עזרה ממומחי שוויץ
-
התייעצתי כאן לפני כחודשים ועזרתם לי מאוד. תודה.
אני טס עם אימי לטיול עם מגבלה קלה של גילה- 80.
מסיבות שלה אנחנו מתחילים בטיסה ושהות קצרה בוונציה ומשם לעיקר הטיול -בנופים של שוויץ. היעד הוא איזור אינטרלאקן ודרומה, לטייל שם עד יום שני בערב, ואחר כך שהות של יומיים באיזור לוצרן בדרך לטיסה חזרה מציריך. היציאה מוונציה ביום חמישי, והטיסה חזור מציריך לתל אביב ברביעי בלילה. חשבנו לשכור רכב ליומיים (שבת מנוחה בוונגן) ו4 ימים עם כרטיס סוויס פס
יש לנו 2 אפשרויות שכל אחת נחלקת גם ל2. ואני מבקש את חוות דעתכם מה עדיף:
1. רכשתי במחיר זול מאוד כרטיסי טיסה באיזי ג'ט מוונציה לבאזל. (חשוב להמשך) ההגעה לבאזל ב 12:40. מכאן- או שנשכור את הרכב ונמהר לכיוון אינטרלאקן ודרומה להספיק עוד לטייל באיזור ביום ה'. או לעשות סיבוב מערבה, לראות מעט מהמיוחד באיזור וילאר ולהגיע מאוחר לאינטרלאקן.
2. לוותר על הכרטיסים שהיו זולים, לנסוע ברכבת על הבוקר ללוגאנו כ4 וחצי שעות סה"כ, שם לשכור את הרכב ולנסוע לאינטרלאקן. ושוב- או למהר כמה שיותר, או- וכך נראה לי כרגע עדיף- לנצל את היום הזה לטיול יפה בדרך (פחות ערים- בלוגאנו ולוקארנו) לאחד ממעברי ההרים (גוטארד כנראה, אלא אם תמליצו על אחד אחר!) ומשם למעברי פורקה וגרימזל, ומה שנספיק בדרך עד הלילה. זה יהיה יום ארוך ומעייף אבל ננוח בשבת.
3. אפשרות נוספת- אשמח אם תחוו דעתכם- לקצר את השהות באיזור לוצרן (והטיטליס/ אנגלברג) בקצת או הרבה, ולהשקיע את כל הזמן/ רובו באיזור הדרומי יותר.
אנחנו מעדיפים גיוון גם במראה ההרים והנוף. גם הנוף הדרמטי וגם קצת מהירוק המיוחד של שוויץ. האם יש די גיוון בכל העמקים וההרים באיזור יונגיפראו- וסביבתו, גם ללא ההתרחבות ללוצרן וסביבתה? הטיטליס, לוצרן והאגם המיוחד שלה (וגם וילאר שהזכרתי קודם?) שהיא מצדיקה ביקור בכל מקרה. ושאולי לא יקרה בעתיד הקרוב! כדאי לותר על לוצרן? ואם כך במקרה כזה מהיכן עדיף להגיע לאנטרלאקן- מלוגאנו או באזל, כפי שפרטתי?
ושאלה נספחת- כמה זמן צריך להגיע לשדה התעופה בוונציה לפני טיסה אירופאית פנימית של איזי ג'ט? (משך הטיסה כשעה) ותוך כמה זמן בערך נוכל להיות מחוץ לשדה התעופה אחרי הנחיתה בבאזל? (האם הסך הכל לא יוצא דומה ל4 וחצי שעות ברכבת?)
תודה.
-
עזרה ממומחי שוויץאנסה לתמצת את השאלה:
איך עדיף להגיע מוונציה לאינטרלאקן? עם אימי המבוגרת, סקרנית ואוהבת לטייל. אנו נתמקד באיזור היונגפראו/ אינטרלאקן.
1.האם רכבת ללוגאנו ומשם לשכור רכב ו: א. דרך אחד ממעברי ההרים ישר לאינטרלאקן,בדרך היותר מומלצת? או ב. לקחת את הזמן דרך אתרים נוספים עד מאוחר בלילה? (מנסיונכם כמה אפשר לדחוס עם אימי המבוגרת והסקרנית?)
או ג. לעשות סיבוב לשם הגיוון לכיוון בריג' דרך סימפליון ומשם ביום ארוך לחתוך לקראת חושך ולהגיע מאוחר (אנו שומרי שבת אז ננוח יום שלם + ומדובר בשאלתי על יום ה')
2. לטוס לבאזל. לנחות ב 12:30 לשכור רכב ו א. לנסוע ישר למלון ולטייל מה שנספיק או ב. לחטוף סיבוב של חצי יום לכיוון וילאר או אפ' מרטיני (ירוק ונמוך יותר), שוב- לשם הגיוון, ולחתוך לאינטרלאקן לקראת חושך
3. אם יש לנו 5 ימי טיול נטו. (אחרי תחילת טיול במקום אחר) האם להשקיע את כולם באיזור אחד או לטייל גם בלוצרן +האגם, וטיטליס?
לא נראה שאימי תחזור שוב לאיזור זה.
(אם וכאשר תטייל שוב זה כנראה יהיה למקומות אחרים.) הכל יפה בכל מקרה אך אני רוצה שנחווה את המיטב שאפשר בלי לדחוס מעבר למידה, ובצורה מגוונת.
תודה
-
עזרה ממומחי שוויץמנסה לראות אם מבינה את השאלות ?
התהייה-איך להגיע מוונציה לאינטרלקן עם אם מבוגרת(80)
האופציות שאתה שוקל
1. רכבת מוונציה ללוגאנו
השכרת רכב בלוגאנו-נסיעה דרך מעברי ההרים ישירות לאינטרלקן
או
נסיעה מורכבת יותר למצות את היום דרך יעדים נוספים עד אינטרלקן.
או
נסיעה דרך בריג-סימפליון ולהגיע מאוחר בלילה.
אני בעד המסלול המקוצר ביותר האפשרי ביום זה- וגם זה לא יהיה פשוט מאד
רכבת מוונציה ללוגאנו- השכרת רכב ונסיעה עד אינטרלקן-זה לא מעט גם לאדם בריא כשיר וצעיר.
2.
טיסה וונציה-באזל
נחיתה 12.30 בבאזל
1.נסיעה ישירה לאינטרלקן
2. נסיעה דרך וילאר-מרטיני לאינטרלקן ביום ארוך של טיול.
האופציה דרך וילאר- כאשר הנחיתה בבאזל- ממש לא "בדרך" אפילו לא בכוון . גם ככה יש לא מעט נסיעה מבאזל לאינטרלקן.
אתה יכול לנסוע דרך באזל-ברן-טון...לא חסר "על הדרך"
3. האם לטייל את כל הימים (5) באזור אינטרלקן או להתפזר קצת לכוון טיטליס ולוצרן?
זה כבר שיקול שלך, בגלל הגיל, הייתי משתדלת לגוון ולפחות להגיע ללוצרן .
ואם לא הבנתי את השאלות-אנא הסבר שנית.
-
עזרה ממומחי שוויץהבנת נכון. תודה
לעצתך כדאי להעמיס כמה שפחות. גם כך זה יום ארוך ועמוס.
ומבין 2 האפשרויות מה יהיה נכון יותר וגם יפגיש אותנו עם נופים יפים יותר? (ושונים ממה שנראה באיזור אינטרלאקו- יונגפראו) נסיעה מלוגאנו דרך מעברי ההרים המוזכרים רבות בפורום, או מבאזל דרך ברן- טון?
-
עזרה ממומחי שוויץלוגאנו דרך המעברים ללא ספק יותר נופי.
-
עזרה ממומחי שוויץלדעתי כדאי לוותר על איזור לוצרן. מה שכן, ברביעי בבוקר לצאת מוקדם (אם זה מסתדר לאימך ) ולעצור בלוצרן שם אפשר לעלות על אוניה להר 'ריגי' ממנו נשקף נוף נהדר של האגם מזויות שונות. חשוב רק לוודא יום לפני או אפילו בבוקר שלא יהיה מעונן שם.