גן העדן הסלובקי ולא סוחה בלה...
-
נוסעים עם חברים בספטמבר
היא לא מוכנה לשמוע על סולמות ולא על גשרים ללא מעקה
קראתי הרבה אבל לא הצלחתי להבין איזה מסלול בגן העדן יעמוד בדרישות
וגם יכיל הרבה ירוק מים מפלים וטבע במיטבו
אולי מישהו יודע?
תודה
-
גן העדן הסלובקי ולא סוחה בלה...בשביל להגיע לנקיקים, מפלוני המים והנחלים המפורסמים של גן העדן הסלובקי- רק מסלולים עם סולמות, זה הייחוד של השמורה וכך מטיילים בה...
המסלולים שלא כוללים סולמות, לא נכנסים לנקיקים - אך הם יפים בלי קשר- אופציות כאלו הן להקיף את אגם dedinky או המסלול לתצפית טומשבסקי- יש מסלול קצר שמפורט כאן, ומסלול ארוך יותר של תשעה קילומטרים, כאן
-
גן העדן הסלובקי ולא סוחה בלה...אני מנצלת את השרשור לשאול על מסלול ה Zejmarska Roklina בגן עדן הסלבקי שנחשב יותר קל מהסוחה בלה.
אני יודעת שהוא כן כולל טיפוס על סולמות, אבל עד כמה הם ארוכים וקשים?
האם המסלול כולל גם קטעים כמו בתמונות, שאז תהיה לי בעיה?
-
-
גן העדן הסלובקי ולא סוחה בלה...תודה רבה!
-
גן העדן הסלובקי ולא סוחה בלה...מאוד ממליצה לראות ביוטיוב את המסלולים..אם לא בקושר,קשה לכם??תעשו את מה שאפשר..לא כולנו יכולים..סלובקיה זה לא בדיוק קניוני טבע של סלובניה או האלפים הצרפתיים...
-
גן העדן הסלובקי ולא סוחה בלה...תודה הדר, לא נראה לי שזה בשבילי.
אמה, את בהחלט צודקת!
-
גן העדן הסלובקי ולא סוחה בלה...אמה נכון, תודה!
-
גן העדן הסלובקי ולא סוחה בלה...אנחנו עשינו את ה Zejmarska Roklina עם ילדה בת 4 שהלכה הכל לבד ולא הסכימה בשום פנים לעזרה. מציע להפריד בין קושי פיזי לפחדים אחרים. מבחינת קושי פיזי המסלול הוא בדרגת קושי קל עד בינוני וגם זה בהגזמה. מבחינת טיפוס בסולמות וכו"ד..... אין בכך מאמץ פיזי מיוחד אבל בהחלט לא מתאים למי שחושש מגבהים או נלחץ מאחיזה במעקות ארעיים. המסלול בכל מקרה מתגמל .
מוטי.
-
גן העדן הסלובקי ולא סוחה בלה...מוטי,כל הכבוד לכם על מסלולים מיוחדים.
כל אחד מהמטיילים צריך להכיר את עצמו ולדעת ולהחליט מה מתאים לו.
אין כאן קשר לפחדים וקושי פיזי. ואולי יש...מותר גם זה..
אם אני מסתכלת על תמונות Zejmarska Roklina מראש יודעת שעבורנו, לא יתאים. צריך להשלים עם מה שאפשר, ולראות ליהנות ממה שניתן.
אם ילדה בת 4 עשתה את המסלול והסולמות,כל הכבוד קודם להורים שלה ולה..
תמונה מגוגל וסרטון
הייתי בודקת גם מה נחשב בביטוח נסיעות לאקסטרים..האם סולמות כאלה נכנסות לקטגוריה או לא?
שוב,יש שוני רב בין קניוני טבע באלפים צרפתיים שם הלכנו ב3..סלובניה,קרואטיה..לבין סלובקיה.
אפילו בין המערות והגישה אליהן יש שוני רב.
מי שטייל במערת לועה השטן הבולגרית,עדיין לא אותה גישה ומערה...
חלילה לא מפחידה אף אחד..אלפי מקומיים מטיילים כל יום כמעט..
בקבוצה שלנו הייתה אשה בהריון עשתה את המסלול למערת הקרח ובתוכה..נראתה אחר כך ישירות לחדר לידה אבל שרדה...אותי (במצבה)היו צריכים לפנות במסוק..
חשוב גם האם נמצאים לבד באזור או בקבוצה,שפה,האם יש איזה עזרה ראשונה בתיק..לתת את הדעת.
לצערי,אני זוכרת מטיילת שבאה בטענות על קושי ואורך המסלול שעשו עם ילדים ולהם הוא היה מאוד קשה..כדאי לבדוק,,לבדוק גם האם יש נקודה בה אפשר לחזור..להתאים לעצמך.
*עזר לי מאוד ספרי חיטוי אלכוהולי,שאני נוסעת בתיק,לשימושים שונים בהם אין מקום לשטיפת ידיים טובה..ריססתי על קרסול שנפגשה עם אבנים, בירידה מטירת שפיסקי הראד

-
גן העדן הסלובקי ולא סוחה בלה...היי אמה,
לא מבין על מה התרעמת ?
בסה"כ תיארתי את המסלול אותו עשיתי עם ילדים
מנקודת המבט והנסיון שלי ואפילו כתבתי למי זה לא מתאים . לא היה בכך שום קינטור או כל דבר אחר למי שלא עושה. כל אחד שיעשה מה שהוא רוצה, לפי יכולותיו או לא , זה ממש לא עניין שלי.
מאחל לך בריאות טובה ועשרות טיולים מוצלחים
מוטי.