איך זה שאף אחד לא סקר את האתר "בוקבל" באוקראינה???
-
לאחר חיפוש של כמה ימים- אין שום מידע על אתר בוקבל שבאוקראינה...
אתר שיכול בקלות להיות המחליף של באנסקו או שפינדלרוב...
לאחר תחקיר קטן ו2 חברים בשתי חופשות שונות המחיר שהגיע לאוזני פשוט לא הגיוני...
3 ימי סקי : ( העברות / מלון / סקי פס/ ציוד ) פחות מ300$ = לזוג!!
כמובן יש נקודה אחת לרע- האתר נמצא די רחוק מקייב ( עיר הבירה ) ונסיעה באוטו לוקחת באזור 10 שעות----- או ----- לקחת טיסת פנים ומשם עד שעתיים נסיעה במונית ( 50 שח לרכב הלוך חזור עם נהג פרטי )
וממממש קצת פרטים על האתר:
גובה העיירה 600 + -
המקום הכי גבוהה 1200 + -
כמות מסלולים - 60 ק"מ
יש סנואפארק די טוב ( ואפילו מזרון )
כול המעליות חדשות ( התחילו לבנות אותו באזור שנת 2000 )
מיותר לציין שהכול מאוד זול ברמה מחרידה !!!!
בכול אופן נראה שהישראלים עד לא גילו אותו ולאור כמות המידע שיש באינטרנט זה גם יקח הרבה זמן.
-
איך זה שאף אחד לא סקר את האתר "בוקבל" באוקראינה???לא מכיר את האתר
אבל ההגעה אליו לא כל כך מסובכת
יש טיסות ישירות מהארץ ללבוב ומשם זה 230 ק״מ לאתר
-
איך זה שאף אחד לא סקר את האתר "בוקבל" באוקראינה???בדקתי את ההצעה הזו והיא לא נראת מאוד משתלמת.
ראשית הטיסות הישירות לשם הם רק ב10 בלילה מישראל
אחרי זה עד 5 שעות נסיעה ( וזה נסיעה על כביש 6 )
לעומת זאת טיסה מקייב לשדה תעופה "איונבנה" ( משהו כזה ) ומשם רק שעה וחצי נסיעה
טיסת בוקר לקייב וב16 אתה כבר באתר.
( כן זה יקר יותר ב 25 דולר בגלל טיסת פנים אבל נוח יותר פי מיליון ) -
איך זה שאף אחד לא סקר את האתר "בוקבל" באוקראינה???**** וזה לא!!! נסיעה כמו על כביש 6****
-
איך זה שאף אחד לא סקר את האתר "בוקבל" באוקראינה???דווקא שמעתי מכמה חברה שהיו שם ומאוד נהנו.
יש כמה מינוסים
ראשית אף אחד לא דובר שם אנגלית.שנית הוא נסע דרך קייב ונסע ללבוב עם רכבת (אפשר להזמין מראש) ומשם נסע עם רכב.
אשמח לשמוע עוד פרטים מחברה שהיו שם.
-
איך זה שאף אחד לא סקר את האתר "בוקבל" באוקראינה???בתקוה שאולי להיות הבלוגר הראשון לרשום על האתר הזה בחורף הקרוב.
-
לא קצת מגוחך להציע אתר כזה? (בלי להעלב/להעליב)במפה ראיתי שהכביש מגיע מאיוונו פרנקיבסק, מרחק 100 קילומטרים.
איוונו פרנקיבסק נקראה בעבר סטניסלבוב, או סטניסלב. סבא וסבתא שלי באו מעיירה בשם האליץ' במחוז הזה, בשנת 35'.
אבל גם אם היו קורות נסיבות שאקבל מכה חזקה בראש ואחליט לעשות טיול שורשים לאוקראינה (ולא לוורשה), לא רואה את עצמי מתקרב לאתר כזה, יהיה זול כמה שיהיה. זה אתר שמספיק ליום גלישה.
חוצמזה, אצלינו הפולנים קודם כל שואלים איזה שירותי רפואה מקבלים.
-
לא קצת מגוחך להציע אתר כזה? (בלי להעלב/להעליב)מבחינת הגודל אין כאן שום ספק שהאתר קטן לכול הדעות!!
אבל מה עם כל עדר הישראלים שנוסעים לאתרים בבולגריה/צכיה/רומניה ( שרק ברומניה מדובר על גג 20 ק"מ )
ומספרים כמה זול שם..
האתר לא מתאים לכולם זה ברור אבל מאוד מוזר שאף אחד לא היה בו מכדי לספר..
אותי לפחות משכנעים לנסוע לשם לסופש עם חברים ונקודת האור היחידה שאני מוצא שם זה שיש שם סנאופארק די טוב ( ואפילו מיזרון להתאמן על התרגילים הקשים )
-
בוקובלהשנה ביטלתי נסיעה לבוקובל ברגע האחרון מסיבות אישיות, לא בגלל האתר.
להלן, כמה נקודות שהעליתי בדרך לשם ומחברים שגלשו שם
1. האתר - הוא אחד המושלמים לתרגול פרקטיקה למתחילים. גם המסלולים האדומים והמפותלים שם הם מאוד שטוחים בזווית. מה שעוזר מאוד לפרקטיקה ולגלישה איטית כדי להגיע לסגנון גלישה נכון. המעליות מתקדמות מאוד והאתר מתוחזק לפחות ברמה של בנסקו אם לא יותר. נכון, לא נוצץ כמו אוסטריה אבל יותר מתקדם מאתרים מקבילים ברומניה, פולין וצ׳כיה.
2. המחיר - הוא אכן זול, אמנם המלונות יחסית יקרים למקומות אחרים במזרח אירופה (בעיקר בולגריה) אבל הפס זול וההדרכה (גם באנגלית) הפרטית יותר זולה ממקומות אחרים. מה שצריך לקחת בחשבון מבחינת המחיר הוא שאוקראינה היא מדינה עם הבדלי מעמדות מאוד גבוהים. אתר הסקי הזה הוא ללא ספק אתר טיול של האליטה במדינה ולא של האנשים שבגללם אוקראינה מסתמנת כזולה כל כך. עדיין, בגלל שאוקראינה מדינה זולה בכללית המחיר הוא זול.
3. תחבורה - מי שאוהב מכונית שכורה וחופש ניידות האתר לא מתאים לו. שכירת מכונית באוקראינה היא מאוד יקרה וזה עוד לפני הכבישים שמלאים בחורים ומדובר בימים מושלגים, בוא גם לא נשכח את עמלת משטרת התנועה שרווחת מאוד באוקריינה. מצד שני המוניות מאוד מאוד זולות והמחירים אכן בסדר הגודל שתיאר ידידינו. אמנם הנסיעות מאוד איטיות אבל אם הנחיתה היא איבנו פרנקובסק הנסיעה לא נוראית.
4. הטיסות - זולות מאוד. מאתיים דולר לכרטיס לשדה התעופה איבנו פרנקובסק שרחוק מהאתר נסיעה של שעתיים. הטיסה עם קונקשן דרך קייב או לבוב. הבעיה בטיסות שהם מבזבזות יום שלם על הנסיעה. הטיסה הלוך הרווחת (ברמה יומית) יוצאת בשעה 2:20 מבן גוריון ומגיעה רק ב21:00 לאיבנו פרנקובסק כך שהלך יום הטיסה. הטיסות חזור בד״כ יוצאות בבוקר מאיבנו פרנקובסק ומגיעות לארץ בצהריים. כך שלמעט טיסות נדירות (פעם - פעמיים בשבוע) דרך לבוב או אודסה שמבזבזות יום שלם רק בכיוון אחד רוב הטיסות מבזבזות יומיים לפני ואחרי.
5. האפרה - לא משהו. בארים מאוד רוסיים ובילויים מהסוג שיותר מתאים ליוצאי ברית המועצות. מסתבר שיש קהל גדול מאוד שנהנה מהבילויים מהסוג הזה אבל כעיקרון אין מה לעשות בערב יותר מדי בסגנון מערבי.
