לימה- פרו
-
היי יש כרטיסים לטיול!
נגיע בתחילת אוקטובר לפרו, נגיע ב4.10 בערב המאוחר, הבנתי שאוקטובר זה החודש הטוב האחרון ואחריו יש את נובמבר שהוא הפכפך.
כמה זמן כדאי להיות בלימה? בהנחה שנהיה בהנג-אובר מהטיסות...
שאר המסלול בפרו הוא וואראז- טרקים קלים, קוסקו, ואולי פונו ואריקיפה- בסימן שאלה כי הבנתי שהמסלול לא פשוט בכלל.
ובכלל איך אתם ממליצים לחלק את הזמן בין המקומות האלה?
אוהבים טיולים קלים, נופים וטבע, תרבות, ופעם בנופש וחיי לילה.
לא בראש של למרוח את הזמן-אלא לחוות.
תודה
-
תלוי לכמה זמן מתוכנן הטיול כולואבל בכל מקרה הייתי מקדיש ללימה לילה, ועדיף שניים. להתאכסן בשכונת Miraflores הנהדרת, לטייל לאורך הים, לבלות במרכז לארקו מאר, לסייר במרכז הקולוניאלי, לבקר במוזיאון או שניים ולאכול כמה ארוחות טובות.
לוואראס הייתי מקדיש את משך הטרק המתוכנן ועוד יומיים להסתגלות/התארגנות ויום להתרגעות. לקוסקו והאיזור, אם אפשר, לפחות שבוע וחצי ועדיף יותר. לארקיפה הייתי מקדיש לפחות שלושה ימים. בפונו אפשר להישאר גם לילה אחד, או שני לילות אם מתכננים גם גיחה לצד הבוליוויאני של האגם [אין לי מושג איך מתארגנים לקראת זה בימינו, עם הצורך בוויזה והכול].
-
תלוי לכמה זמן מתוכנן הטיול כולובלימה כמעט ולא יורד גשם נדמה לי שכמות המשקעים פחות מ30 מ"מ בשנה. אנחנו הינו שם לפני כשנתיים וחצי בנובמבר והיה מצויין גם בגלל שיש פחות תיירים. אכן ממליץ לגור במיראפלורס גם בגלל המצב הבטחוני ובמלונות בשכונה זו יש שומרים.
-
תלוי לכמה זמן מתוכנן הטיול כולואם זה מעניין הקהילה היהודית שוכנת בשכונת הפאר san isidro ויש ארוחות חינם בשבת, עדיף על חב"ד. לא יודע מי הרב הנוכחי. הרבנים בד"כ ישראלים ציונים.