עזרה בהכנת מסלול לברלין
-
היי ביום חמישי אטוס ל5 ימים לברלין ואשמח לעזרה פחות או יותר בהכנת המסלול מבחינת מיקומים וכמה זמן לוקח כל מקום .הכנתי בערך מסלול שנפרס על 3 ימים..צריך ל5... אציין שהמלון ממש במרכז אלכסנדרפלץ.
תודה רבה לעונים !
יום ראשון: אזור ה-Mitte, רחוב קו-דאםבוקר : הבנתי שבימי ראשון הכל סגור? אז שוק הפשפשים שליד מאוור פארק , בית הקפה אלפנבי (באזור?)
אחר הצהריים: שדרת אונטר דן לינדן ,פרידריך שטראסה , חצרות האקשה מרקט
נמשיך לגלריית לאפייט , אחכ לצ'ק פוינט צארלי , ולחומת ברלין
ערב: במרחק הליכה מאלכסנדר פלאץ נמצא אזור ההאקשה הופה ,מגדל הטלויזיה, יש באזור חנויות ובתי קפה ואת קניון אלכסה.פוצדאמר פלאץ, שרלוטנבורג-Mitte, היום השני -ביקור ברייכסטאג. פארק טירגארטן שער ברנדנבורג וכיכר בבלפלאץ, אנדרטת השואה חנות השוקולד המפורסמת
קודאם ו-KaDeWe.
.
יום שלישי: אונטר דן לינדן, אי המוזיאוניםנסיעה לביקור בפארק סן-סוסי ביקור בעיר פוטסדאם לטיול ה"סוני סנטר. –צהריים באיבג'יס אוכל כשר
טיול אופניים לחומת ברלין
המשך לחומת ברלין לגלריה הפתוחה (East side Gallery).
-
עזרה בהכנת מסלול לברליןיום שלישי עמוס מדי-ביקור בפוטסדאם לוקח יום וסן סוסי הוא גם ארמון לא רק גן.בהנחה שתרצו להיכנס למוזאון או שניים גם לאי המוזאונים יש להקדיש לפחות חצי יום.
-
עזרה בהכנת מסלול לברליןהיי תודה על המענה .. פחות בעניין של להיכנס לתוך מוזיאונים . בעיקר להסתובב ולצלם מבחוץ.........השאלה שלי היא אם מבחינת האתרים שציינתי הם באמת ממקומים אחד ליד השני או שיש דברים שהם באזורים אחרים וצריך להזיז אותם ?
-
עזרה בהכנת מסלול לברליןסיבוב אחה"צ שרשמת ליום א' - ממליץ לשנות ימים. רוב החנויות באזורים שרשמת סגורות והאווירה שונה לגמרי. כן כדאי באותו יום את צ'ק פוינט צארלי, החומה, אזור הקתדרלה, מתחם אי המוזיאונים, רובע ניקולאי הקרוב וגם גני ארמון שרלוטנבורג. הכל לפי העדפות שלכם.
ממליץ לקחת לפחות את אחד מהסיורים של נדב בקישור המצורף. הם ממש טובים, מקצועיים וזולים. צרפתי קישור.
-
עזרה בהכנת מסלול לברליןנכון שביום ראשון החנויות סגורות, אבל בעיניי זה אחד הימים הכי כיפיים בברלין. חוץ מהשוק שציינת יש עוד המון שווקים קטנים שפועלים ביום הזה, חלקם ממש שכונתיים ליודעי דבר מהאוכלוסייה המקומית, ולכן כדאי להתחיל בשוק המפורסם כפי שתכננת ואז לפי הזמן שנשאר ללכת לעוד כמה (לברר אלו שווקים יש באותו סופ"ש ומתי הם פועלים, אולי שווה להתחיל עם שוק אחר ואחר להגיע לפארק).
אחת לכמה שבועות יש מופע קריוקי ליד השוק שבפארק, והוא הנאה גדולה - שפע של אנשים כשרוניים או לחילופין איומים בצורה קורעת מצחוק. אם כן, זה מאריך מאוד את הביקור...
-
עזרה בהכנת מסלול לברליןהיי הגבת לי גם אתמול בהודעה שפירסמתי ואתה נראה לי מאוד מתמצא בעניין... מה הסיכוי שאתה עוזר לי לארגן את המסלול כמו שצריך בדף WORD ?מכל מיני בדיקות אני מסיקה שהכל נורא קרוב להכל וביום אחד נדחסים לי מלא אתרים . הלכתי לאיבוד .. כתבתי במסלול היותר מפורט את המקומות שארצה לבקר בהם אני רק צריכה פירוט יותר נכון של מיקומים לכל יום ... הכל בעיקר זה לעבור ליד ולאו דווקא להיכנס (למוזיאונים וכו'..)
אודה לך מאוד אם תוכל לכתוב לי את המייל שלך ואשלח לך את הקובץ... זה לא דורש יותר מדי ארגון הכל יחסית מסודר !
-
עזרה בהכנת מסלול לברליןעבר זמן מאז שהייתי בברלין ויותר חשוב, עברו כמה וכמה מדינות בשלוש יבשות שונות... בשביל לסדר מסלול מהתחלה פר ימים צריך לשבת עם מפות ולראות איפה נופל כל אתר (וזה תכלס מה שאת צריכה לעשות במקום להניח שזה קרוב - לפתוח גוגל מפות ולבדוק שם מרחקי הליכה), זו חתיכת עבודה שאין לי זמן בשבילה. פה ושם יש כמה דקות גנובות להגיב טיפה בפורום...
באופן כללי גם אין לי חיבה גדולה לסידורי מסלולים ואף פעם לא הכנתי אחד כזה. הגישה שלי היא פשוט להגיע, לבחור אזור ולהתחיל ללכת ברגל ומה שיהיה יהיה. אף פעם אין לי תכנון מראש.
-
עזרה בהכנת מסלול לברליןספיר שלום.
כדי שתוכלי לתכנן,מסלולי אתרים בברלין,לפי נקודות העניין שלך,מצורפת מפת אתרים פעילה,הכוללת מיקום האתר,תצלומיו,הסבר לאתר,ואתרים השכנים לו.
http://www.aviewoncities.com/maps/berlin.htm
השימוש במפה כדילקמן.
1) לחיצה על עיגול כחול,ייפתח את תמונת האתר ומיקומו.
2) לחיצה על עיגול או כוכב אדומים,ייפתח עמודה לאתר הכוללת :
א - הסבר לאתר.
ב - מיקום האתר.
ג - תמונות האתר.
ד - עמודת משנה לאתרים הסמוכים אליו.
ה - בפתיחת עמודת המשנה,נקבל לכל אתר משנה,את הסעיפים א - ד .
בכל שתחליטי עלי והצליחי,טיול כייפי ומהנה,חג שמח חיים.
נ.ב.
בפוסטדאם עצמה - יש חברות לטיולים פנימיים,עם תחנות עצירה,באתרים המרכזיים.
נקודת ההתחלה לטיול הכייף הרגלי והסטלבט,מתחילה בשער הקטן,דמוי שער ברנדנבורג.
בברלין העיר - בקירבת ארמון שרלטנבורג,במפגש הרחובות,קאנט וווילאמסדורף,נמצאת
שדירת/רחוב קניות,עם מגוון חנויות ומותגים,וניתן למצוא גם מבצעים,ומגוון מוצרים,כגון
ביגוד והנעלה,במחירים מוזלים יחסית,ומנסיון טוב,גם האיכות טובה ביחס למחיר.
חובת ביקור בקומה ה - 6 ,שהיא קומת המזון, בקניון Ka De We ,להתרשמות מסידורי המוצרים,ולא יזיק גם ללגום,כוס קפה עם עוגה טעימה,מהמגוון המופיע במקררי התצוגה.
ואם רעבתם,קומה 6 וקומה 7 ,מכילות בתי אוכל,במגוון סוגים.
בהצלחה ובתיאבון.
-
עזרה בהכנת מסלול לברליןמצורפים שני קישורי עזר.
האחד כללי לברלין,והשני ברלין בימי ראשון,שלמרות התאריך שבו,עדיין ניתן ללמוד ממנו.
http://cile.home.xs4all.nl/travel/berlintips.htm
https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g187323-i135-k6920348- Berlin_Sundays-Berlin.html
בהצלחה ובילוי מהנה,חג שמח חיים.
-