היער השחור- אשמח לתגובה
-
שלום
אנחנו טסים ליער השחור בסוף יולי, שני מבוגרים ושני ילדים בגילאי 8 ו12
אשמח להערות והארות על המסלול שבנינו:
יום ראשון- נחיתה בפרנקפורט, נסיעה schonwaldim, - אשמח לדעת איפה אפשר לעצור בדרך
יום שני- טריברג- דרך שעוני הקוקיה, מפלי טריברג, מוזיאון היער השחור גוטאך chwarzwaldbahn המוזיאון הפתוח, מגלשות, מסלול הרגליים היחיפות. פארק כל החושים (Park mit Allen Sinnen) Adventur Park- פארק החבלים חור המכשפה.
יום שלישי- מפלי טודנאו, מגלשות הרים, נפח זכוכית הר פלדנברג- לעלות ברכבל ולרדת ברגל. ווטאך שלוך Wutach Schlucht
יום רביעי- ~~שוויץ מפלי הריין שייט- , עיירה שטיין אם ריין, טירת וורט
יום חמישי- ~~אירופה פארק
יום שישי- ~~אגם טיטיזה- שייט, רכיבה על אופניים, מגלשות מים, טיול במידרחוב פארק המים אדפארדיס Badeparadies ACTION FOREST- פארק החבלים הינטרצרטן ושביל הגמד פלחטל Hinterzarten
יום שביעי- ~~פרייבורג- עיר הבירה של היער השחור. שוק האיכרים שבכיכר מונסטר, הפלגה על האגם, נסיעה ברכבל Schauinsland
יום שמיני- ~~חבל אלזס- דרך היין צרפת. שטרסבורג, קולמר (סיור ברכבת), שוק עתיק, מוזיאון הצעצועים, שייט, ריקאוויר (Riquewihr),, . שטרסבורג (Strasbourg ונציה הקטנה, מוזיאון המכוניות, קייזרסבורג, הקתדרלה נוטרה דם, פארק הפרפרים
יום תשיעי- ~~Scjluchsee- שחייה באגם, שייט, רכיבה על אופניים, השכרת סירה, פארק מים aqua fun מסעדה tannenmuhle grfenhausen
יום עשירי- ~~Constance אגם קונסטנץ - קניון גדול עיר יפה קונסטץ- Konstanz אקווריום ענק seelife konstarz אי הפרפרים מיינאו
יום אחד עשר- ~~באדן באדן טיסה 17:55
תודה לעונים
-
היער השחור- אשמח לתגובהעל פניו - דחסתם יותר מדי וזה מעט גבולי
קודם כל שאלה - טיול משפחתי ראשון? כי אם לא - אז יש לכם נסיון ואתם יודעים ואולי זה כן ריאלי.
אבל אם זה טיול ראשון - כשאי לחשוב פעמיים
אני מציע לעיין במדריך למטייל הריאלי שכתבתי בנושא
אני גם מציע להסתכל על ימי השבוע. הם ממש לא שקולים אחד לשני.
וגם להתייחס לאלמנט העייפות המצטברת - טיול של 11 ימים הוא לא כמו טיול של 5 ימים.
איפה ישנים? כל הטיול ישנים בSchönwald?
תראו - באופן גס האטרקציות ביער השחור נפתחות באיזור 9-10 ונסגרות באיזור 18:00. לפני ואחרי יש גם נסיעות מ/אל הצימר, באמצע יש דילוג בין האטרקציות, וכמובן ארוחות וכדומה.
בואו ניקח את יום 3
על פי גוגל יש כשעה נסיעה מSchönwald לטודנאו. באופן ריאלי מדובר על שעה ורבע עד שעה וחצי.
כלומר ריאלי להניח שתגיעו באיזור 10 בבוקר (שעת הפתיחה הרשמית), אבל אולי אפילו תגיעו טיפה אחרי.
סיבוב של גלישה זה בערך שעה עד שעה וחצי כולל חניה, תורים וכו'.
נסיעה קצרה למפלים (כולל חניה והליכה) זה 20 דקות לפחות.
במפלים לא הייתי אז אים לי הערכה, אבל נניח כשעה.
בקיצור - השעה כבר קרוב ל-1 בצהריים. זמן מעולה להפסקת צהריים אפשהו. זה יכול להיות פיקניק ממצרכים בסופר הקרוב, מסעדה, או אפילו סתם דוכן נקניקיות. אבל חצי שעה לפחות זה יקח, ואולי גם למעלה משעה. כלומר השעה 13-14.
נוסעים להר פלדנברג. הנסיעה לא ארוכה, אבל שוב כולל חניה הליכה וכו' זה חצי שעה. נניח בילוי של שעתיים באיזור - זה כבר 4 אחר הצהריים
עכשיו נסיעה לWutach Schlucht זה עוד שעה עד שעה וחצי של נסיעה, כלומר השעה כבר 17-18. עכשיו אתם רוצים להתחיל מסלול הליכה?
ולא לשכוח עוד שעה וחצי נסיעה חזרה לצימר בלילה, וארוחת ערב מתישהו וכו'.
וכל הזמנים שציינתי פה הם די מינמאליים. לא ספרנו זמן לשיטוט רגוע, סופר, חנות נחמדה וכדומה.
בקיצור - יום מאד בעייתי.
באופן דומה גם ימים אחרים נראים לי די בעייתיים
-
היער השחור- אשמח לתגובהחלק מהימים עמוסים מאוד.
היום השני בעיני בלתי אפשרי. אנחנו עשינו את מפלי טריברג + טריברג + שונאך והורנברג (השעונים) + המגלשות בגוטאך + המוזיאון הפתוח בגוטאך, והותשנו. באמצע הטיול במוזיאון הפתוח בגוטאך הילדים התייאשו וביקשו לחזור. עברנו דרך חור המכשפה בדרך לצימר, ולילדים אפילו לא היה כח לצאת מהרכב. חזרנו לצימר באותו יום אחרי השעה 20:00
נניח שאתם משפחה יותר נמרצת ומתוקתקת מאיתנו, עדיין אני מאמינה שתצליחו לדחוס אולי את מסלול הרגלים היחפות. אין מצב שתצליחו להכניס לאותו יום גם את פארק החבלים.
גם היום השלישי נראה לי עמוס מדי. קחו בחשבון שבפלדברג יש עוד אטרקציות חוץ מהרכבל. אולי הילדים ירצו להיכנס למוזיאון הטבע, או ללכת למסלול טוני התרנגול. יש במקום גם פארק חבלים. פלדברג לבד יכול למלא יום. ואם הספקתם לרוץ על כל האתרים שבו, אולי תוכלו לדחוס לאותו יום גם את מפלי טודנאו.
ביום שישי אני לא מאמינה שתספיקו את מסלול הגמד פלחטל.
אגב, שמתי לב שביום שישי וביום שני מתוכנן פארק חבלים. אנחנו לא היינו אפילו לא בפארק חבלים אחד, אבל אני תוהה האם באמת יש צורך ב-2 שונים.
יום שמיני מכיל כמות אתרים שמספיק ל-2 או 3 ימי טיול. בדר"כ מומלץ להתמקד יום אחד באזור שטרסבורג ויום אחד באזור קולמר. גם אם אתם מחליטים לדחוס את שניהם ליום אחד, אין סיכוי שתספיקו באותו יום גם את מוזיאון המכוניות ופארק הפרפרים.
-
היער השחור- אשמח לתגובהמניסיון של טיול עם ילדים גדולים יחסית 14,12 זה הרבה יותר מדי עמוס. יותר מדי נסיעות בין אתר אחד לשני ויותר מדי חוויות.
-
היער השחור- אשמח לתגובהבדרך מפרנקפורט ניתן לעצור ב אגם מומלזה בערך באמצע הדרך מקום נחמד להתרעננות וטיול קצר לחילוץ עצמות
הימים נראים מאד עמוסים במיוחד היום השני והשלישי