איסלנד למטייל העצמאי
-
היי חברים,
רק בירור ראשוני בעניין, אשמח לפרטים.
מתלבטים לעשות בחורף הקרוב טיול לאיסלנד או לאוסטריה ושוויץ. כמובן שאלה שני טיולים שונים לגמרי.
אשמח לטיפה פרטים לגבי טיול לאיסלנד לזוג שרוצה לטייל עצמאית ולא בטיול מאורגן. אנחנו לא מתכננים לעשות טרקים או משהו בסגנון, אלא טיול של לראות נופים ומקומות יפים וחשובים במדינה ובעיקר לצלם טבע , נוף ובעלי חיים.
1. מה החודש הכי טוב בשנה לטייל שם? גם להרוויח שלג וקור ומצד שני לא להיות תקוע שם וכן עם יכולת לטייל.
2. כמה ימים אמורים להספיק לטיול ממצה במדינה? 8-10 ימים זה אחלה?
3. מה סדר גודל של העלות לטיול כזה? האם יותר משתלם לנסוע בטיול מאורגן מאשר לארגן עצמאית טיול כזה?
4. האם אפשר להסתדר בתחבורה ציבורית או שכדאי להשכיר רכב?
5. יכולים להגיד לי היכן באיסלנד אני יכול לצלם ולפגוש את הציפור היפייפיה - פאפין?
המון תודה לעוזרים,
תומר
-
איסלנד למטייל העצמאיבחורף לא מטיילים באיסלנד אלא אם המטרה היא אורות הצפון. החושך הוא הזמן השולט ובחושך קשה לטייל. עונת הטיולים באיסלנד מתחילה במאי אבל עד תחילת יולי יש עדין קטעים חסומים בשלג שעדין לא נפתחו.
פאפינים באיסלנד אפשר לראות בעונת הקינון שלהם שזה ממחצית אפריל ועד מחצית אוגוסט. ישנם מספר אתרי קינון ידועים כמו צוקי לאטראביארג או מצוקי דירהולי בהם אפשר לראותם. ביתר הזמן הם בים.
רנצי
-
איסלנד למטייל העצמאיהיי
תודה על התגובה,
ראיתי הרבה חברות שמוציאות טיולים מאורגנים גם במרץ.
אז מה החודש המומלץ מבחינתך לטייל שם כדי באמת להנות מהכל?
יכול לתמחר לי עלות של טיול כזה ל8-10 ימים בערך?
המון תודה
-
איסלנד למטייל העצמאיהטיולים במרץ נועדו כדי לראות את אורות הצפון, בגלל שעות החושך הרבות.
בשביל מה שאתה מתאר, אין לך מה לחפש בחורף באיסלנד.
-
איסלנד למטייל העצמאיאז העדיפות היא מאפריל עד יולי אוגוסט?
יש שלג וקרח גם בתקופה הזאת של יולי אוגוסט?
-
איסלנד למטייל העצמאיכמו שאמרו לפני, אין לכם מה לחפש באיסלנד בחורף.
יש שלג (וגשם ורוח וקור) גם בקיץ. הקרחונים קיימים כל השנה. מזג האוויר באיסלנד מאוד הפכפך כך שביום קיץ אחד תוכלו לחוות את כל ארבעת העונות. אנחנו טיילנו באוגוסט והטמפרטורה הממוצעת הייתה 15 מעלות. מוזמן לקרוא על הטיול שלנו כאן
אפריל גם כן לא מומלץ לדעתי, כי כמו שכתב RANCHY- הכבישים לאתרים שבמרכז האי (ההיילנדס), סגורים עד סוף מאי ואפילו יותר מאוחר. הטיול מאוד מעניין ומיוחד גם בלעדיהם, אבל בעיני, אם כבר מגיעים לשם - חבל לפספס.
יולי אוגוסט הם שיא עונת התיירות - והמחירים בהתאם - כך שכנראה אמצע-סוף יוני או סוף אוגוסט תחילת ספטמבר זה הזמן האידאלי.
8-10 ימים זה ממש ממש מעט זמן לאיסלנד. נכון שיש טיולים מאורגנים שחורשים את כולה בזמן הזה, אבל בשביל להקיף את האי בלי לנסוע מאות קילומטרים כל יום צריך לדעתי לפחות שבועיים - וזה גם המינימום שנותן רק טעימה. אנחנו טיילנו בה לשבועיים וחצי וויתרנו על חלקים נרחבים.
קח בחשבון שרק טיסה לשם היא בערך יום שלם לכל כיוון.
יש אינסוף מה לראות ולעשות באיסלנד והיא ענקית. ממליצה מאוד להאריך את הטיות. מה גם, שהיא מאוד מאוד יקרה (גם הטיסות וגם הלוגיסטיקות שם) וחבל להשקיע כל כך הרבה בטיול כזה קצר.
אין סיבה לקחת טיול מאורגן- אמנם היא דורשת הרבה נהיגה ותכנון מאוד מוקדם (יש מעט אפשרויות לינה והן נתפסות מהר - אנחנו הזמנו כמעט שנה מראש) אבל היא מאוד נגישה להתמצאות, ותשתיות התיירות מאוד טובות ונוחות. המקומיים גם יודעים רובם ככולם אנגלית טובה ומסייעים מאוד. הטיולים המאורגנים/התפורים עצמאית הם חד משמעית יקרים בהשוואה לטיול עצמאי שתוכנן מראש.
טיול בתחבורה ציבורית אפשרי אבל לא למשך זמן כל כך קצר. השעות די מגבילות וההמתנה/התלות באוטובוסים שותה הרבה מאוד זמן. הם גם לא כאלו זולים. כדאי לשכור רכב, ולקחת סיורי אוטובוס לשמורות בהיילנדס (או לשכור ג'יפ ולעשות זאת עצמאית, מה שדורש ניסיון מסויים בנהיגת שטח וחציית נהרות. אם אתם זוג כנראה שישתלם יותר לשכור רכב מקטגוריה קטנה ולקחת כמה סיורים)
הטיול כאמור מאוד מאוד יקר. כדי להוזיל טיסות כדאי לבדוק קומבינציות של לואו קוסט (עם חברת נורוויגי'אן ואיזי ג'ט וכו') או להזמין המון זמן מראש. אנחנו טסנו ב640 דולר לכרטיס, מחיר שנחשב יחסית סביר.
בשביל להעריך עלויות אתם צריכים להחליט אם שוכרים רכב או לא, אם ישנים בקמפינג (מותר ברוב איסלנד לפתוח אוהל בחינם), בהוסטלים/חוות עם שירותים ומקלחות משותפים או במלונות...כמו כן, כמה סיורים לוקחים בג'יפ/אוטובוס להיילנדס, בוחרים לעשות אטרקציות (שייט בלגונת הקרחונים/ שייט לווייתנים/ הליכה על קרחון/ אופנועי שלג וכו') או לא, וכמובן אם אוכלים במסעדות (יקר בטירוף) או מבשלים עצמאית. פשוט להחליט ולעשות סקר שוק. להשכרת רכב אני ממליצה על החברה הזו . לינות אפשר למצוא בבוקינג.קום ולפעמים יש מציאות בAIRBNB. עוד אופצייה היא חבילת לינות/לינות+רכב מאיגוד ההוסטלים או מרשת החוות האיסלנדית. אפשר גם להזמין דרך שתי האחרונות לינות ספציפיות וסיורים. מחירים של אטרקציות ופעילויות יש כאן , וכאן יש גם סיורי וטיולי יום, יש הרבה חברות שמוציאות כאלו אבל זו דוגמא כללית למחירים.
-
איסלנד למטייל העצמאיתודה רבה רבה על התגובה המעמיקה !
מעניין אותי עדיין להבין כמה זה מאוד מאוד יקר..
התקציב שלנו בערך בין 10-16K לזוג
-
איסלנד למטייל העצמאישזה אומר? שקלים? דולרים? ביר אתיופי?...
urgenson נתן לינקים טובים למחירי השכרת רכב, לינה וכו', וטיסות זה דבר שמשתנה כל הזמן כך שצריך לחפש לבד. למשל, בלינק להשכרת רכב הרצתי חיפוש לדוגמא על 10-19 באוגוסט, ויוצא מ-820$ ומעלה (לא בדקתי אם זה כולל ביטוח וכו').
-
איסלנד למטייל העצמאיאם אתה מתכוון לשקלים, אז אני חושבת שזה די גבולי. טיסות מאוד זולות יהיו בסביבות ה500-600 דולר , אטרקציות ורכב אתה יכול לחשב בלינקים שנתתי, לינות - אני מניחה שבסביבות ה100 יורו ללילה לזוג, במקומות הזולים, גם כן אתה יכול לבדוק מחירים של חבילות בלינקים. המחירים בסופרמרקטים הם 30 אחוז יותר מבארץ והמסעדות יקרות בטירוף. דלק קצת יותר יקר מבארץ ונוהגים הרבה.
-
איסלנד למטייל העצמאיהתכוונתי לשקלים...
-
איסלנד למטייל העצמאיאיסלנד לא זולה וזה בלשון המעטה.למעט הוצאות חניה וכניסה לאתרים ,באיסלנד לרוב זה בחינם, הכל יקר. מסתם יקר ועד יקר בטרוף.
לאיסלנד נוסעים כי זה בוער בעצמות. נוסעים ומשלמים בהתאם.כמה שלא תנסה להיות חסכן זה בסוף יסתכם בסכום מכובד .
הסתכלתי על חשבון הוצאותי במחירי 2014.בשבועיים טיול הוצאתי כ4200 אירו לזוג. מכיון שהיינו שני זוגות חסכנו כ"א כ700 אירו בהוצאות הרכב.
הדרך היחידה לחסוך היא להכין בסוף העונה - אוקטובר/נובמבר- את הטיול לעונה הבאה החל ממאי העוקב.
אם זה בוער בעצמותיך אז תכין כ6000 אירו לזוג.מחירים כבר פחות או יותר קיבלת. סע תהנה ואם ישאר מזה משהו תמיד תדע מה לעשות איתו.
רנצי
-
איסלנד למטייל העצמאיהיי ידידי, תודה רבה על הבירור לגבי ההוצאות!
איסלנד היא חובה מבחינתי, השאלה היא רק מתי זה יתאפשר כלכלית,
התכנון גם ככה הוא רק לשנה הבאה, אז אין בעיה שבאוקטובר אתחיל לסגור הכל למאי.
ואולי לאור העלויות ננסה אוםציה זולה יותר השנה.
המון תודה!
-
איסלנד למטייל העצמאיהיי לכולם,
המשכתי לחקור באינטרנט לגבי איסלנד.. ועלו לי מספר שאלות נוספות.הבנתי (והתבאסתי) שכנראה אאלץ לדחות את הטיול ליוני הבא בעוד שנה מאחר ולחודשים הקרובים כבר יהיה קשה לשריין מקומות לינה. כמו כן הבנתי שאני חייב לטוס ל14 ימים לפחות כדי להספחיק לראות את כל מה שאני מתכנן.
שמעתי גם על חברת Another Iceland ועל גיא - האם מישהו מחברי הפורום השתמש בשירותיו? יכולים לתת לי המלצות? האם המחיר שווה?
התכנון לקחת רכב קטן ואוטומטי מאחר ואנחנו זוג ולא ג'יפ.
האם ייצא לי זול משמעותית לארגן את הכל לבד מאשר להעזר בשירותיהן של חברות כמו החברה הזו של גיא?
תודה לעוזרים
-
איסלנד למטייל העצמאיאיסלנד יקרה מאד זו עובדה בסיסית. ארגון הטיול דרך האתר של גיא זה סדור מצוין אבל יש מחיר בצידו.גיא אולי אינו מהיקרים שבמארגני הטיולים באיסלנד אבל זול באיסלנד זה עדין יקר בכל קנה מידה שהוא. בכל מקרה האתר שלו מהווה אחד המקורות הטובים ביותר למידע לאן לנסוע ומה לראות!
יוני עונה טובה אבל--- אתרים שבמרכז האי כמו אסקיה או אפילו בשולים כמו שמורת לאקיגייגר או תורסמורק עשויים עדין להיות סגורים בגלל שעדין לא ניקו הדרך מהשלג.
אם בכל מקרה אינך יורד מהכביש אזי כל רכב מתאים. אם אתה רוצה לרדת מכביש חברות ההשכרה מחייבות אותך לקחת רכב 4X4 אחרת אין לך ביטוח.
כנס לבלוגים על איסלנד. תוכל לקבל מהם את כל המידע הנדרש כי כל אחד עשה ודיווח על עוד משהו שווה.
בכל מקרה ככל שתקדים להזמין טיסות,רכב,ולינות כך הטיול יהיה במחירים נוחים יותר.
הכלל ראשון זוכה שני בוכה נכתב כאן.
בהצלחה ואם יש שאלות אנחנו פה
רנצי
-
איסלנד למטייל העצמאיאתר מצויין שנעזרנו בו רבות הוא של הישראלי דיוויד קליר. הוא מתאר מסלולים לפי אזורים. מצא אותו דרך שמו ובטוחה שיעזור לך
-
איסלנד למטייל העצמאיהיי רנצ'י
תודה על הפידבק.
מה הכוונה לרדת מהרכב? הכוונה לרדת מהכביש הראשי ולהכנס לכבישים פנימיים יותר?
לפי מה שהבנתי על כביש 1 הראשי אפשר לנסוע ברכב פרטי רגיל, ואם רוצים להכנס לכבישים פנימיים פשוט לקחת טיולים מאורגנים, לא?
קשה להרכיב טיול במדינה שאתה לא מכיר עם תנאי מזג אוויר לא רגילים, ועם שטחים גדולים וריקים ללא בני אדם, ולדעת להעריך כמה זמן להקדיש לכל מקום , גם אם מסתכלים בבלוגים ומנסים לדלות מידע.
אבל כנראה שזה מה אעשה במיוחד שיש לי שנה שלמה מראש להתכונן, ואולי נניח 4-6 חודשים עד שאזמין חדרים, טיסות ורכב.
תודה שוב!
-
איסלנד למטייל העצמאיתודה רבה מיכל, איעזר בזה - אני רואה שקוראים לו דוידי קליר.
-
איסלנד למטייל העצמאיאנחנו נסענו ברכב פרטי ולאסקיה לקחנו טיול מאורגן
-
איסלנד למטייל העצמאיהי
נסה לפנות לחיים ישראלי - הוא מומחה לאיסלנד, ומדריך שם טיולים גם בקיץ וגם בחורף. הוא יוכל לעזור לך הרבה מאד, הן במידע והן בארגון מעשי של הטיול (מסלול, רכב, לינה וכד')
הוא בפייסבוק בעמוד שנקרא:
Moments Hosted By Nature רגעים בחסות הטבע
-
איסלנד למטייל העצמאיהיי,
אנחנו לקחנו הצעת מחיר מגיא ויצא דרכו הרבה יותר יקר מאשר תכנון עצמאי מראש (יותר מאלף יורו הפרש). אני חושבת שלמי שמתכנן מאוחר, (נגיד מעכשיו לקיץ הקרוב), או לא מנוסה בתכנון, זה משתלם. למי שיש לו זמן וניסיון בתכנון - ואני מתרשמת שיש לך, וגם אם דחיתם ליוני הבא אז בכלל - חד משמעית לא. גם איסלנד ממש נגישה ונוחה לתייר ויש המון מידע ברשת, לא רואה סיבה לשלם על תכנון הטיול.
כמו שכתב ראנצ'י האתר של גיא נהדר ומלא מידע, ואפשר להזמין דרכו כרטיסים לאטרקציות וסיורי יום במחירים סבירים. יש באתר שלו גם פורום עם המון מומחים לאיסלנד, עם המלצות מעולות.
מצטרפת גם להמלצה של מיכל על האתר של דוידי קליר- ממש נוח ומלא מידע.
לרדת מהכביש- באיסלנד יש כביש ראשי אחד, (שמספרו גם 1), כביש הטבעת שמקיף את האי. כדי להיכנס לפנים האי (מה שנקרא הHIGHLANDS) צריך רכב 4X4 או לקחת אוטובוס מיוחד/סיור בג'יפ עם מדריך. אני חושבת שהכי כלכלי עבורכם יהיה כמו שכתבת- לקחת רכב קטן רגיל ואולי לעשות סיור או שניים לפנים האי. ב14 יום תוכלו להספיק זאת ולהקיף את האי.
הדר