Wizz Air -שאלות של טירונית
-
אני מעונינת להזמין בפעם הראשונה טיסות של חברת וויז ׁ- לקטוביץ.
שאלות למומחי ומנוסי וויז:
- כשאני מסתכל בלוח הזמנים עלות הטיסות היא X ש"ח לטיסה ת"א-קטוביץ ו Y זלוטי לטיסה קטוביץ-ת"א. אבל כשאני מנסה להזמין את אותו צמד טיסות המחיר של הטיסה חזור פתאום מופיע גם כן בשקלים ובסכום יותר גבוה מהסכום בזלוטי.
אם כך, האם יש מניעה כלשהיא פשוט לעשות שתי הזמנות נפרדות של טיסות בכיוון אחד, על מנת להינות מהמחיר הנמוך ביותר בזלוטי. האם אני מפספסת משהו?
- בטיסה מת"א לקטוביץ ההפרש בין מחיר הבסיס ל WIZZ PLUS המקנה זכות למזוודה גדולה, טרולי עליה למטוס + עוד תיק קטן הוא רק 50 אירו, פחות מעלות רכשית מרכיבים אלה בנפרד. הגיוני? אם ארצה לרכוש כרטיס PLUS רק עבור אחד מאיתנו, אז אני מניחה שצריך לפצל את ההזמנה לשתיים. שוב השאלה אם יש בזה בעיתיות כלשהי (מלבד העובדה שאז בטוח לא נשב בייחד, שזה ממש לא קריטי לנו)
- אם מזמינים כרטיסים למספר נוסעים באותה הזמנה, האם ניתן לבטל את הטיסות עבור רק אחד מהם ולקבל החזר (בניכוי דמי טיפול) בהתטם לכללים רק עבורו?
-
Wizz Air -שאלות של טירוניתקודם כל השאלות שלך לא של טירונית כי לחלקם אין לי תשובות למרות עשרות הטיסות שלי בויזאייר.
1. אל תחפשי הגיון, אלא את המחיר הנמוך ביותר. אבל בדרך כלל ההזמנות במטבע מקומי זולות יותר. גם אני מפצל את הזמנות הלוך ושוב.
2. את WIZZ PLUS לא נסיתי, אבל אם זה יותר זול, תלכי על זה, רק תבדקי בכל שלבי ההזמנה את המחיר הכולל, אם לא עשית טעות. פה בהזמנה נפרדת לכל אדם יש בעיתיות, כי אז תצטרכי לעשות חברות במועדון גם לאדם השני.
3. גם בביטולים אין לי נסיון. את זה צריך לשאול את שרות הלקוחות.
טיפים: אם את רוצה לבדוק מחירים, אל תעשי הזמנת דמה, כי אחר כך בהזמנה אמיתית יקפיצו את המחיר. זה קרה לי שהזמנתי כרטיס מבודפשט לאיינדהובן, טעיתי בהזמנה וכשנסיתי מחדש המחיר קפץ. המתנתי כשעה והמחיר חזר לקדמותו. מאז אני בודק מחירים ב-TIMETABLE.
אני לא אוהב לשלוח מזוודות, לכן אם יש לי מטען רב, רוכש PRIORITY BOARDING שמאפשר לעלות 2 חבלות. אני לוקח טרולי שמן (ובד"כ גם כבד) ועוד תיק "קטן" ואם יש, אז גם את הרכש בדיוטי. קצת מסורבל אבל חוסך זמן גם בעליה וגם ביציאה.
-
Wizz Air -שאלות של טירוניתLBD, מאד מענין מה שאתה כותב על הקפצת מחיר.
חבר שמזמין טיסות דרך אתר קיאק שם לב לתופעה דומה. מאז הוא מקפיד ממחשב אחד לבדוק מחירי טיסות. ואת ההזמנה הוא מבצע ממחשב אחר
-
Wizz Air -שאלות של טירוניתאני חושב שזה קורה בכרטיסים הזולים. אני לא בטוח אם מקפיצים גם את הכרטיסים היקרים.
-
להערכתי מדובר ב Regression toward the mean -
להערכתי מדובר ב Regression toward the meanבדפדפן כרום מומלץ להקיש SHIFTּ+CTRL+N
זה מצב אנונימי
-
בכל הדפדפנים זה לא משנה -
בכל הדפדפנים זה לא משנהתודה לכולם על העצות והטיפים.
