התלבטות אנגליה-ארהב
-
שלום לכולם ושבוע טוב
שמי דניאל בן 24 ואני מתכנן טיול לחודש ספטמבר-אוקטובר (גמיש בשינוי)
אוקיי אז ככה: התקציב הוא 25-30 אלף ש''ח ל20ימים עד 40 ימים גמיש בזמן אך התקציב זהה.
התכנון הוא להגיע למדינת היעד להשכיר רכב ולהתחיל לטייל לעבור מעיר לעיר ממדינה למדינה ,אם זה היה אנגליה אז לונדון>אירלנד>סקוטלנד>חזרה לאנגליה וסיום בלנדון קצת שופינג והבית.
עכשיו הרעיון זהה אם זה יהיה ארהב רק שבארהב צריך יותר להכין שיעורי בית וסביר להניח שאצטרך להשתמש בטיסות פנים עקב המרחק הגדול(מה שאני ממש לא רוצה אבל כנראה אין ברירה)
תחומי התעניינות : ספורט מוטורי -מסלולי נהיגה ,תערוכות רכב,חנויות לשיפורי רכב וכ'ו .
חיות טבע (לא טרקים של ימים)
לראות עולם אנשים שונים תרבויות שונות וכד' ,פארקי מים ופארקי מתקנים כמו לונה פארק וכאלה גם בא בחשבון אך בגלל שהטיול יהיה ככל הנראה לבד זה לא מתאים
מסעדות גם טוב אך עקב היותי שומר כשרות זה לא עיקר הטיול
זהו פחות או יותר הייתי שמח לעזרתכם בכיוון מה המינוסים ומה הפלוסים לכאן ולכאן
נ.ב לא יודע אם זה הנושא הנכון לפתיחת השרשור
-
התלבטות אנגליה-ארהבהאם יש כבר ויזה לארה"ב? אם לא, אין טעם להתחיל בתכנון לפני קבלת הויזה.
-
התלבטות אנגליה-ארהבשכחתי להוסיף פעילויות ימיות(צלילה וכד')גם בתחום ההתעניינות
לגבי עניין הויזה אני לא מודאג אני עומד על מספיק קריטריונים לקבלת ויזה
-
התלבטות אנגליה-ארהבזו שאלה שקצת קשה לענות עליה, גם בגלל שהמקומות מאוד שונים זה מזה, וגם בגלל שארה"ב ענקית ואפשר למצוא בה הכל, תלוי לאן נוסעים... כמובן שלא תוכל להספיק הכל. באנגליה הטיול כנראה יהיה פחות מגוון מבחינת נופים ואווירה כי היא יותר קטנה... באירלנד הייתי והנוף די דומה לאנגליה, ואמרו לי שבסקוטלנד גם. זה אזור מאוד מאוד יפה וירוק, והוא מתאים רק אם בא לך טיול במקום יחסית קר וגשום ולא בטן-גב על החוף. בארה"ב באמת אפשר למצוא גם וגם וגם.
לגבי ספורט מוטורי אני לא מכירה, חיות וטבע כמובן שאפשר למצוא בשני המקומות (שוב- בארה"ב יש המון המון איזורים שונים עם אקלים שונה וטבע שונה...), צלילה בד"כ עדיף מקומות יותר קרובים לקו המשווה כי שם יש טמפרטורות יותר גבוהות שמתאימות לשוניות אלמוגים. אולי באיזורים של דרום ארה"ב אבל לא הייתי.
למה בעצם התמקדת דווקא בשני המקומות האלה?
במקומך הייתי פותחת בלוגים ותיאורי מסלולים שאנשים כתבו ופשוט רואה למה אני יותר מתחברת, ובוחרת לפי זה. לשני המקומות יש המון מה להציע.
-
התלבטות אנגליה-ארהבאני אתייחס לארה"ב ולתקציב:
מתחת לגיל 25 יכול מאד לייקר את עלות שכירת הרכב. עלות שכירת רכב קומפקטי על בסיס שבועי או חודשי בארה"ב זה 30-50 דולר, תלוי איפה שוכרים. תוספת נהג צעיר (מתחת לגיל 25) יכולה להגיע ל-30 דולר ליום. צריך יהיה לעשות פה המון שיעורי בית בנסיון לחסוך.
מוטל בסיסי (שוב תלוי איפה) יעלה בממוצע 50-60 דולר. ממש לא בניו יורק או בערים הגדולות, אבל מחוץ לעיר עם דגש על הדרום זה אפשרי. במקרים מסויימים תוכל גם לרדת ל-40 דולר ליום, אבל באחרים תאלץ לשלם גם 80.
אני לא חושב שתוכל להמנע ממוטלים יותר מדי בטיול. לישון באוטו זה לא מומלץ ו/או לא חוקי. לינה בחדרי מעונות זה לרוב בלב העיר ואז מה תעשה עם האוטו (החניה עשויה לעלות יותר).
נוסיף 10-20 דולר ליום לדלק, כביש אגרה וחניה (בערים גדולות חניה יכולה להיות מאד יקרה, ויש גשרים למשל שעולים 20 דולר למעבר).
נניח תקציב מינימאלי למזון של 20 דולר. זה מאד מינימאלי.
נוסיף 10 דולר לשונות (ביטוח, תקשורת, כביסה, ודברים נוספים).
וקיבלנו 130-200 דולר ליום.
זה מחייה. לא כולל שום בילוי (אפילו לא כוס קפה או גלידה) שום אטרקציה, ושום שופינג.
אגב שים לב שהמחיר עד כה כמעט לא הושפע מהעובדה שאתה יחיד. זוג היה משלפ מחיר מאד דומה (למעט אוכל).
כמה תוציא על בילויים אטרקציות ושופינג זה מאד תלוי בך. אבל אני מניח ש30-100 דולר זה סביר. הרי לא נסעת עד ארה"ב כדי להתנזר שללכת ברגל כל היום. יש אטרקציות שעולות 100 דולר ויותר (דיסנילנד, הופעה מהליגה הראשונה ועוד), רבות אחרות שעולות 30 דולר, וגם כאלה זולות יותר עד חינם.
אגב אם תשלב את ניו יורק המחיר יעלה. אומנם לא תשכור רכב, אבל הלינה יקרה, ותצטרך להוציא כסף על תחבורה ציבורית.
אז נניח עלות יומית של 200 דולר ליום כולל בילויים, וזה גם יכול להיות הרבה יותר.
עלות הטיסה לארה"ב 800-1000 דולר. תלוי עד כמה תתגמש בתאריכים, ותלוי לאן בארה"ב. עלות ההתארגנות בארץ (ויזה, ציוד ועוד) - עוד 200-500 דולר.
נניח רגע שהתקציב לא כולל הוצאות בארץ הוא 25 אש"ח (את הפער עד 30 השארתי לויזה וציוד, ולספייר) שהם 6500 דולר. נוריד את עלות הטיסה ונשארנו עם 5600 דולר. לפי 200 דולר ליום זה משאיר לך 28 ימים. ממש לא 40.
בכל מקרה -התחשיב שעשיתי הוא מאד מקורב, ותצטרך לשים את המספרים שמתאימים לך. אולי תוכל להסתפק בפחות, ואולי תוציא הרבה יותר. הטווח פה הוא עצום.
-
שאלה יפה, אני מציע לשנות קצת את דרך החשיבהלדעתי עדיף שתגדיר קודם את המטרות שלך ורק אחרי כן תגדיר את היעד.
למשל:
אם אתה רוצה לשכור רכב ולטייל איתו בין מספר יעדים אזי טיול בין איים לא רעיון טוב. רכב טוב למעבר יבשתי.
אם אתה רוצה לראות תרבויות ואנשים שונים כדאי לנסות לגוון בין יעדים ופחות לבחור ביעדים שדי דומים אחד לשני. יש הבדלים גדולים בין אנגלים אירים וסקוטים או בין ניו יורקרים וטקסנים אבל ההבדלים הרבה יותר גדולים בין יוונים לאיטלקים לגרמנים לסקנדינבים.
ספורט מוטורי מתרכז באזורים די ידועים.
למשל באיטליה באזור שמייצרים מכוניות על, דייטונה בארה"ב וכו'.
אזורי צלילה גם כן ידועים.
לא כדאי להגיע לאירלנד ולהתחיל לברר אם יש שם איזורי צלילה טובים.
בקיצור נתת כמה רמזים יפים על מה אתה רוצה לעשות ולראות, לדעתי כדאי שתמשיך לחפור בכיוון הזה (למשל אם רכב שכור הוא מטרה או אמצעי) ורק אחרי שתגדיר טוב יותר את הרצונות שלך יהיה כדאי לבחור יעד.
-
שאלה יפה, אני מציע לשנות קצת את דרך החשיבהקודם כל תודה רבה חברים.
אז ככה בארהב התכנון הוא קליפורניה ועם רכב להספיק כמה שיותר הרכב מבחינתי זה מאסט כי אני לבד ואני די רוצה לנדוד ממקום למקום כל הזמן ככה שתחבורה ציבורית +מזוודות לא בא בחשבון .
למה ננעלתי על המקומות הנ''ל?לא יודע פשוט היה נראה לי מעניין וגם יותר "מוכר" וקל לתכנן (כן זה מקומות יחסית גדולים אבל הצורת תכנון יותר פשוטה וגם שם הכל באנגלית שזה כבר peice of cake ).
למען האמת אלו הם שני הכיוונים שבתכנון בגדול הטיול מתוכנן לעוד חודשיים + אני פתוח להצעות .
חשבתי על כיוון אוסטרליה ספרד גרמניה איטליה (איטליה הייתי בעבר והיה נהדר)
המינוס היחידי במקומות האלה (חוץ מאוסטרליה) זה השפה שלא יודע עד כמה אסתדר שם.
לגבי עניין השותף שמישהו פה העלה אני דווקא סבור שאם היה עוד שותף בתמונה העלות היית נגזרת ב% נכבדים לינה סביר להניח זולה יותר שתתחלק לשניים רכב כמובן גם ל2 שזה לבד חסכון יפה
נ.ב בפועל ארהב וuk ייעלו זהה אמנם ארהב טיסה יקרה יותר אך מחייה זולה יותר משמעותית .
-
לגבי לינה ברכבאומנם המסע שלי היה מזמן, אבל אפשר ללון ברכב באופן חוקי על ידי לינה באתרי קמפינג. זה עולה גרושים, ויש גם אתרי קמפינג ללא תשלום ברמה בסיסית. כמובן, כל זה מחוץ לערים. בעבר הרחוק היתה גם אפשרות לעשות קמפינג/לינה ברכב ביערות לאומיים בתנאים מסוימים, אבל אין לי מידע עדכני בנושא.
בכל אופן, למעוניינים לחסוך - אכסניות תרמילאים. זול וגם מאפשר לפגוש עוד מטיילים אם אתם נוסעים לבד.
-
שאלה יפה, אני מציע לשנות קצת את דרך החשיבהכדאי לבחור יעד לפי לאן אתה רוצה לנסוע ולא לפי השפה. מיליוני מטיילים נוסעים עצמאית לארצות שבהן מדברים בשפה לא מובנת להם, ומסתדרים. בין אם זו איטליה או קוריאה הדרומית.
לגבי בריטניה, כדאי להציץ במפה: אירלנד היא אי, לא ניתן לנסוע לשם ברכב, וסיבוב שמונה את אירלנד (בטיסות), סקוטלנד ואנגליה פלוס לונדון זה סיבוב ענק ברכב בשביל 20 יום ואפילו חודש. רק בלונדון אפשר לבלות שבוע. חבל לבלות כל הזמן בישיבה במכונית, זה "תפסת מרובה לא תפסת". כדאי להסתכל יותר על הפרטים ולראות מה בכל בריטניה בכלל מעניין אותך, ואז להחליט על מסלול בהתאם שיחבר את הנקודות, ולא ההיפך.
-
שאלה יפה, אני מציע לשנות קצת את דרך החשיבהאחרי קצת שיעורי בית עושה רושם שהכיוון יהיה לארהב -קליפורניה ושם אתנייד עם רכב ללא צורך בטיסות פנימיות .
פשוט באנגליה חוץ מ2 מסלולי נהיגה שאני מעוניין להיות בהם תאכלס אין לי כ''כ מה לעשות ובטח שלא חודש ועוד לבד,לעומת זאת בקליפורניה יש מלא מלא מה לעשות +פעילויות ימיות שבאנגליה אין (קר).
התכנון יהיה כזה ככל הנראה אבחר כמה ערים שארצה להגיע אליהם בין עיר לעיר אבקר בעיירות ביניים (והבנתי שיש מלא וגם מעניינות אפילו) אבחר כמה אטרקציות ומקומות בילוי שבהם ארצה לבלות וזהו ללא תכנון ימים ושעות משם כבר אזרום ספונטני לאן שאתחשק ע''פ היעדים שהצבתי.
כרגע המקומות שמעניינים אותי הם: לוס אנגלס,סן פרנסיסקו,פאלם ספרינגס(אולי),סיבוב בהוליווד ומליבו(כבר בל.א) זה לבנתיים ולאלו יצטרפו הערים והעיירות שבהם נמצאים המסלולים המתוכננים.
אם למישהו יש המלצה על בית ספר צלילה כזה או אחר ועלויות משוערות אשמח להמלצות
תודה חברים
-
התלבטות אנגליה-ארהבלטובת בריטניה (אני מבין שלא מדובר רק באנגליה):
- טיסות זולות יותר
- אפשר לטייל בתחבורה ציבורית, מה שיוזיל את עלות הטיול (יתכן ובגילך ביטוחי הרכב יעלו הרבה יותר מאשר לאדם מבוגר יותר).
- קרוב יותר וללא Jet Lag
לטובת ארה"ב:
- נהיגה בצד ימין של הכביש (אני לא נהגתי עדין בצד שמאל, כך שזה נראה לי כיתרון בטיחותי).
- המחיה זולה יותר. באנגליה, כוח הקניה של הלירה שטרלינג הוא בערך כמו זה של דולאר בארה"ב.
בשני המקרים, היות והטיול איננו מאד ארוך, אני מציע להתמקד באיזור מסוים ולא להתבדר על פני כל השטח. זה בולט הרבה יותר בארה"ב מפאת גודלה הענק. בריטניה היא בגודל של מדינה אחת בארה"ב, גם אם אלו הבינוניויות-גדולות בשטחן, אבל עדין מדינה אחת. בדיקה שעשיתי מצא ששטח בריטניה על כל 4 מרכיביה הוא כמו השטח של וויומינג או מינסוטה או מישיגן.
-
שאלה יפה, אני מציע לשנות קצת את דרך החשיבהיש מעבורת מווילס לאירלנד (מגיעים לפרבר דרומי של דאבלין). אני חושב שהמעבורת לוקחת גם מכוניות, אבל לא בטוח. צריך גם לודא שחברת השכרת הרכב מסכימה למעבר הזה לאירלנד.