טיולון לציריך ליומיים
-
שלום, אני צפוי לבקר בציריך למשך יומיים או שלושה למטרת טיול קצרצר ויש לי מס' שאלות לגבי ההתנהלות שם:
1) מבחינת תחבורה, אני לא אהיה עם רכב ואשתמש בתחבורה ציבורית. על איזה סידור הייתם ממליצים ליומיים? הבנתי שיש חופשי יומי, האם זה כדאי? או שאפשרות אחרת עדיפה?.
2) האם אפשר לקנות כרטיסים לתחבורה הציבורית ישירות מהשדה תעופה בציריך?.
3) בתור אחד שמאוד אוהב טבע, על איזה מקומות הייתם ממליצים באזור בהתחשב בעובדה שאהיה שם רק יומיים וללא רכב? ומה יש לראות בעיר עצמה?.
4) ולסיום: כמה פרנקים בערך יוצא ליום במידה ויש במלון ארוחת בוקר ובשאר היום אוכל בחוץ (צהריים, ערב ועוד קצת אוכל פה ושם)?.תודה רבה.
-
טיולון לציריך ליומייםשכחתי לציין, אני יחיד
-
טיולון לציריך ליומייםאם אתה רוצה לטייל בטבע יש המון אפשרויות. אפשר להגיע ברכבת לאזור אינטרלקן ולישון לילה אחד באזור. זה אחד האזורים הכי פופולרים בשוויץ לטיולי טבע.
אם חובה לישון בציריך כל לילה כדאי להגיע לטיטליס לטיול יום.
מבחינת תחבורה ציבורית לטיול יום במרכז העיר וסביב האגם אפשר להסתדר ברגל.
מבחינת עלויות השמים הם הגבול בציריך שהיא אחת הערים היקרות בעולם. האופציה המשתלמת היא לאכול במסעדות שבסופרים של רשת migros ואחרות ויש כמה כאלה במרכז ציריך.
-
טיולון לציריך ליומיים1-2) כרטיס תחבורה יומי כמובן שכדאי. עלותו בערך כמו 2-3 נסיעות רגילות. תוקפו ל- 24 שעות כך שזה קצת יותר מיומי. ניתן לקנות כרטיס 24 שעות שכולל את איזור ציריך + שדה התעופה (איזורים 110,121). ביום הראשון זה יכסה לך גם את ההגעה מהשדה לעיר.
3) טבע (כמעט) בתוך העיר: יש! גבעה גבוהה (או הר נמוך) בשם Uetliberg.
http://www.inyourpocket.com/zurich/Uetliberg_65333v
הגעה ברכבת אבל המחיר לא כלול בכרטיס היומי לאיזור 110 (שהיא ציריך).
"מה יש לראות בציריך"? את ציריך כמובן. אם אתה רוצה תשובה יותר ממוקדת - שאל שאלה יותר ממוקדת.
אולי תתחיל בסיור הרגלי של לשכת התיירות שיוצא מתחנת הרכבת הראשית.
4) מספר אפשרויות לאוכל רחוב תמצא ברחוב שמתחיל ליד Bellvueplatz וממשיך מקביל לאגם. יש שם מקום בן עשרות שנים של תורכים שמוכרים בראטוורסט, עוף בגריל, בירה. תמשיך עם הרחוב ומיד תגיע לכל מיני ברים של אוכל - אתה יושב על מעין בר ומזמין לפי מה שאתה רואה מונח לפניך מתחת לזכוכיות.
המפה של גוגל תעזור לך להתמקם: תתחיל בכיכר שצויינה לעיל ותעבור לתמונות רחוב; גלגל את התמונה סביב צירה עד שתראה את מכונית/מערבל המלט הצהובה; המכונית מסתירה את התורכי והוא נמצא ממש מעברה. אח"כ המשך עם הרחוב - לכוון ימינה
-
טיולון לציריך ליומייםתודה על התגובות המושקעות!, נשאר לי רק להסגר על תקציב. האם 250 פרנקים יספיקו ליומים של טיול? (עבור אוכל, תחבורה ואטרקציות בינוניות במחירן ולא כולל לינה)?
-
טיולון לציריך ליומיים250 פרנקים בהחלט אמורים להספיק אם אתה נשאר בסביבה של ציריך (נסיעות זה דבר יקר). אתה יכול גם לעשות שייט באגם ציריך היפהפה עד רפרסוויל ושם יש גשר עץ מעל לאגם עד לעיירה הארדן שנמצאת ממול.דרך אגב, כשקניתי כרטיס לשייט, הוא היה תקף גם לנסיעה חזרה (רכבת או שייט) וגם לנסיעה לשדה התעופה. חוץ מזה, מאד נעים ללחת על גדות האגם משני צידיו.
-
טיולון לציריך ליומייםהאם צריך לשריין מקום מראש לשיט באגם ציריך? ומה לגביי מקומות ישיבה? (הבנתי שעד לרפרסוויל וחזור זה 4 שעות) האם עדיף לעשות שיט הלוך וחזור בנפרד? או שאין הרבה מה לראות ברפרסוויל ועדיף roundtrip? תודה
-
טיולון לציריך ליומייםבפעם האחרונה שאני שטתי לרפרסוויל, לקחתי "תחבורה ציבורית" - כלומר ספינה "אוטובוס" שיוצאת לפי לוחות זמנים ועוצרת בדרך בתחנות שונות (כפרים שונים בחוף). זה עדיף בעיני, ולא צריך להזמין אלא רק לוודא מהו הלו"ז. חזרה לציריך ניתן לחזור ברכבת פרברים ולא חייבים בספינה. לגבי העיירה, נחמד לשוטט בה.
-
טיולון לציריך ליומייםאחלה תודה, ועוד משהו ששכחתי לשאול, אני רואה בתחזית שכנראה ירד גשם ואולי אפילו תהיה סופת רעמים. האם שיט בספינה ציבורית כזו מתאפשר ועדיין מעניין במז"א כזה?.
אותו דבר לגביי ההר Uetliberg, אפשרי לעלות בגשם או שעדיף להמנע?
-
טיולון לציריך ליומייםבגשם האווירה עוד יותר כייפית ומעניינת, ובאירופה החיים לא נעצרים בגשם (או אפילו בשלג). כמובן שגשם זה לא לרכי לב, בייחוד ישראלים. מצד שני תוך כמה שעות כל המזג אוויר משתנה. מקסימום תוודא שאתה מצוייד במטריה ובבקבוק שנאפס (שזה תזקיק פירות, למשל מאגסים, וזמין בכל מרכול או מח' אוכל של כלבו)
-
טיולון לציריך ליומייםאחלה נשמע טוב. לגביי מלון ליחיד (חדר לא משותף), לא משהו fancy, מה בערך תהיה רמת מחיר סבירה ל3 כוכבים במרכז העיר?
-
טיולון לציריך ליומייםבערך 150CHF
-
טיולון לציריך ליומייםתודה. הטיסה שלי אמורה לנחות ב19:15 והצק אין האחרון במלון הוא ב23:30. האם יש מספיק טווח בטחון?