טאיוואן!
-
אהלן!
אני מתכננת לטוס עם חברה לטאיוואן בתחילת אוגוסט. התחלתי לברר קצת על הטיול שם אך מרגישה שקצת קשה לדלות מידע ( פחות מתויירת ). אנחנו מתעניינות בשווקי לילה, מעיינות חמים, טבע, טיולים יומיים ולראות תרבות.
יש לנו חופש של שבועיים והטיסה כנראה תהיה דרך תאילנד. חברתי רוצה לחלק את הזמן בין שבוע תאילנד ושבוע טאיוואן. לדעתי זה מעט מדי לטאיוואן.
לכן שואלת כאן כמה שאלות:
1. האם יש שם גסט האוסים לתרמילאים כמו בשאר המזרח? מה הדרך המומלצת להזמין שם - booking? אני בד״כ מסתמכת על המלצות מקבוצות פייסבוק של מטיילים ומטיפים בלמטייל. במקרה הזה אין כ״כ הרבה
2. האם באמת שווה להקדיש למדינה יותר משבוע? ( אני יודעת שזו שאלה סובייקטיבית, אבל בכל זאת )
3. מחפשות המלצה לאתרים יחסית נגישים ויפים לטיולים בטבע. הבנו שדווקא
ה - Taroko gorge הוא לאו דווקא הכי מעניין ומצד שני - שמענו שה אלישן דווקא יפה מאוד.
אני קצת טובעת במידע מכל מני מקורות באינטרנט. אשמח אם תוכלו לחוות דיעה / לכתוב כמה המלצות וכו׳. או לחלופין, אולי אוכל פשוט להתכתב עם מישהו שטייל שם.
בכל אופן, תודה רבה ושבוע טוב לכם!
-
טאיוואן!הייתי לאחרונה בטייוואן, אם כי רק בטייפה והאזור (יאנגמישאן, ג'יופן, קילונג וכו').
יש אכסניות לתרמילאים, אפשר למצוא בקלות דרך בוקינג. המחירים גבוהים מתאילנד, מן הסתם.
אישית אהבתי את המדינה, האוכל כיפי עד מוזר מאוד, והכי כיף ליהנות ממנו בשווקי הלילה הרבים. פארק יאנגמישאן מצפון לטייפה נגיש מאוד בתחבורה ציבורית - אין לי מושג מה קורה מבחינת התניידות בתוך הפארק, כי אני נפגשתי שם עם חבר מקומי שהיה עם רכב. כנ"ל באזורי הטבע האחרים בצפון, הצטרפתי לטיול שארגנו חבר'ה מקומיים שהיכרתי עם רכבים.
הזמן הוא פונקציה של מה שתרצו לעשות, הן בטייוואן והן בתאילנד. אם אתן רוצות לטייל גם בטבע ובעוד יעדים בטייוואן ולא רק בטייפה, כנראה שתצטרכו יותר משבוע, בטח אם אתן בונות על תחבורה ציבורית ולא על רכב שכור. גם בתאילנד, מה אתן רוצות לעשות שבוע שלם? אם אתן חושבות רק על בנגקוק, אין צורך בשבוע שלם, ואם לנוע בתוך המדינה, תצטרכו יותר זמן.
לגבי מידע, היה ממש לא מזמן שרשור מעולה של משפחה שטיילה לטייוואן בפורום משפחות. אומנם היה להם רכב צמוד ותקציב גדול יותר, אבל השרשור מלא תמונות והמלצות, וזה ייתן לך יופי של רעיונות למקומות ולאפשרויות שלך.
לא מצליח לי לשים קישור, אז פשוט חפשי בפורום טיולי משפחות (עמוד 3 כרגע, נדמה לי) שרשור של דוד ש. עם הכותרת "המסע שלנו אל האי היפה".
-
חכי ש-ROI ECO ירד מההרים ויכתוב דבר או שנייםבינתיים תקראי בין הטיפים שלו על טייוואן, או חפשי פוסטים שלו בפורום.
טייוואן מדהימה ואפשר לנהל בה שבועיים (ויותר) מיוחדים ומרתקים עם כל מה שתחלמו.
-
חכי ש-ROI ECO ירד מההרים ויכתוב דבר או שנייםאנסה לענות אחת אחת:
- אנחנו מתעניינות בשווקי לילה, מעיינות חמים, טבע, טיולים יומיים ולראות תרבות.
בכל עיר ועיירה יש שוקי לילה מדהימים עם מגוון מאכלים.
כמעט כל עיר שניה היא עיר מעיינות. יש מעיינות ציבוריים ולרוב המלונות אמבטיות מי מעיינות חמים בתוך החדר.
עיקר העניין בטייוואן הוא הנוף המהמם של הרים, קניונים וים. "תרבות" תמצאי בטייפה בשפע.
- שבוע תאילנד ושבוע טאיוואן. לדעתי זה מעט מדי לטאיוואן.
אכן מעט מדי, גם לתאילנד וגם לטייוואן. אם יש רק שבועיים לכל הטיול - תבחרו או/או.
בתאילנד אפשר להנות בשבועיים יותר מאשר בטייוואן, לה צריך להקדיש לפחות שלושה שבועות.
- האם יש שם גסט האוסים לתרמילאים
יש בהיצע מגוון. אני משתמש ב hotels.com אבל שם לא תמצאי את הגסטהאוסים הפשוטים. באתרים הללו יש יותר מלונות. יש ספר רק על טייוואן של הלונלי בעברית. תנסי להישגו. שם יש היצע לא מבול של גסטהאוסים.
לגבי מידע - השרשור של דוד ש. ש keves ציין עוסק במשפחה שטיילה כמונו ברכב שכור כל הטיול. זו לדעתי האפשרות הטובה , הנוחה והיעילה ביותר לטייל בטייוואן. כדי לטייל בתחבורה ציבורית הייתי מפנה פעם נוספת ללונלי פלנט בעברית.
אכן רועי אריאל (המוכר כ roi eco) הוא מקור בלתי נדלה למידע, עוזר מאד וגם משכיר חדר בטייפה.
לדעתי, בשלב הזה אתן צריכות:
א. לבחור בין תאילנד לטייוואן (לטעמי לכו על טייוואן).
ב. להתמקד ולבנות שלד טיול. זו תמיד הבעיה הגדולה. אני מציע לציין הרבה נקודות על המפה. להתחיל לחבר ביניהן בתחבורה ואז לראות לאן אתן מגיעות. ורק אז לחזור עם שאלות ממוקדות.
ואז נוכל כולנו לסייע לכן בצורה מדוייקת יותר. ומה שלא נדע - רועי יציל.
-
חכי ש-ROI ECO ירד מההרים ויכתוב דבר או שנייםתודה רבה לכם. איזה תגובות מהירות!! היום כבר סגרנו על 9 ימים בטיוואן ו 6 בתאילנד (לסיים בחוף ספציפי). מיהרנו לסגור טיסות ופתאום מבינה שזה אכן, כלל לא מספיק לטאיוואן. מקווה שבכל זאת נמצא מקומות מעניינים גם אם נתמקד באזור טייפה - כלומר, בצפון

-
חכי ש-ROI ECO ירד מההרים ויכתוב דבר או שנייםאם את מתמקדת רק בצפון אז יהיו לך חיים פשוטים ונוחים מאוד עם הרכבות. גם בתוך העיר, ושווה להקדיש לה יום שלם של הסתובבות, לפחות. קשה לי להתחבר לערים וטאייפיי היא אחת האהובות עלי באסיה. אז כנראה שווה להקדיש לה יותר מיום אחד. ולילה בשוק לילה שצמוד למקדש שמלא במתפללים שמעניקים סלי פירות לפסלים וים אורות ודרקונים. בקיצור, אחלה טאייפיי.
אבל הרכבת גם יכולה לקחת אותך ישר לתוך הג'ונגל תוך פחות משעה. ואת שם עם מסלולים למפלים מצפון לטאייפיי ומעיינות חמים מדרום וחוזרת בערב לישון בטאיי פיי.
