טיול באלפים הצרפתיים
-
איפה מומלץ לקחת דירה כדי לטייל באיזור האלפים הצרפתיים? הנחיתה היא בג'נבה בחודש ספטמבר ונהיה שם כ10 ימים עם רכב. תודה
-
טיול באלפים הצרפתייםזה תלוי איפה תרצו לטייל. גם אנחנו נוסעים לפרק זמן דומה, והחלטנו לפצל את הלינה - 2 לילות באנסי ושבוע בשאמוני (ולילה אחרון ליד שדה"ת בג'נבה כי למחרת יש לנו טיסת בוקר).
אם לא רוצים לפצל לינה אפשר לבחור במקום איפשהו על הדרך בין אנסי ושאמוני - למשל ב-cluses, מג'ב, סאלאנש... ויש כמובן עוד אפשרויות גם לכיוונים אחרים - לליון או בצד השני למורזין.
אני החלטתי על איפה ללון וכמה זמן אחרי שעשיתי רשימה של מקומות שבהם נרצה לבקר, העליתי אותם על מפה וראיתי באיזה איזורים אני צריכה להתמקם כדי להגיע אליהם במינימום נסיעות. שיקול נוסף היה זה שהתחשק לנו גם כמה ימים ללא נסיעות ברכב, ולכן הבחירה להתמקם בלב עיירות מרכזיות יותר כמו אנסי ושאמוני. אבל כל אחד ושיקוליו.
-
טיול באלפים הצרפתייםLes balcons du savoy
בית דירות שמתנהל כמו בית מלון . יש בו שני אגפים אגף שקרוב לקבלה ואגף מרוחק מהקבלה . מומלץ אגף מרוחק קומה 4 או 5 . למיטב זכרוני לנו בחדר 502 באגף המרוחק. זה בעצם דירת 2 חדרים 45 מטר עם מרפסת עם נוף משגע לכיוון ההרים ולשטח פתוח. מומלץ בחום. 5 דקות הליכה מהמרכז בדרך מהמלון למרכז ישנה פיצריה טעימה בקרוואן אדום . חניה תת קרקעית . לוקח קצת זמן להכיר את הדרך מהחניה למלון. אני ממליץ בחום.
-
טיול באלפים הצרפתייםתודה על ההמלצה נראה מקום שווה ביותר
-
טיול באלפים הצרפתייםתודה לך על ההמלצה יש לך מקומות לינה ספציפיים שאת מכירה ויכולה להמליץ? גם אנחנו נהיה בשאמוני ואנסי. עוד לא ממש ישבנו על מסלולים אבל זה הכיוון פחות או יותר.
-
טיול באלפים הצרפתייםאתם זוג
ספטמבר אחרי העונה
לא תהיה לכם גם בעיה למצוא לינה "על הדרך"
מציעה קודם להתמקד בתכנים
מה ולאן מטיילים?
מה המינון של אזור שמוני מול אזור אנסי מול אזור מוריזון-סמואנס וכן הלאה?
מזה תוכלו לגזור מסלול ותוואי ולינה/ות.
מיותר לדעתי להתחיל עם לינות-כשעדיין לא יודעים כמה ימים מתכננים להיות ב... , מה המיקוד של הטיול... מה האירועים (שרוצים להיות בהם, או לברוח מלהיות בהם כמו מרתון או מרוץ אופניים).
האם מחפשים דירה? מטבח? אוכלים במסעדות (אז לא עדיף לינה בצימר או פנסיון עם ארוחת בוקר)?
האם מחפשים את הקרבה לאוטוסטרדה?
או אולי נוף?
במרכז עיר? או בטבע?
-
טיול באלפים הצרפתייםהי ורדה,
המלצות מנסיון אין לי כי עוד לא היינו שם...
באנסי בחרנו דירה דרך Airbnb, אשר מתאימה לצרכינו ולא בהכרח לכם (אנחנו נוסעים עם שני ילדים).
בשאמוני גם לקחנו דירה שהיא כנראה גדולה יותר ממה שאתם צריכים, אבל אני כן יכולה להמליץ על החברה ששכרנו ממנה את הדירה - Mountain Base - יש להם חוזה שכירות עם תנאים הוגנים ונוחים יחסית למקובל באיזור, ומבחר של דירות יפות בכל הגדלים בשאמוני. בכל ההתנהלות מולם עד עתה (הכל נעשה במייל) הם היו מאוד תגובתיים, אדיבים ומקצועיים. עוזרים גם בהשגת כרטיסי רכבלים (פסים), ארגון פעילויות באיזור ועוד. אהבתי את היחס.
מעבר לזה, אני לגמרי מסכימה עם יונית - כדאי קודם לתכנן את הטיול, לפחות בקווים כלליים (ממליצה לקרוא כאן כמה סיפורי טיול באיזור, יש מבחר מכובד) - ורק אז לבחור לינות.
-
תכנון טיול באלפים הצרפתייםמומלץ לתכנן מסלול כדי לקבל טיפים של מטיילים שהיו שם (ידע טוב ביותר נלמד בשטח).
מומלץ שתשלחו לי מייל כדי לקבל ממני קבצי נקודת מיקום (KMZ) לקבלת רכב צרפתי בנמל ג'נבה (מעט מסובך),
אישית עשיתי מסלול של 11 יום בחודש יוני 2016 באזור, את הלינה בחרתי בין שמוני לאנסי באמצע קרוב לכביש מהיר A40 לא רחוק משמורת סוף העולם, מפני שיש להחליט לאן נוסעים כל יום לפי מזג האוויר,
מכל הימים היה רק יום אחד שמתאים לעליה לפסגת הר מון בלאן 3842 מטר (שזה לב הטיול חוויה מאוד מיוחדת).
בהצלחה