יום א' בהולנד
-
שלום לכולם
אנחנו נוחתים במוצ"ש בסכיפול, עד איזו שעה הסופרים פתוחים?
האם ביום א' הסופרים פתוחים או שעלינו להצטייד מהארץ?
תודה מראש לכל המגיבים.
-
יום א' בהולנדהסתכלתי בהודעות קודמות שלך לראות איפה אתם מתכננים ללון כיוון שלמשל בכפר הנופש דה אמהוף הסופר פתוח כל יום.
אם התוכניות שלכם עדיין כוללות לינה בצימר הרי שנראה לי הכי הגיוני לשאול את בעלי הצימר האם יש סופר פתוח בקרבתם במוצש / ראשון.
דנה
-
יום א' בהולנדאנחנו לא ישנים בכפר נופש.
תודה רבה על התשובה אנסה לפנות לבעלי הצימר כדי לקבל תשובות.
-
אשמח לחו"ד בנוגע למסלול בהולנדשלום לכולם
אשמח להערות והערות בנוגע למסלול המצורף
אנחנו משפחה מורחבת- זוג הורים+ סבא וסבתא (שרגילים לטייל) + 3 ילדים בת14, בת11, בן4
מגיעים במוצ"ש, ישנים בחווה ב- BOSKOOP
יום ראשון בשבוע
טירת מאיודן, פארק חבלים ביער אמסטרדם, הארלם.
יום שני
אמסטרדם- מדאם טוסו, מבשלת היינקן, מוזיאון נמו, מוזיאון ואן גוך
יום שלישי
אפלדורן- פארק הקופים אוטרכט
יום רביעי
אפטלינג
יום חמישי
דולפינריום, חיטהורן
יום שישי
אלקמאר, זאנסה סחאנס, וולנדם
יום שבת
אנחנו אמורים להיפגש עם חברים שמתגוררים בגוך GOCH על גבול הולנד גרמניה. האם מכירים פארק מים בקרבת מקום?
יום ראשון
טיסה חזרה הביתה
-
אשמח לחו"ד בנוגע למסלול בהולנדהאם למשהו ישנן תובנות לגבי המסלול שלנו?
-
אשמח לחו"ד בנוגע למסלול בהולנדלגבי השילוב של הדולפינריום עם חיטהורן: אני רואה שרבים משלבים את שני המקומות בתכנון שלהם.
אני לא הגעתי לדולפינריום מטעמי מצפון. אבל נניח אתם רוצים להגיע. מחיר הכניסה למשפחה יקר מאוד. לא תרצו לנצל את הכרטיס ולהישאר שם כדי למצות? כדי לראות את כל ההופעות?
לפי מה שקראתי כדי להספיק לחיטהורן אתם תאלצו לצאת בצהריים ולפספס חלק מהתוכניה שם. לא רק זה - אלא שתגיעו לחיטהורן מאוחר מאוד ותספיקו רק סיור קצר בכפר ושייט קצרצר של שעה. שעתיים במקרה הטוב. לא חבל?
-
אשמח לחו"ד בנוגע למסלול בהולנדתודה על ההארה
-
מוזיאון נמוכמה זמן לפי דעתכם כדאי להקדיש למקום?
-
מוזיאון נמוכ 3-4 שעות. תלוי במידת העומס במקום, מידת העניין שלכם ושל הילדים. בקומה העליונה יש פעילות של מעבדה לכל המשפחה - מאוד נחמד.
-
מוזיאון נמוהי
אנחנו שילבנו בין שניהם אפשרי בהחלט . בדולפינריום מספיק 4 שעות.
בנוסף מאד מאד ממליצה לכם על המוזיאון הפתוח כפתיח לטיול וגם על פארק האופניים הוואה פלואה- שווה ביותר .
-
מוזיאון נמויום שני לא ראלי, ובנוסף אני חושבת שיום טיול באמסטרדם צריך להיות פחות משימתי. הדבר החשוב הוא להכיר את העיר.
לגבי יום שישי:
אני יודעת שזו תכנית כמעט אולטימטיבית לאזור הזה, אוסף של כל אתרי החובה באזור. הייתי השבוע בוולנדם. כל הישראלים המטיילים באמסטרדם מתנקזים לשם ביחד עם תיירי כל העולם. אני מבינה שגם שוק הגבינות באלקמר וזאנסה סכנס הם מהסוג הזה. אישית, היה יוצא לי עשן מהאוזניים. אני חושבת שכדאי לחשוב אם הכל חובה. אולי לא? הרבה יותר נעים לטייל במקומות שקטים (ויפים לא פחות) שלא כל העולם מגיע אליהם.
-
מוזיאון נמוההערות שלי דומות לאלה של זיוה...
יום אמסטרדם: חבל לבזבז את כל היום סגורים בתוך מוזיאונים. תהנו קצת מהעיר ומהאוירה שלה. תשוטטו ברחובות.
יום שישי: הזרקה לוריד של עוד מאותו הדבר. אני דווקא חושבת שכל 3 האתרים הם אתרי חובה לביקור ראשון בהולנד עם ילדים קטנים, גם אם הם מלכודות תיירים. פשוט חבל שהם באים כולם באותו היום. אולי אפשר את זאנסה-סחאנס לעשות ביום הראשון במקום הארלם. בכלל, זאנסה-סחאנס זו קבלת פנים להולנד.

-
מוזיאון נמוומה עם וולנדם? זה לא שיא הסתמיות והוולגריות? יש עיירות כל כך יפות בהולנד... יש כפרי דייגים מעניינים... תופעת וולנדאם ראויה למחקר על פסיכולוגית ההמונים.
-
אשמח לחו"ד בנוגע למסלול בהולנדיום שני באמסטרדם מאוד עמוס. תקנו כרטיס מוזיאונים, יחסוך מאוד בעלויות ובזמן