בעקבות ההמלצה אכן הזמנתי שתי טיסות נפרדות ולא טיסה הלוך ושוב.
גם אני שמתי לב אתמול שלאחר "שהות" באתר ובדיקת כל מיני אפשרויות המחיר קפץ, אבל היום לאחר מחיקת היסטורית גלישה וכשנכנסתי במצב אנונימי המחיר חזר לרמה הנמוכה יותר..
-
להערכתי מדובר ב Regression toward the meanדרקון,
תודה על ההפניה להסבר. החכמתי.
סמדר
-
Wizz Air -שאלות של טירוניתג'ני, שמתי שכבר הזמנת אבל שיתוף לטובת האחרים.
לגבי פיצול הזמנות הלוך ושוב:
במקרה של שינוי או ביטול מצד WIZZ אז אפשרי לקבל זיכוי כספי מלא או זיכוי בתוספת 20% או אפשרות לשנות לכל תאריך אחר בטווח של חודש של כל ההזמנה.
במקרה של פיצול הזמנה אז אחריות WIZZ היא רק לצד המשתנה, כך שאפשרי להישאר רק עם טיסת חזור.
לגבי פיצול הזמנה לחלק מהנוסעים:
החיסרון שאי אפשר לקבל הנחת מועדון אחת או לרכוש כמה חברי מועדון, כלומר חבר המועדון הוא המזמין וחייב להיות חלק מהקבוצה.
-
למה קופץ המחירזה כבר לא סוד ולאחרונה אף התפרסמו כמה כתבות בנושא.
כל אתר שנכנסים אליו שומר מידע במחשב שלך בצורת קוקיס cookies.
כלומר אם עשית מספר שאילתות על טיסה לוינה ,האתר יודע את זה ומעלה את המחיר כי הוא יודע שאתה מעוניין.
רצוי לנקות קוקיס לפני ההזמנה (מחשב אחר גם אופציה) -
להערכתי הכתבות הנ"ל שגויותמנסיוני כתבות תיירות מתאפיינות בחוסר מקצועיות מאוד בולט, פעמים רבות פשוט חוזרות על שמועות שחלק ניכר מהן לא מבוססות.
הדוגמה הבולטת ביותר היתה הכתבה על הילדה הישראלית שנחטפה בדיסני באורלנדו שער ראשה קוצץ היא הוחבאה תחת מעיל.....והכתבת לא טרחה אפילו להתקשר לכביכול משפחה לברר את הפרטים, בטח לא לבדוק ולראות שמדובר בשמועה לא נכונה שרצה כבר שנים ברשת.
לא הייתי מבסס החלטות על כתבות ברמה הזו, אבל לא נגרם שום נזק ממחיקת עוגיות - מי שרוצה שימחק.
-
להערכתי הכתבות הנ"ל שגויותלדרקון------אני מסכים אתך בהחלט גם בענין הקוקיס וגם בעיניין רמת כתבי התיירות. פעם קראתי סקירה מפורטת של כתב על מסעדות בחו"ל שאחת מהן היתה סגורה כבר שנים. אגם את הכתבת המסכנה עם הסיפור של הילדה שנחטפה השעו מהעבודה אבל את העורך האחראי לא. היום יש לה תכנית מצליחה בטלויזיה.
לדוד------אתה צודק בקשר לשנוי מועד טיסה או ביטולו, אבל אני מעדיף לבנות על דבר שנכון לכל טיסה מאשר על מקרה שאולי יכול לקרות. לי למשל לא שינו ולא ביטלו טיסה בעשרות ההזמנות שלי.
-
להערכתי הכתבות הנ"ל שגויותלי פעמיים שינו מתוך 4.
-
להערכתי הכתבות הנ"ל שגויותאכן לא חשבתי על העניין של ביטול ע"י החברה כשפיצלתי את ההזמנה לשתי טיסות נפרדות. נקווה לטוב ובכל מקרה מדובר בטיסות זולות למדי, כאש/ר לפי עצתו של lbd באשכול אחר, אוסיף את המזוודות רק בסמוך למועד הטיסה.
-
להערכתי הכתבות הנ"ל שגויותטוב לדעת שיש מישהיא שקוראת את העצות שלי.
לפעמים, שנוי של כרטיס עולה יותר מכרטיס חדש. במקרה הזה אני לא משתמש בכרטיס הישן. לכן אני מוסיף מזוודות רק ביום האחרון לפני הטיסה ביחד עם הצ'ק אין.