צפון מזרח ארה"ב עם תינוקת
-
שלום לכולם,
אנחנו זוג עם תינוקת בת כמעט שנתיים. מתכננים טיול של 3 שבועות. המגבלות שלנו נוגעות בעיקר לנסיעות ארוכות- רוצים לצמצם לסביב שעה וחצי נסיעה כל יום. המסלול העקרוני שחשבנו עליו הוא ניו יורק- בוסטון- white mountains- דרך ה adirondacks- אלף האיים- מפלי הניאגרה- מפלי האצבעות- חזרה לניו יורק דרך עמק ההדסון. השאלה היא האם זה נשמע ישים בהתחשב בקצב ההתקדמות האיטי שלנו? אנחנו מעדיפים התקדמות איטית ונעימה על חשבון סימון וי. תכל'ס מה שמשנה לנו זה ניו יורק, מפלי הניאגרה והרבה טבע עם מסלולים קצרים ופשוטים. על מה לוותר ומה כדאי להשאיר?
תודה
-
צפון מזרח ארה"ב עם תינוקתשלום
לדעתי אם לדבר במונחיי נסיעה בצפון אמריקה, שעתיים + נסיעה ביום - ירגיש לכם (אותה עייפות) כמו שעה וחצי בארץ
.מה דעתכם לנחות בבוסטון ולסיים בניו יורק ,ממליץ לשקול זאת ברצינות!!!
לפני שמציעים על מה לוותר ומה להשאיר,ספרו לנו כמה ימים אתם מקציבים לניו יורק?
3 שבועות נשמע ישים ,ויאושר סופית לאחר הודעתכם על מספר הימים לניו יורק!
מוני
-
צפון מזרח ארה"ב עם תינוקתהיי,
תודה על התגובה. הכרטיסים כבר בידינו... כך שכנראה נישאר עם נחיתה בניו יורק
חשבנו על 3-4 ימים בניו יורק. אנחנו לא ממש עכברי ערים אבל בכל זאת רוצים להתרשם מהעיר. -
צפון מזרח ארה"ב עם תינוקתהאם הביקור בניו יורק יהיה בהתחלה או בסוף המסלול הרכוב?
האם מסכימים לשעתיים+ ?
אם יש כרטיסי טיסה האם יוצאים למסלול הרכוב למחרת הנחיתה?
מרגע היציאה בבוקר מניו יורק (יקרא יום 1) למסלול הרכוב, באיזה יום (יום X) כניסה
לניו יורק?
מוני
-
צפון מזרח ארה"ב עם תינוקת1. ניו יורק בסוף 2.נסתדר עם שעתיים + 3.הנחיתה בשש בבוקר שעון ארה"ב כך שניתן לצאת באותו היום 4. חזרה לניו יורק ביום 17
-
צפון מזרח ארה"ב עם תינוקתלפני שרושם הצעת חלוקה לימים ויעדים לא שאלתי באיזה חודש מדובר?
מוני
-
צפון מזרח ארה"ב עם תינוקתאיך שכחתי.... אוקטובר 9-29
-
צפון מזרח ארה"ב עם תינוקתבעיניי בת שנתיים היא כבר לא תינוקת אלא "פעוטה". זה לא אותו דבר, בגלל שצריך מאד להתחשב בה.
הן בנסיעות - מומלץ לכוון לשעות שהיא ישנה - או שנת צהריים, או בערב.
והן במה עושים כשלא נוסעים. אתם מכירים אותה ואת סוגי הבילוי שלכם הכי טוב כמובן. אבל מן הסתם היא לא מסוגלת למסלולי הליכה ארוכים, לא מעריכה את הנוף יותר מדי, וגם כשהיא מסתובבת בחוץ, היא עשויה יותר להתעניים בפרפר, או במקל שהרימה מאשר בכל דבר אחר, ובפרט זה יותר מאשר להתקדם בכיוון שתרצו.
מקובל לדבר על זמן נסיעה ממוצע ביום. אבל במקרה שלכם חשוב מאד לבדוק גם כל יום לגופו. הרבה פעמים בטיול כזה יש יופ או יומיים של נסיעה מאומצת עם 5 שעות אוטו ויותר (בתמורה עשוי להיות יום עם פחות נסיעות). במקרה שלכם יום כזה נראה לי מאד לא ריאלי.
שווה לשקול הוספה של טיסות (אחת או יותר). למשל לקחת טיסה מניו יורק לניאגרה (באפולו), או מהניאגרה לניו יורק.
-
התאריך דורש שהתוואי יהיה עם כיוון השעון הווה אומר-ניאגרה תחילה!
על מנת להגיע לנקודות השלכת הצפוניות בניו אינגלנד וצפון מדינת ניו יורק בתאריכים
מתאימים.
דעתך???
מוני
-
התאריך דורש שהתוואי יהיה עם כיוון השעון הווה אומר-ניאגרה תחילה היא אופציה, אך מדובר בנסיעה די ארוכה, לא? כך שנצטרך בכל מקרה לפצל את הנסיעה הזו. לא שזה כזה נורא, סך הכול המטרה שלנו היא לטייל. רעיון למסלול עלייה נחמד? אם מבחינת התאריכים השלכת יותר לכיוון סוף אוקטובר, יש גם גמישות מסוימת מבחינת היציאה מניו יורק ואפשר להתחיל שם.
-
התאריך דורש שהתוואי יהיה עם כיוון השעון הווה אומר-היי
בכל מקרה הנסיעה במקררים בודדים אמורה להיות ארוכה גם נגד כיוון השעון ,
כך שאפשר יהיה לתכנן שגם בכיוון הניאגרה יהיו לכם כמה עגינות סבירות, שהרי יש בדרך את הפוקונו מאונטיין ,יש את אגמי האצבעות, כך שניתן לשחק עם שעות הנסיעה כי יש לכם הקצבה כללית נדיבה.
מציע שתישארו עם התכנית של יציאה למסלול תחילה ,בין היתר שכדאי להגיע לאדירונדאק לפני הנקודות בוורמונט ובהרים הלבנים.
אם אתם נוחתים ב-29/9 טוב להגיע בסוף השבוע הראשון של אוקטובר לאדירונדאק,
ואילו לורמונט והרים לבנים - טוב להגיע לאורכו של השבוע השני ,ואם מופע השלכת
השנה יהיה בהתאם לסטטיסטיקה, אתם תהיו אמורים להיות במקומות הללו בול בזמן ואני מדגיש אם לא תהיה הקדמה או איחור טוטלי של השלכת.
עם נדר ובלי נדר,מחר לאורך היום, ארשום לכם הצעת חלוקה לימים, ויעדים, כולל אורכי דרך וזמני נסיעה משוערים.
מוני
-
התאריך דורש שהתוואי יהיה עם כיוון השעון הווה אומר-הכוונה הייתה 9 עד 29 לאוקטובר, טעות שלי שלא הייתי ברורה
-
התאריך דורש שהתוואי יהיה עם כיוון השעון הווה אומר-נו טוב ,זה כבר משהו אחר,אם כך-נגד כיוון השעון - ניו אינגלנד תחילה על פי הרישום שלך בהודעה הפותחת את השרשור,ובתקווה שהשלכת לא הקדימה מידי ,כי יש את הדרך לבוסטון ויש את ימי בוסטון ,אבל בכל מקרה זה בסדר .
מוני
-
התאריך דורש שהתוואי יהיה עם כיוון השעון הווה אומר-היי שוב
השעות הם זמן הגה יומי משוער מאוד על פי גוגל מפס .
9/10
נחיתה התאוששות,נסיעה עם הפסקות להתרגעות לקו החוף של קונטיקט אם תוכלו עד מיסטיק-2:30 שעות
הערה:- לדבר כל הזמן עם הנהג!!!!!! ואם מרגישים עייפות לעצור ללינה הרבה קודם
10/10
מיסטיק>>ניופורט>>בוסטון - 2:30 שעות
11/10
בוסטון
12/10
בוסטון>>>הרים לבנים(תחילת ביקור בפרנקוניה נוץ') לדעתי עגינה בלינקולן- 2:00
13/10
מעגלי מקיף את כל כבישי ההרים הלבנים- 2:15 שעות
14/10
מערבה לצפון מערב וורמונט -2:30 שעות+
15/10
מעגלי על פי הצעה חוזר למקום הלינה -2:45 שעות
16/10
מעבר לאדירונדאק בואך לייק פלאסיד - 2:00
17/10
מעגלי כוכבי חוזר למקום הלינה .
18/10
לב האדירונדאק וכביש 28 עגינה סביבות העיירה Old Forge- שעות +2:00
19/10
אגמי האצבעות ,איתקה -2:45
20/10
איתקה השלמות>>ווטקינס גלן ערוץ מדורג(מנשא לילד?) >>המשך ללינה ליד דרום לצ'וורט פארק- 2:00 שעות
21/10
כניסה לביקור בלצ'וורט פארק>>>ונסיעה לצד הקנדי של המפלים- 1:30 שעות+
22/10
המשך מפלי ניאגרה וסביבה עד אחה"צ המוקדמים>>קידום לינה לקורנינג- 2:45+
23/10
הגעה לטנרסוויל Tannersville- אאוטלט ענק לינה בסט ווסטרן - 2:45
24/10
עמק ההדסון הדרומי - 2:10
25/10
יום 17 לטיול כניסה לניו יורק.
עד כאן הצעה לבדיקת היתכנות מצידכם.
מוני
-
התאריך דורש שהתוואי יהיה עם כיוון השעון הווה אומר-שלום מוני,
תודה על העצות הנהדרות. עברנו על המסלול ואנחנו לומדים כרגע את המקומות והאפשרויות. אני מבינה שלעלות לאלף האיים זה קצת יותר מדי מבחינת הזמן? כמו כן, מנסיונך האם יש צורך להזמין מקומות מראש במלון או שניתן להסתמך על מוטלים ומלונות מקומיים?
תודה
-
התאריך דורש שהתוואי יהיה עם כיוון השעון הווה אומר-היי
לגבי 1000 האיים אני פשוט שפוט של כבישי לב האדירונדאק לענייני שלכת ,וכביש 28 בפרט ,
ברם אולם, היות וכנראה שיהיה כמטט בטוח כבר אחרי הפיק ,אם אתם מאוד מעוניינים בשייט מאלכסנדריה ביי, תבדקו ערב שניים קודם עם חברת השייט אם הם מוציאים שיוטים קצרים כי זאת כבר נחשבת לקראת סוף עונה.
אם התשובה חיובית ומזג האוויר מחייך (באזור 1000 האיים)סעו ישר מלייק פלאסיד למעגן השייט,עשו שייט והמשיכו חצי שעה ללינה ב-waterton יש כמה רשתות מלונות/מוטלים,ולא חייבים להזמין מראש.
הבעיה היא מדיניות הביטול של מקום הלינה שתזמינו באולד פורג' על כביש 28,למרות שה-18/10 אמור להיות פחות עומס מטיילים..
שורה תחתונה- השאירו פתוח את נושא 1000 האיים.
לגבי השאלה על הזמנה מוקדמת של לינות-
אם את שואלת אותי ,כשיש ילדים מומלץ מאוד כאן בפורום להכין מראש ,עם השתדלות לקבל מלונות/מוטלים שאפשר לבטל ביום הלינה או מקסימום 24 שעות קודם.
הרי לא תתחילו להתרוצץ וחפש בערב כשרוצים כבר שהתינוקת תגיע לשלווה ולנחלה.
מוני
-
התאריך דורש שהתוואי יהיה עם כיוון השעון הווה אומר-הבנתי. אתמול בערב חשבנו בינינו לבין עצמנו על האופציה של שכירת קרוואן, מה שאולי יקל את נושא הלינה. אולם הבנתי שגם אתרי הקמפינג דורשים הזמנה מראש. מה דעתך?
ושוב המון תודה
-
צפון מזרח ארה"ב עם תינוקת בסתיו -עם קרוואן?היי
בענייני קרוואן ,לא אוכל לסייע.
מציע לפתוח הודעה נפרדת מהשרשור הזה כשבכותרת המילה קרוואן חייבת להתנוסס לדוגמה- קרוואן 17 יום עם תינוקת
ממש השבוע נשאלתי ע"י גולש לגבי הצורך להזמין מראש אתרי קמפינג לקרוואן ?
מאחר ואני כפי שכתבתי לא בעניינים הפניתי את השאלה ל-3 מטובי הקרואניסטים
אם לא הטובים ביותר! בפורום צפון אמריקה ובאדיבותם כה רבה העברתי לו את התשובות הבאות
1. הגולשת ערבה -
אני מאלה שאוהבות לתכנן מראש – אני יודעת כמעט בוודאות לאן נגיע בכל ערב, לכן, אין לי בעיה לקבוע לנו מקומות לינה מראש.
היתרון – אפשר למצות את יום הטיול, ואין צורך להתחיל לחפש מקום לינה כבר בשעות אחר הצהריים המוקדמות.
הדעה הרווחת היא, שהזמנה מראש פוגעת בספונטניות. בכל בטיולים שלנו (כולל הטיול הגדול – 9 שבועות), אני יכולה לספור על כף יד אחת את הפעמים, שלא היינו מרוצים מהבחירה מראש, וגם אז זה לא היה נורא כל כך.
אנחנו סוגרים מראש בערך 50 אחוז מהלילות.
שאחר הלילות, אולי לא סגורים, אבל יש לי רשימה מוכנה מהבית, של כמה אופציות, כך שאין מצב שאני ממש לא יודעת איפה נישן.
בנוסף לכל האמור לעיל, יש להוסיף פרמטרים נוספים – האם זה סוף שבוע/חג, האם האזור אטרקטיבי, האם יש הרבה/מעט קמפים בסביבה, האם יש קמפ מסוים/מומלץ שאנחנו חפצים ביקרו, וכו'....
זהו... אני מקווה שעזרתי.ערבה
2.הגולש elmo ובעברית ארז
שאלתך, אכן אינדיבידואלי. אני מאלו שכן מעדיף להזמין. במיוחד בגלל שבסופו של דבר התוכנית שלי די סגורה מראש ויודע שאם אשנה, כל השאר יושפע.
אבל ברור שרבים עם קרוואן מחפשים את החופש לשנות.
אז אם המסלול שלהם צפוף יחסית, בסבירות גבוהה שלא ישנו מיקומים ואז כיף לנסוע בראש שקט.
אפשר ללכת על שילוב. להזמין בימים המיוחדים כגון סופ"ש, חגים, או לפארקים לאומיים שתמיד מתמלאים. נגיד במערב, ליוסמיטי חייבים ביום הפתיחה או שאין מקום. בשאר הימים לא לקחת. עוד דבר, לא מעט קמפינגים מוכנים להזמין ללא תשלום או דמי ביטול. אז למה לא?
בכל מקרה שיסמנו כמה קמפינגים לפי סדר עדיפויות בכל אזור כדי להקל על החיפוש תוך כדי.
מומלץ גם לסמן על המפה חניוני וולמארט שמקבלים קרוואנים ללילה. אופצית חירום מעולה, ואפילו חוויה.
אם יש לך מסלול, אשמח לעבור ולחוות דעתי לגבי מקומות לחוצים במיוחד. תלוי גם כמובן מתי הם נוסעים.ארז
3.
הגולשת אושרה קמחי ותיקת הקרווניסטים בפורום צפון אמריקה! ובעלת הכי הרבכ שעות/חודשי קרוואן בצפון אמריקה-
השיבה אומנם בקיצור אבל התייחסה לעניין עונת השלכת-
הכל תלוי עד כמה הם אוהבים גמישות?
אני באופן אישי לא הייתי מזמינה מראש. אלו מקומות עם הרבה קמפים. חוץ מזה תמיד אפשר לישון בוולמארט.
אם הם מטיילים שאוהבים לדעת בכל יום איפה מסיימים או שחשובה להם רמת הקמפ, אז שיזמינו מראש. במיוחד אם נוסעים בשלכת.
אושרהמוני
-
צפון מזרח ארה"ב עם תינוקת בסתיו -עם קרוואן?וואו, תודה! אתם מדהימים
נתתם לנו אחלה נקודת התחלה. תודה רבה!