ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איך מוזילים טיול ביפן?

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    14
    31
    4308
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Tabibito
      Tabibito נערך לאחרונה על ידי

שלום,

אני חושב לטוס ליפן לקראת סוף מרץ והתחלתי להעריך עלויות בכדי לדעת לקראת מה אני הולך ולמשך כמה זמן לתכנן את הטיול.

מההערכות שעשיתי יצא ש:

**מלון 3 כוכבים בטוקיו (חדר יחיד): 1500 ש"ח ל4 לילות

**מלון 3 כוכבים בקיוטו (חדר יחיד): 2500 ש"ח ל4 לילות בשבוע האחרון של מרץ

מלון בערים הקטנות יותר: בערך 500 ש"ח ללילה

*טיסה: 5000 ש"ח

jr פאס: 1154 ש"ח

אוכל: 20 ש"ח לארוחה זולה (3 ביום)

אטרקציות: 40 ש"ח ליום בממוצע

בזבוזים ודברים אחרים: 1000 ש"ח

סה"כ: 15000 ש"ח בערך לשבועיים

חשבתי לטייל בערך חודש או יותר אבל עם עלות כזו לא אוכל להמשיך עוד ימים...

לכן, רציתי לשאול מה מבין מה שרשמתי אוכל לשנות כדי לחסוך בעלויות תוך כדי בחירה של מקום סביר ללינה?

* בחרתי טיסה כזו שאין בה מעל 5 שעות המתנה בין טיסות ושמגיעה ליפן בבוקר

** את המלון בחרתי כך שיהיה בו חדר יחיד ושיהיה ממוקם במיקום שקל להתנייד ממנו בעיר

אשמח לכל המלצה!

תודה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

איך מוזילים טיול ביפן?

אודה שעוד לא הייתי ביפן, אבל: אם רוצים לטייל יותר זמן, צריך להוציא פחות פר יום. הדרך הטובה לעשות זאת היא לחתוך בהוצאות היומיומיות היקרות ביותר - כלומר, לינה. השאלה מהי לינה "סבירה" היא עניין אישי, מן הסתם, אבל ככה זה: יאמר לך כל תרמילאי, בשביל לטייל לאורך זמן צריך להוריד את תנאי הלינה ועלותה. ביפן גם אכסניות תרמילאים ומלונות של פחות משלושה כוכבים יהיו נקיים במיוחד, אז השאלה היא האם אתה מוכן להתפשר ולהחליט שהמלון הוא בסך הכל מקום להניח בו את הראש בלילה, ועדיף לקחת מקום זול יותר תמורת יותר זמן.

• Tabibito
          Tabibito נערך לאחרונה על ידי

איך מוזילים טיול ביפן?

אני ממש מסכים עם האמירה שמלון הוא מקום רק להניח בו את הראש ואני גם חושב שביפן יש אכסניות נקיות ומסודרות שעולות זול אבל עוד לא יצא לי להיות באכסניה בטיול לחו"ל אז לא הייתי בטוח לגבי בחירה בזה.

אין גניבות במקומות כאלו? איך אפשר לסמוך על האנשים הזרים שאיתך בחדרים המשותפים שלא יגנבו לך את הכסף בזמן שאתה מתקלח למשל?

• Eytanin
            Eytanin נערך לאחרונה על ידי

איך מוזילים טיול ביפן?

אפשר לקלח את הכסף בכל פעם שאתה מתקלח. לא יגנבו ממך,השטרות יהיו נקיים יותר ובכל פעם שתשלם בשטרות נקיים תקבל אנחה blush

• רוני סופר
              רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

איך מוזילים טיול ביפן?

ליחיד שרוצה לחסוך ומוכן לתנאים קצת פחות ממלון אני ממליץ את מלונות הקפסולה. אתה מקבל כוך שגודלו כגודל מיטה, וגובהו מאפשר ישיבה על המיטה. בנוסף יש חוקרים לציוד. שירותים ומקלחות משותפים, הפרדה מוחלטת בין המינים. המקום מבריק בנקיונו, שקט מוחלט שורר בו. יש חדר טלויזיה שבו אפשר לאכול מה שתביא מבחוץ. העלות תנוע סביב 30-50$ . אם הייתי לבד הייתי מתאכסן שם. מחוץ לערים הגדולות זה כמובן זול יותר. אוכל טוב טרי וזול תמצא בחנויות הנוחות המצויות בכל פינה, בכל עיר ובכל תחנת רכבת. ולא - לא טגנבו לך דבר.

• Eytanin

איך מוזילים טיול ביפן?

רק בעייה 'קטנה' רוני.

כשאחד מפליץ ב'חדר', כל המלון מסריח  blush

• 2ilan
                  2ilan נערך לאחרונה על ידי

איך מוזילים טיול ביפן?

היי אם תתכנן את הטיול היטב לרמה יומית ותעשה הזמנות של טיסות ומלונות בחודש הקרוב תוכל להוזיל את העלויות טיסה תחפש עם kayak יש טיסות עם המתנות של עד שלוש שעות במחיר של פחות מ 700 דולר מלונות תחפש עם בוקינג(וכאלה שניתן לבטל) ותסתכל פחות על מספר הכוכבים ויותר על הציון שיהיה גבוה ותראה שיש במחירים של 50_60 דולר

• yosima
                    yosima נערך לאחרונה על ידי

איך מוזילים טיול ביפן?

עלות הלינה בקיוטו מטורפת בזמן פריחת הדודבדן. תוכל במקום זאת ללון באוסקה. מתחנת shin osaka שמחוץ למרכז העיר יש רכבות jr מהירות שעושות את הדרך ברבע שעה. מנסיון אם תכוון לסוף השבוע תוכל למצוא חדרי יחיד בסביבות 100$.

ככה גם תרויח את אוסקה בערב שזאת חויה מרשימה בפני עצמה.

בערים קטנות אין סיבה לישון ב 500 ש"ח. אפשר גם למצוא חדרים קטנים וסבירים במיקום טוב בחצי מזה.

בקשר לעלות אוכל אתה קצת אופטימי מדי. רוצה זול טעים ומשביע - לך על מרקים.

בכל מקרה יעלה יותר מ 20 ש"ח לארוחה.

ארוחות בוקר - תשתדל שיהיו כלולות בלינה, אם לא תמיד אפשר למצוא ליד מקומות כמו seven eleven ודומיו שבהם אפשר לקנות קפה יחד עם סנדוויץ או משהו דומה בעלות זולה.

בקשר לטיסה - אם אתה קצת גמיש בתאריכים ובודק כמה חודשים מראש תוכל למצוא טיסות בפחות מ 1000$ - מקסימום תסתובב חצי יום ביעד ביניים - זה לא אסון.

• עופר21
                      עופר21 נערך לאחרונה על ידי

איך מוזילים טיול ביפן?

מתוך סקרנות - מה עושה לך את זה ביפן?

הרי עושה רושם שכדי לחיות שלושה שבועות ב15k, יש צורך לגור בתא שקטן מתא כלא,לאכול בתחנות דלק ולהיות מתוכנן עד כדי אפס ספונטניות. לרוב במזרח אין בעיה להתפשר על התנאים ובדרך כלל מקבלים וייב חיובי ומגניב ואווירה תרמילאית נעימה. עושה רושם שזה לא המקרה פה.

אז מה כן? כאילו בטוח שיפן מדהימההההההה אבל סתם מהסקרנות - מה בדיוק עושה לך את זה שם שאין במקום אחר? הרי בתקציב הזה אתה חי בהודו חודשיים, בסין חודש וחצי ובמדינות דרוח מזרח אסיה חןדש כמו מלך ומכיר מלא אנשים וחווה חוויות אנושיות שנראה לי קשות בטיול כה סגפני ומתוכנן.

אז אלא אם היית בכל המקומות האחרים, אני שואל - מה הסעיר את נפשך כל כך ביפן?

• keves160

איך מוזילים טיול ביפן?

טרם הייתי, אבל אוכל לומר שזו תרבות שונה לגמרי מהודו, סין ותאילנד בכל מובן שהוא. לא כל "המזרח" זו מקשה אחת, לא תרבותית, לא מבחינת נופים, לא מבחינה כלכלית/עלויות, לא מבחינת שום דבר - אסיה זו הרי יבשת עצומה. אז ההשוואה בין מקום למקום לא נכונה. בטח לא בין מדינות עולם שלישי למדינות אולטרה מתקדמות כמו יפן (שברור שתהיה יקרה בהתאם). גם ישראל זו אסיה, יקרה רצח, והלוואי והיתה מתקרבת להיות מתקדמת כמו סיאול או טוקיו.

בתור אדם שהוציא כסף על אנטארקטיקה, לא קשה לי להבין כשנמשכים דווקא למקום מסוים על אף תג מחיר שערורייתי. א-ב-ל: בשביל אנטארקטיקה חסכתי המון שנים, חיכיתי הרבה זמן לרגע הנכון לנסוע, הקרבתי לא מעט, וכדי שאוכל לבצע את הטיול חתכתי בהוצאות בכל דבר אחר מסביב, עד שהצלחתי לכופף את הכל לתקציב המיועד שלי (וחזרתי עם עודף!). היה לגמרי שווה את זה.

אגב, יש תרמילאים שאומרים שאפשר להיות יותר ספונטני ביפן, תלוי בעונה. אוכל לומר מניסיוני שכיום בהרבה מקומות קשה להיות ספונטני כתרמילאי באופן מבאס לגמרי - נסה לנסוע לניו זילנד בעונה: זוועת עולם.

• keves160

איך מוזילים טיול ביפן?

קודם כל, יש כיום באכסניות רבות גם חדרים פרטיים, אם כי אין לי מושג אם המחיר משתלם במקרה כזה. מה שכן, יש לא מעט אכסניות שמספקות לוקרים בחדרים לנעילת חפצי ערך. אם אין, דברים כמו כסף יהיו איתי - פשוט זורקים את הארנק בתוך תיק המקלחת (ממילא זה תאים נפרדים/חדר מקלחת ליחיד).

בסופו של דבר רוב התרמילאים בסדר. קשה לי להאמין שמי שהוציא הון על יפן כזה נמצא בצרה כלכלית שהוא יגנוב מחבריו לחדר 100 דולר. אם כבר, הבעיה שלי בטיול האחרון היתה ששותפיי לחדר כל הזמן נתנו לי חפצים, אוכל, ציוד קמפינג, מזכרות ושאר שטויות שלא רצו לקחת עמם, מה שגרם לתרמיל שלי לגדול בצורה חסרת פרופורציות (עד שהתחלתי לחלק גם אני לשותפיי לחדר...).

אופציה נוספת להוזלה: באכסניות יש מטבח. קונים כמה מוצרים ומבשלים לבד את אחת הארוחות.

• רוני סופר
                            רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

איך מוזילים טיול ביפן?

צפריר - אמנם רק נכנסנו להתרשם, אבל הרושם היה מדהים. הנקיון והשקט. אבל לא לקחתי את זה בחשבון. מצד שני בטוח שליפנים יש איזה פילטר לריחות, לא?😭 עופר - גמוגם. אחד לא סותר ולא בא על חשבון השני. כבש - היכן אפשר לקרוא אותך על אנטרקטיקה?

• zvikamr
                              zvikamr נערך לאחרונה על ידי

איך מוזילים טיול ביפן?

מצאתי את יפן מרתקת ושונה מאוד ממדינות אחרות באסיה. במיוחד עניינה אותי מערכת היחסים בין השינטו לבודהיזם - הרבה מאוד יפנים מחזיקים בשתי הדתות במקביל; וגם האבולוציה של הבודהיזם בדרכו ליפן; וה"אופי" היפני, וכיצד התגלגלו והגיעו לזוועות שעשו במחצית הראשונה של המאה העשרים; והאולטרא - מודרניזם, שלפעמים מגיע לרמות מצחיקות ממש; והאסתטיקה היפנית.

אם כל זה מצדיק לינה בקפסולות? לא יודע, לא ניסיתי.

כבש - לא הבנתי למה אתה מתכוון בספונטניות.

• Eytanin

איך מוזילים טיול ביפן? אל תפליץ לי בחדר !

רוני

משהו כזה? חחח

https://youtu.be/r05YHLWPFDM

אל תפליצו לי במלון.jpgאל תפליץ לי בחדר!.jpg
                                • karnielr
                                  karnielr נערך לאחרונה על ידי

מה מושך ביפן??

יפן שונה ומיוחדת וזה ידוע. אתה שואל למה לנסוע לשם אם היא יקרה יותר ממדינות אחרות באזור? זה בערך כמו לשאול למה לטרוח וללכת לים אם יש אמבטיה בכל בית. יפן מספקת חוויה אחרת ומעניינת, יש אנשים שזה שווה להם כסף או שווה להם שינה בקפסולה ואכילת סנדביצ'ים...

• Allon3320149
                                    Allon3320149 נערך לאחרונה על ידי

איך מוזילים טיול ביפן?

כבש, דווקא ביפן מצאתי את המסע הכי ספונטני. יפן פחות יקרה מאוסטרליה וניו זילנד, במיוחד עם תופסים טרמפים וישנים בקמפסייטס או גסטהאוסים זולים שאפשר למצוא לפעמים. היתרון ביפן החוקית מותר לישון כמעט בכל מקום. ישנתי על ספסלים בפארק, מחוץ לתחנות רכבת ומתחת לגשר. עם הJR פאס חציתי את יפן מדרום לצפון וחזרתי בטרמפים. היפני שיעצור לך בסופו של יום אפילו יעזור לך למצוא מקום לישון.

בקיצור. אפשר לטייל ביפן בזול, הכל תלוי במידת "ההקרבה"

• keves160

איך מוזילים טיול ביפן?

אלון, כבר אמרתי שאפנה אליך לפני נסיעתי ליפן כדי להתייעץ 🙂

האוכל לקבל את המייל שלך, בבקשה?

תכלס, אם אתה חי כך בניו זילנד היא כן יכולה להיות זולה. אני חייתי בה די מכלום פעמיים.

• Eytanin

איך מוזילים טיול ביפן?

צריכים לדעת לכתוב ביפנית

https://youtu.be/VhX5nLMO3TE

• keves160

איך מוזילים טיול ביפן?

ספונטניות = כמו שהתנהלו כל טיולי התרמילאים עד לבואו המבאס של עידן הסמארטפונים. כלומר, בלי להזמין חודשים מראש לינה/טיסות/רכבות וכו', רצוי בלי להזמין בכלל. להחליט שבא לך מחר לנסוע אל X, להגיע ולמצוא מקום לינה זול בשלל אכסניות (מקסימום להזמין יום קודם), וכך להחליט כל פעם בשטח אם בא לך להישאר יותר או לעזוב קודם או בכלל לנסוע לכיוון שלא תכננת עליו ואולי אינך יודע עליו דבר. לצערי אין באפשרותי להתפשר על מחירי הלינה במובן של "אם לא אמצא אכסניה זולה אשלם קצת יותר" (תקציב דל).

• keves160

איך מוזילים טיול ביפן?

לרוני - אחת מאיתנו התחילה לכתוב על המסע לאנטארקטיקה אבל איכשהו לא המשיכה אחרי הקטע של איי פוקלנד. אבל בבלוג אפשר לראות קצת תמונות וגם להתרשם מהקוטב השני, מאזור סבאלברד (שפיצברגן): http://yael.haoneg.com/

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון