פורטוגל
-
היי, פניתי כבר לפני כחודש בנוגע לפורטוגל. אני עדיין מתכננת את המסלול...האם יש עוד אתרים מעניינים בין פניצה לאוויירו? על קו רצועת החוף. האם כדאי לבקר בפטימה? טומאר? ובעיירות באזור? או להתמקד ברצועת החוף. אני מתחבטת במה לבחור. אשמח לייעוץ. אנחנו גם אוהבים נופים, טבע, עיירות/כפרים מיוחדים, שווקים וכו'.
תודה
-
פורטוגליער בוקאקו (Bucaco) מדהים !! ניתן לעשות מסלולים, ואפילו מסלולי אופניים (אנחנו עשינו אופניים - טיול מדהים !!)
מומלץ !!
-
פורטוגלטומר בהחלט יעד ראוי לבקור.המבצר/כנסיה צלבנית מאד מרשים. יש בו גם נקודה יהודית חמה-בית הכנסת מימי הביניים הנמצא בלב העיר העתיקה. אני על פטימה פסחתי אבל בינה לטומר ישנה מערת הנטיפים של מירה דה אירה .אתר מענין לחובבי הז'אנר של מערות נטיפים.
רנצי
-
פורטוגלאפשר לשאול מה מדהים ביער בוקאקו? לא הצלחתי להבין מה אופי היער והמסלולים. אהיה בפורטוגל בספטמבר.
-
פורטוגללגבי יער בוקאקו - אנחנו עשינו מסלול אופניים של כ- 50 ק"מ. אנחנו לא רוכבים מקצועיים, והמסלול יחסית בירידה קלה ובדרך יש בית קפה ונהר שאפשר לעצור למנוחה. המסלול בשביל ייעודי ולא בכבישים והדרך יפייפיה !!
ידוע לי גם על מסלולים רגליים ביער שלא ניסיתי
מומלץ !
-
פורטוגלתודה על ההתייחסות והתגובות. תכננתי יום שמתחיל באובידוש (3 שעות), נזרה (2 שעות)), קוימברה (3 שעות), טומר (3 שעות) ומסתיים באובידוש. לוקחת בחשבון גם נסיעה. האם לדעתכם היום עמוס? לגבי יער בוסאקו - כמה זמן להקדיש ליער? האם ניתן לנסוע בתוכו ברכב עם עצירות? האם כדאי להגיע לקוימברה? דרך אגב מדובר בזוג בסביבות גיל הארבעים. נוסעים ל-8 ימים.
-
פורטוגלמציע לך במקום קואימברה שאני לא התלהבתי ממנה את קואימבריגה. המקום מספר ק"מ מקואימברה ואלו שרידי קואימברה הרומית. יש כאן רצפות פסיפס בכמויות. טיול של כשעה מבלי להאריך בדרך.
מעבר לכך את מתכננת יום בן 11 שעות טיול שזה עמוס אפילו למי שרגיל בכך.למה לחזור לאבידוש? תתגלגלי קדימה ותחסכי שעות נהיגה לטובת שעות טיול.
רנצי
-
פורטוגלביום אחד?
-
פורטוגללאיפה הטיסה שלך ומאיפה החזרה, לכמה לילות ?
גם אנחנו בשנות ה 40 שלנו + 2 ילדים בגיל העשרה היינו 7 לילות:
3 בליסבון - יום עירוני ויום יציאה לכיוון סינטרה וקאבו-דה רוקה וחזרה לליסבון
לאחר מכן - עזבנו את ליסבון ונסענו לאובידוש, טומאר וקוימברה. הלינה בקוימברה (עיירה נחמדה)
3 לילות אחרונים בפורטו כאשר יצאנו מקוימברה לכיוון יער בוסאקו. מסלול אופניים של 50 ק"מ שנמשך כ- 4-5 שעות ברוטו ונסיעה לפורטו, הגעה בערב.
ובפורטו - יום עירוני ויום לעמק הדורו
החלוקה היתה טובה!!
-
פורטוגלנוסעים לשבוע, הילדים נשארים בבית. מטיילים די מנוסים.
נחיתה והמראה מליסבון. יומיים מלאים בליסבון ולינה באיזור אלפמה. יום שלישי
אשטוריל, קשקאיש,
Boca do Inferno קאבו דה רוקה, Cascais Natural Park סינטרה, ופניצה (לינה)
יום רביעי אובידוש, נזרה, קוימברה, טומר. לינה בפניצה.
יום חמישי ויום שישי - פורטו עצירה באביירו.
יום שביעי מלא לא יודעת עדיין היכן - נסיעה לכיוון ליסבון המראה בלילה. לא שלמה לגבי קוימברה ולא לגבי טומר ולא יודעת היכן לשבץ את עמק הדורו.
זה המסלול....
-
פורטוגלבקשר ליער - תודה? עדיין לא הבנתי בדיוק מה אופיו של היער. אופניים לא מתאימים לנו הפעם. התרשמתי, ואולי בטעות, שמטיילים רבים מגיעים, רואים את המלון ופחות או יותר זהו. האם זהו טבע תיירותי או יער פראי או מיוחד באופן כלשהו?
-
פורטוגלזיוה היער הוא שילוב בין גן בוטני לאקלום ובין גן של הארמון . מבחינה בוטנית המענין בו הם עצי השרך מניו זילנד המצויים באחד מהערוצים שליד המלון. חוץ מזה היער מכיל גם מעין גרסה פורטוגזית לדרך היסורים של ישו.לשאלה האם זה אחד מאתרי החובה של פורטוגל אין לי תשובה.זה יפה וזה מענין אבל מכאן לאמר שזה חובה הדרך ארוכה.
רנצי
-
פורטוגלשאלה לגבי היער - מתכננת טיול עם תינוקת בת 9 חודשים. האם אפשר לטייל ביער בעגלה? או שעדיף להשאיר העגלה ברכב ולקחת מנשא? (כלומר השבילים מרוצפים ? מדרגות...?)