מדיניות טיפים
-
אשמח לקבל הסבר קצר על מדניות טיפים
למי? כמה ? ומתי ?
הכוונה למתי היא - כאשר מדריך הטיולים אוסף אותנו מהמלון , מתי לתת לו את הטיפ, בבוקר בשעת האיסוף ? בעת התשלום לטיול ? בסוף ?
כמה מקובל למדריך ? לנהג ? מלון ? מסעדה ? מונית ?
-
מדיניות טיפיםלא חובה שום דבר ,אם קיבלת שירות טוב תן טיפ אם לא אז לא.למוניות או בתי מלון לא נהוג לתת.במסעדות זה לא כמו בארץ באחוזים מהחשבון כך שאתה יכול לתת כמה שאתה מרגיש. למדריך טיולים ולנהג בטיול זה תלוי באורך הטיול ובעלות שלו.בגדול העם התאילנדי הם עם מאוד מנומס ושירותי והם לא נפגעים אם לא קיבלו אבל זה לא אומר שלא צריך לתת .
-
מדיניות טיפיםהתאילנדים מ א ו ד מצפים לטיפ.מזה הם חיים.מהטיפים. טיפ נהוג לתת בסוף..לאות הוקרה.במסאג'ים אני ניהב לתת 50 באט.במסעדה גם 50.למלצרים בדיסקוטקים מועדונים ברמנים וכו' 20 באט להגשת המשקה נחשב בסדר גמור.
-
מדיניות טיפיםאתה יכול להשאיר טיפ גם לחדרנית במלון (כ- 20 ליום זה נחמד ), היא זו שמנקה את השירותים אחרי שהיינו שם, שזה אני חושב קצת יותר מברמן או מלצרית שמניחה את המשקה על השולחן.
כל בוקר אני משאיר על המיטה שטר או כסף קטן שמתאסף מאמש...
הבוקר השארתי על המיטה בסין

-
מדיניות טיפיםתודה רבה
בוואצר של כוכב הצפון כתוב לטיול 3 ימים (2-5 משתתפים ) "טיפ לא פחות מ 1500 בהט (לכולם) .( 5-10 משתתפים 2500 בהט) - אנחנו 5 _תופס את שני המקרים)
לנהג אם יש חצי סכום שנתתם למדריך.
מה דעתכם ? והאם נותנים בסוף או בהתחלה (זה טיול פרטי ) השאלה לצורך ה"תמריץ" למדריך

-
מדיניות טיפיםאתה רוצה להמציא את הגלגל..... טיפ נותנים בסןף.(אולי אם תתן לו טיפ בהתחלה הוא יגיד לעצמו...יאללה.. קיבלתי משהו ..עכשיו אני אעשה ראש קטן..) אל תדאג..המדריך יודע היטב שאם הוא יהיה בסדר הוא יקבל טיפ יפה.הם לא פראיירים ולא עובדים בחינם.
-
מדיניות טיפיםאני הייתי נותן בהתחלה הם יעריכו את זה מאוד וייתנו לכם שירות טוב למשך כל הטיול.
-
טיפ נותנים לאות תודה על שירות טוב במיוחדאיך תדע אם השירות טוב במיוחד עוד לפני שהשירות ניתן?
כדי לתמרץ מראש צריך לתת סכום ממש גדול, לא טיפ סטנדרטי. לפחות פי 10-20 מטיפ סטנדרטי ואז אתה יודע שיתנהגו אליך כמו מלך.
הסיכוי שטיפ סטנדרטי יתן את האפקט קטן
-
טיפ נותנים לאות תודה על שירות טוב במיוחדלא לתת טיפים גבוהים בתאילנד..
הם גם לא רגילים לקבל טיפים גבוהים-וזה רק משחית אותם יותר
אם יש הרגשה ש"נותן שרות" לוחץ עליכם אז לסרב בחיוך כי הוא נוכל
מקצועי
-
אני מוצא את ההתיחסות שלך אל התאילנדים כמטרידה -
אני מוצא את ההתיחסות שלך אל התאילנדים כמשחיתה -
אני מוצא את ההתיחסות שלך אל התאילנדים כמשחיתהדן צודק לפזר טיפים נדיבים ללא אבחנה רק יקלקל את השירות בטווח הארוך. טיפים צנועים יעשו בהחלט את העבודה כמובן שאם קיבלתם שירות יוצא דופן ברמתו הגבוהה מוצדק לתת טיפ גבוה . כל מקרה לגופו.
-
אני מתייחס אל התאילנדים כאל אנשים בוגריםהאדנות הזו כאילו מדובר בבריטים או צרפתים שמגיעים אל הקולוניות ומקלקלים את הילידים לא נראית לי לעניין.
-
מדיניות טיפיםלדעתי הם נותנים בסך הכול בכול מקום שרות טוב .הם חיים מהטיפים ולתת 100-50 באט זה לא יפיל שום אדם לגרעון בכיס.כשהם יגיעו לרמות של טיפ בפריז לונדון או רומא יקח עוד שנים רבות .בסך הכול אני רואה אנשים חרוצים והרוב נותן שרות טוב עם חיוך ומשחשוב זאת הפרנסה שלהם של הרוב.