קרוז בנורבגיה
-
אנחנו זוג שיוצא לקרוז בין שבוע ביולי לנורבגיה.
נקודות העצירה של האוניה הן
Arrive: 7:00 AM Depart: 2:00 PM -Eidfjord,
Arrive: 8:00 AM Depart: 11:00 PM Alesund,
Arrive: 7:00 AM Depart: 5:00 PM Geiranger,
Arrive: 8:00 AM Depart: 5:00 PM Bergen,
הסיורים של האוניה מאוד יקרים ובדרך כלל מנצלים חלק של זמן העגינה.
מברור הרץ ביקשו ממני 260$ עבור השכרת רכב הכי קטן ליום.
מבקשת עצות מבעלי ניסיון האם ניתן למצוא טיולים מקבילים בנקודות העגינה?...
איזה טיולים כדאי לקחת מאוניה ?האם ניתן לעשות טיולי נופים בעיקר בתחבורה ציבורת? או אולי במונית?בקיצור כל עצה והדרכה בנושא תתקבל בתודה -
קרוז בנורבגיההנה בלוג של טיול בקרוז בנורבגיה של איריס- משתמשת מהפורום, אפשר לגזור משם הרבה רעיונות והמלצות
-
קרוז בנורבגיהתודה
-
קרוז בנורבגיהשלום רותי,
בערים כמו ברגן ואולסון אין צורך בטיול מאורגן מטעם הקרוז. קל ופשוט להסתדר ואפילו ניתן להגיע ברגל (או תחבורה ציבורית רגילה) לאתרים המרכזיים.
באזור איידפיורד האטרקציה המרכזית בעיני-עמק Måbødalen ומפל Vøringfossen.
מדובר באולי 20 ק"מ לכיוון, כך שלא מעשי ללכת. יש סיורים מאורגנים באוטובוס, עולה פחות מ100 דולר לזוג. צריך לוודא שמגיעים לשם.
בgeiranger חבל לא להגיע לדרך הטרולים או הדלסניבה. בגלל המרחקים והדרכים הפתלתלות הייתי כן ממליצה לקחת סיור מהקרוז, למרות המחיר הגבוה. יש גם מוניות אבל לא בטוחה שייצא זול מהסיור דרך האוניה.
חג שמח!
-
קרוז בנורבגיהנירית חג שמח ותודה על תשובה.
ברגן כעיר פחות מדברת אלינו. חשבנן לשכור רכב ולעשות טיול לקרחון בריקסדיל.
באולסון שוב חשבנו לשכור רכב ליום ולעשות את דרך הטרולים בעצמו. העגינה היא לזמן ארוך מ8 בבוקר עד 11 בלילה.
https://goo.gl/maps/aDGQLUScn4z
באזור איידפיורד - העגינה היא קצרה 8-14.. שם לא כל כך מצאתי מה ניתן לעשות .
אשמח לקבל רעיונות וחוות דעת על תוכנית
רותי
-
קרוז בנורבגיהרותי שלום,
הערה קטנה - המרחק מאלסונד לדרך הטרולים הוא גדול. נוהגים לנסוע לדרך הטרולים מגיירינגר.
אלסונד עצמה מקסימה ואנחנו נהנו מאד ממנה. אתם יכולים לטייל משם למולדה ולדרך האטלנטית (יותר קרוב מדרך הטרולים).
אני מזמינה אותך לקרוא את סיפור הטיול שלנו לנורווגיה מהקיץ האחרון - אולי תקבלי רעיונות.
חג שמח,
שירלי
-
קרוז בנורבגיההיי, אמנם רק מתכנון ולא מניסיון- אבל שימו לב שלא כל כך הגיוני לנסוע מברגן לקרחון בריקסדל, הוא לא קרוב לשם כלל. הנה על מפה
-
קרוז בנורבגיהברגן מאד יפה ושווה טיול. כפי שהדר כתבה היא רחוקה מבריקסדל ולא הייתי לוקחת סיכון .
גם אולסון בהחלט שווה סיור.
לגבי איידפיורד רשמתי לך מה ניתן לעשות וזה מומלץ מאד. הוורינגפוסן=אחד המפלים המרשימים בנורבגיה וניתן להגיע אליו בקלות דרך כביש 7. רק צריך לבדוק שהדרך אכן תיפתח כי הייתה שריפה וצריך לוודא. גם הנוף סביב המפל בקניון המצוקי מאד מרשים!!.
לגבי דרך הטרולים מאולסון-הנסיעה הלוך ושוב בלי עצירות כלל תיקח מינימום 5 שעות ברכב. בתיאוריה אכן יש לכם זמן. אישית-הייתי נלחצת מנסיעה כזו ארוכה בידיעה שצריך לחזור בזמן להפלגה. מדובר על סיבוב של 260 ק"מ בדרכי נורבגיה המדהימות אבל הפתלתלות. תשקלו האם שווה את החיסכון שאולי יהיה לעומת טיול דרך הקרוz/
אולי תעלי כאן את הצעות הסיורים והמחירים שנוכל להתרשם?