו או לנסוע לדרום למיאגימה ולוותר על הוקאידו ?
3. איך מעבירים את הרכב להוקאידו ולמיאגימה ? ( או שאין צורך העברת רכב למיאגימה ) ?
4. כמה זמן , בערך, לוקחת רכבת מהוקאידו לטוקיו ? האם כדאי להתקדם עם הרכב לנקודה שבה הרכבת נהפכת למהירה יותר ומשם לקחת אותה או שאפשר כבר בהוקאידו להשאיר את הרכב ומשם לקחת רכבת עד טוקיו .
תודה רבה רבה על כל עזרה.. אנחנו ממש בהתחלת התכנונים ומנסים להחליט סופית לגבי רכב שכור או רכבות
-
יפן אוטו שכור או רכבות?זה הרבה דרך עד אם תעשה את זה, סביר להניח שזה כל מה שתעשה - תנהג. ב 21 יום הייתי משלב רכב ורכבות אחרי תכנון מדוייק של המסלול. ומרכז את הרכבות לשבוע אחד. דבר נוסף - את שם את מיאג'ימה בהוקאידו באותה רמת התיחסות. הראשון זה אי פיצפון שהביקור בו מסתכם בכמה שעות. בשני אפשר לטייל אפילו שבוע ויותר.
-
יפן אוטו שכור או רכבות?אני ממליצה להסתכל על מרחקי הנסיעה בגוגל מפ. לרכב יש יתרונות וחסרונות אבל לנהוג מהירושימה עד הוקאידו לא נשמע לי מעשי ב17 יום. הרכבת תלוי מאוד מאיפה לוקחים בהוקאידו, אם זכור לי נכון לוקחת כמעט יממה ועולה המון, אני ממליצה לבדוק מידע מדויק בhyperdia.Com. אני חושבת שעדיף לכם להתמקד בהונשו או להוסיף טיסות פנים.
-
יפן אוטו שכור או רכבות?וצריך לבדוק גם היבטים טכניים....השכרה חד כיוונית לא אפשרית באופן חופשי לכל היעדים, הרבה פעמים קשה להחזיר מכונית באי, זה יוצר קושי לחברת ההשכרה והרבה מהן לא מסכימות. כדאי לברר דברים מסוג זה לפני תפירת התוכנית.
-
יפן אוטו שכור או רכבות?מסכים עם קרני.
עדיף לחלק את ההשכרה למספר השכרות במסלולים מעגליים. למשל להגיע לסאפורו ברכבת או בטיסה, לשכור רכב ולטייל בהוקאידו במסלול מעגלי (אם אתה מתעקש על הוקאידו). ולצורך העינין כך גם בקיושו או בשיקוקו.
גם באזור האלפים ניתן לשכור במצומוטו / טאקאיאמה / קנזאווה
בטיול האחרון שכרתי באוסקה, הצפנתי דרך עמק קיסו לטאקאיאמה, חזרתי לאזור פוג'י וסיימתי באוסקה.
-
יפן אוטו שכור או רכבות?שלום. ראיתי ההתכתבות בנושא רכב או רכבת. האם התימרור ביפן מובן? האם דומה לשלנו ? האם הזמנתם מלונות מראש? אשמח עם תשובה ל - [email protected] אם לא אז בפורום. אנו מתכננים לאפריל 2017 20-25 יום. זוג מבוגר. יש לנו כבר נסיון די גדול בנהיגה בצד שמאל.
תודה. רפי
-
יפן אוטו שכור או רכבות?תמרוי התנועה מאד ברורים ויותר טובים משלנו. מאד מפורטים ונותנים יותר פרטים כמו מה רדיוס הסיבוב בעקומה חדה. גם הצמתים מסומנים בחלקם בצבעים שונים שמראים פניות שונות וכד'. לגבי שילוט הכוונה - רובו ככולו באנגלית ואין בעיית התמצאות. ובעזרת גוגל מאפס לא תלך אפפם לאיבוד. הייתי פעמיים באפריל. פעם ברכבות ובהזמנת מלונות מראש ובמדוייק. פעם שניה ברכב שכור וללא הזמנה כלל. שתי השיטות עובדות אם יש לך סבלנות לעיתים להסתובב קצת כדי למצוא מלון.
-
יפן אוטו שכור או רכבות?כמו שרוני ציין, התמרורים ברורים ואם כבר התנסיתם בנהיגה בצד שמאל, לא אמורה להיות בעיה. באפריל טיילנו רק פעם אחת (פסח 2016), כך שאינני יכולה להנפיק עצות נחרצות לאומה, אבל צריך להביא בחשבון שזו שיא העונה, גם מבחינת תיירות נכנסת וגם מבחינת תיירות פנים (פריחת הדובדבן), אנחנו התרשמנו שכדאי להזמין מלונות מראש ,כי המחירים קופצים וההצע מצטמצם מאד. בטאקיאמה למשל בזמן הטאקיאמה מאצ'ורי - כבר חודש לפני הפסטיבל קשה היה להשיג מקומות לינה ברדיוס של 20 ק"מ מהעיירה. יתרון נוסף של הזמנת המלונות מראש זה שאתה לא ישן כ"ברירת מחדל" כי "זה מה שפנוי", אלא בוחר את מה שמתאים לך. חלק מהראיוקאנים למשל הם חוויה בפני עצמה.
-
יפן אוטו שכור או רכבות?כמו שאמרתי הייתי פעמים ביפן באפריל. ופעמיים בטאקאיאמה. דווקא בפעם השניה, הייתי בפסטיבל (שפ פגשנו את צוף וב"ב) ללא הזמנת מקומות מראש. אבל כיוון שהיה רכב, אז נסיעה למרחק של כשעתיים לנגאנו היה לנו מלון אותו הזמנו לילה קודם.
לטאקיאמה הגענו מהעיירה אינה (Ina), גם כן מרחק של כשעתיים. וכל זה במסגרת טיול באזור עמק קיסו.
כך שסגנון מסוים של טיול, במיוחד עם רכב, בהחלט אפשר להיות ספונטאני לחלוטין.
-
יפן אוטו שכור או רכבות?תודה על המידע השימושי
-
יפן אוטו שכור או רכבות?שלום לכולם ,
תודה רבה על המענה
עשינו קצת שיעורי בית והוחלט שננחת באוסקה ניקח רכבת להירושימה לאחר מכן רכבת לקיוטו ומשם נשכיר רכב וניסע לכיוון האלפיים היפנים ולאחר מכן התוכנית פתוחה .
1. האם מישהו עשה את המסלול באלפייים היפנים עם הרכבל והאוטובוס ? מומלץ ? אנחנו עם ילד בן 4 .
2. במידה ואנחנו רוצים לנסוע ברכבות רק אוסקה--הירושימה-- קיוטו ( זה אומר 4 ימים ) האם משתלם לקחת את הפס לשבוע ?
תודה רבה שוב על כל העזרה

-
יפן אוטו שכור או רכבות?אם אתם מגיעים לאלפים עם רכב שכור זה קצת בעייתי לעשות את המסלול האלפי.
לכשעצמו המסלול יפה ולמרות שלא הייתי בספטמבר אני מניח שצבעי השלכת מלמעלה יעשו אפקט מרשים.
את מחירי הרכבות תמצאי באתר hyperdia
-
יפן אוטו שכור או רכבות?בוקר טוב.
בהמשך לשאלות קודמות שלי. האם יש בעיה חהיכנס לערים עם רכב פרטי ? איני מתכוון לטוקיו שם בכל מקרה נשתמש בתחבורה ציבורית, יתכן שגם נימנע מקיוטו ואוסקה. מה לגבי ערים כמו Takayama, Matsumoto, Hakone ונוספות כאלה.
תודה
רפי בועז
-
יפן אוטו שכור או רכבות?בערים שמנית אין שום בעיה. אלה ערים קטנות יחסית והנהגה בהן קלה ולא צפופה.
לא נהגתי בקיוטו, אבל גם שם לא נראה לי שתהיה לך בעייה. כן נהגתי באוסקה ובנארה, ועם הניווט בעזרת גוגל מאפס לא היתה לי שום בעיה.
עיר גדולה שכן דרשה ממני מיומנויות נהיגה ותנועה גבוהות יותר היא טייפה. אבל זו כבר לא יפן.
ביפן לא תרגיש שאתה מפריע למישהו פשוט כי הם לא נדחפים / צופרים / כועסים.
לסיכום, אין בעיה לנהוג בשום מקום ביפן מבחינת תנועה, התמצאות צפיפות
-
יפן אוטו שכור או רכבות?היה לי כיף לנהוג ביפן
-
יפן אוטו שכור או רכבות?שוב תודה
-
יפן אוטו שכור או רכבות?אין שום בעיה לנהוג בכל הערים שציינת, כולל קיוטו. בתיכנון המקורי חשבנו שלא ננצל את הרכב בארבעת הימים שתכננו להקדיש לקיוטו, אבל כבר ביום הראשון, אחרי ששילמנו 6 דולר לכרטיס אוטובוס X 3 אנשים, והסתבר שטעינו בכיוון וצריכים לרדת להחליף כיוון, ושוב לשלם , וכו'- החלטנו לנסות להסתדר עם הרכב - והיה ממש מצויין. שוב- הניווט או בעזרת google maps (דורש אינטרנט- היה לנו דרך הסלולארי), או עם ה GPS המובנה ברכב - אבל הכנסת הנתונים דרך מספרי טלפון .