והמלצה אחת שלי בקטנה, מדרום מערב לטאיי פיי, משהו כמו שעתיים ברכבת, יש הר והוא נקרא Shihtoushan ועל צלע ההר הזה יש מקדשים ודרקונים וכל מיני פסלים, לפעמים עשרות ביחד, בכל מיני פינות של ההר. בעברית קוראים למקום "הר ראש האריה". וזה יהיה שלך כמעט לגמרי להבדיל מטארוקו ואלישן שיהיו מלאים באוטובוסים ואלפי תיירים סינים עם דגלונים וכובעים צבועים. ומצלמות. ואלישן באמת יותר מיוחד מטארוקו גם בעיניי, אבל תנו לטארוקו צאנס ותחקרו.
את הדרך מטארוקו במזרח לחוף המערבי, דרך אגם סאן מון וכמה כבישי הרים נחמדים לגמרי, אי אפשר לעשות ברכבת או אוטובוס, בגלל שזה באמת כביש הרים מפותל. אני עשיתי את זה בטרמפים, אל תחשבו פעמיים, זאת חוויה.
רציתי רק לחזק טיפה את ההחלטה שלך שהיא טובה לא לוותר על טאיוואן ויצאה מגילה. יש עוד כמה טיפים קטנים אולי ואם יש לך שאלות תרגישי חופשי. לפני שהמומחים באמת חוזרים מהיערות..
-
חכי ש-ROI ECO ירד מההרים ויכתוב דבר או שנייםטייפה מקסימה, ויש יותר משוק לילה אחד - אני הייתי בארבעה, נדמה לי, ובגדול מביניהם כל פעם מגלים דברים שפספסת בפעם הקודמת.
גם הטייוואנים מאוד לבביים. בגלל תחביב מסוים שלי (סוג של משחק ניווט) הגעתי משדה התעופה היישר למפגש בנושא עם חבר'ה מקומיים וסטודנטים זרים שלומדים בעיר, וכבר יומיים קודם כתב לי מארגן המפגש (טיוואני קשיש ומקסים) והזמין אותי להצטרף לטיול בצפון, למערות, לחוף הים, לאתרים ארכיאולוגיים ועוד - מעין סיור היכרות עם האזור על גווני השונים. כולם היו כה ידידותיים ונחמדים על אף שלחלקם היו קשיי שפה, ובכמה מפגשים נוספים עם מקומיים אפילו דאגו להביא לי מתנות סימליות של "ברוכה הבאה למדינה" כמו כמה עוגות אננס מסורתיות או סימניות מאוירות בציורים מסורתיים. לקראת סוף שהותי נסעתי ליאנגמישן עם שניים מהחבר'ה מהמפגש ההוא, והמקומי שביניהם התעקש ש"חייבים לסיים את היום באיזו קפיצה קטנה למקום האהוב עליי" - Mount Datun. וואו. תצפית מדהימה מעל כל טייפה וסביבותיה, עם עננים שגולשים ומכסים חלקים ממנה. מומלץ!
אני ללא ספק רוצה לחזור לטייוואן מתיישהו במהלך השנה הבאה - אלון, רשמתי לפניי את ההמלצה על ההר, נשמע מצוין. אולי אחזור אליך עם שאלות לכשזה יקרה, כי גם אצלי הניידות היא תרמילאית, ללא רכב שכור ובתקציב רצפה...
-
חכי ש-ROI ECO ירד מההרים ויכתוב דבר או שנייםהיי ליה, ברוכות הבאות לטאיוואן (עוד חודש).
9 ימים זה אחלה ותוכלו להנות מאוד, כמו שכבר הבנת ממה שקראת וממה שענו לך פה.
לגבי גסטהאוסים - כן. יש לא מעט הוסטלים ברמה מצויינת בערים השונות. Booking, איירבנב, הוסטל וורלד ועוד.
אנחנו מתעניינות בשווקי לילה, מעיינות חמים, טבע, טיולים יומיים ולראות תרבות.
יש שווקי לילה בכל עיר. שוק הלילה האהוב עליי בטאיפיי הוא Tonghua 通化夜市.
מעיינות חמים יש בשפע - סביב טאיפיי הם באזור Yangming shan, Beitou, Wulai. יש גם מעיינות מגניבים באזורים הרריים בכל האי מוסדרים, או מעיינות חמים "פראיים". יש מסלול למעיין חם נסתר ביאנג-מינג שאן. הוא די פופלרי בסופ"שים.
