הצעה למסלול 26 יום ביפן
-
חברים יקרים, אשמח לשמוע מה דעתכם על המסלול הבא (חלופות/הצעות יתקבלו בברכה):
סה"כ 26 יום נטו:
~~Tokyo (arrival) -> kyoto 2. kyoto 3. kyoto 4. Nara 5. Koyasan 6. osaka 7. Hiroshima (through Himeji) 8. Miyajima 9. Hiroshima (most of the day) -> kurokowa onsen 10. kurokawa onsen(most of the day) -> kagoshima 11. kagoshima -> Yakushima 12. Yakushima 13. Yakushima 14. Yakushima -> kagoshima -> kanazawa (arriving kanazawa in the night) 15. kanazawa 16. shirakawago 17. takayama 18. kamikochi 19. Tateyama kurbe alopen Rte 20. Yamanouchi 21. Nikko 22. Tokyo 23. Tokyo 24. Tokyo 25. Tokyo 26. Tokyo (day trip to Hakone/5 lakes/kamakura)
הערות:
1. אופציה נוספת שאני שוקל זה לוותר על יקושימה - ואז לרווח את המסלול - השאלה איפה כדאי לרווח והאם כדאי לוותר על יקושימה?
2. עוד אופציה היא לוותר על יקושימה - ולהוסיף את yamadera ו nyuto onsen (ואז להוריד את kurokawa onsen)
3. אני מתלבט גם לגבי האלפין רוט... הביקורות עליו מעורבות, אבל אני אמור להגיע אליו באמצע אוקטובר וקראתי שזה הזמן של שיא השלכת.
אשמח לשמוע את דעתכם/הצעותיכם!
תודה רבה!!
-
הצעה למסלול 26 יום ביפן -
הצעה למסלול 26 יום ביפןתבדוק היטב אם יש לך מספיק זמן להגיע מקמיקוצ'י למסלול האלפיני בזמן. את צריך להגיע מקסימום בתשע בבוקר כדי לסיים את המסלול לפנות ערב. תתאם גם את הזמנים עם שרות העברת המזוודות מצד אחד של המסלול לצד שני.
-
הצעה למסלול 26 יום ביפןתודה רבה!
נראה אחלה מסלול. הרבה יותר רגוע מהתכנון הראשוני שלי...
ראיתי שיוצא לך בערך 10 ימים טוקיו? זה לא הרבה? או שאני תכננתי פשוט מעט מדי... (5 ימים מלאים נטו לטוקיו).
יש דברים שווים שאתה חושב שלא כדאי לפספס בטוקיו שאולי לא לקחתי בחשבון?
תודה!
-
הצעה למסלול 26 יום ביפןמעולה. תודה!
מה לגבי שאר המסלול? נראה בסדר?
באופן כללי יש 2 דברים שמעניין אותי לשמוע את דעתך:
1. האם כדאי לעשות את המסלול האלפיני? (ברור לי שזה עניין של טעם)
2. תכננתי את המסלול יחסית צפוף, כך שכמעט כל יום (חוץ מ6 ימים בטוקיו ועוד 3 בקיוטו) אני למעשה ישן במקום אחר... איך זה עובד בפועל? כל יום כזה יש טירטור מהמלון לאזור הרכבת ובאופן דומה טירטור בעיר שמגיעים אליה? האם לא כדאי למקם עצמי באזור ספציפי ולחזור אליו כל יום במשך 4-5 ימי טיול נניח וכן האלה?
תודה רבה!
-
הצעה למסלול 26 יום ביפןיש כאלה שיגידו לך שגם חודש לא יספיק לטוקיו

לא בידיוק 10 ימים, כי מתוכם חלק נהיה בהאקונה, וחלק (בעיקר בפעם השנייה בטוקיו) מוקדש לטיולי יום סביב האיזור של טוקיו ופחות בתוך העיר עצמה (Niko ואיזור של Miyagi), כך שיצא בערך שבוע בטוקיו באמת, שזה בד״כ הסטדנרט, אבל כמובן שזה משתנה מאדם לאדם ומה כל אחד מחפש בידיוק בטיול.
-
הצעה למסלול 26 יום ביפןלא התייחסתי לכל המסלול כי אלו הבחירות שלך. למשל אהבתי את יאקושימה למרות שלא הייתי שם. אני מקווה שברור לך שזה אי שעיקר הפעילות בו היא טיפוס תוך כדי גשמים כל הזמן. נראה לי שהקדשת יותר מדי זמן להירושימה. אפשרי בהחלט אבל העיר עצמה לא מרשימה, למעט אתר ההנצחה שזה עניין של כמה שעות לגבי המסלול האלפיני - אני אהבתי אותו אבל זה היה באפריל עם קירות שלג של שבעה מטר. אתה תהייה בסתיו ובשלכת. גם לגבי טוקיו - כמו שאמר קודמי, אפשר גם עשרה ימים. זה כמו ניו יורק. אבל לטיול ראשון - חמישה יספיקו.
-
הצעה למסלול 26 יום ביפןלמרות שטיילתי 28 יום ביפן ברוב המקומות שרשמת לא הייתי, אנסה להגיב לגבי מה שכן.
קודם כל, אנחנו היינו שלושה ימים מלאים בטוקיו וזה הרגיש לנו הרבה. תבדוק מה אתה רוצה לראות שם וכך תוכל לדעת כמה זמן זה ימלא. אנחנו לא חובבי ערים ושונאי צפיפות (וטוקיו היא העיר הצפופה ביותר שראינו עד היום). הירושימה כמו שנאמר, אין שם הרבה דברים מעניינים מלבד פארק השלום, ואנחנו גם אהבנו את מוזיאון מאזדה.
אין בעיה עם להחליף מלון בכל יום, כל עוד הלינות שתזמין יהיו קרובות לתחנת רכבת. אם אתה מתכנן להשאיר מזוודה בלוקרים של הרכבת שים לב שהמזוודה לא מהכי גדולות כי היא לא תכנס. ישנם לוקרים ענקיים אבל הרבה פעמים מעט וכשהגענו כולם היו תפוסים.
אלפיין רוט: השלכת מהממת. אם כי, אני די סבלתי מהצפיפות, וגם סיפור יקר.
תבדוק לפי תחזיות שלכת, אם יש עוד מקום שתוכל לראות אותה.
-
הצעה למסלול 26 יום ביפןאחלה. תודה רבה!
-
הצעה למסלול 26 יום ביפןעל הכיפאק. תודה רבה!
טיפים כלשהם איך לעשות את ההתניידות לנסבלת? כפי שרשמתי, להחליף כל יום מקום לינה נראה קצת סיוטי עבורנו.
תודה!
-
הצעה למסלול 26 יום ביפןתודה רבה!
כשמגיעים עם המזוודה בבוקר לעיר שבה מתכוונים לטייל... שמים אותה פשוט בשמירת חפצים? (הרי הצ'ק אין מאוחר מאוד יחסית ביפן).
אגב, באלפין רוט היית בשלכת? באיזה תאריך?
כבר כמה אנשים רשמו לי על חוסר העניין בהירושימה. אז נשאלת השאלה, האם כדאי להרחיק עד לשם רק כדי לראות את פארק השלום?
תודה!!
-
הצעה למסלול 26 יום ביפןבכל תחנת רכבת יש לוקרים. זה לא "שמירת חפצים" אלא ארוניות בגדלים שונים במחירים שונים. מכניסים כסף נועלים ולוקחים המפתח. אין לוקרים למזוודות ענק. נדמה לי שהכי גדול זה ל24" (60 ס"מ).
במסלול האלפיני יש שירות שמביא את המזוודות מקצה לקצה תמורת תשלום.
לגבי השלכת - יש תחזית מתעדכנת באתר japan guide. אבל שלא כמו הסאקורה - פיק השלכת ארוך יותר וגם לפניו ואחריו המראה יפה.
הירושימה היא חובה בגלל אתר השלום - אתר הפצצה.
הביקור במוזיאון יכול להמשך עד שעתיים ובפארק הסמוך אליו עוד זמן כזה.
לכן אם אתה מגע בצהרים לעיר - עד הערב סיימת.
בעיר יש גם גן יפני קטן ונחמד, אבל חוצמזה עיר די משעממת כי היא נמחקה על ידי פצצת האטום ונבנתה מחדש - כולה (תראה בתמונות את ה"לפני" וה"אחרי, ותבין מזתאומרת "נמחקה".
אם יתמזל לך גם תוכל להחליף מילים עם ניצולה או ניצול (כמו אובמה).
-
הצעה למסלול 26 יום ביפןהירושימה שווה לדעתי, גם בגלל מיאג'ימה הקרובה אליה.
אין בעיה להגיע למלון מוקדם ולהשאיר להם את המזוודות, לרוב המלונות יש אפשרות לשמור עליהן עד שתחזרו לצ'ק אין.