סיכום הרוקיז הקנדיים
-
היי לכולם!!
היום זה היום האחרון שלנו ברוקיז הקנדיים המדהימים וזוהי נקודת זמן מתאימה לרשום לכם סיכום של מה שחווינו בקצרה, כי אני בחיים לא אדע לכתוב יומני מסע כמו שאתם כותבים. אציין הערות חשובות וכמה תמונות

התחלנו את הטיול שלנו בניו יורק וטורונטו, אבל שם יש לי הרבה פחות מה לציין, כי על ניו יורק יש פה חפירות שלמות. על טורונטו יש לי כמה דברים לחדש.
בכל אופן, לרוקיז הגענו ביום שלישי שעבר (14.06.16), לקחנו את האוטו שהזמנו ונסענו ישר לקנמור, שם לנו במלון best western שאין לי דבר רע אחד אפילו להגיד עליו, מדובר בבית מלון עם חדרים גדולים, הכל נקי ומצוצחצח ואפילו אם יש יום שלא בא לכם שהמנקה תבוא ותסדר לכם את החדר, אתם מקבלים כרטיס עם 5$ בtim hortons שצמוד לבית המלון. בבית המלון ארוחת בוקר שכוללת הכל מכל, אנחנו הסתפקנו ביוגורט וגרנולה עם חלב, פרוסות לחם עם חמאה/ריבות/נוטלה/גבינות/ביצה קשה. יש גם בריכה בבית המלון וכן ג'קוזי.
למחרת נסענו ללייק לואיז וללייק מוריין שהיו שניהם מהממים, קצת פספסנו שבלייק לואיז יש נקודת תצפית, אז ציינו את זה להבא. התיירים הסינים/יפנים פה פשוט קרציות, הם נתקעים בנקודות תצפית ונקודות יפות לצילום שעה! ואשכרה צוחקים על זה שאחרים מחכים שהם ילכו משם. מדי פעם מרגיש לנו כאילו באנו לסין.
בשני האגמים לא עשינו מסלול הליכה, כי ראינו שלמחרת מזג האוויר לא יהיה משהו, אז העדפנו לנצל את הזמן (וגם כי התחלנו את המסלול ללייק אגנס וקלטנו כמה אנחנו לא בכושר אז ויתרנו חח).
משם נסענו לג'ונסטון קניון, מקום מדהים, אבל חשוב לי לציין שלחלוטין לא שווה לדעתי לעלות עד למעפלים העליונים, כי הם לא מרשימים והעלייה אליהם מאוד לא קלה (שוב, לא בכושר). הגענו לבית המלון ב10 וחצי בלילה כשבחוץ, כמובן, עדיין אור.
ביום שלמחרת, יום חמישי, החלטנו להתחיל את היום ברפטינג בנהר הבו, דבר שלא מצויין בארץ כאופציה משום מה, או שלא שמנו לב. הנהר מאוד רגוע והיה ממד תענו לפתוח את הבוקר, במיוחד עם מדריך ממש אחלה בחלה שהסביר לנו את כל ההיסטוריה של המקום. לאחר מכן נסענו לאגם אמרלד ובדרך עצרנו כמובן בnatural bridge, שני המקומות פשוט עוצרי נשימה, כלכך נדהמנו מכמה הטבע יכול להיות מושלם.אגם אמרלד זכה אצלנו במקום השני בתואר לאגם היפה ביותר ברוקיז
בדרך חזרה ראינו תצפית מדהימה על הר סלפור והר רנדל.ביום שישי היינו עייפים מאוד והחלטנו לעשות הכל באיזי, נסענו לאגם מינוואנקה וצ'יפמאנק חמוד וקטן בא ואירח לנו חברה לא מעט. משם נסענו לאגם המדהים two jacks lake שגם לא מוזכר כהמלצה פה בארץ וחבל. מאחר ואנחנו שומרי שבת, נסענו לחדר בבית המלון וביום שבת רק טיילנו קצת ברגל בקנמור.
ביום ראשון, כלומר אתמול, יצאנו מקנמור והתחלנו את הנסיעה לג'אספר. בדרך עצרנו במקומות הבאים: הרברט לייק (אגם לא מוכר ולא מתוייר, אבל מהמם), crowfoo glacier (תצפית על קרחון בהר ומתחת זורם נהר), אגם פייטו, שזכה לאדם היפה ביותר ברוקיז הקנדיים (ההגעה לתצפית היא אמנם 600 מ, אבל מדובר בחתיכת עלייה), מיסטייה קניון (שזכה לקניון היפה ביותר לדעתנו ברוקיז הקנדיים), צומת ריבר קרוסינג (יש שם קפיטרייה עם מרקים מעולים! הזמנו צ'ילי צמחוני והיה מעדן), קולומביה אייספילד (שם לא עלינו לאוטובוס כי לא הרגשתי טוב והעדפתי שנמשיך לג'אספר) והתחנה האחרונה היא קניון את'באסקה- קניון מדהים עם מפל ונהר מדהימים ביופיים!
היום נסענו בכביש למליין לייק, בדרך עצרנו במליין קניון, בו הלכנו רק עד לגשר השלישי (גם שם בדרך החזור ישנה עלייה ארוכה), משכנו ללייק מדיסין שכפי שחששנו, ראה ימים טובים יותר חחח, לאחר מכן הגענו למליין לייק, אבל התחיל שם גשם וקור וערפל, אז נשארנו בבית הקפה שבפנים ונהנינו מהנוף.
בדרך זו ראינו דובים שחורים ארבע פעמים! בפעם אחת מהם הייתי ביחד עם עוד בערך 20 אנשים 5-10 מטר מהדובים (היו שניים) ופתאום אחד מהם בא לכיווננו וכולם טסו למכוניות. זה היה מדהים חחח.
משם המשכנו לאנט לייק, אגם בכניסה לג'אספר, שלולא סופת הרעמים שפקדה את האזור, היינו נשארים קצת יותר.
עכשיו- בנוגע למזג האוויר, היום היה היום היחיד שראינו שמש ברוקיז ושיכולנו ללכת עם חולצה קצרה. בכל הימים הקודמים, הטמפ' עמדה על פחות מעשר מעלות, בלייק לואיז ומוריין היה 5 מעלות וירד עלינו שלג! לבשנו ארבע-חמש שכבות ועדיין קפאנו.
זהו לבינתיים, מח אנחנו נוסעים דרומה לכיוון ונקובר ועוצרים ללינה בקמלופס בע"ה.
התכוונתי להעלות יותר תמונות, אבל מאוחר אצלנו ולוקח לתמונות המון זמן לעלות, אז בהמשך אעלה עוד

נשתמע!!
שוב תודה רבה רבה לכל עזרה וטיפ ומידע שנתתם לנו, החוויות שלנו פה נוצרו כתוצאה מהעזרה הבלתי נגמרת שלכם!
-
סיכום הרוקיז הקנדייםדי!!!! אני חייבת סיפור מדויק על התמונה עם הדוב כי אני מתה ממנה - איזה ממממממממיייייייי!!!

תודה רבה על העדכון והתמונות

-
סיכום הרוקיז הקנדייםתודה על העדכונים מהשטח, בעוד שבועיים אנחנו שם.
כעת לאור התיאור שלך אני שמחה שהזמנתי קמפינג ל2 לילות ליד Tow jacks lake
ואולי גם אקבל אומץ לנסות לעשות רפטינג כפי שעשיתם ,נשמע כיף.
אני מקווה שהשארת לדובי המדהים הזה הוראות לחכות ולדגמן גם לנו......

תמשיכו להנות מהטיול
ורדה
-
סיכום הרוקיז הקנדייםתודה על השיתוף.
המשך הנאה !
ד"ש לדב'לה.
-
סיכום הרוקיז הקנדייםתודה רבה על הטיפים והתמונות היפות
גם אנחנו עוד 20 ימים שם וכבר קשה לחכות
המשך טיול מוצלח
איריס
-
סיכום הרוקיז הקנדייםאז ככה, עכשיו רשמית אני יכולה לומר שברוקיז הקנדיים ראינו דובים רק באזור ג'אספר. ארבע פעמים ביום! בקנמור שהינו חמישה לילות ולא ראינו דובון אחד אפילו, חוץ מהציור של הדוב בשלט האזהרה מדובים בכבישים.
בנוגע לדוב- באחת הפעמים שעצרנו, היו שני דובים שהלכנו אחד אחרי השני לאורך הכביש ונשנשו להם, עד שהמוביל עצר לאכול והשני שאחריו התיישב. אני ביחד עם עוד 20 אנשים בערך עמדנו 5-10 מטר מהם, הם היו כל כך אדישים ובקושי פזלו לעברנו. הדוב הנחמד שהתיישב פשוט הסתכל למצלמות בלי סוף ולא זז, כאילו קלט שנמאס לנו שהם לא מפסיקים ללכת ולזוז. ואז הדוב הראשון עשה לנו קומבינה ובא לקראנו. עכשיו, אנחנו כולנו מתלהבים בטירוף מהדוב שדיגמן לנו וקלטנו שהדוב הראשון בא לכיווננו רק כשהוא כבר עלה על הכביש ועמד ממש שני מטר מאיתנו. כולם ישר רצו למכוניות. זה היה הורס מצחוק וממריץ אדרנלין. אחרי זה שוב הם עשו לנו את התרגיל הזה כשאחד חצה את הכביש ועצר בו, כולנו צילמנו והתלהבנו ואז השני בא מאחורינו. היה משהו.
ציפינו וחשבנו שבג'אספר מזג האוויר יהיה קר יותר מבקנמור, אבל ביום היחיד שהיינו בג'אספר היה כל כך חם שהלכנו עם חולצות קצרות. כשבקנמור היינו עם חמש שכבות וכובע צמר וצעיף. הזוי.
היום נסענו מג'אספר לקמלופס. נסיעה מייגעת! אנחנו ממש ממש שמחים שהחלטנו לחלק את הנסיעה לונקובר ליומיים, למרות שחלק המליצו לנו לעשות אותה ביום אחר ולהגיע מאוחר לוונקובר. הלכנו לריבר ספארי בעיירה בלו ריבר ואני חייבת לציין שהתאכזבנו נורא! ראינו רק דוב אחד, השייט עצמו ארך שעה וחצי, כי המדריך לא מצא דובים בכלל, הגשם ירד בלי סוף והרוח הכתה בפנים והיה כמעט בלתי אפשרי לחפש בכלל דובים. דווקא ציפינו לראות שם מלא דובים. לעומת זאת, קבוצה אחרת עשתה את התצפית על הדובים בג'יפים ולא בסירה כמונו, הם ראו שמונה!!! דובים, אבל ציינו שהיו מלא מלא יתושים והם נעקצו מלא למרות שרססו על עצמם ספריי נגד יתושים. אז זה או יתושים ודובים או נאדה. והמחיר עלה ל96 דולר לאדם כשלפני חודשים מעטים ממש המחיר היה 82 דולר לאדם. ממש התבאסנו גם בגלל בזבוז הזמן.
מחר אנחנו ממשיכים את הנסיעה לוונקובר, מקווים שהנסיעה הזאת תהיה קצת יותר מהנה וקלה. אגב- קראנו לכביש שמחבר בין ג'אספר לקמלופס כביש המשאיות. זה מטורף כמה משאיות ענק נוסעות בו. אפילו אחת עשתה תאונה והתפצלה לשניים, דבר שגרם לפקק מטורף בדרך. הנסיעה כביש איטית מאוד מדי פעם, כי נוסעות כמה משאיות אחת אחרי השנייה וישנו נתיב אחד ובלתי אפשרי לעקוף אותן.
זהו לבינתיים, נשתמע בהמשך!!
אני מצרפת לכם פה עוד כמה תמונות

-
סיכום הרוקיז הקנדיים -
סיכום הרוקיז הקנדיים -
סיכום הרוקיז הקנדיים -
סיכום הרוקיז הקנדייםליאת
תודה על השיתוף בזמן אמת.
חשוב לשמוע על כביש 5 בין ג'אספר לקמלופס,מה שיעודד אותי להמשיך להציע לגולשים לתכנן חזרה על כביש הקרחונים , וכביש מספר 1 הטרנס קנדי,גם אם היעד וונקובר.
המשך נסיעה טובה ומהנה
מוני
-
סיכום הרוקיז הקנדיים -
סיכום הרוקיז הקנדייםצודק לגמרי מוני, חבל שלא ידענו על זה, הכביש הזה באמת לא נעים לנסיעה, הכביש גם מתפתל בצורה כזאת שקשה לדעת מתי תצוץ משאית ענק ממול.
-
סיכום הרוקיז הקנדייםנזכרתי בעוד דבר חשוב שרציני לציין- השנה כנראה היא שנה יוצאת דופן, אבל יש יתושים כמעט בכל המקומות ברוקיז, רק בלייק לואיז ובלייק מוריין לא היו לנו יתושים. אבל בכל מקום אחר חוץ מזה יש, והם ענקיים. כשהיינו בספרי ריבר בעיירה בלו ריבר, אחת המדריכות שם אמרה לנו שמשום מה השנה היתושים באו בכמויות, בדר"כ לא היתה כמות כזאת של יתושים, אבל הפעם היו גם כשירד גשם.
-
סיכום הרוקיז הקנדיים -
סיכום הרוקיז הקנדיים -
סיכום הרוקיז הקנדיים -
סיכום הרוקיז הקנדיים -
סיכום הרוקיז הקנדייםהמלל ברח לי משום מה- בתמונה 1969 רואים את ההרים שנקראים the three sisters, סימן ההיכר של קנמור.
ומפלי את זה מפלי את'באסקה

-
סיכום הרוקיז הקנדייםתודה על השיתוף והתמונות המדהימות ואני שמחה לראות שבסוף הצלחת להנות מהמפגש עם הדובים!
דנה
-
סיכום הרוקיז הקנדייםחח תודה רבה

הערה חשובה נוספת ששכחתי לציין- ליד באנף ישנו מקום שנקרא sunshine meadows, משום מה לא שמעתי עליו בכלל עד ליום האחרון שלנו בבאנף וכבר לא היתה לי ברירה אלא לוותר עליו. מדובר במקום מדהים, מזמינים מראש אוטובוס כדי להגיע אליו, הוא נמצא בסמוך לבאנף, מדובר באחו ענקי ומדהים, ירוק ופורח עם גבעות ירוקות. פשוט מדהים. אין לי מושג למה פה לא שומעים עליו, אבל הוא בהחלט חובה לדעתי. רשמתי לעצמי לפעם הבאה.