טבע וטיולים יומיים גם יש בשפע.
* בטאיפיי יש ה-מ-ו-ן מה לעשות. גם החלק התרבותי (מוזיאונים, מבנים, היסטוריה וכו'), החלק של הטבע (הר מאוקונג עם הרכבל, שמורת הטבע הענקית מצפון לטאיפיי - Yangming shan, הרבה מסלולים אפשריים.
אגב, אם אתם אוהבים קפה, דעו שטאיפיי מוכתרת כאחת הערים הטובות ביותר לשתיית קפה בעולם.
יש גם כמה אפשרויות לטיולי יום מטאיפיי, כמו לShifen או Yeliu ועוד.
אפשר לבקר ב-Wulai עם המוזיאון Atayal ממש טוב. שבעבר היו בעלי קעקוע על הפנים וידועים כלוחמים נוראיים, ציידי ראשים, שהסינים ניסו להימנע ממפגש איתם. שם יש מעיינות חמים טובים.
המקומות שאלון ו-keves הציעו הם אחלה. האמת היא שיש כל כך הרבה מסלולי טיול סביב טאיפיי...
* רוב האנשים נוסעים ברכבת לHualien ואזור Taroko. שימו לב שטארוקו זו שמורה עצומה, ורוב האנשים מתרכזים רק בחלק קטן "בתחתית". אם יש רכב ואפשר לעלות למעלה... האפשרויות גדולות, שלא לדבר על הנוף הייחודי שכולל "ים עננים". ממש מיוחד.
בחוף המזרחי הוא התושבים הממקוריים של האי מקבוצת האמיס (Amis).
אל מול התרבות הסינית יש את התושבים המקוריים של טאיוואן (indigenous people) שחיים באי אלפי שנים, מדברים שפה אוסטרונזית שקרובה לשפות של אינדונזיה ומלזיה (ואף מדגסקר והוואי) יותר מאשר לסינית.
יש 22 שפות שונות באי! מספר גדול של קבוצות עם תרבות ושפה שנמצאות בסכנת הכחדה. אגב, רובם נוצרים, כך שישמחו לשמוע שאתן מישראל. בעצם, גם הסינים הבודהיסטים מעריכים מאוד ישראלים ויהודים...

הנה שיר של אומן מצויין מקבוצת האמיס Amis:
https://www.youtube.com/watch?v=Y2elu_GxaH0
הוא מגיע מהכפר דולאן Dulan שגם כתוב עליו בלונלי פלנט כיעד אהוב על מטיילים זרים בחוף המזרחי של האי.
הנה שיר נוסף של סומיינג, הקליפ הוא רק מדולאן והאזור:
https://www.youtube.com/watch?v=rL5hzTNndcI
הנה שיר אמיס נוסף מפורסם:
https://www.youtube.com/watch?v=6oHGUr6HEow
Dulanדולאן זה מקום שכדאי לעצור בו. יש אפשרויות מעניינות מסביב, אבל עניין התרבות והאופי של המקום הם מיוחדים. לפעמים יש הופעות של מוזיקה והרבה פעילות של אומנות שם.
מכיוון שאתן שתיים, אתן לך הצעה מעניינת – לשכור רכב ליומיים-שלושה, ולהגיע לאזור הררי מרהיב:
הנה שלושת המקומות שאני ממליץ לבקר בהם ביומיים:
1) מאגר מים שימן Shihmen Reservoir 石門水庫
https://goo.gl/maps/CtDoK8JuXEU2
http://travel.tycg.gov.tw/en-us/Travel/Attraction/664
הנה מקום ליד שאמור להיות יפה מאוד "אלף האיים":
http://taiwaninenglish.blogspot.tw/2015/08/new-taipei-city-thousand-island-lake.html
2) ש'יאו וולאי Xiao Wulai 小烏來:
סגור בימי שלישי!
https://goo.gl/maps/bBTB5xcbqtp
3ו) להלה-שאן (הר להלה) Lalashan 拉拉山
拉拉山森林遊樂區
http://www.go2taiwan.net/blog_content.php?sqno=39
http://thetaiwanadventure.blogspot.tw/2012/06/taiwan-travelogue-lala-shan.html
יש שם חוות ו-B&B.
האנשים שם הם אטאיאל Atayal, שהם לרוב נוצרים אוהבי ישראל ויהודים

אני ממליץ ביום הראשון לבקר בשימן ובמפל וולאי, ואז לנסוע לישון בלהלה שאן. זו דרך עקלקלה שמטפסים לפסגת ההר עם הרכב. כדאי לוודא שמגיעים לשם לפני רדת החשיכה - ובטח השקיעה משם מרשימה (שקיעה ב18:30. הייתי ממליץ על להגיע ב17:30).
בבוקר יום השני לטייל ליער עם עצי הCypress ולהחליט אם לבקר במינגצ'י או לחזור לטאיפיי.
מקווה שזה עוזר

רועי
נ.ב. מצרף שלוש תמונות מאיפה שהייתי בסופ"ש הקודם.
-
חכי ש-ROI ECO ירד מההרים ויכתוב דבר או שנייםמה אמרתי? רועי הגדול מכולם. חבל לי שלא יצא לנו להיפגש.
-
וואהו! משרד התיירות הטייוואני במיטבו.... -
וואהו! משרד התיירות הטייוואני במיטבו....שלום, האם נדרש להוציא אשרת תייר מראש לטייוואן, או שממלאים טופס במטוס?
תודה מראש
-
וואהו! משרד התיירות הטייוואני במיטבו....לטייואן לא צריך ויזה
-
חכי ש-ROI ECO ירד מההרים ויכתוב דבר או שנייםרשמתי לפני את כל הטיפים האלו. המון תודה לכולכם. זה ממש עזר

רועי: נשמע ממש מגניב המסלול שהצעת. הבנתי שהשכרת רכב שם היא מאוד יקרה אבל מצד שני נותנת הרבה חופש...נבדוק את העניין
אנחנו מעריצות מושבעות של קפה!! כך שבטוח ננצל את ההזדמנות הזאת של קפה ובכלל שווקים בטייפי.
* כרגע אנחנו מתלבטות בין שלל טיולי היום שסביב טייפה. יש כל כך הרבה ולא רוצות להתפזר. ממה שקראתי נראה ש wulai - אזור מעניין ושמצד שני, יאנגמינשאן גם יפה אך לא כל כך ברור מה הולך שם.
- התמונות שצרפת הן מאזור להלה שאן?
-
ממלאים במטוס ומקבלים הויזה בביקורת הגבולות בכניסה -
חכי ש-ROI ECO ירד מההרים ויכתוב דבר או שנייםהתמונות הן מ-Smangus, לא מלהלה-שאן.
-
חכי ש-ROI ECO ירד מההרים ויכתוב דבר או שנייםלא בקרתי במדינה אבל מזכיר לי את הבדיחה על דוד לוי (היה שר החוץ זוכרים) שעדיף לספר אותה מאשר לכתוב אותה שנראה נעול בנעלי ספורט חדשות נעל אחת שרוכה והשניה לא. שאלו אותו מדוע הנעל השניה לא שרוכה והוא ענה אבל כתוב על הנעל tie one...

אגב פגשתי אותו כמה פעמים הוא איש חכם אבל אין לו חוש הומור....
לאן נעלב דוד לוי...?
-
חכי ש-ROI ECO ירד מההרים ויכתוב דבר או שנייםLia_86 -
לי עלתה השכרת רכב מסוג קומפקט כ 50$ ליום.
אמנם קיבלתי הנחה לשכירות של שבועיים ימים, אבל גם שילמתי טיפה יותר כאילו קיבלתי הרכב בשדה התעופה.
דלק עלה לי 140$ לכל 14 הימים (לרכב היברידי).
עוד כ 30$ חניה ואגרות דרך לכל התקופה.
סך הכל 880$ ל 14 יום.
אני לא רואה כל סיבה שעלות ההשכרה בטייוואן תעלה על 60-65 דולר ליום כולל הכל.