ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הולנד- מספר שאלות

פורום טיולי משפחות
    8
    17
    4440
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יעלמטייל
      יעלמטייל נערך לאחרונה על ידי

היי אנחנו נוסעים בתחילת ספטמבר. שיניתי את המסלול מספר פעמים בהתאם להמלצות שאספתי בעיקר פה. ובכל זאת יש לי מספר שאלות נוספות:

1.linnaeushof- (כפר שעשועים לילדים)- האם מומלץ לילדות קטנות (2+5)? והאם מתאים לשלב באותו יום טיול קצר בהארלם?

2. איזה עוד אתרים ללא עלות ניתן לשלב בטיול אופניים בכיכר הדאם + כיכר ווטרלופליין + בית הכנסת הפורטוגזי +שוק ווטרלופיין? או שזה די והותר ליום אחד?

בנוסף האם יש למישהו המלצה על מקום טוב לאכול באזור.

3. אני שוקלת לבטל את הביקור בדולפינריום. מה כדאי לעשות באותו יום של חיטהורן? וגם אשמח להמלצה למסעדה בחיטהורן.

4. חוץ ממוזאון הרכבות איפה מומלץ לטייל (ללא עלות) ולאכול באוטרכט?

שאלה נוספת לגבי מזג האוויר בהולנד בשבוע הראשון של ספטמבר-

מה כדאי ללבוש והאם צפויים ימי גשם רבים?

תודה!!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

הולנד- מספר שאלות

המלצות ליום של חיטהורן:

• קודם כדאי לזכור שהמון מטיילים מגיעים רק כדי לעשות V. שוכרים סירה לשעה, שטים במקומות הכי עמוסים וצפופים וממשיכים הלאה. כדאי לשקול לקחת שייט יותר ארוך של 3 שעות ויותר, ולהגיע למקומות יותר שלווים.
        • חוות הסחלבים והפרפרים. מאוד אהבנו! (Orchideeën Hoeve)
        • פארק לאומי Weerribben-Wieden

מזמין אתכם לקרוא בבלוג: 

טיול משפחתי להולנד - 16 ימים - קיץ 2015

• זיוה
          זיוה נערך לאחרונה על ידי

הולנד- מספר שאלות

טיול אופניים בלב אמסטרדם? את בטוחה? האמסטרדמים אמנם על גלגלים אבל הם מכירים את השטח. תחשבו טוב. תייר עוצר הרבה לבדוק לאן לפנות, מסתכל במפה מניר או בטלפון. לעצם העניין: כיכר ווטרלופליין לא יפה ובית הכנסת הפורטוגזי לא מרשים מבחוץ. האזורים הכי יפים: חגורת התעלות ויורדאן. גם הרחובות של דה פייפ הפתיעו אותי לטובה (היינו בקיצור).

• יעלמטייל

הולנד- מספר שאלות

אז באמסטרדם מומלץ לטייל ברגל? אני חשבתי שבאופניים זה כל הקטע..

• haimoniko
              haimoniko נערך לאחרונה על ידי

הולנד- מספר שאלות

1. הפארק מתאים מאוד לילדים קטנים. ממליץ למלא את היום בזה,כלומר לא לשלב עם עוד משהו. להנות מהפארק באיזי.

2. הדולפינריום אחת האטרקציות הנחמדות,אבל לא אקטרציית חובה.

3. באוטרכט היינו גם במוזיאון תיבות נגינה,שהיה נחמד מאוד.המוזיאון נמצא במרכז העיר(מויזואן הרכבות מספר רחובות משם) ובזכות זה הגענו לרחובות המרכזיים של העיר. מאוד נהננו להסתובב במרכז העירףהמון מקומות לאכול ורחובות מקסימים לטייל בהם. כלומר- לא חובה להיות במוזיאון תיבות נגינה אם זה פחות מעניין אותכם,אבל כן להגיע למרכז העיר ולהסתובב.

• אנשיםטובים
                אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

הולנד- מספר שאלות

אני גם לא חושב שאמסטרדם מתאימה לטיול אופניים.

קודם כל - לא בטוח עד כמה פשוט/זול לשכור שם אופניים עם מושב לילד.

אבל הרבה יותר חשוב - תנועת האופניים מאד מסודרת בהולנד בכלל ובאמסטרדם בפרט. נוסעים בשבילי אופניים, מצייתים לרמזורים ולכל חוקי התנועה וכו'. יש שביל אופניים אחד לנוסעים לכיוון X, ושביל שני לנוסעים לכיוון ההפוך, אי אפשר לעצור באמצע השביל וכו'.

וגם כשעוצרים ויורדים מהאופניים אי אפשר סתם להעמיד אותם איפה שרוצים.

בדיוק כמו שאם נוסעים באוטו אי אפשר לשוטט בעיר ללא מטרה ולעצור איפה שבא לכם. אלא חייבים לנהוכ לפי החוק, לא לעכב את התנועה ולחנות במקומות מסודרים.

אז לא - אם המטרה היא לשוטט (ולא להגיע ממקום X למקום Y) אופניים הם לא כלי תחבורה טוב וצריך ללכת ברגל.

אופניים טובים במקומות שמיועדים לרכיבה תיירותית.

הזכרת פעמיים בהודעה שלך את המשפט "ללא עלות". אני מניח שכמו אצל כולנו כסך תמיד מהווה בעיה, ולכל אחד יש את הגבולות שלו, המשאבים שלו, וסדר העדיפויות שלו.

אבל אני רוצה לתרום את דעתי שכמובן לא חייבים להסכים איתה:

בסופו של דבר הטיול הוא בשביל להנות. נכון שאפשר להנות משיטוט סתמי ללא עלות, אבל הרבה יותר נהנים מלקק גלדיה בדרך (אל תזלזלו בעלות - פעמיים ביום גדליה ל-4 אנשים כפול 7 ימים זה לא מעט כסף), מכניסה לתחנת הרוח בזזאסכנס ולא רק לראות אותה מבחוץ, משייט (עם עלות) באמסטרדם או באוטראכט, אולי אפילו ממוזיאון תיבות הנגינה שם, מלקנות לילדים מזכרות בחנויות התיירים/צעצועים וכו'. אני בטוח למשל שהנות יכולות מאד להנות ממוזיאון נמו.

בעיניי החלק הזה הרבה יותר חשוב מרמת המלון, הטיסה וכו'.

ברור לי שעכשיו זה מאוחר מדי להגיד את המשפט הזה, אבל אני מעדיף טיול קצר יותר אבל שאני יכול להשקיע בכל יום מאשר ארוך יותר אבל שלא נשאר לי תקציב לאטרקציות.

אז זה בהחלט עניין מאד מאד אישי, ואני לא מתכוון לשלם במקומכם, אבל אני כן חושב שכדאי שתשקיעו טיפה בלבדוק עוד פען מה מצבכם הפיננסי ומה סדר העדיפויות שלכם.

• יונית
                  יונית נערך לאחרונה על ידי

הולנד- מספר שאלות

linnaeushof בול לגילאי הילדות שלך

בדיוק לאתרים מהסוג הזה התכוונתי באחת ההודעות הקודמות העוסקות בהתאמת הטיול לקצב ולגיל.

תספיקו אח"כ את הארלם מרכז העיר? אולי.

אבל אל תרוצו בשביל זה. 

כמו אחרים-אמסטרדם +טיול אופניים+פעוטות = לא בטוחה שזה רעיון טוב כל כך.

באותו יום של חיטהורן מנקודת המוצא הגיאוגרפית שלכם יש שעתיים נסיעה בערך.

בלו בעיירה עצמה

אפשר לנסוע לחממת סחלבים לא רחוקה

וזהו...חוזרים בחזרה ללינה שלכם.

את מחפשת אתרים ללא עלות? לכי ליערות , לעיירות, לתעלות- תעזבי את ה"קלסיקה" של טיולי משפחות. 

תשאלי את בעלי הבית שלכם מה קרוב אליכם ומתאים לילדות ? (לבקר למשל בחוות יצור גבינה? ) איפה אפשר לראות טחנות רוח ? אולי בכלל לוותר על זנסה סכנס לטובת אתר קטן יותר ומותאם יותר.

• יעלמטייל

הולנד- מספר שאלות

קודם כל שוב תודה רבה על המלצותיכם הטובות והדואגות! אני מרגישה שממש הצלתם לנו חלק ניכר מהטיול! אין חכם כבעל נסיון. בעקבות כך שיניתי שוב את התכנית (יש עוד חודשיים אז בטח ישתנה עוד חחח): יום שישי-נחיתה ובילוי ברוגע בפארק וונדלפארק. יום שבת- פארק לילדים לינשהוף והארלם אם נספיק. אולי נאכל שם ארוחת צהריים מאוחרת. יום ראשון- המוזיאון הפתוח בארנהיים יום שני-הוחה פלואה.השכרת אופניים במרכז הפארק. נבלה כל היום שם בנחת יום שלישי- אפטלינג יום רביעי-חיטהורן וחממת הפרפרים והסחלבים יום חמישי- אוטרכט ומוזיאון הרכבות יום שישי- ווסטפארק ויציאה לשדה התעופה בשעה 17:00 מה אתם אומרים? אני רוצה להשאיר זמן לספונטניות.. ולכן יוצא אטרקציה ביום..

• אנשיםטובים
                      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

הולנד- מספר שאלות

שימו לב שסדר הימים צריך גם להקבע על פי מזג האויר

• יעלמטייל

הולנד- מספר שאלות

מתפללת למזג אוויר טוב. אם ירד גשם הלך עלינו... מנסיון, כמה ימי גשם בממוצע יש שם בשבוע? יש מצב לשבוע שלם עם יום גשם בלבד או שתמיד יורד גשם פעם בכמה ימים?

• עמיחי13
                          עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

הולנד- מספר שאלות

כדי לשפר את התוכנית - אני מציע לך להוסיף בכל יום אתר\אטרקציה נוסף - לא מתוך מטרה לנסות להספיק אותו, אלא כדי להיות גיבוי לשינויים או דברים לא צפויים.

לדוגמא - ביום שתהיו בחיטהורן ואח"כ חוות הפרפרים - תרשמי לעצמך את אורק - כפר דייגים נחמד. סיכוי קטן שתספיקו לשם, אבל כנראה שתבוך 7 ימי הטיול שלכם יהיה יום אחד שתמצו את המקומות יותר מהר מהמתוכנן ואז זה נחמד שאפשר על המקום לשלוף שם של עיירה קרובה נחמדה שאפשר להגיע לשם לתוספת.

• יונית
                            יונית נערך לאחרונה על ידי

הולנד- מספר שאלות

הרבה יותר מותאם לגילאים.

עכשיו מה שאני מציעה- לצרף לכל יעד את העיירה או הכפר הקרוב (או משהו אחר...תלוי מה רלוונטי לכם)

כדי שאם "יגמר" לכם היום מוקדם יותר, יהיה במה למלא אותו .

שנית- הכיני בנק של "אופציות ליום גשם" שגם אם הן לא בעדיפות ראשונית- הן יכולות להוות יעדים אם מזג האוויר גשום במיוחד.

שלישית- רשמי ליד כל יום איזה ימים או שעות עדיפים (למשל אפטלינג עדיף לא ביום ראשון ושבת)

נ.ב. אין דבר כזה ארוחת צהרים מאוחרת. יש שעות בהן מסעדות פתוחות לארוחות צהרים ויש שעות של ערב.

כמובן שברשתות מזון מהיר ובתי קפה או פנקיקים אין מגבלות כאלו.

• מיקהמיקה
                              מיקהמיקה נערך לאחרונה על ידי

הולנד- מספר שאלות

היי יעל,

מתחברת להמלצות שנתנו לך יונית ועמיחי.

מצרפת לך לינק למפה של אטרקציות ואתרים בהולנד וגם בנק אתרים.

• יעלמטייל

הולנד- מספר שאלות

המסעדות כן פתוחות בערב? כלומר רק החנויות סוגרות מוקדם? למה מתכוונים כשאומרים שבארופה הכל נסגר מוקדם? רק לאטרקציות או גם למסעדות ובתי הקפה והחנויות?

• זיוה
                                  זיוה נערך לאחרונה על ידי

הולנד- מספר שאלות

מהניסיון שלי (השבוע) - המסעדות פתוחות בערב.

ארוחת צהרים בשעות 12.00 - 17.00 (אולי אפשר גם קצת לפני 12.00)

החל משעה 17.00 - תפריט הצהרים מתחלף לתפריט ארוחת ערב.

מניחה שבמסעדות פיצה ומסעדות עממיות יש תפריט קבוע לכל היום.

בעיני אין טעם לנסוע לאמסטרדם רק בשביל הפארקים. לא הייתי בווסטרפארק (אף שלנו בסמוך לו) אבל כן בוונדלפארק. הוא חמוד אבל לא מצדיק הגעה במיוחד, ובטח לא ביום של יציאה משדה התעופה וכניסה לצימר. בהתאם לציר הנסיעה עדיף לבלות ביער אמסטרדם. אפילו בסביבות אוטרכט (מבינה שזה האזור "שלכם") יש פארקים:

פארקים באוטרכט וסביבתה, מתוך אתר התיירות של אוטרכט

הייתי בימים האחרונים ב-Weesp שנמצאת לא רחוק מהציר שלכם משדה התעופה ואליו. זו עיירה מקסימה. היא יושבת על נהר ורחוב שלאורך הנהר מאוד יפה. העיירה כולה יפה (גם מאחורי קו הנהר). יש לה גם שתי תחנות רוח. אחת מהן פועלת בשבת בלבד. בדרך ממרכז העיירה לתחנות הרוח יש אגמון קטן עם ברווזים חמודים ועוד ציפורים שאפשר להקיף גם עם שתי קטנטנות, בתים יפים (סביב האגם ובדרך לתחנות הרוח) וגם מגרש משחקים קטן לא רחוק מהאגם.

יש בטח עוד ברבה עיירות יפות גם קרוב יותר אליכם. 

הייתי מחפשת גם את אזורי האגמים והביצות במקום את הפארקים העירוניים של אמסטרדם. רק בגלל מזג האוויר החורפי שחווינו השבוע לא הגענו ל-Breukelen שמצפון לאוטרכט, היושבת על הנהר Vecht ובקרבת אגמי Loosdrecht. ממחקרון שערכתי לפני הטיול שלנו ניתן לשכור סירות קטנות בנקודות רבות סביב אגמי לוסדרכט (תסתכלי במפה מצפון לאוטרכט). בקיצור, שווה לצאת מהמסלול השחוק, לחטט באתרים מקומיים, לשאול את בעלי החווה על יעדים בסביבה וגם לגלות לבד.

• יעלמטייל

הולנד- מספר שאלות

וואוו ממש תודה! אני אעשה כהמלצתך ואסע לפאר באזור אוטרכט, זה הרבה יותר קרוב לאזור הלינה שלנו.

רק הבעיה שמרוב המבחר אני לא יודעת מה לבחור!!

אולי נגיע לצימר, נתמקם ונשאל את בעלי החווה מה הם ממליצים באזור..

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                    • Turkish340
                                      Turkish340 נערך לאחרונה על ידי

הולנד- מספר שאלות

אני חייב להוסיף את דעתי על מוזיאון הרכבות...   אלא אם מתלהבים באופן יוצא דופן מרכבות (!).. הרי שמדובר ב 16 יורו לכרטיס, ועוד 5 יורו לחנייה לכל היום עבור מקום לא ברור...    אטרקציות שקצת דומות ללונה פארק לקטנטנים והמון קטרים וקרונות העומדים כמו ב, ובכן, מוזיאון לרכבות.    בעיני - בזבוז.    אוטרכט עצמה יפה כל כך שעם שני ילדים (9,6) העברתי שם 5 שעות בלי לשים לב בכלל... סתם בשיטוטים וקניות.

• 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון