ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מחוז גאנסו- סין

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    3
    3
    1754
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ליאוריק
      ליאוריק נערך לאחרונה על ידי

שלום Smile

אז התחלנו לקרוא קצת על המחוז והתלהבנו.. 

נשמח לשמוע ממטיילים שהיו שם איפה הכי כדאי להיות, וכמה זמן כדאי להקדיש. חשבנו להקדיש כשבוע, ומשם להמשיך לסצ'ואן. 

בהקשר הזה, השאלה החשובה ביותר- מה הדרך הנוחה ביותר להגיע מגאנסו לצ'נגדו/ קנדינג. 

תודה רבה לעוזרים.. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ניתאי א
        ניתאי א נערך לאחרונה על ידי

מחוז גאנסו- סין

היי,

יצא לי לעשות את הדרך הארוכה מצ'נגדו למחוז גאנסו הלוך חזור,

גם בהלוך וגם בחזור עשיתי את הדרך הארוכה ברכבות דרך שיאן.

אם התכנון שלי היה יותר טוב הייתי עושה את הדרך חזרה לצ'נגדו בדרך העקיפה. שמתחילה מ Lanzhou דרך הכפרים ומגיעה לאיזור סונגפאן והפארקים הידועים Jiuzhaigou ו  Huanglong. יש באתר טיפים על הדרך הזאת וגם בלונלי פלאנט.

אך זה תלוי בזמן שיש לכם. לא הייתי אומר שהיא נוחה כי לפי מה שקראתי אין תחבורה זמינה בין כל המקומות ואז צריך לארגן וואן, בדומה מה שעושים בדרך הבק דור מסצ'ואן ליונאן.

לגבי גאנסו, יצא לי להיות בדונחואנג - דיונות חול ומערות מגאו המרשימות אך לא רק,

הדיונות חול חוויה מדהימה, ממליץ בחום להגיע לראות את השקיעה. יש שם באתר נווה מדבר יפהפה.

יש מסביב לעיר המון דברים שפחות מוכרים ואין עליהם הרבה מידע. לי למזלי הגעתי לשם יחד עם עוד שני סינים דוברי אנגלית ועוד צרפתייה דוברת סינית ושכרתי איתם מונית ליומיים. ונסענו לקצה חומה הסינית המערבי ביותר ששרד, לבית הקברות של העיר שכל הקברים בנויים מאבנים בצורה פירמידות ועשינו סיור בתוך קברים גדולים בתוך האדמה (הכל מסביב חול),

בנוסף, שעתיים מהעיר יש פארק גיאולוגי "Yadan" , פארק עצום עם סלעי ענק בצורות שונות באמצע המדבר, מאוד מוזר להסתכל על צד אחד ולא לראות הר אחד באופק, הכל אדמה שטוחה ובצד השני מליון סלעים עד קצה האופק.

אני מאמין שבמקום לינה שתיהיו בו תוכלו גם לארגן משהו דומה. עיר מאוד מהנה עם שוק אוכל לילי תוסס עם מנגלים ושתייה.

אני פירסמתי כמה טיפים בנושא על דונחואנג באתר, מוזמנים להציץ.

בנוסף יצא להגיע עיר Jiayuguan, שיש בה את אחד המבצרים המשוחזרים המערבים ביותר בחומה הסינית. כך לדברי הסינים. המבצר בהחלט מרשים אך לא הייתי אומר שזה מאסט להגיע לשם.

היה קושי רב למצוא מקום לינה בעיר. כל המקומות שהיו רשומים בלונלי פלאנט לא הלינו זרים. בסופו של דבר נאלצתי ללון במלון לא זול במיוחד.

עיר נוספת בגאנסו היא Zhangye, שמסביבה יש את הרי החול הצבעוניים. לא הייתי שם אך המקום נראה מדהים בתמונות.

• papkin
          papkin נערך לאחרונה על ידי

מחוז גאנסו- סין

מחוז גאנסו לא זוכה לתהילה שלא בצדק האמת מדובר במחוז מרתק לדעתי האישית.

מעבר להמלצות המעולות שכבר נתנו, הייתי ממליץ על איזה יומיים התרעננות בבירת המחוז לאנז'ו האוכל רחוב שם זה חגיגה לקיבה.

מקומות נוספים ששווה לבקר: לונגנאן והכפרים הטיבטים מסביב ( משם גם ניתן לקחת אוטובוס לשמורת ג'וזיגאו עד כמה שזכור לי )

וכובן שיאחה עם מנזר לאמברג המדהים

• 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון