תכנון מסלול ונסיעות בסין
-
שלום

אז אחרי קצת מחשבה מעמיקה תכננתי את המסלול הבא.
אשמח לפידבקים ממי שמכיר ויודע, אולי יש דברים ששווה להפוך את הסדר ביניהם, לקצר או להאריך זמנים וכו'.
10-12.9- בייג'ין
13.9- טיסה לגווילין (אנחנו שוקלים לקחת רכבת שיוצאת אחרה"צ ומגיעה בבוקר.. עדיין מתלבטים).
13-17.9- גווילין+ יאנגשו
18.9- נסיעה לליג'אנג- האם אפשר להגיע לליג'יאנג ישירות? או שצריך לעבור דרך קונמינג?
19-21.9- טרק דילוג הנמר
22-23.9 נסיעה לשאנגרילה ושהות שם
24.9- נסיעה לדצ'ין ולכפר פלסיי- האם יש דרך לנסוע לדצ'ין משנגרילה?
25-28.9- טרק יובנג
29.9- נסיעה לדאוצ'ינג - שוב אותה שאלה. האם ניתן להגיע מסוף הטרק או שצריך לחזור אחורה?
30.9-2.10- שמורת ידינג.
3-4.10- נסיעה לליטאנג ושהות שם
5-6.10- נסיעה לטאגונג ושהות שם
9.10- נסיעה לצ'נגדו (מצ'נגדו אנחנו לוקחים טיסה לפוקט, נקדיש לעיר יום אחד).
זה תכנון כללי וברור לי שדברים ישתנו, אך בגדול אלו המקומות שאנחנו רוצים להגיע אליהם. חשוב לי להבין בנוגע לנסיעות, האם הן הגיוניות והאם טווחי הזמן הגיוניים.
שאלה נוספת- ויתרנו בתכנון על קונמינג ודאלי. העדפנו להגיע למקומות אחרים, אבל יכול להיות שנשנה תכניות, אשמח לשמוע דעות- האם שווה להגיע למקומות האלו?
תודה רבה לעוזרים

-
תכנון מסלול ונסיעות בסיןהיי,
בקו בייג'ינג לגווילין יש שתי רכבות מהירות שעושות את המרחק ב11 שעות, אבל שתיהן רכבות יום, יציאה בבוקר והגעה ליעד בערב.
הרכבת שאת דיברת עליה יוצאת ב1600 אחהצ ומגיעה יום למחרת ב11:30, נסיעה של 19 וחצי שעות.
יש עוד רכבת אחת כזאת שמגיעה ליעד ב1630. ובנוסף להן יש עוד כמה רכבות שעושות את המרחק ב28 שעות+. מוזמנת להציץ בזמני רכבות ומחירים באתר
ואחרי הנסיעה הזאת עוד יש לכם עוד נסיעה של שעה עד ליאנגשו (אני חושב שמהרכבת בגווילין צריך לנסוע לטרמינל אוטובוסים בגווילין ומשם ליאנגשו) אחרי נסיעה ארוכה כזאת תגיעו מותשים ליאנגשו.
אם אתם יכולים/רוצים לשנות יעד נחיתה הונג קונג היה עדיף. קרוב יותר.
ממליץ לכם בחום ללון בגוולין אחרי הנסיעה ברכבת ולנסוע משם לטרסות אורז בבוקר שלמחרת (ניתן לארגן את זה דרך המקום לינה).
קונמינג היא בעיקר עיר מעבר ליעדים שמסביבה.
אין רכבת ישירה שמחברת בין גווילין לליג'יאנג.
תצטרכי להחליף רכבת בקונמינג.
יש רק רכבת אחת ביום של 20 וחצי שעות (לי זה היה 23 שעות) שמגיעה בבוקר לקונמינג. יש כ7 רכבות מקונמינג לליג'יאנג שעושות את המרחק ב8-10 שעות.
אותו דבר זה במידה ותחליטו לקחת טיסה מגווילין לליג'יאנג.
דאלי מאוד דומה לליגיאנג אך בקנה מידה קטן יותר. המסביב לדאלי מעניין יותר מאשר לליג'יאנג לדעתי.
טרק דילוג הנמר הוא יום וחצי בערך. ככה שתוכלו להקדיש יותר זמן לליג'יאנג שהיא מאוד מהנה לסיור בה (בעיקר בעיר העתיקה).
צריך להזהר בכל הנושא של שיבוש השם דצ'ין, כי אחרת יכולים להגיע למקום הלא נכון.
השם הישן של שנגרילה הוא דצ'ין Deqen
משנגרילה כשלוקחים את האוטובוס בדרך ליובנג/פלאיסיי הוא מגיעה לעירה בשם דצ'ין Deqin (יכול להיות שאומרים את השם בצורה אחרת) ומשם מונית קצרה לפלאיסיי.
מיובאנג חייבים לחזור לשנגרילה, לא ידוע על משהו מסודר בין יובאנג לשמורת יאדינג. יובאנג זה כפר שלא מחובר בכביש. הכל מגיע אליו בשיירות סוסים/חמורים.
צירפתי מפה של האיזור הכפר.
מפה שצילמתי בכפר עצמו. מראה את שתי דרכי ההגעה לכפר (יציאה מלמעלה במפה מלפני המעיינות החמים) ועד לקצה השמאלי של המפה יובאנג עליון(shang) ותחתון (xia).
למעלה מקצה הימני ניתן לראות את דצ'ין ופלאיסיי.
-
תכנון מסלול ונסיעות בסיןהשם הסיני של שנגרילה הינו JONGDIAN
מטאגונג ניתן לקצר את ההגעה לצנגדו ע"י טיסה של כ-40 דק' מ-KANGDING שמרוחקת כשעת נסיעה מטאגונג,אחרת הנסיעה לצנגדו מאוד ארוכה.
עשינו זאת לפני כשבוע
משה
-
תכנון מסלול ונסיעות בסיןמשה אתה בסין או כבר חזרת?
-
תכנון מסלול ונסיעות בסיןחזרנו לפני יומיים,אנחנו בתהליך התאוששות.הגוף צריך להתרגל לשעון ישראל.
היינו בשנחאי,סוז'ו,שיטאנג,ליזיאנג,שאשי,שנגרילה ומשם יצאנו לבק דור-דואצ'נג ומשם לפארק יאדינג,טאגונג וסיום במסע מפרך בשווקי בייג'ין(מה לעשות זה חלק מההתחייבויות לאישתי).
בזמן הקרוב אפרסם טיפים בנוגע למקומות שהיינו בהם.
אם יש לך שאלות ספציפיות אשמח לענות.
שבת שלום וחג שמח
משה
-
תכנון מסלול ונסיעות בסיןברוכים השבים הביתה, התאוששות קלה ונעימה לכם.
מכל המסלול שלך נהיה רק בשנחאי וסוז'ו - אשמח לשמוע מה אהבתם שם במיוחד.
נדמה לי ששאלת פה לגבי סים, אני סקרנית מה עשית בעניין בסוף.
-
תכנון מסלול ונסיעות בסיןבשנגחאי פותחים את הדיסנילנד. אומרים הגדול בעולם
-
תכנון מסלול ונסיעות בסיןאפרופו השרשור השני, אני לא אתקרב לדיסני שנחאי בשבוע של החג הלאומי...
-
תודה רבה ועוד שאלה קטנה
אני חבר של ליאור ששאלה את כל השאלות..
קודם כל ממש תודה על התשובה המפורטת!
רק לא הבנו למה הכוונה כשכתבת על הטיסה מגווילין לליגי'אנג- זה אותו דבר?
-
תודה רבה:) -
בעצם- עוד שאלה אחת קטנהבדקנו טיסות מגווילין לקונמינג וכרגע מצאנו ב-127 דולר. שווה לחכות (הטיול בספטמבר) או לקנות עכשיו?
סליחה אם התעלקנו- זה נראה שיש לך הרבה ידע ונשמח לעזרה

-
תודה רבה ועוד שאלה קטנה
הכוונה "באותו הדבר" הייתה שאין טיסה ישירה מגווילין לליגיאנג. תאלצו לקונקשין בקונמינג.
-
למה לא רכבת לילה?זול משמעותית, ואתם גם חוסכים מחיר של לילה במלון.
קונמינג עיר חביבה אבל די משעממת. בכל זאת, אם אתם כבר מגיעים לשם, כדאי להקדיש לה איזה יום ולא ישר לברוח לליג'יאנג.
-
תודה רבה ועוד שאלה קטנה
רכבת עדיף מטיסה כפי שחתול ציין, אבל זה תלוי בזמן שלכם. הנוף מהרכבת מדהים. במהלך הנסיעה הזאת עוברים בהמון מנהרות ארוכות. בכל מנהרה שותף משב רוח קריר אז תהיו מוכנים עם בגדים מחממים.
-
תכנון מסלול ונסיעות בסיןקנינו סים מקומי.אל תקני בשדה התעופה אלא בשנחאי.
בשנחאי כדאי לראות את הבונד בלילה,העיר העתיקה ולשוטט ברח' ננג'ין.
אם את נוסעת לסוזו,גני יו יואן מיותרים.
לסוזו נסענו ברכבת ה-MAGLEB מדהימה,הגיעה למהירות של 300 קמ"ש ותוך כ-20 דק' מגיעים לסוזו.
-
לא מסכים לגבי גני יויואןלדעתי הם יפים מאוד בזכות עצמם, ואם אתם חובבי גנים אז שווה לבקר בהם גם אם מגיעים לסוז'ואו. אם גנים סינים הם לא הקטע שלכם אז אפשר לוותר גם שם וגם שם.