6. המלונות - היקרים יותר, חדשים מאוד ובסגנון מערבי יחסי. הם גם מאוד קרובים למעליות מסויימות ברמה של 100 מטר. הזולים יותר רחוקים אבל כולם מציעים סקי בס למעלית הקרובה בחינם ולהזכירכם מונית פרטית מהמלון הכי רחוק לכל מעלית שתרצו לא תעלה יותר מ15-20 שקל
7. קרש או קרשים - כמו בכל מקום במזרח אירופה רוב הגולשים הם גולשי סקי ופחות סנובורד. מצד הנהלת האתר נעשה ניסיון למשוך דווקא גולשי סנובורד ולכן ניתנת ההרגשה שהאתר מאוד מושקע בשבילם אבל עדיין, רוב האנשים על שני קרשים.
8. האלטרנטיבה - ברוסיה יש אתר מדהים, חדש, מתקדם מאוד, יותר גדול מבוקובל, הרבה יותר גבוה ממנו וגם יותר מאתגר. לאתר קוראים רוזה חוטור והוא נמצא בקרבת סוצ׳י. הוא הרבה יותר זול מבוקובל בכל אספקט למעט הטיסה שעולה באיזור ה350$ דרך טורקיה או מוסקבה. אני שוקל בחיוב לעשות בו כמה ימים בעונה הבאה.
פרטים נוספים:
האתר של בוקובל: http://bukovel.com/
האתר של רוזה חוטור: https://en.rosaski.com/
בהצלחה לכולנו
-
בוקובלוואווו תודה רבה על התגובה המפורטת.
לגבי סעיף 1:
אני אישית נוסע לאתר הזה בשביל החברים. הם מתחילים גמורים ולדעתי המקום הזה יתאים להם ממש טוב.
חוץ מזה שאנחנו דוברי רוסית והם מעדיפים הדרכה ברוסית.
לגבינו ( אני ואישתי ) אני לוקח את השיקול שהאתר די קטן אבל היתרון היחדי מבחינתנו זה שיש סנואופארק די טוב באתר ( מתקשר אולי לזה שציינת שהאתר מושך אליו סנאובורדיסטים ) וכול הסיפור הוא 3 ימי גלישה ככה שאני מקווה שאני אשרוד את הסופש הזה.
לגבי סעיפים 3/4-
לפי מה שאנחנו רואים וסגורים עליו
הטיסה מישראל לקייב יוצאת ב 9:10 ונחיתה ב12:25 - שעתיים המתנה ( עדיפים על פני נסיעה מלבוב ברכב 5 שעות )
ומקייב 14:25 וטיסה של 50 דקות + שעתיים נסיעה = 7 בערב אנחנו באתר.
וחזרה לישראל ב23:20 ( ככה שיש עד זמן לגלוש קצת ביום העזיבה.
מלונות: לפי מה שאני רואה אזור העלות לתקופה של 4 לילות בקרבת המסלולים עם ארוחת בוקר זה 600-800 שח לזוג. ככה שזה לא כזה נוראה.. וחוסך את הצורך בשטלים או מונית ( עניין של נוחות )
ולגבי האתר ברוסיה נבדוק אותו עכשיו.
תודה
-
בוקובללגבי האתר ברוסיה- אתה יכול להגיד לי כמה ק"מ מסלולים יש שמה?
ואם יש סנואופארק? -
בוקובלבעניין האתר - אכן, לדוברי רוסית אני חושב שהאתר הזה מושלם. גם אני, אישית, מתכונן לנסוע לשם בעונה הקרובה לתקופה קצרה כדי לתרגל פרקטיקה (יש לי ותק של 10 ימי גלישה), האתר הוא באמת לא מאתגר במיוחד אבל הוא תחליף טוב (וכמעט באותו המחיר) לסקימולטור ודומיו כדי להיזכר ולתרגל
בעניין התחבורה - קח בחשבון שלכל נסיעה באוקראינה כדאי להוסיף הרבה מרווח סיכון בגלל כל הסיבות האמורות לעיל.
לגבי המלונות - בגלל שאני דתי ושומר כשרות המינימום שלי זה דירה שאני יכול להכין בה אוכל. קבל תיקון לתגובה הקודמת, מי שאכן צריך חדר זוגי רגיל יכול למצוא מלונות מאוד בזול וגם בקרבה למעלית.
