חולצה תרמית
-
עד כמה זה באמת חשוב לגלישה והאם זה מצדיק מחיר של 150-250 ש``ח? -
חולצה תרמית:Reהיי אורי, חולצה תרמית לפי דעתי הכרחית. היא מונעת סרבול של שכבות על שכבות של בדגים ומאוד נוחה ומחממת. היתרון של חולצה תרמית היא שהיא עשויה מחומר שמדיף את הזיעה ולכן כמעט לא מרגישים שמזיעים וכתוצאה מכך גם לא קר מכיוון שאין כמעט לחות על הגוף שבד``כ מצטברת מהזיעה שלנו. כמובן שיש כאלה שיגידו שחולצה תרמית היא לא דבר הכרחי, ואפשר להסתדר עם בגדים אחרים. לגבי האפשרויות האחרות אני לא יודע. תוכל לערוך חיפוש במנוע החיפוש של הפורום בערך ``ביגוד`` וכו`... שתהיה חופשה מהנה! טל. -
תרמית זה סתם שקר-כדאי טרמית -
מה לעשות? טרמית זאת שגיאה!התעתיק הנכון של מילים לועזיות לעברית קובע ש-th יש לכתוב ``ת``, ואילו במקום t יש לכתוב ``ט``. maTHemaTics = מתמטיקה Therapy = תרפיה arTisT = ארטיסט THermal = תרמי -
ומכאן המילה תרמוס (קפה) -
חולצה תרמית:Reאורי, החולצה הטרמית אינה מטרה בפני עצמה אלא אם היא חלק משלוש שכבות לבוש: שכבה ראשונה: חולצה תרמית שתפקידה להרחיק זיעה מהגוף. שכבה שניה: מיקרו פליס שמעביר את כל הזיעה מהצד הפנימי של הבד לצד החיצוני ובו בזמן מחמם. שכבה שלישית: מעיל דק עם ממברנה חצי חדירה (כגון גורטקס) שמנדף סופית את הזיעה החוצה, שומר על חום וגם אטום לרטיבות שיכולה להגיע מבחוץ (מגע עם שלג, גשם). יתרון נוסף לשכבות: הבדים הדקים מאפשרים גלישה משוחררת. כמו כן ניתן להסיר/להוסיף שכבה בהתאם לטמפרטורה בחוץ. (למשל- כשחם מסירים את המיקרו פליס). אם מתפשרים על אחת השכבות אזי פעולת האחרות היא בבחינת ברכה לבטלה. למשל אם המעיל לא מנדף זיעה החוצה, אז פעולת החולצה הטרמית הופכת לחסרת תועלת, שכן במילא כל הרטיבות נשארת לכודה מתחת למעיל. עלות מיקרו פליס טוב (למשל נורת` פייס TKA100) כ- 300 ש``ח. עלות מעיל דק טוב עם ממברנה - החל מ- 800 ש``ח בסוף עונה. בזמן סקי אתה כל הזמן עובר בין שתי קיצונויות: בזמן פעילות (גלישה במורד) הגוף מתחמם, ומאוד מזיע. בזמן העליה במעליות הגוף נח למשך דקות ארוכות כשבחוץ קור עז. הסכנה (במקרה של לבוש לא טכני/מקצועי) היא שהזיעה תהפוך לקרח. יכול להיות שבחרמון בו הטמפרטורות לרוב מעל ל-0 המעבר בין חום לקור נסבל יחסית, אבל באתרים בחו``ל במקומות בהם הטמפרטורות הרבה מתחת ל-0 המעבר בין חום לקור מעיק ורוב הסיכויים לחלות. לסיכום, החולצה התרמית הכרחית לנידוף זיעת הגוף והיא חלק משלוש שכבות שגם שומרות על חום וגם אוטמות נגד רטיבות. בחרמון אפשר אולי להתפשר על לבוש, אבל באתרים בחו``ל בהם הטמפרטורות הרבה מתחת לאפס מעלות מודל שלוש השכבות הכרחי. -
חולצה תרמית:Reאם אתה מזיע בסקי, זה שווה אפילו 500 ש``ח. אחרת זה ממש לא נעים לגלוש בקור כשעל הגוף דבוקה חולצה רוויה בזיעה. אם לא, אין צורך. אגב, חולצות טרמיות אלסטיות ורגילות עולות פה בארה``ב 10-20$. -
חולצה תרמית:Reמאוד מאוד כדאי לקנות חולצה תרמית או טרמית, אבל לא חייבים את הכי יקרה. גם הגופיה הכ זולה תתן תוצאות טובות, אפילו מותג תוצרת הארץ. -
תודה על התשובה המפורטת. -
חולצה תרמית:Reהבנתי שיש הבדל מהותי בן אישה לגבר בנושא הזיאה לכן יעילות נידוף הזיאה אצל הגבר מצריכה את 3 השכבות . השאלה: ואם רוצים להוריד שכבה? אז צריך להיסחב עם תיק? השנה רכשתי חולצת מיקרו פליז ב-300 ש``ח . החלק הפנימי תרמי כשחלקו החיצוני מפליז מאוד נעים למגע על הגוף,וקטיפתי. קל משקל ולא עבה.עם ריצרץ בחלקו העליון. והתוצאות: החולצה חיממה בצורה נעימה ולא הזאתי בה כלל. והיא אפילו לא פלטה ריח רע. אז או שאני לא מתאמצת מספיק בסקי או שאני לא מזיעה או שהחולצה באמת טובה!!!! סקיפי -
חולצה תרמית:Reהאם זה פועל באותו אופן במכנסיים? האם יש ``מכנסיים טרמיים`` כמו שיש חולצות טרמיות? -
חולצה תרמית:Reאכן מבחינת מודל השכבות תמצא מקבילה גם למכנסיים. שכבה ראשונה: קימים גטקסים טרמיים שכבה שניה: לפני שבוע ראיתי גטקס מיקרו פליס של נורת` פייס מודל TKA100 שכבה שלישית: כל יצרן מעיל סקי עם שכבת ממברנה נותן במקביל את המכנסיים באותו צבע, אותה פונקציונליות טכנית וכולי... אבל - כאן נכנסים שיקולים חדשים של רגישות לקור והזעה. רוב האנשים לא רגישים לקור ברגליים ואפילו אם הם רגישים לקור, הם לא מזיעים ברגליים. לכן עבור הרוב יספיקו מכנסי הסקי המקצועיים שימלאו את כל 3 הפונקציות: נידוף, שמירה על חום ואיטום נגד רטיבות מבחוץ. אם בכ``ז אתה רגיש לקור ברגליים תוסיף גטקס תרמי ואם אתה רגיש מאוד תוסיף גם גטקס מיקרו פליס. אם אתה לא מזיע ברגליים תוכל להחליף את הגטקס התרמי בגטקס פלנל צמוד גוף (קנה 2 מידות קטנות ממידתך הרגילה. הפלנל נמתח ואין בעיה). ככלל נושא הרגישות לקור וההזעה אינו זהה אצל כולם. למשל ישנם אנשים שסובלים מהזעה מוגברת בראש, בכפות הידיים, בכפות הרגליים, ברגליים, בגב. וישנם כאלו שלא סובלים מהזעה במקומות אלו. כאן נדרשת התאמה אישית: מי שסובל מהזעה בכפות הרגליים עדיף שיגרוב ליינר סינטטי דק עם חומר דוחה רטיבות כגון פרופילן ומעליו את גרבי הסקי הרגילות. מי שמזיע מהראש חייב קסדה מאווררת. מי שמזיע בכפות הידיים חייב כפפות דקות עם ממברנה חצי חדירה. כפפות ללא ממברנה מכילות נילון שאוטם נגד רטיבות חיצונית אבל אז מי שמזיע בכפפות סובל. -
רוווווועעעעייייייייילשאלתך כן. יש גם מכנס תרמי מאותו החומר שנראה כמו טייץ של רקדני בלט... מעניין....
-
חולצה תרמית:Reסקיפי, אכן אם מורידים מיקרו פליס מקפלים אותו לתיק הגב. לגבי ריחות רעים: מיקרו פליס טוב מכיל חומר אנטי בקטריאלי ולכן ניתן בקלות להשתמש בו שבוע בלי שהוא סופח ריחות וללא צורך לכבסו. מה הסיבה האמיתית לכך שהזיעה לא מטרידה אותך - לא יודע. אבל מה זה משנה? אשרייך וטוב לך שמצאת ביגוד נוח שאת מסתדרת איתו. דרך אגב לגבי אפשרות חוסר המאמץ בסקי - אני מקוה שזה רק משום שאת מספיק מקצוענית כך שהתנועות באות לך בקלילות
-
מסלול אדום-חולצה תרמית:Reראשית קיבלתי על הראש שזיעה כותבים ב- ע ולא ב-א. (למרות שבסוף דברי הקודמים כן כתבתי ב-ע) כנראה מי שלא מזיעה לא יודע את כותבים את זה... הא הא הא... ותגובה להערותיך:כן, אפשר למות מריח של זיעה זה ``קילייר`` אמיתי. החולצה התרמית שלי הריחה נפלא שבוע !!! בניגוד לשנים קודמות שהשתמשתי בכל מיני תחליפי פליז דקים ונזדקקתי להחליף 3 פעמים בשבוע חולצה. אז כנאה בכל זאת אני מתאמצת ולכן גירסת המיקצוענות יורדת מהפרק.. סקיפי -
חולצה תרמית:Reיש בחנות עודפים של גיבור בקניון בקרית שמונה בצומת המצודות. הביאו לי משם גופיה טרמית של נייקי ב-20 שקלים -
חולצה תרמית:Reאחרי שנים של סקפטיות, קניתי לבנים תרמיים. ההבדל ניכר ומצדיק את ההשקעה. שילמתי 100 ש``ח על סט שעבד נהדר אבל מתבלה מהר מאד. כדאי להשקיע יותר בביגוד שיחזיק יותר זמן. ט. -
Helly Hensenביגוד BASE וגם טרמי, שווה כל שקל (גם כל לירה)...עושים את העבודה ונשמרים טוב. טובים הנורבגים האלה -
חולצה תרמית:Reהי סקיפי, אשמח לדעת היכן קנית את החולצה הטרמית, היא נשמעת לי כאחת שעושה את העבודה לא רע, מסכימה איתך שריח של זיעה זה קילר אמיתי ולחפש ולדאוג שיתיבש עד למחרת זה גם לא נחמד. נ.ב מאוד, אבל מאוד נהניתי מהסרט שלך, אהבתי את ה``יש``! אחרי הנשיקות לכולם. מוכר. תודה מראש, מיכל