מקסיקו והזיקה
-
אנחנו מתכננים טיול למקסיקו לחופים : קנקון, איסלה פלאיה וטולום באוקטובר. אני משתמשת בגלולות, האם עדיין צריך להיזהר? וכמה זמן אחרי שחוזרים צריך להמשיך להישמר עם גלולות?
האם בפליפינים קיים החשש לזיקה גם כן?
-
מקסיקו והזיקהאת השאלות הללו כדאי להפנות למישהו בעל הסמכה רפואית,
אני אינני רופא, אבל מהידע שאני אוסף על מנת להתכונן לנסיעה אפשרית שלי לאזור ועל מנת לענות בקווים כלליים לשואלים בפורום- אני חושב שאת מבלבלת פה בין שני דברים שונים.
גללות, אני מניח נגד כניסה להריון, אמורות למנוע כניסה להריון.
זיקה הוא וירוס שמועבר ע"י יתושים או דרך יחסי מין- קרי בנוזלי הגוף. גלולות לא ימנעו העברת זיקה לא ע"י יתוש ולא ע"י מי שמקיימים עימו יחסי מין, במידה והינו נשא זיקה.
על מנת להימנע מזיקה יש להימנע מעקיצת יתושים. לא כל יתוש נושא זיקה. אם מעוניינים להיכנס להריון אחרי ביקור באזור שיש בו זיקה ( מכסיקו הוא אזור כזה)- יש המלצות שונות למשך הזמן בו יש להימנע מכניסה להריון או מקיום יחסי מין ללא קונדום.
הנה אתר בריאות מוסמך ומה שכתוב בו לגבי זיקה במכסיקו:
מעבר לכך שוב ממליץ לך להתייעץ עם רופא- ככה שגם תוכלי להישאל את השאלות הבהרה הנכונות, ולהבהיר את שאלותייך שלך.
-
מקסיקו והזיקהובפיליפינים קיים הזיקה?
-
מקסיקו והזיקהאירגון ה-CDC מסווג את הפיליפינים כמדינה אנדמית לזיקה- מה שאומר שבעבר דווחו פה ושם מקרים של זיקה, אבל הסיכוי לתיירים להידבק מאוד נמוך, ולכן לא מפרסמים שום אזהרות בנושא.
-
מקסיקו והזיקהולמקסיקו יש אזהרת נסיעה?
-
מקסיקו והזיקהזה לא כמו אזהרות נסיעה של משרד הביטחון- אבל כן יש אזהרה מסוימת שנגיף הזיקה מתפשט וצריך לנקוט אמצעי זהירות.ולהיות מודעים לסיכונים.
צירפתי לך את הקישור לאתר של CDC שתוכלי לקרוא בעצמך. ושוב אני אומר- את כל השאלות שלך את צריכה להפנות לגורם רפואי, כי מה שאני כותב יכול באותה מידה להקביל גם למה שהשכנה שלך תייעץ לך ( ואם היא לא מוסמכת רפואית- כנראה שלא תסתמכי עליה או רק בעירבון מוגבל).
אני באופן אישי לא הייתי מקבל החלטות בנושאים רפואיים ע"ס דיוני פורום- קודם כל תקראי ותלמדי את עצמך את החומר שיש בנושא, תלכי לשמוע גם עיצה מגורם רפואי מוסמך ואז כשיש לך יותר נתונים מהימנים מספיק- תקבלי החלטה בעצמך, כשאת זו שלוקחת את האחריות על ההחלטה של עצמך. בסופו של דבר כל תוצאה אחרי מעשה- רק את נשארת לחיות איתה.