טרק ה- Huayhuash בפרו
-
חזרתי מטיול של חודשיים בפרו .
בסוף חודש אפריל הגעתי לעיר Huaraz . העיר וואראז נמצאת בגובה כ- 3,000 מטר .
ביום הראשון (ישר אחרי נסיעת הלילה מלימה) הלכתי ל- Laguna Wilcacocha . הלגונה נמצאת בגובה כ- 3,750 מטר מעל פני הים . זה טיול יום קל כדי להתרגל לגובה וגם להרגיל את הגוף להליכה . הנוף מהלגונה יפה, אבל זה מתאים רק ליום הראשון . אם עולים אחרי טיולים במקומות אחרים בסביבת וואראז אז הנוף כבר הרבה פחות מרשים . בהשוואה כמובן .
ביום השני הייתי בטיול יום ללגונה 69 . העליה הרבה יותר קשה והנוף הרבה הרבה יותר יפה .
ביום השלישי הייתי בטיול יום ל- Pastoruri Glacier . זה טיול יום רק להתרגל לגובה . הקרחון נמצא בגובה כ- 5,200 מטר . מגיעים עם המיניבוס קרוב מאוד לקרחון . יש הליכה של פחות מחצי שעה על שביל בטון מרוצף באבנים . הנוף מרשים מאוד .
ביום הרביעי יצאתי לטרק ה- Huayhuash . טרק של 8 ימים שהיום הראשון כולו נסיעה למחנה הלילה הראשון . בשאר הימים עולים ויורדים הרים . מקיפים את רכס הרי ה- Huayhuash .
הטרק קשה בגלל שכל הזמן עולים ויורדים הרים גבוהים בשיפועים די חדים , וגם בגלל שכל הטרק מתבצע בגובה בין 4,000 מטר ל- 5,100 מטר . רוב מחנות הלילה בגובה 4,300 מטר .
במשך היום חם , אבל משעות אחה"צ הטמפ' צונחת ובלילות קפוא .
לטרק הזה יש הרבה ווריאציות . הטרק של השמונה ימים זו בעיקר ווריאציה ישראלית . האירופים עושים את הטרק בדר"כ ביותר ימים ואולי גם בתוואי קצת שונה .
עלות הטרק 550 SOL לחברה המארגנת + 195 SOL דמי מעבר למקומיים (הישראלים קוראים לזה פרוטקשן, אבל זה דמי מעבר בשטח שלהם) . אולי פעם היה אפשר להתמקח על גובה התשלום , היום כבל לא מתווכחים . כל יום בבוקר המדריך אוסף מכל המטיילים את הכסף לאותו יום ורק הוא מדבר עם הגובים . הם נותנים קבלות ויש גם מבקרים (כמו באוטובוס או ברכבת) שבודקים את הקבלות אם שילמנו ביום הקודם 1 דולר אמריקאי = 3.3 Sol .
החברה מספקת הסעות , אוהלים (שניים באוהל) , שק"שים + שמיכות , 3 ארוחות ביום + שקית עם עוגיות, פרי ושתיה לארוחת עשר , חמרים וחמורים לנשיאת הציוד של המחנה + התיק הכבד של כל מטייל , סוסים למי שמתקשה בהליכה .
אני הייתי עם חברת Enjoy Huayhuash . החברה סיפקה 2 שק"שים + שמיכה לכל מטייל .
זה חשוב מאוד מפני שהלילות ממש קפואים . יש חברות שמספקות רק שק"ש אחד וזה ממש לא מספיק .
מצורפות תמונות מהטרק .
תמונות מהיום השני . (היום הראשון כולו נסיעה ללא נוף) .
-
טרק ה- Huayhuash בפרותמונות נהיום השלישי (הלגונות) והרביעי .
במשך הטרק אין מקלחות . ביום הרביעי מגיעים למעיינותטרמיים עם מים חמים (נמצאים ממש במחנה הלילה של היום הרביעי) , ושם גם מתקלחים .
המקומיים מכפר סמוך מביאים בירות , קולה, אינקה קולה וכדומה ומוכרים .
-
טרק ה- Huayhuash בפרותמונות מהיום החמישי . יום ההליכה הקשה ביותר וגם אחד היפים בטרק .
-
טרק ה- Huayhuash בפרועוד תמונה מהיום החמישי , התמונה מהפאס San Antonio ,
+ 2 תמונות מהיום השישי .
-
טרק ה- Huayhuash בפרו3 תמונות מהיום השביעי , בתחרות עם היום החמישי על היום עם הנוף היפה ביותר
+ 2 תמונות מהפס ביום השמיני .
-
טרק ה- Huayhuash בפרודורון אתה תותח והתמונות מדהימות.
מזג אוויר נפלא.
אני מתכונן לאוורסט שני בספטמבר אבל בהחלט מקנא בך
-
טרק ה- Huayhuash בפרונראה מדהים בהחלט יעד לימים יבואו
תודה על הדיווח. -
טרק ה- Huayhuash בפרותודה רבה .
באמת היה מזג אוויר נפלא . שבועיים לפנו ירד שם גשם כל השבוע של הטרק .
בכלל, כל החודשיים היה לי מזל עם מזג האוויר .
בטרק היינו 10 ישראלים וספרדי אחד .
בלילה הראשון היה ישראלי אחד שלא הרגיש טוב בגלל הגובה, אז הוא וחבר שלו חזרו לוואראז . נשארנו 10 ישראלים , ועוד אחד לא הרגיש טוב אז הוא חזר ביום השישי ואז נשארנו 9 ישראלים והספרדי .
כולם היו בגילאי 22 - 24 , רק אני העלתי את הגיל הממוצע באופן דרסטי .
אני בגיל של ההורים שלהם , אבל לא פיגרתי בהליכות ולא עליתי על סוס אפילו פעם אחת .
-
תמונות מדהימותעושות לי להתגעגע. מקווה שעוד אזכה לשוב לשם מתישהו בחיי.
-
טרק ה- Huayhuash בפרותמונות יפהפיות. עושה חשק, ובדיוק חברה שאלה מה דעתי על נסיעה לשם (אבל קודם כל צריך להגיע להופעה בברצלונה בשבוע הבא...).
איך פרו מבחינת עלויות? לתרמילאים אומנם, אבל כאלו שהרבה יותר קרובים לגילך מלגילאי התרמילאי הממוצע...
-
טרק ה- Huayhuash בפרופרו מדינה זולה .
ארוחת בוקר אפשר לאכול בסכום של כ- 10 סול .
ארוחת צהריים אפשר לאכול בסכום של כ- 20 סול . יש מסעדות של מקומיים שמקבלים מרק + מנה של בשר עם אורז ב- 5 עד 6 סול . אפילו בלימה אכלתי ארוחה שלמה כזו ליד הטרמינל של קרוז דל סור .
אוכל מקומי זול מאוד . אפשר לקנות סנדוויצ'ים ב- 1 סול . ובכלל יש המון דברים ממש טעימים ב- 1 סול . ברחובות ובעיקר ליד השווקים .
אני ישנתי רק בחדרים פרטיים עם מקלחת ושרותים בחדר .
בלימה מצאתי מלון בשכונת מירה-פלורס בעלות של 80 סול ללילה .
בשאר המקומות עלות של 20 עד 40 סול ללילה . לפעמים כולל ארוחת בוקר ולפעמים לא כולל . בווייקאצ'ינה (ליד איקה) החדר עלה 70 סול .
בפראקאס (גם ליד איקה) החדר עלה 15 סול כולל ארוחת בוקר . (השרותים והמקלחת מחוץ לחדר . משותפים לכמה חדרים .
בקוסקו מצאתי מלון שהחדר עלה 30 סול כולל ארוחת בוקר . בארקיפה ב- 50 סול .
אבל בקלות אפשר למצא בפחות . בטרוחיו ב- 35 סול .
באיקיטוס המלונות יקרים . 50-60 סול ללילה . עלות יום בלודג' בג'ונגל 150 סול כולל ארוחות, מדריך צמוד וכל הפעילויות .
טיול של יומיים בקניון קולה 110 סול + 70 סול דמי כניסה לשמורת הטבע .
לא כולל ארוחת צהריים ביום השני (25 סול) וכניסה למעיינות החמים (15 סול) .
עלות טיול ליומיים על אגם טיטיקאקה 100 סול . חדר במלון בפונו 30 סול .
הנסיעות מעיר לעיר לא יקרות . אפילו זולות אם אתה לא מתעקש לסוע בקרוז דל סור . מקוסקו לפונו 40 סול . מפונו לארקיפה 20 סול (בקרוז דל סור 70 סול) .
מארקיפה לאיקה 40 סול . מאיקה ללימה 20 סול .
נסיעה מלימה לוואראז 66 סול בקרוז דל סור .
קרוז דל סור אמנם החברה הטובה ביותר, אבל גם האוטובוסים והשרות בחברות אחרות טוב מאוד וגם רוב האוטובוסים שלהם מפוארים .
*** טרק הסלקאנטאיי (5 ימים) עולה 225 דולר כולל המלון באגואס קליאנטה, כניסה למאצ'ו-פיצ'ו וכרטיס ברכבת חזרה לקוסקו . פגשתי ישראלים שרק על הכניסה למאצ'ו-פיצ'ו וכרטיסי הרכבת שילמו 150 דולר . אם רוצים לחזור מהמאצ'ו פיצ'ו באוטובוס אז הטרק עולה 170 דולר . אבל במקרה זה צריך לצאת מהמאצ'ו פיצ'ו בערך בשעה 10 בבוקר, מקס' ב- 11 בבוקר . אתה לא יכול לטפס להר מעל המאצ'ו פיצ'ו . הנוף מההר מדהים . אני אעלה תמנות בהזדמנות . לוואיינה פיצ'ו צריך לרכוש כרטיסים כמה חודשים מראש . להר אין הגבלה של כרטיסים . עולה 5 דולר .
-
טרק ה- Huayhuash בפרומה הסיכוי שאפשר לדחוס חודש (בלי הטיסה) בפחות מ-1000 דולר, רצוי לא יותר מ-700?
-
טרק ה- Huayhuash בפרוהי דורון,
תודה שחזרת לעדכן.תמונות מרשימות!
סליחה על אוסף השאלות הבאות (מתכננים טיול משפחתי):
זוכר את שם החברה איתה עשית את ה- colca?
ב- trujillo לקחת סיור מאורגן/מדריך או עצמאית?
האם אתה יכול להשוות בין ב brunning museum לבין tumbes of sipan museum? (הבנתי שמיותר שניהם)?
העפתי מבט באתר של קרוז דל סול והמחירים שם יקרים בהרבה. האם קנית מראש, באתר כלשהו, או שאפשר במקום?
תודה

-
טרק ה- Huayhuash בפרובארקיפה יש המון סוכנויות תיירות . פשוט שאלתי כמה עולה הטרק של היומיים .
ידעתי כמה זה צריך לעלות מפני שזוג תיירים הולנדיים אמרו לי בטיול באגם טיטיקאקה . אין משמעות באיזו סוכנות אתה נרשם . יש מס' חברות מצומצם שמוציא בפועל את הטיולים ואתה לא יכול לדעת עם איזו חברה הסוכנות עובדת .
כך זה בכל פרו . כל הטיולים של כל החברות זהים . השאלה היא על איזה מדריך\מדריכה אתה נופל . רובם המכריע טובים .
את כל הטיולים עשיתי דרך סוכנויות . ההסברים של המדריכים מוסיפים המון לחוויה . המדריכים מדברים\מסבירים בספרדית ואנגלית . יש המון תיירים פרואנים שמטיילים במדינה שלהם וגם המון תיירים מספרד ומדינות דרום אמריקאיות אחרות .
טיול של יום שלם בטרוחיו לפירמידת השמש והירח, מוזאון, צ'אן-צ'אן ועוד עלה לי 30 סול . (לא כולל את הכניסה למוזאונים ולצ'אן-צ'אן שזה 10-15 סול) .
בטרק הסלקנטאיי אמרו לי 2 מטיילים שהם נסעו לצ'אן-צ'אן לבד ורצו לקחת מדריך פרטי . יש שם מדריכים שמחכים לתיירים בכניסה לאתר. המדריכים שם ביקשו 40 סול ולא היו מוכנים להוריד, אז הם נכנסו לאתר ללא מדריך .
יש מדריכים כאלה גם בכניסה למאצ'ו-פיצ'ו ולעוד אתרים היסטוריים שונים .
אני לקחתי סיור מטרוחיו ללורד אוף סיפן . ממש מדהים שם . מומלץ מאוד .
בסיור נכנסים לשני המוזאונים וכמובן לאתר הקברים . עלה לי 90 סול כולל הנסיעה באוטובוס מטרוחיו לצ'יקלאיו (14 סול לכל כיוון) . יצאתי באוטובוס מוקדם בבוקר (6 אם אני זוכר נכון) וחזרתי בסביבות 11 בלילה . אם תירשם לטיול בצ'יקלאיו אני מניח שזה יעלה 30 עד 40 סול . המחיר לא כולל את הכניסה למוזאונים שעולה 5 -10 סול) . הסיורים כוללים הסעות במיניבוס ואת המדריך . לדעתי שווה ביותר .
אני לא קניתי מראש כלום . הכל על המקום דרך סוכנויות תיירות מקומיות .
כרטיסים לאוטובוסים אפשר לרכוש בסוכנויות , אבל אני הייתי קונה ישירות מהחברות . ברוב הערים יש טחנת אוטובוס מרכזית ששם מרוכזות החברות הזולות יותר . Terminal Terrestre כך זה בספרדית .
-
טרק ה- Huayhuash בפרותודה רבה!
עזרת מאוד
-
טרק ה- Huayhuash בפרודורון
"המסלול לישראלים" נשמע על הפנים מבחינת הסתגלות לגובה.
ווארז בגובה 3000 ושם אתה ישן עד שאתה קופץ ביום אחד לשינה בגובה 4300 (?) ואולי זה מסביר את העובדה שכל שנה אנשים וגם ישראלים מתים שם ממחלת גבהים.
המסלול לאירופאים הוא יותר הדרגתי?
אפשר לבנות את זה יותר רגוע? (פעם זה היה טרק של 10 ימים?)
-
טרק ה- Huayhuash בפרונכון שמבחינת הכנת הגוף לגובה זה לא אידיאלי בלשון המעטה .
ראה בבלוג הזה את הגרף של Huayhuash Circuit Elevation Profile .
כל הטרק הוא בגובה כזה . הבלוג מתאר מסלול של 9 ימים \ 8 לילות .
ההבדל בין הטרק של ה- 8 ימים לטרק בבלוג הוא שהם מחלקים את היום הראשון שלנו לשניים .
לפי דעתי זה לא טוב, מפני שהם ישנים בערך באותו גובה (אפילו 100 מטר גבוה יותר) .
אבל הם מגיעים למחנה הלילה בערך בשעה 12 בצהריים, משתעממים במחנה עד למחרת בבוקר, וביום השני שוב פעם יש להם יום הליכה קצר מאוד . מהיום השלישי ואילך הטרק שלהם זהה לשלנו .
יש "טעות" במפה הזו ביום השמיני . במפה הולכים ללא עליות ואילו אנחנו עלינו שוב פעם לפס בגובה 4,800 מטר וירדנו לכפר בגובה 3,300 מטר, שממנו הייתה ההסעה חזרה לוואראז .
יש אנשים שמאשימים את החברות שמארגנות את הטיולים במוות של המטיילים (או את המדריכים) . לדעתי מי שאשם אלה המטיילים עצמם . כל אחד צריך להיות קשוב וער לגוף שלו ולהפסיק את הטרק אם קשה לו או שהוא מרגיש לא כרגיל .
למדריך שלנו היה בלון חמצן בתרמיל שלו למקרי חרום .
המדריך סיפר לנו שבשנה שעברה מטייל מת ממש בתחילת העליה ביום השמיני של הטרק . הרי המדריכים לא יכולים לדעת מה מצבו של כל מטייל , או להכריח מטייל לחזור לוואראז אם הוא לא רוצה . אלא אם הוא במצב ממש קריטי שהוא לא יכול להתנגד .
-
טרק ה- Huayhuash בפרוזה נשמע לא טוב.
קוסקו היא בגובה 3400 אם אני לא טועה ועשינו הסתגלות 4 ימים לפני היציאה לאזנגטה ואם אני לא טועה אז טינקי בה ישנו לפני היציאה הייתה בגובה 3800 ועדיין הבן הגדול שלי ואשתי סבלו כשעלינו. היום אני מבין שזהה היה לא אחראי.
השאלהנאם יש אפשרות בוואיואש לישון בדרך בגובה ביניים כמו 3700 אפילו שזה יאריך ביום?
-
טרק ה- Huayhuash בפרוהי דורון תמונות מדהימות העלת ממש יפה !
אני נוסע בתחילת אוגוסט לפרו ולבוליביה להתחיל את הטיול
מקומות ממולצים בפרו יש לך?
נחיתה בלימה ומשם להמשיך להתחיל את אחד הטרקים הוושאויי
אני נוסע לבד
-
טרק ה- Huayhuash בפרוסיימתי את הטרק היפה הזה לפני כמה ימים... מצטרף להמלצה על סוכנות Enjoy Huaihuash, היחס לבבי, המדריכים אחלה, האוכל מעולה והציוד סביר (אם כי לשמחתנו לא נבחן בתנאי גשם).
ההסתייגות היחידה שלי היא שהמסלול מדלג על כמה קטעים יפים ולא מותיר זמן לטיולי צד, כנראה מתוך התאמה לרצונם של הישראלים הצעירים בטרק זול ולא ארוך מידי.
דרור - ההסתגלות לגובה אכן בעייתית (שני הלילות הראשונים בגובה של כ- 4150). אני שהיתי שבוע בהוארז, כולל כמה טיולי יום גבוהים , וזה הספיק. אבל לא לכולם יש זמן וסבלנות... כמעט כל המטיילים האחרים טיילו לפני כן באזור קוסקו ו/או בבוליביה כך שכבר הסתגלו. היו עימנו בקבוקי חמצן, וחשוב יותר - סוסים לפינוי מהיר במקרה הצורך. הייתי מצפה מהסוכנות לבדוק יותר בקפידה את מידת ההסתגלות לגובה של המשתתפים.
אם אתה רוצה ללכת על בטוח, אפשר לשהות לילה או שניים בצ'קיאן (עיירה נחמדה על הכביש בדרך לטרק עם מלונות ומסעדות) או בפוקפה (הכפר האחרון לפני נקודת ההתחלה של הטרק, אפשר ללון בתנאים בסיסיים) - שתיהן בגובה של כ- 3400 מ'. יש גם כמה לודג'ים גבוהים מעל הוארז.