שהייה ארוכה מידי בארהב
-
אני מתכנן טיול לארהב של 7 חודשים כשבמהלך ה 7 חודשים האלה ארד לכיוון מקסיקו לחודש לפחות (כך שבסהכ לא אשהה בארהב יותר מחצי שנה)
קניתי אתמול כרטיסים ל7 חודשים (הלוך וחזור מארהב) אבל פתאום עלה לי חשש שלא יכניסו אותי למדינה בגלל שהכרטיס הוא ארוך מידי.
הציעו לי לקנות כרטיס טיסה למקסיקו מראש כדי להוכיח שאני מתכנן לצאת ולחזור .
מישהו יודע האם זה הוכחה מספיקה או שעדיף לי ללכת על בטוח ולקצר את הטיול(אולי אפילו להאריך את הטיסה לאחר שנתנו לי להכנס )
בבקשה לענות מהר הזמן לשינוי הכרטיס בחינם הולך ואוזל
תודה רבה מראש!!! -
שהייה ארוכה מידי בארהבאני מבין מכך שאם יוצאים למקסיקו חודש לפחות, אז אפשר לקבל שוב אישור שהייה עד לשישה חודשים. אבל מה שאני מבין זה לא ערובה למה שיהיה.
-
שהייה ארוכה מידי בארהבלדעתי זה כל מקרה לגופו. תלוי על מי תיפול בהגירה ואם תראה להם חשוד וכמו מי שמתכנן לעבוד בארה"ב או להשתקע שם בצורה לא חוקית.
-
שהייה ארוכה מידי בארהבלמה שיבקשו לבדוק את טיסת החזור שלך מארה״ב לישראל? זה לא שיגרתי וזה לא אמור לעניין את פקיד ההגירה. כשהוא ישאל כמה זמן אתה מתכנן להישאר בארה״ב פשוט תנקוב במשך זמן סביר כמו חודשיים (כאילו שאחריהם תרצה להמשיך למקסיקו אבל אין צורך לפרט הלאה). סביר שבתגובה הוא ישאל שאלות נוספות לגבי התוכניות שלך לטיול והמימון - אבל בכל מקרה אתה לא מתכנן להישאר במדינה ליותר משישה חודשים אז אין לך מה להסתיר.
אין סיבה שלא תקבל היתר שהייה לשישה חודשים. זה הסטנדרט. כמובן שלפקיד יש שיקול דעת וסמכות לתת לך היתר שהייה קצר יותר - אבל תיאוריה בצד ומעשי בצד.
כשתחזור לארה״ב אחרי הביקור במקסיקו תקבל היתר שהייה חדש - אולי רק לשלושה חודשים הפעם, אבל זה להבנתי מספיק לך גם ככה.
-
שהייה ארוכה מידי בארהבאין חשש שהוא יתן לי אשרה של שלושה חודשים בלבד אם אני יגיד שאני מתכנן להיות בארהב לחודשים? , אני גם די משקר כי אני מתכנן להיות שם חצי שנה במצטבר
והאם לא צריך לציין את העובדה שאני מתכנן לחזור לארהב אחרי מקסיקו?
חוץ מזה בכניסה ממקסיקו לארהב יכולים לעשות לי שוב בעיות ?
עריכה: במידה והפקיד נותן לי אשרה של 3 חודשים האם אפשר לצאת לקנדה\מקסיקו אחרי שלושה חודשים , לעשות פרסה במקום ולהכנס שוב כדי לקבל עוד 3 חודשים.
ישנם איזשהם טיפים להבטיח אישור לחצי שנה ?
-
שהייה ארוכה מידי בארהבבדר״כ ניתנת אשרת כניסה לשישה חודשים. גם אם תגיד שאתה מגיע רק לכמה ימים בודדים בניו-יורק. במקרים מיוחדים ניתנת אשרת שהייה קצרה יותר. אם תגיד לפקיד שאתה מתכנן להישאר בארה״ב חצי שנה אתה תקבל, להערכתי, מבול של שאלות.
את פקיד ההגירה לא מעניין כמה זמן תהיה בארה״ב ״במצטבר״ בסך כל הטיול שלך. העיקר שלא תחרוג מאשרת השהייה שניתנה לך. אם אתה יוצא למקסיקו, היא מדינה אחרת, הרי ש׳השעון מתאפס׳.
אתה אגב מוזמן לפנות עם השאלות האלו לשגרירות ארה״ב בת״א. הם עונים למיילים יחסית מהר וישמחו להפנות אותך למידע הרשמי. הם כמובן לא יכולים לנבא מה יקרה כשתנחת בארה״ב כי לפקידי ההגירה יש שיקול דעת במסגרת תפקידם.
-
שהייה ארוכה מידי בארהבכתוב באתר שציינתי את הלינק אליו. פרסה למקסיקו וקנדה לא מקנה אישור שהייה חדש.
אם כפי שציינת בהודעתך, תישאר במקסיקו לפחות חודש, סביר להניח שתקבל אשרת שהייה חדשה, אבל איש לא יכול הלבטיח לך שכך יהיה.
כתוב באתר הזה גם שאם תחזור לארה"ב מארץ אחרת כגון: קוסטה ריקה, לא תהיה בעיה לקבל אשרת שהייה חדשה.
-
שהייה ארוכה מידי בארהבאני חושב שבכל מקרה אני ישנה את התאריכים של הטיסה כי לא באלי להסתבך בשביל שבועיים .
אבל לגבי מצב שאני מקבל רק אשרה ל 3 חודשים , טיסה לקוסטה ריקה הלוך וחזור (לתקופה של חודש ) אמורה להעניק לי עוד הארכה לאשרה לפי מה שכתוב נכון ?
-
שהייה ארוכה מידי בארהבאם תהיה לך תוכנית מסודרת, כרטיסי טיסה, שוברי הזמנת מלונות וכיו"ב, איני רואה בעיה שתקבל בכניסה לארה"ב אשרה לששה חודשים.זה מה שנותנים בד"כ אלא אם יש מקרה חריג שחושדים שהנכנס לא בא דווקא למטרת טיול.
וכך כתוב באתר, שכניסה לארה"ב מארץ שלא גבולית, כגון: קוסטה ריקה, מחייבת ביקורת גבולות ומתן אשרת שהייה חדשה.
בנה תוכנית ללא יותר מששה חודשים וכך תהיה רגוע יותר.
-
שהייה ארוכה מידי בארהבקודם כל תודה רבה !
ישלך מושג אם צריך לשלוח מייל לשגרירות בעברית או אנגלית?
אני אוהב ללכת על בטוח אנסה לברר גם איתם
-
שהייה ארוכה מידי בארהביש להם דוברי עברית בשגרירות. לא התנסיתי בשליחת אי-מייל אליהם, אבל לא נראה לי שתהיה בעיה לקבל תשובה גם אם תשלח בעברית.
נראה לי שאפשר גם לשאול באמצעות מסר בדף הפייסבוק של השגרירות
-
שהייה ארוכה מידי בארהבאתה יכול לכתוב לשגירות בעברית אבל למיטב ידיעתי הם עונים רק באנגלית.
-
שהייה ארוכה מידי בארהבהכי חשוב שכאשר תנחת וגם כשתחזור ממקסיקו תבוא לפקיד בהגירה עם הופעה מסודרת ורצינית. ראסטות, שרוואלים ובגדים מסמורטטים יכולים להוריד את הסיכויים שלך לקבל היתר שהיה ארוך וכך גם תשובות לא רציניות ונסיונות להתבדח עם הפקיד. תחשוב על תשובה עניינית למה אתה רוצה להיות כלכך הרבה זמן בארה"ב,. סביר להניח שכאשר תחזור ממקסיקו ישאלו אותך מה עשית כלכך הרבה זמן בארצות הברית מקודם.