לגבי הטיסות, שוב, בגלל שאני לא שמח להישאר בשבת באתר כשאני מברר על טיסות אני מברר רק על האפשרויות שקיימות בכל ימי השבוע ואני גמיש לאחר מכן בבחירת הימים. הטיסות לאיבנו פרנקובסק בימים מסויימים בשבוע הם אכן נוחים יותר מבחינת הסידור עם הטיסה לארץ
לגבי האתר הרוסי - לפי הקישור המצ״ב יש שם 72 ק״מ מסלולים שלפי המפות הם באמת 72 ק״מ ולא כמו ה50 שיש בחרמון לדוגמה.
בעניין הסנואופארק וכד׳ צריך לזכור שהאתר חודש משמעותית לקראת האולימפיאדה בסוצ׳י כך שהשקיעו מאוד בענייני האקסטרים בפארק ואפילו ערך בויקיפדיה יש לסנואופארק שם
ראה את הקישור המצו״ב. מה שעדיין חשוב לזכור שבמזרח אירופה ובעיקר ברוסיה עדיין גלישת הסקי היא הפופולרית ביותר ומסתבר שעיקר ההשקעה השוטפת היא דווקא בסקיקישורים:
רוזה חוטור באתר skiresort.info, אחד הטובים לדעתי בסקירה של אתרים (פחות במזג אוויר וכד׳)
http://www.skiresort.info/ski-resort/rosa-khutor/
סנואופארק ברוזה חוטור
http://www.skiresort.info/ski-resort/rosa-khutor/test-result /snow-park/
בהצלחה
-
בוקובלתודה רבה על התגובה.
תוכל בבקשה להתיחס להודעה ששלחתי לך בפרטי. -
בוקובלבשמחה, עניתי
-
בוקובלבאמת מפורט יפה.
אני רוצה כבר להזמין היום (בגלל מחיר הטיסות 210$) לאמצע ינואר.
האם כדאי?האם אפשר לדעת את עונת השלג שם?
או שלא כדאי לקחת סיכות ולהזמין בתחילת החורף..
ומה לגבי שכירות הציוד?
-
בוקובללפי ההיסטוריה בינואר מאז שהאתר במתכונת הנוכחית שלו (2011-2012) כל המסלולים היו פתוחים
-
בוקובלאז זהו
מסתבר שהמחיר הוא 380 דולר עם טיסת המשך וכולל גם מזוודות ( 210 זה מחיר ללא מזוודה של 23 קילו ) וגם אני נפלתי במחשבה הזו!
קצת מבאס
התכנון לנסוע ב19 בינואר לסופש של 3 ימים מלאים.
אבל בנתיים רוצה לראות שאפתחו את התאריכים למלונות -
היי
חזרתי מחופשת סקי באוקראינה היה ניפלא
נחתנו ב קייב שכרנו חדרים במרכז העיר באמצע הרחוב הראשי עלות של 200 שח לחדר זוגי
יש בחור מאוד בשם אולג שדובר עברית לקח אותנו מהשדה טלפון שלו 00380935413453
עשה לנו טיול בקייב במשך יומיים ממש נחמד
מקייב לקחנו טיסה איוונו-פרנקיבסק שעה טיסה
שם המתין לנו הסעה לבוקובל שסגרנו עם המלון 80 ק”מ לקח לנו שעתיים נסיעה
התאכסנו במלון בוטיק מדהים שניקרא היסטורי כל חדר בסגנון אחר שרות מעולה ואוירה מיוחדת
אומנם לא ממש במרכז מונית למרכז עולה 13 שח 5 דקות נסיעה
סקי פס והשכרת ציוד סקי פס עלות ליום 100 ש”ח
סקי פס מ 12 בצהריים יותר זול 60 ש”ח
השכרת ציוד 20 שח ליום
יש 65 ק”מ של מסלולים אמתיים לא כמו בחרמון בכל לייפט יש מסעדה או בית קפה אפשר לטייל בין פסגות ההרים יש מלאה מעליות ממש מהירות
ספא יש מקום שניקרא וודא VODA בריחה מחוממת עם עיסוי ובר במים
אוכל בגרושים
בקיצור חוויה