ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התלבטות- לינה בקושיצה

פורום טיולי משפחות
    8
    17
    2931
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • hadas2308
      hadas2308 נערך לאחרונה על ידי

החלטנו שבדרך בין בודפשט לטטרה הגבוהים נעצור ללון לילה אחד בקושיצה. עכשיו התלבטות- אנחנו מטיילים עם ילדים מגיל 3 עד גיל 13. אני לא בטוחה שחצי יום בקושיצה עצמה יעניין אותם (במיוחד אחרי יומיים בבודפשט)- וראיתי שיש מחוץ לעיר מקום נחמד לבלות בו אחר צהריים (פארק טרזניה אלפינקה). מצאתי שני מקומות לינה שמתאימים לתקציבנו הדל- אחד במרכז העיר (עם חניה) והשני מחוץ לעיר באיזו עיירה ליד הפארק. אני מתלבטת איפה עדיף לנו לישון- בתוך העיר אפשר אולי להינות מהערב- לראות את המזרקה- לאכול גלידה...ומחוץ לעיר זה קרוב לפארק ובעצם - לא נכנס לעיר. אם נגיע לאזור בצהריים המאוחרים- והכוונה בבוקר להמשיך לכיוון זדיאר- מה עדיף לנו?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אלי_88
        אלי_88 נערך לאחרונה על ידי

התלבטות- לינה בקושיצה

חג שח הדס ,

אני לא מכיר את המשפחה מה עדיף להם ,אני הזמנתי בקושיצה לינה קרוב למרכז פחות מ40 יורו לזוג ניקרא coloseo rezidenfe מקבלים דירה וזהו נוסע ביום חמישי לסלובקיה מאחל לכם טיול מהנה 

אלי

• hadas2308

התלבטות- לינה בקושיצה

תודה! דבר ראשון נסיעה טובה- ראיתי את המלון הזה- לצערי החדרים שפנויים בתאריך שנהיה שם לא מתאימים להרכב שלנו...

• אמה
            אמה נערך לאחרונה על ידי

התלבטות- לינה בקושיצה

אלי,תיכף מגיעה החופשה

הדס,אני עדיין נכנסת לבדוק אם יש הצעות טובות בעיר.

התעניינתי במלון  Little Havana Caffe & Apartments

הוא ממש במרכז ויש להם דירה סוויטה נוחה עם 3 חדרים.

הבעיה היא שאין מעלית..ואני עדיין חושבת..אם אין מקום דרך בוקינג,תבדקי בפייס שלהם.

הם,במרכז ממש.

אני רציתי במרכז,כי עם נהייה עייפים,לא ירצו לצאת למרכז בערב..ואם נלון בו,אז לא תהייה ברירהblush..

• urgenson
              urgenson נערך לאחרונה על ידי

התלבטות- לינה בקושיצה

היי,

אם כבר מגיעים לסביבה ועוצרים- קושיצה מקסימה וחבל לא להיכנס. בעיני כדאי לישון במרכז העיר (במיוחד עם יש חניה). המרכז לא גדול כך ששיטוט והתרשמות ממנו לא ייקחו הרבה זמן, ואני מניחה שהמזרקה כשהיא מוארת בערב אפילו מרשימה יותר מבמהלך היום. אני מניחה שאם לא חוקרים כל סמטה לעומק ונכנסים לכל כנסייה זה לא יעיק יותר מידי על הילדים אבל כן ייתן טעימה נחמדה.

פארק החבלים הוא על הדרך למחרת לכיוון זדיאר, ועל אותה דרך גם טירת ספיש, כך שלדעתי אפשר להשאיר אותו למחרת ולישון בקושיצה.

• אלי_88
                אלי_88 נערך לאחרונה על ידי

התלבטות- לינה בקושיצה

בוקר טוב אמה וכולם 

אכן עוד כמה ימים יוצאים ,מקווה שנעבור את הטיול בהכי כיף 

אלי

• יהודה ל.
                  יהודה ל. נערך לאחרונה על ידי

התלבטות- לינה בקושיצה

אלי ואמה אני כבר ממתין שתחזרו כדי לשמוע תובנות שלכם

• נעה שפר
                    נעה שפר נערך לאחרונה על ידי

התלבטות- לינה בקושיצה

הי הדס, גם אנחנו החלטנו לעצור בקושיצה Smile

מצאתי משהו נחמד וזול במרכז העיק בAirbnb, שווה לנסות...

• hadas2308

התלבטות- לינה בקושיצה

תודה נעה- אני אבדוק-  אנחנו שתי משפחות ולא כל כך רוצים לישון בדירה אחת אז אני בספק אם נמצא משהו במחיר שיתאים לנו. כרגע החלטנו לישון מחוץ לעיר- המלון בטבע עם בריכה- ואנחנו לא כאלה אנשי עיר- בודפשט תספיק לנו בטיול הזה. פארק החבלים  יבדר אותנו אחר הצהריים ואם מזג האוויר יתאים אולי גם בריכה (אני בספק..כי אנחנו רגילים להכנס למים בטמפרטורות אחרות...) ולמחרת ניסע ישר לטרטנסקה לומניצה ונבלה שם את היום. אני עוד לא במאה אחוז סגורה ...אשמח לחוות דעתכם על המשך התכנון:

אז היום הראשון שניסע בו לסלובקיה יהיה באמת נסיעה לאזור קושיצה - בילוי בפארק החבלים- ומקסימום (לא בטוח) נסיעה למרכז קושיצה בערב לראות את המזרקה. תלוי בכוחותינו.

ביום השני בסלובקיה ניסע מקושיצה לטרטנסקה לומניצה- נעלה ברכבל לאגם סקלנטה- נטייל שם קצת ונרד ברכבל. יש שם מגלשות בוב ואחר כך ניסע ברכבת לסטארי סקומוביץ'ונעלה בפוניקולור ומשם נרד ברגל למפלים (האם הגיוני עם ילד בן שלוש?)

ביום השלישי ניסע לפארק פנינסקי לשיט ברפסודה ואחר כך טיול אפניים קצר.

ביום הרביעי והחמישי- עוד לא חילקתי את זה...אבל נרצה- אגם שטרבסקה/ זקפונה/ מסלול אפניים בגן העדן הסלובקי (עוד לא ממש הבנתי איפה ואיך- אבל ראיתי שמשכירים אפניים למשפחות- אנחנו מאוד אוהבים...מקווה לקבל איכשהו מידע שם)

חלקנו ירצו לעשות את מסלול הסוחה בלה (האם יתאים לילדה בת 7?) בזמן שהחלק השני יסע לטירת ספיש (אנחנו עם 2 מכוניות). ואם אפשר יהיה לשלב את פארק המים בפופרד לסיום יום- זה יהיה מעולה...-אשמח אם מישהו יעזור ליל חלק את זה ליומיים- כמובן שלא הכל אפשרי...

ביום השישי נסע לפארק טרטלנדיה (זה נורא בשבת? ) ואחר כך נגיע למקום הלינה שלנו ליד רוזמברוק.

ביום השביעי נעשה את המסלול של מלון דיירי.

ביום השמיני- הר חופוק- עלייה ברכבל ומגלשות ההרים ליד. אם לא ימאס לנו מפארק חבלים- אז גם נסיים בפארק החבלים ברוזמברוק.

היום האחרון- נסיעה לבודפשט- עצירה בצ'רני בלוג במוזיאון הפתוח.

אני מודעת לזה שזה מאוד לא מסודר- אנחנו כאלה...לא מסודרים:)

וגם- בגלל ההרכב- אני מעדיפה לא לדחוף יותר מידי דברים ביום אחד- ייקח לנו זמן בבוקר להתארגן...ואנחנו נרצה להגיע אחר הצהריים למקום הלינה ולהנות גם שם.

• hadas2308

התלבטות- לינה בקושיצה

וגם- מה זה מסלול כיפה אדומה??

• urgenson

התלבטות- לינה בקושיצה

היי,

- המסלול למפלים מעורר קצת אובר היסטריה בפורום - כל עוד אתם לא הולכים מסקלנטה פלסו למפלים (במסלול של שלוש שעות), מדובר בסיבוב לא ארוך ולא קשה, בהחלט לכל המשפחה. השביל קצת סלעי אבל ראיתי ילדים יותר קטנים הולכים שם. אפשר להגיע גם רק למפל הראשון, להסתובב ולחזור. לא תהיה בעיה לדעתי, ומקסימום מישהו הולך לאט יותר מאחורה עם הקטן אם יהיה לו קשה, או מרימים אותו בכמה נקודות. אני חושבת שאפשר גם ממש לראות את השביל בגוגל מאפס עם האיש הצהוב ולהתרשם ממנו, שווה לבדוק.

במתחם הרבינוק (משם יורדים למפלים), יש אטרקציה חמודה מאוד של מסלול אבובים יבש, לא יקר, והילדים שלי מאוד מאוד נהנו.

אם אתם עם רכב, אין לכם סיבה לנסוע ברכבת- זה סתם יקשיח לכם את לוחות הזמנים. שימו לב להגיע מוקדם לרכבל בטטרנסקה לומניצה כדי לא לעמוד הרבה בתור.

- ביום השלישי, שווה לכם אולי לשלב איזשהו רכבל/מעליות כיסא בז'דיאר. אם אני לא טועה יש שם לא מעט והנוף אמור להיות מרשים. 

- אגם שטרבסקה פלסו שווה יום ובעיני אל תוותרו עליו. יש המון מה לעשות- מעליות כיסא, פארק חבלים קטן, שיט בסירת משוטים, הקפה רגלית של האגם ומסלולי הליכה נוספים יותר קשים. באותו יום אפשר לשלב את פארק המים בפופארד.

-בגן העדן הסלובקי- הסוחה בלה יקח יום שלם, כולל נסיעות לשמורה, והוא לא קצר (מעל 10 קילומטר), ודורש נעליים טובות עמידות במים, כושר להליכה כזו וכמובן- לא לפחד מגבהים ומסולמות.

אנחנו עשינו אותו עם בן פחות משבע, אבל הוא רגיל לטייל, והלך לפני במסלולים יותר קשים. יש שימליצו לא להתקרב לשם עם ילדים יותר גדולים. בעיני- מאוד תלוי בילד ובכם. בכל מקרה, המסלול לוקח 4 שעות למיטיבי לכת, משמע הזמן הריאלי שיש להקציב לו הוא 5-6 שעות. האופניים להשכרה ממה שידוע לי הם חלק מהסוחה בלה- משכירים אותם בנקודה הגבוהה במסלול, כשמסיימים לעלות את הקניון, וכך חוסכים ומקצרים את הירידה הרגלית ע"י רכיבה. 

יכול להיות שבהרכב ובהעדפות שלכם כדאי לבחור מסלול קצר יותר שיתאים לכולם ושלא יקח את כל היום- למשל זה , ולשלב את טירת ספיש בדרך לשם

- ממש ליד פארק טטרלנדיה יש חופי רחצה ואטרקציות מים לחוף אגם ליפטוב (יכול להתאים גם ביום של העלייה לחופוק). 

- היום השביעי: מסלול מלון דיירי לא קשה ולא מאוד ארוך (בסך הכל 4 קילומטר). אנחנו הלכנו אותו, כולל עצירות, בשעה וחצי, מניחה שהמקסימום למי שאינו מיטיב לכת יכול להיות 3.5-4 שעות. (יש גם מסלול ארוך יותר של 10 קילומטר שלוקח יום שלם, שאני מניחה שלא אליו את מתכוונת)

אני גם כן לא אוהבת לדחוף המון אתרים, ואנחנו תמיד מעדיפים להגיע מוקדם ללינה, אבל עדיין היום הזה די ריק. כדאי לשלב עוד משהו קטן. למשל לעלות ברכבל היוצא מVRATNA שסמוכה למלון דיירי להר CHLEB 

- היום השמיני: ליד העלייה לחופוק אפשר לקפוץ במסלול קצרצר וקל לVrbicke Pleso 

-בצ'ירני בלוג: שימו לב שהמוזיאון זה בעצם מסלול ביער ונסיעה ברכבת- לא קצר

- כאן בהודעה 27 יש פירוט על מסלול כיפה אדומה. לא יודעת להמליץ כי לא הלכנו בו

• hadas2308

התלבטות- לינה בקושיצה

וואו- ממש  תודה! אני בודקת עכשיו את כל הקישורים...

• hadas2308

התלבטות- לינה בקושיצה

לגבי צ'רני בלוג- האם זה מתאים לעצירה של כשעתיים? אם לא אז שווה לעצור עם הילדים בבנסקה ביסטריקה?

• urgenson

התלבטות- לינה בקושיצה

אני לא יודעת לומר מניסיון, אבל לפי האתר שלהם, המסלול הכי קצר הוא 2 ק"מ ברכבת ועוד 3.5 ק"מ הליכה במוזיאון הפתוח עד לנקודת ההתחלה (שיש בו המון תחנות=עצירות), בטיפים באתר זה מוערך כשעתיים הליכה,אז כולל הרכבת וההתארגנות וכל זה - זה בטח ייקח יותר.  

בנסקה ביסטריצה מקסימה אבל אם אתם מעדיפים פחות עיר ויותר טבע- כנראה שכדאי לבחור בצ'ירני באלוג, ומקסימום אם רואים שיצאתם מאוחר ואתם לחוצים- לוותר באותו יום...

• מיכל בן אריה
                                  מיכל בן אריה נערך לאחרונה על ידי

התלבטות- לינה בקושיצה

לידיעת הנוסעים לסלובקיה פרסמתי בפורום אירופה אמצעי ניווט עכשויים לעיונכם

• אמה
                                    אמה נערך לאחרונה על ידי

התלבטות- לינה בקושיצה

מיכל,את יכולה לצרף לינק לפרסום הטיפ?

זה בבלוג או בטיפים?

אמה

• tsvia_fh
                                      tsvia_fh נערך לאחרונה על ידי

התלבטות- לינה בקושיצה

זה הפוסט של מיכל
                                      ​http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1294107/start-0 /

• 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון