כוכבים בשמי דרום איטליה
-
אז קנינו כרטיסי טיסה לרומא בסוף אוקטובר עד תחילת נובמבר ל12 יום. ההרכב משפחה של ארבעה עם שני בני חמש שזורמים. התוכנית היא למצוא מקומות לשני טיולי כוכב. על רומא אנחנו מוותרים, הילדים לא יתלהבו יותר מדי ואנחנו בילינו בה שבוע רק לפני שנה. הדגש הוא בעיקר מנוחה (למרות שלא יהיה בטן גב בגלל מזג האוויר) מאוד איזי, טבע וטיולי הליכה, ארכיאולוגיה, אנשים ואוכל לאו דווקא בסדר הזה. חשבתי על כוכב אחד באזור סורנטו-אמלפי עם ביקורים בפומפי, וזוביוס (הילדים טיילנים טובים לגילם, וחובבי תהליכים גאותרמיים, האם סביר לצפות מהם להצליח להעפיל לפסגה?) , קפרי ואולי נפולי כתלות בחשק ומזג האוויר. כוכב שני פחות מחייב חשבנו על אברוצי וגיחות לכפרים וטיולים השמורות בסביבה. מתוך מחשבה של חשיפה לחיים איטלקיים כפריים אותנטיים אבל אנחנו פתוחים להצעות גם למקומות מעניינים אחרים לבלות בהם חמישה שישה ימים. אשמח להמלצות, גם למיקום הכוכבים וגם למלונות/דירות/ ,bnb מוצלחים שיאפשרו לנו לחוות את האותנטיות, בעלי בית נחמדים, לא יקרים ושגם יהיה נחמד לבלות בהם סתם עם לקרוא ספר בחצר או במרפסת.
המון תודה לעונים, מעיין
-
כוכבים בשמי דרום איטליהלחלק הראשון ממליצה על איזור סורנטו, שנמצא במרחק נסיעה סביר לכל האתרים מסביב. קחו לפחות -6-7 לילות באיזור הזה
זה הטיול שלנו באיזור. אמנם לא עם ילדים קטנים אבל יכול לתת לך כוון.
את האיזור השני אני לא מכירה
-
כוכבים בשמי דרום איטליהאנחנו שילבנו את אמלפי עם מחוז פוליה בדרום מזרח איטליה- גם שם יש ערים ועיירות יפות ומיוחדות, פחות מתויר מאמלפי אבל יפה ונעים: אלברובלו, בארי, לצ'ה, טראני, פוליגנאנו, מרטינה פראנקה, מבצר קסטל דל מונטה. את אברוצו אנחנו לא מכירים...
-
כוכבים בשמי דרום איטליהאפשר לשלב עם אזור מאטרה והטרולי
היות והחלק הראשון (אגב המינון לא צריך להיות דווקא 50% לכל חלק) הוא יותר "ימי" אז החלק השני יכול להיות יותר הררי.
לו הייתם זוג ,בוודאי שכן.
עם ילדים כל כך צעירים-אני לא בטוחה ..
מצד שני לא חושבת שפחות יעניין אותם מביקור בפומפי או יעדים אחרים שציינת קודם.
-
כוכבים בשמי דרום איטליהאנחנו טסים כחודש לפניכם, גם ל-12 יום בדרום איטליה, עוד לא סגרנו את כל פרטי הטיול אבל התכנון הוא 5 לילות בחבל קמפניה (סורנטו, נאפולי והסביבה) ואז 3 לילות בחבל פוליה (לצ'ה, מאטרה, אזור הטרולי) ולקינוח 3 לילות בחבל אברוצי.
-
כוכבים בשמי דרום איטליהמחכה בקוצר רוח לשמוע על הדיווח שלכם
נשמע מעולה
-
כוכבים בשמי דרום איטליהתודה רבה
אכן יש לנו ילדים יוצאי דופן, הם התבאסו קצת שלא נוסעים ליוון העתיקה אחרי שהתעמקנו בסיפורי המיתולוגיה... אבל נראה לי שנצליח להדליק אותם גם על הרומאים הקדמונים.
הם אוהבים בעיקר לבלות איתנו זו האטרקציה המרכזית וכל מקום עם סיפור מעניין מרתק אותם, בלי צורך באטרקציות יעודיות לילדים.
-
כוכבים בשמי דרום איטליה -
כוכבים בשמי דרום איטליהאם הילדים מתענינים בתופעות גאותרמיים, שווה לדבוק דם את ה Solfatara צפונית לנאפולי (רשמתי לי כאופציה, שלא ממושה בסוף אז לא ממקור ראשון).
בעניין עתיקות- אפילו שהם מגלים עניין, בהתחשב בגיל הייתי שוקלת להחליף את פומפיי הענקית ב Ercolano - האתר הרבה יותר קומפקטי והרבה פחות מוצף תיירים, והבנינים השתמרו בצורה יותר טובה, כך שיותק קל לדמיין את החיים בהם.