ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות - אגם מאז'ורה

פורום טיולי משפחות
    7
    10
    2795
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ayeletback
      ayeletback נערך לאחרונה על ידי

נוסעים עוד חודש וקצת.
      החלקים של הדולמיטים וגרדה כבר כמעט סגורים ( לא 100% אבל בגדול כן )

יש לנון בסופו של הטיול 4 ימים במאז'ורה והאיזור

יוצאים ב 8.8 מדרון אגם גרדה לכיוון מאזורה ככל הנראה כל הבוקר

ב 12.8 בצהריים ממריאים ממילאנו ( ז"א יום שרק מגיעים בו לש"ת )

תוהה מה הכי כדאי לעשות, ולפי זה תריכה להחליט על מקום לינה.

- אנחנו לא חובבי ארמונות וגם לא חובבים גדולים של גנים מעוצבים ויפים. ( למשל הבוצ'ר גרדן בוונקובר ממש שיעממו אותנו ).
      האם לאור זה כדאי לוותר על האיים הברומאים או שזו חוויה יוצאת דופן גם עבור מי שלא חובב גדול של גנים מעוצבים?

- לאור מה שקראתי אני אישית מפנזטת על העמקים ורזאסקה ועמק מגיה.
      ואולי רכבת צ'נטוואלי והטיול בכפר בסופה.
      לגבי עמק ורזאסקה  ו רכבת צ'נטוואלי ברור לי לחלוטין מה המסלול.
      אבל לא הצלחתי בשום מקום למצוא מידע מה עושים בעמק מגיה ( מעבר לזה שמקסים שם...) מישהו יכול לעזור לי.

- בבוודאות תהיה עליה על הר המוטראנה  ( האם הרכבל כבר פתוח? ) ונסיעה ברכבת ההרים שבו. (צריך לדאוג גם לילדים ) וכנראה גם שוטטות הסטרזה ואגם אורטה

- אנחנו צריכים להגיע למילאנו לסיור באיצטדיון הכדורגל של מילאן
      ואני משערצ שנשלב את זה במס שופינג לבנות.

איפה יש שופינג שווה במילנו אבל שיתאים לבת 13 ( ולאמא שלה) שלא מתכוונות להוציא 1000 שח עבר זוג גינס של מעצבים?

- לאור כל זאת צריכה להחליט אם ללון במרכז.אגם מאזורה ( בסביבות קבניו ) או בדרום שוויץ ( ליד לוגאנו) כאשר העלות של הלינה בדרום שוויץ היא חצי מזו של איטליה...( כן מוזר אבל זה מה שנצאתי )

כל INPUT שיעשה לי סדר. יעזור
      מה הולך עם מה.
      כמה זמן יש להקדיש לכל דבר. ( ואז אחליט על מה לוותר )

ותשובות לשאלות.
      |
      תודה מראש

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נירית
        נירית נערך לאחרונה על ידי

התייעצות - אגם מאז'ורה

הי איילת,

אם גני בוצ'רד בויקטוריה שיעממו אתכם ואתם לא חובבי גנים וארמונות-אז ותרו על האיים הבורמאיים.  יש מספיק מה לעשות באזור גם בלי זה. למרות שזה מגוון את הטיול לדעתי-גם שייט וגם משהו אחר ולא רק טבע ועיירות/כפרים.

בכל מקרה-לדעתי הגנים באיזולה מדרה קצת יותר פראיים אבל הארמון באיזולה בלה יותר מרשים.

לגבי עמק מגיה-מעתיקה מה שכתבתי כאן בעבר:

"קודם כל מצרפת לך קישור לאתר הרשמי של העמק "הקסום", עם מידע רב.

http://www.vallemaggia.ch/magic/1,988963633/en/

יש גם מידע מועיל באתר ה"rough guides" שעזר לי רבות בתכנון הטיול (נעזרתי בספר עצמו, אך גם האתר טוב)

http://www.roughguides.com/website/travel/Destination/conten t/default.aspx?titleid=86&xid=idh461466472_0543

העמק הזה, על הכפרים הציוריים שלו , המפלים הרבים והיפים שלו, (קטנים אמנם, רובם, אך למי שבא מארץ כה צחיחה זה עדיין מרשים ובעיקר מעורר קנאה... Shocked ), הנחל והפלגים, הוא פשוט באמת קסום.

שווה לעצור בכפר מגיה עצמו, שהוא יפה, ויש שם גם טוריסט אינפורמיישן, שם בוודאי יוכלו להמליץ על מסלולי הליכה קלים וקצרים. ממרכז הכפר אפשר ללכת למפל מגיה, משהו כמו 40 דקות. אני חושבת שאפשר להחנות את הרכב גם קרוב יותר. כי יש ליד המפל מסעדה.
        ואפשר לנסוע לפי השילוט.
        הכפר peccia שווה עצירה בעיקר בגלל הפסלים המוצבים ברחובות ובית הספר לפיסול .
        כשעוברים את הכפר someo הקטן, כדאי לעצור במפל soladino (צריך לשים לב לשלט).

מאד ממליצה להגיע עד הכפר mogno ולבקר בכנסיה המדהימה לדעתי, שתכנן מריו בוטה. הכפר עצמו ציורי מאד, ובסביבתו אפשר ללכת ביער, חלק מהשביל "התרבותי" שעשו שם (עובר בטחנות מים, מבנים מיוחדים ועוד. לא חייבים ללכת את כולו).
        אחרי הכפר fusio אפשר לנסוע לאגם (עם סכר, אמנם פחות גבוה מזה שבעמק ורסאסקה, אבל עדין די מרשים). אפשר ללכת על הסכר, ולידו יש חניון עם שולחנות, קיוסק, וכמה שבילים יפים להליכה קלה.

אפשר לנסוע לbosco/gurin , שזהו כפר ציורי מאד ומיוחד. כשאנחנו ביקרנו, היה שם מעין אוהל קרקס עם הופעות של לולינים מתלמדים, והמון ילדים צופים. בקצה הכפר, פלגים, מפולונים , מחלבה כפרית וכמובן שבילי הליכה יפים.
        בכפר יש מבנים וולסריים די שמורים וכן מוזאון חביב המוקדש לתרבות הזו.

ועוד מקום יפה לעצירה, הוא foroglio . מהגשר בכפר הולכים למפל יפה ומרשים, הליכה קצרה ולא קשה.

אפשר גם לעלות ברכבל מהכפר san carlo וגם משם להנות מנוף יפה ושבילים נוספים.

שימי לב, שחלק מהמקומות לא על אותו ציר תנועה, אלא על התפצלויות ועמקים "משניים" לעמק מגיה עצמו.
        בכלל, להליכות קצרות, לדעתי, אפשר לעצור כמעט בפאתי כל כפר, ליד יער ולשפת הנחל, ופשוט ללכת קצת. מהקמפינג שלנו הלכנו כך סתם ביער, ואפילו הצלחנו להפחיד צבי ממחבואו..."

לטעמי עמק מגיה יותר יפה ומשים מעמק ורצ'סקה ושווה לפחות יום טיול. אנחנו ישנו בקמפינג שם וטיילנו בעמקים הצדדיים ואהבנו מאד.

לפי האתר של סטרזה הרכבל למוטרונה עדיין "סגור".

• איילת 0406
          איילת 0406 נערך לאחרונה על ידי

התייעצות - אגם מאז'ורה

הי. אנחנו לנו בקנוביו. היינו באיזולה בלה. אפשר לוותר, אם כי השיט ביום בהיר ויפה לאי מאוד נחמד והגנים חביבים. לא מעבר לדעתי. מאוד אהבנו את ורזאסקה. שווה. אגם אורטה והעיירה לידו מאוד ציוריים בעיני. עוד היינו במונטה תמרו שבדרך מלוקרנו ללוגאנו. גן עדן לילדים. גם מגלשות הרים, גם פארק חבלים גם פארק מים קטן, אך חביב ביותר .

• איילת 0406
            איילת 0406 נערך לאחרונה על ידי

התייעצות - אגם מאז'ורה

ו....שכחתי לומר שהדרך על שפת האגם יפה מאוד אך גם מתישה. הנסיעה היא בכביש צר מאוד בפיתולים רבים. כך שלמשל מקנוביו נוסעים די הרבה דרומה לסטרזה ואורטה. הדרך צפונה לעמק ורזסקה ומגיה קלה יותר

• זיוה
              זיוה נערך לאחרונה על ידי

התייעצות - אגם מאז'ורה

לאור מה שאת מספרת נראה לי שכדאי לכם להתמקם בטיצ'ינו ולחרוש את העמקים. אני עוד אעשה את זה פעם. אתם תראו את האיים מלמעלה, ממוטרונה. תעשו הפסקה בתחנת האמצע של הרכבל. אני תמיד מעדיפה את הנסיעה ברכב, איפה שאפשר. הנסיעה בכביש מאוד יפה בעיני. בכל אופן בתחנת האמצע יש גן אלפיני ואולי דווקא שם כדאי להשקיע זמן קצר כי האיים פרושים מתחת והנוף מאוד מרשים. בכל זאת זו החוויה המרכזית של אגם מג'ורה.

• מוטי א
                מוטי א נערך לאחרונה על ידי

התייעצות - אגם מאז'ורה

היי איילת

הצחקת אותי ממש עם הלא חובבי גנים . מזדהה . זוג חברים נמצא שם עכשו, הרכבל סגור. בכל מקרה, אם סגור תעלו ברכב , זה נחמד למעלה. פעם ניסיתי למכור למישהי.. אם אינני טועה זה היה לטובה .את העמקים אינני מכיר מספיק אבל אם רוצים מקום קצת אחר, מקוגנגה. גם דרך מרשימה בהחלט וגם 2 רכבלים מצויינים . לדעתי מספיק מרשים אפילו אחרי הדולומיטים.

מוטי

• מוטי א
                  מוטי א נערך לאחרונה על ידי

התייעצות - אגם מאז'ורה

ובשביל לעודד את מכירת מקוגנגה שולח לך כמה תמונות מהמקום. שיהיה בהצלחה.

IMG_3896.JPGIMG_3895.JPGIMG_3903.JPG
                  • okmju
                    okmju נערך לאחרונה על ידי

התייעצות - אגם מאז'ורה

בקשר לאופצית הקניות-

לי המליצה כאן לאחרונה על הקניון הענק והחדש ILCENTRO  שנמצא בVARESE 

האם אתם מתכננים בנוסף להכנס לתוך מרכז מילאנו או רק לאיצטדיון?

האם תכננתם לחנות באחד החניונים ולהשתמש בתחבורה ציבורית או להכנס לתוך העיר?

• איריס ס.
                      איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

התייעצות - אגם מאז'ורה

איילת יקרה

ביקרנו באזור שבוע לפני כמה שנים

אז הסיכום שלי אולי כבר ותיק 

אבל מאד מפורט ואולי יתן קצרה הארה ותובנות לגבי האזור וההחלטה היכן לבקר וכהיכן לא

איריס

• ayeletback
                        ayeletback נערך לאחרונה על ידי

התייעצות - אגם מאז'ורה

תודה לכולם

מישהו יכול להמליץ על שופינג ( סביר במחיר לא מעצבי על) במילאנו?

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון