סקי בנובמבר לאן?
-
ברצוני לטוס לחופשת סקי בתחילת נובמבר...
איזה באירופה נפתח בתקופה הזו?
תודה לעוזרים
-
שטובאי. זולדן. הינטרטוקס. -
כלום .....תיאורטית, מספר קרחונים פתוחים.
בפועל, כלום
1) שטח מצומצם, מספר מועט של מעליות
2) אין אוירה
3)איכות השלג ירודה
וכו
עדיף תחשוב על דצמבר ותזהר, גם זה בעייתי (ראה השנה)
-
כלום .....תיאורטית הכל נכול אך בסקי תמיד יש מזל מתלוי במזג האוויר.יצא לי לא פעם אחת לצאת בנובמבר לסולדן והיה מדהים.
-
צ'רוויניה, צרמטצ'רוויניה, צרמט
-
צ'רוויניה, צרמט ..... לא באמת נכוןמה שנכון
----------
חלק מהמסלולים ובמיוחד הקרחון - יהיו פתוחים
מה ששכחו לכתוב
-----------------
שזה סיוט להגיע למסלולים הפתוחים.
לדוגמה - מצרביניה להגיע לקרחון
3 מעליות ארוכות מאוד (כנל מהצד השוויצרי).
ובסוף, מה שפתוח הוא קצת ויש מעט גולשים בעיר.
תשמע, תמיד יתכן שמזג האויר בנובמבר יהיה ״חריג״ לכיוון ההפוך של השנה.
לא רואה שום בעיה במקרה שכזה ואתרים יפתחו מוקדם לקנות כרטיסי טיסה+מלון בהתראה של מספר ימים ולנסוע !!!
יונתן
-
בתחילת דצמבר 2014 הייתי בצ'רביניה-צרמאט והיהמעולה.השלג היה ברמה גבוהה מאד, רוב ההר היה פתוח, ונהניתי מאד. היה רק קר שאין לתאר, ולא הצלחתי לרדת בחלק מהמקומות עד לעייירה. כמדומני ואלטורננש עדיין לא נפתח אז. אם תוכלו למתוח קצת את החופשה מנובמבר לדצמבר, הסיכויים להנות עולים. עוד מקומות פוטנציאליים הם הינטרטוקס ושטוביי באוסטריה.
וככלל- מה שיתאים לכם הם קרחונים, גבוה, ומקומות שנפתחים כבר באוקטובר או לא נסגרים כלל.
-
תלוי מאוד בשנה.סוף נובמבר יכול להיות כבר ממש טובסוף נובמבר יש כבר את תחרות פתיחת גביע העולם בזולדן. הרבה פעמים השלג כבר טוב.נכון, לא פברואר, אבל גם לא שני המסלולים שפתוחים ביולי כסקי קיץ.
-
גביע העולם בזולדן בסוף אוקטובר22.10 - GS נשים
23.10 - GS גברים
-
סקי בנובמבר לאן?שנה שעברה הגעתי לפה לפורום בדיוק עם השאלה הזו. זולדן, קל.
מציע לך לבדוק גם את הינטרטוקס. הייתי בזולדן בתחילת נובמבר, מדהים פשוט ביחס לעונה. -
צ'רביניה... אך יכול להיות ריסקיבעונה קודמת הייתי בצ'רביניה בשבוע שלישי של נובמבר.
באמצע נובמבר ראיתי במצלמות של האתר אינטרנט שהרים עדיין חומים וכמעט אין שלג. ואז למזלי, 4 ימי לפני הגעתי התחיל לרדת שלג וחזק.
כאשר הגעתי - צ'ירביניה (2100 מטר) הייתה לבנה.
ביום ראשון רק מספר מצומצם של מסלולים היה פתוח. היה קר מאוד (מינוס 20 מעלות בצהרים). ביום שני רק מסלול אחד אדום היה פתוח כי היו רוחות.
ירד הרבה שלג ובהדרגה ביום שלישי ורביעי נפתחו רוב המסלולים, גם בצד שוויצרי וגם באיטלקי, כולל מסלול המפורסם לעיירה (הפרש גובה 1430 מטר).
עיירה הייתה במצב של טרום עונה - די ריקה מהאנשים. מסעדות ריקות. אך לאט זה התמלא. בגלל שזה טרום עונה בית מלון עשה לי הנחה על מחיר שהזמנתי באינטרנט וגם הוריד לי מהמחיר של סקי פס את 40 יורו.
-
איפה לא ריסקי בנובמבר?היעד הכי סביר הוא צ'רביניה; אם יהיה שם שלג, יפתחו גם בתחילת נובמבר, אפילו עד העיירה אם יהיה על מה לגלוש.
עוד אתר שפותח בנובמבר את הגלישה - לפחות בקרחון - הוא saas fee.
-
הייתי באוברגורגל בשבוע האחרון של נובמברהיה חשש-מה
אבל כל השבוע היה שלג מעולה
-
איפה לא ריסקי בנובמבר?האתרים הצמודים (יחסית) זולדן ואוברגורגל בדרך כלל נפתחים באמצע נובמבר. תמיד יש את הקרחון בזולדן אשר פתוח כבר מספטמבר, לגיבוי.
אני גלשתי בשנה שעברה בסוף נובמבר. השלג על המסלולים היה בסדר, בקרחון היה מעולה. בכל מקרה, בנסיעה בנובמבר יש סיכון מאוד גדול ולכן יש להזמין ככל האפשר סמוך למועד ההגעה (או לא להזמין כלל אם אין שלג). מלונות תמיד אפשר למצוא מכיוון שעדיין לא התחילה העונה.