נפאל - סובב אנאפורנה
-
שלום,
האם הטרק של סובב אנאפורנה אפשרי באוקטובר הקרוב אחרי רעידת האדמה שם?
ברוב המקומות כתוב שאחרי הפס לוקחים הסעה לפוקרה, אבל אם אני מעוניין להמשיך את הטרק רגלית עד פוקרה אז כמה ימים אמור להימשך ההטרק המלא?
תודה
-
נפאל - סובב אנאפורנההטרק "המלא" של פעם היה בערך 3 שבועות ועדיין אפשר ללכת אותו רק שברוב הדרך חזרה אתה תלך על "כביש" שנוסעים בו רכבים. אגב גם יותר מחצי מהטרק המקוצר שהרוב עושים בימינו מתנהל על כביש.
המלצתי
אל תלך את הקטעים על הכביש בחזור וסע עד טאטופאני שם תמשיך על מסלול הסובב לפון-היל ותוסיף לך את ABC (אנאפורנה בייס קמפ).
ניצול הרבה יותר טוב של הזמן וב=ABC אין כבישים ויש כפרים ונופים אחרים ומדהימים
-
נפאל - סובב אנאפורנההיי
ממש תודה על המידע המועיל, עצות חשובות!
כמה שאלות ברשותך:
1. באיזו נקודה כדאי לסיים את הטרק של הסובב אנפורנה ולהתחיל את הטרק של פון-היל? האם לקחת הסעה מג'ומסום לטאטופני?
2. האם לפני הטרק של פון-היל שווה לעצור ליום-יומיים באגמים החמים של טאטופני?
3. כמה ימים אמור לקחת הטרק של פון-היל כאשר מתחילים מטאטופני?
4. מאיזו נקודה כדאי לסיים את הטרק של פון-היל ולהתחיל את הטרק של ABC ?
5. כמה ימים אמור לקחת הטרק של ACB ?
תודה!
-
נפאל - סובב אנאפורנהלגבי האנאפורנה עצמו אני מאוד ממליץ לך להוסיף יומיים ולהיכנס לאגם טיליצ'ו.
אם זה יוצא בסוף ארוך מידי אוכל להציע לך איך "לחסוך" את היומיים האלו במקום אחר.
1. באיזו נקודה כדאי לסיים את הטרק של הסובב אנפורנה ולהתחיל את הטרק של פון-היל? האם לקחת הסעה מג'ומסום לטאטופני?
זה מה שאני ממליץ
2. האם לפני הטרק של פון-היל שווה לעצור ליום-יומיים באגמים החמים של טאטופני?
אלו מעיינות חמים ששעתיים שלוש מקסימום יספיקו בהם.
אם אתה צריך להתאושש בטאטופאני לפני ההמשך אז זה קח לך שם את הזמן. המקום עצמו מעבר למעיינות לא כזה מיוחד. עדיף לדעתי במיוחד אם אתה עייף להגיע לגאורפאני שלמרגלות פונהיל ביומיים ולעצור ללילה בסיקה היפה.
יש אנשים שעושים מטאטופאני לגאורפאני ביום אחד וזה בהחלט אפשרי לבעלי כושר אבל הכל בעליה ודי קריעה.
3. כמה ימים אמור לקחת הטרק של פון-היל כאשר מתחילים מטאטופני?
פונהיל +ABC לקח לנו 12 יום אבל למי שבא מהסובב אין צורך בהסתגלות ואני מכיר קבוצה הודית שבאה מהסובב ועשתה ב7 ימים.הם קצת רצו לטעמי כי הם הגיעו לכל המקומות אבל לא הספיקו להנות מהם.
4. מאיזו נקודה כדאי לסיים את הטרק של פון-היל ולהתחיל את הטרק של ABC ?
5. כמה ימים אמור לקחת הטרק של ACB ?
מציע שתקרא את המסלול שלנו שמצורף ותלך בדיוק הפוך. ABC ופונהיל מתחברים.
תכנון נעים
-
נפאל - סובב אנאפורנהשמע אחי יש לך עצות זהב, מקווה שלא חופר לך... שאלות על מה שכתבת:
1. לגבי האנאפורנה עצמו אני מאוד ממליץ לך להוסיף יומיים ולהיכנס לאגם טיליצ'ו.
אם זה יוצא בסוף ארוך מידי אוכל להציע לך איך "לחסוך" את היומיים האלו במקום אחר.
- איפה באמת אפשר לחסוך, במידה ויוצאים בהתחלה לסובב אנפורנה מבולבולה ועד לג'ומסום?
2. יש לך הערכה בימים לסובב אנפורנה מהכפר בולבולה עד לג'ומסום? (אנחנו זוג בגילאי ה-30 כושר בינוני) ?
3. מציע שתקרא את המסלול שלנו שמצורף ותלך בדיוק הפוך. ABC ופונהיל מתחברים.
- קראתי מדהים!, אבל לא הבנתי אם אני עושה את הדרך "הפוך" אז זה אומר שמהכפר סיקה מה הנקודה הבאה ל-ABC? - האם צ'ומרונג? ובהקשר הזה מה אמורה להיות הדרך חזרה למטה? האם שוב דרך מטאטופני? ומאיזו נקודה לקחת הסעה לפוקרה?
תודה
-
נפאל - סובב אנאפורנההאמת שבמקרה הספציפי הזה לא המצאתי כלום. את כל מה שהצעתי אחרים כבר עשו פשוט שילבתי לך מסלולים ששמעתי עליהם וראיתי תמונות ושאני מאמין שיגוונו לכם מאוד את הטיול. ככה אני הייתי עושה את זה אם הייתי רוצה לעשות את הסובב של פעם עם אופטימיזציה להיום.
מבולבלה לג׳ומסום עם כניסה לטיליצ׳ו יקחו בין 12-14 יום ואולי גם פחות.
בכל מקרה מבולבלה להבנתי הולכים על כביש ואני לא מת על זה. אתם יכולים לקחת ג׳יפ לקימצ׳ה ולהתחיל משם בגובה 2600 ללכת. זו נסיעה קשה כך שמעתי אבל היא חוסכת ימים על הכביש. אם תתחילו מקימצ׳ה אתם מחזירים לעצמכם את הכניסה לטיליצ׳ו.
תקרא יותר לעומק את המסלול שלנו ותסמן על מפה. אתה יכול לסיים ולחזור מניאפול איפה שאנחנו התחלנו אבל חד עוד אופציות. לחזור לטאטופאני לא מתבקש אבל אם בא לכם אז גם אפשר.
תהנו.
אני כבר מקנא בכם למרות שהרגע סגרתי עם אשתי על חודש באוורסט
-
טיפ בנוגע לנתיבי הליכה מרוחקים מהשבילאהלן, אני מתכוון להגיע לנפאל רק בסתיו 2017, אבל אוכל להמליץ לך על נתיבי הליכה מרוחקים ומבודדים יותר, שהתוודעתי אליהם אחרי שקראתי על הדרך שסללו באזור ולדברי רבים מחרבת ממש את החוויה שבטרק הזה.
אז יש בחור גרמני שעשה סימוני דרך משלו בדרכים מרוחקות מהכביש הסלול, ואפשר לקנות את מפות השבילים בקטמנדו בחנות Himalaya Map House, שם מסומנים הנתיבים הללו, שקרואים NATT בראשי תיבות (Natural Annapurna Trekking Trails).
יצא לי להתכתב איתו באימייל, והוא אומר שהנתיבים המוצעים לא מסובכים.
-
טיפ בנוגע לנתיבי הליכה מרוחקים מהשבילהיי חזרתי לפני שלושה חודשים ועשיתי והתחלתי מבסי סבר לבולבולה יש קטע לא ארוך שמשותף עם רכבים והתנועה ממש דלילה ובהמשך חוצים את הנהר ואז המכוניות בגדה אחת והולכי רגל בגדה שניה. הנופים יפים יחלק ביער עם מפלי מיים .אם אין מגבלת זמן אני מציע ללהתחיל מבסי סהר. אני ממליץ לסגור את כל העניינים (פרמיטים. סבל. השלמות ציוד) בקטמנדו ומקטמנדו אוטובוס לבסי סהר ומשם להמשיך לבולבלה ( זה מה שאני עשיתי)
-
טיפ בנוגע לנתיבי הליכה מרוחקים מהשביל2ilan האם יש ציוד מתאים לטרק שאפשר לרכוש בקטמנדו (חוץ מנעליים ותיק כמובן)?
האם יש מכנס וגם מעיל תרמי waterproof שאפשר לרכוש שם לצורך עלייה בפאס המושלג?
-
טיפ בנוגע לנתיבי הליכה מרוחקים מהשבילנעליים לא קונים עשר דקות לפני טרק, בטח ובטח לא טרק ארוך שכזה. נעלי טרקים קונים לפחות שבועיים-שלושה מראש והולכים איתן כל הזמן הזה כדי להתרגל אליהן.
-
טיפ בנוגע לנתיבי הליכה מרוחקים מהשבילהיי יש את כל הציוד ואל תשכח מקלות הליכה שעוזרות במיוחד לירידות החלקות /מושלגות
עצה כללית גם ליי לפני הנסיעה היו הרבה שאלות .קראתי הרבה ובמיוחד את עפתי למטייל אנרופנה שמכסה את הכל.
בגדול ברוב המקות ( למעט ביום לפני וביום אחרי מעבר הפס) כל שעתיים שלוש יש כפר שבו אפשר לאכול ולישון וזה עוזר מאוד לקבל החלטות לגבי קצב ההתקדמות.
-
נפאל - סובב אנאפורנהתיקון טעות שלי (פשוט הרגע מצאתי את המפה).
מי שמחפש ״לקצר״ חלק גדול מההליכה בסובב במקביל לכביש יכול לעלות בג׳יפ עד לצ׳אמה (לא קימצ׳ה כמו שכתבתי). צ׳אמה נמצאת בגובה 2670 בדיוק כמו הגובה של לוקלה באוורסט ובטוחה מבחינת הסתגלות כנקודת התחלה.
הכרתי קבוצה הודית שעשתה את זה כדי להספיק גם את ה-ABC
לגבי נקודת מוצא לאגם טיליצ׳ו שהוא טיול צד מאוד מיוחד ויפה לפי התמונות שראיתי (ולא כל כך קל) אז ה״כפר״ נקרא טיליצ׳ו בייס קמפ. אפשר להשאיר את התרמילים ולעלות אל האגם ואחרי טיול או תצפית לרדת חזרה.
(ישנו גם פאס מהעבר השני של האגם עם שביל מחבר לכיוון ג׳ומסום אבל אין לאורכו גסטהאוסים ולא ניתן ביום אחד להגיע לג׳ומסום ואין לי מושג מה דרגת הקושי שלו)
פגשתי בשנה שעברה שני ישראלים בפוקרה שעלו לאגם (יש שם איזה פאס) עם מצלמת ווידאו פתוחה ברגעים שנפתח נוף היפה של האגם ועם ההתנשפויות ברקע זה היה מאוד מרשים.
-
נפאל - סובב אנאפורנההיי לפני מספר חודשים עשיתי עם בני את סובב אנפורנה ופון היל .כמה מסקנות לגבי המסלול זה דעתי האישית כמובן .מספיק לעשות רק את סובב אנפורנה ולא לשלב את פון היל זה יותר מידי עומס כי יש הרבה מאוד מדרגות לעשות והגוף כבר עייף מסובב אנאפורנה. המרחצאות של הטוטפאני לא מלהיבות במיוחד זה מספיק רק לכמה שעות אני אישית לא נכנסתי לשם כי נגעלתי מכל מה שקורה שם בני היה שם .מטוטופאני לוקחים גיפ לגומסום ומשם לפוקרה .
-
נפאל - סובב אנאפורנההי יעל.
קראתי כבר בעבר שהיה לך קשה בפון היל וחבל. בכמה ימים הלכתם לגאורפאני מטאטופאני? יום או יומיים?
אני עם אשתי הולך בקצב של בערך חצי ממה שהלכתי עם הבנים שלי וזה לא פחות כייף לי. נהנים יותר מהנוף וההפסקות והשיחות עם מטיילים אחרים.
קצב מתאים הוא המפתח להנאה ובטח ובטח שמירה על כללי ההסתגלות לגובה שלדעתי קצת מתחתם אותם אם אני זוכר טוב.
לגבי הסובב, קראתי את התיאור שלך ולדעתי טיפסתם והלכתם מהר מידי לפחות בשבילך ולכן אולי גם כאב לך הראש.