ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פריחת הדובדבן בסוף מרץ?

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    4
    14
    2720
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • doritberk
      doritberk נערך לאחרונה על ידי

שלום רב
      אני בתחילת התכנונים לטיול עצמאי ביפן והתוכנית היא לנחות באוסקה ב 18/3/17 ולהמריא חזרה ב 8/4/17 מטוקיו(רוצים להגיע בזמן לפסח). אני קצת מוטרדת האם אנחנו לא נפספס את הפריחה, אמנם זה לא מדע מדוייק, אך לפי הממוצעים ראיתי שהיא מתחילה רק בסוף מרץ, כך שבמקומות שנהיה בתחילת הטיול יש מצב שעדיין לא תהיה פריחה. מישהו יודע על כך יותר ?

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Eytanin
        Eytanin נערך לאחרונה על ידי

פריחת הדובדבן בסוף מרץ?

יש אתרים שעוקבים באופן סיסטמתי במשך שנים ומפרסמים תחזית פריחה. בתחילה הם 'מפספסים' בשבוע וככל שהמועד מתקרב, הם מפספסים בערך ב24 שעות. הפריחה לא חלה בכל המקומות באותו מועד. היא מתחילה מהאי הדרומי ותוך בערך 12 ימים היא עולה עד לצפון יפן. יש גם 'כיסים' של פריחה שיכולה להיות מוקדמת או מאוחרת 3-4 ימים בהשוואה לאזור כולו.

יש לך 2 אפשרויות: לתכנן מה שאת מתכננת ולראות אם הפריחה מצטלבת היכן שהוא עם הפריחה. או: לתכנן את כל הטיול שלך לפי הפריחה.

בהצלחה

נ,ב: עוד מעט יבוא רוני ויתן לך קישור לאחד מאתרים אלו.

• רוני סופר
          רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

פריחת הדובדבן בסוף מרץ?

Japan guide

• Eytanin

פריחת הדובדבן בסוף מרץ?

Roni I knew you will come

• רוני סופר

פריחת הדובדבן בסוף מרץ?

הי צפריר,

לאן עכשיו?

אנחנו מקורקעים מסיבות טובות עד סופשנה.

לענין הסאקורה -

הלינק המדוייק מראה את קצב הפריחה לשנת 2016. אפשר באותו מקום לראות גם שנים קודמות.

הצפי ל 2017 יתפרסם לקראת חודש פברואר, ויתעדכן בצורה שוטפת.

ניתן להתכוונן בדיוק של שבוע (זה משך תקופת השיא) ולכן אפשר לתכנן די במדוייק את נתיב הטיול.

השנה שכרנו רכב באוסקה (שם היינו בפיק של הסאקורה וחווינו האנאמי כמו בספרים) ונענו צפונה לאורך עמק קיסו עד טאקאיאמה ושוב הדרמנו חזרה לאוסקה דרך חמשת האגמים ופוג'י - וחווינו את הפריחה לאורך כל הדרך, כולל בהקפת הפוג'י.

כך שאם חורגים מהמסלול הנוקשה שמכתיב טיול רכבות - אפשר להנות מהפריחה כדבר נילווה לטיול ולא כיעד לכשעצמו, וזה ללא ספק מרשים מאד.

טאקאיאמה 2015Fujikawaguchiko 2016Fujikawaguchiko 2016הנאמי באוסקה 2016טאקאיאמה 2015
              • Eytanin

פריחת הדובדבן בסוף מרץ?

חוויה נהדרת ואני יודע על מה אתה מדבר,,,,,

בזמן הפריחה צריך 'לזרום' ולא להיות עם מסלול קשוח. מי שהמסלול שלו קשוח, יש לו רק לקוות שבמקומות מסויימים לאורך המסלול, הפריחה והטיול יצטלבו. 

• ofirts
                  ofirts נערך לאחרונה על ידי

פריחת הדובדבן בסוף מרץ?

באתר שרוני נתן אגב, יש גם מידע על ממוצעים היסטריים. שוב זה לא בהכרח מעיד על המקרה הפרטי של 2017, אבל להבנתי עיקר הפריחה היא דווקא בשבוע הראשון של אפריל. 1-6. אבל שוב כאמור זה ממש לא מדע מדוייק. אני די מניח לקראת סוף הטיול תוכל לראות פריחה - השאלה איפה תהיו בימים האחרונים ?

• רוני סופר

פריחת הדובדבן בסוף מרץ?

אני רוצה קצת להגן על "טיול מתוכנן". אפשר ואפשר לקלוע לזמן הנכון כדי לראות בפריחה. זה מצריך

1. תכנון עם אלטרנטיבות ידועות מראש, כלומר בניית מסלול והזמנת מלונות כך שאפשר לבטל ברגע האחרון. ככה עשיתי בטיולי הראשון ביפן.

2. קצת מזל. פרחי הדובדבן עדינים ומושפעים מאד ממזג האויר. אם חם מדי הם מקדימים לפרוח ולנבול. ואם קר מדי - ההיפך. חדי העין יראו בתמונה השניה מלמטה נקודות לבנות. זה לא בגלל "תמונה גרעינית". אלה עלי הכותרת שנשרו כגשם מהעצים העומדים במלוא פריחתם כפי שאפשר לראות בתמונה התחתונה (שתי תמונות אלה מטאקאיאמה 2015).

מצד שני - לראות כך את השילוב של הפוג'י עם פריחת הדובדבן צריך יותר מזל משכל וצריך מספר ימים ל"ארוב" להר שיתגלה. אלה תמונות מיום אחד מתוך שלושה שיטטנו סביב ההר. ביתר שני הימים ראינו בעיקר עננים. ולזה רכב צמוד יתן מענה מצויין. ב 2015 לא ניסינו אפילו להגיע לפוג'י כי התבססנו על רכבות.

• doritberk

פריחת הדובדבן בסוף מרץ?

בגדול התוכנית להתחיל בדרום, הירושימה, ואז לכיוון קיוטו, ולסיים בטוקיו עם גיחה לפוג'י

• doritberk

פריחת הדובדבן בסוף מרץ?

תודה לכל המשיבים, זה די נדיר לפגוש המלצה להשכרת רכב ביפן, כמעט בכל מקום מומלץ להסתמך על רכבות. אנחנו תמיד תמיד שוכרים רכב, ומסתדרים, גם בדרום אפריקה, בקוריאה ועוד, רק על יפן נדמה היה לי שההמלצה לא לשכור רכב אולי תהיה תקפה גם עבורנו. אשמח לקבל חיזוקים לאפשרות הזו , אנו מעדיפים מאוד את העצמאות והאפשרות לשנות תוכניות לפי הצורך ורכב מקל על כך.

תמונות נהדרות ובתור חובבת צילום "שרוטה"  אני מוכנה לעשות הרבה כדי להיות במקום הנכון בזמן הנכוןlaugh

• ofirts

פריחת הדובדבן בסוף מרץ?

רוני תמונות מדהימות אבל הרגת אותי..... Smile התאריך הוא מ -25.4?? כל כך מאוחר?

גם אנחנו מתכוונים לנחות בסוף מרץ עד אמצע אפריל... יש סיכוי שנפספס אולי את הפריחה  לגמרה?

דורית בגדול התאריכים של הפריחה באזורים הללו יוצאים בקירוב באותו שבוע-10 ימים.

כך שאם תראו (נניח לקראת הסוף) תראו קרוב לוודאי בטוקיו (שלהבנתי יש מקומות יפים לראות את הפריחה).

רוני - אגב בתור יפנולוג... מה הם המקומות המומלצים מבחינתך לראות את הפריחה בטוקיו וקיוטו? ( אם נספיק בכלל לראות משהוא....)

• רוני סופר

פריחת הדובדבן בסוף מרץ?

אופיר, בדקתי שוב. אכן סוף אפריל. זה גם מאושר ע"י japan-guide כאן, ללמדך שאין לסמוך על "בכללי" אלא לבחון כל נקודה בפני עצמה.

דורית, אשמח לייעץ בנושא הנהיגה.

אם אתם משוכרי הרכבים יש כמה דברים לדעת על נהיגה ביפן.

1. נהיגה בצד שמאל. לא קשה אבל צריך להתרגל ואחר כך לשים לב. ישנן עמה תופעות שכל נהג "ימני" נתקל בהן בנהיגה "שמאלית".

2. הנהגה היפנית איטית. 80 קמ"ש בינעירוני. 50 ומטה עירוני. הרבה מקומות מסומנים לנהיגה איטית יותר ממה שאנחנו רגילים. כל זה מתבטא בזמני נהיגה ארוכים יותר ממה שאנחנו רגילים.

3. נהיגה בדרכים מהירות (אגרה) לא רק שמשעממת יותר ולא מאפשרת עצירות לא מתוכננות, היא גם מאד מאד מאד יקרה ומגיעה לעשרות דולרים לקטע. לכן אני ממליץ על נהיגה בדרכים משניות. והן איטיות להחריד. איטיות זו מצטרפת לסעיף הקודם.

בצד החיובי - זה כיף, היפנים מקסימים, הדרכים משולטות באנגלית ובשילוט יתר שאנחנו לא מכירים (התמונה לדוגמא) וכל זה, עם google-map בתור GPS, הופך את הנהיגה לכיפית.

ממליץ.

קוטר הסיבוב החד שלפניך
                            • ofirts

פריחת הדובדבן בסוף מרץ?

צודק... כנראה שטאקיאמה ופוג'י מקומות קרים יותר ולכן הפריחה מתאחרת לעומת טוקיו וקיוטו. וזה באמת היה לי מוזר שהם עושים תפסטיבל שלהם באמצע אפריל בטאקיאמה... לכאורה אחרי הפריחה אבל עכשיו אני באמת מבין שזה נופל בדיוק על הפריחה שם... ואני יהיה שבוע אחד לפני... דיכאון...

כאן באתר נראה שבדרך כלל בקיוטו וטוקיו הפריחה היא בתחילת אפריל... 

http://www.japan-guide.com/sakura/

• doritberk

פריחת הדובדבן בסוף מרץ?

תודה, אבחן את היתרונות והחסרונות , ממש מפתה להיות עצמאי

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון