ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ייעוץ על מסלול להולנד

פורום אירופה
    6
    8
    1369
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • GAL27A
      GAL27A נערך לאחרונה על ידי

היי,

אודה על חוו"ד לגביי מסלול משפחתי בהולנד:

1 - יציאה מבלגיה, ביקור בלייז', וארמון האט לו

2 - שוק הגבינות אלקאמר, רוטרדם ודלפאט

3 - ארכיהון וקינדרקייק

4 - ארנהיים ואוטרכט

5 - וולנדם, זאנסה סכנס (חצי יום טיול), לאחר מכן אמסטרדם - כיכר דאם, ושיטוט בעיר

6 - אמסטרדם - אנה פרנק, רובע יהודי, בית הכנסת הפורטוגזי, שוק אלברט,

7 - פארק וואליבי

8 - שוק גרודה, האג, מדורדאם, פנורמת מסדך, מוזיאון אשר, טיילת סכיוונגון, מיני גולף זוהר

לא ממש יודעת מה כדי ארנהיים או ארכיהון.

אנחנו בהרכב "מורכב", מגיל 7 עד 70.

האם נשמע סביר? המלצות? שינויים?

תודה מראש!!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • anatani
        anatani נערך לאחרונה על ידי

ייעוץ על מסלול להולנד

1. שוק הגבינות באלקמר, מופע מאוד יפה, לא חייבים להגיע בשעה 10:00 בדיוק כפי שכולם ממליצים, היות והמופע כולו נמשך עד שעה 12:00, בהתחלה זה ממש מפוצץ באנשים וקשה לראות, לקראת 11:00 הרבה אנשים מתחילים להתפזר ואז אפשר לראות את המופע. שימו לב, לחנות את הרכב רק בחניון מסודר, כל מקום אחר ברחוב מקבלים דו"ח של 100 יורו.

אחרי המופע אפשר להסתובב קצת בעיר, לשבת באחד מבתי הקפה. בשעה 13:00 סיימתם... אפשר להמשיך לכפר הדייגים וולנדם.

2. מוזיאון הפתוח בארנהריים, יום שלם. המקום גדול מאוד, לא שמים לב אבל הולכים הרבה, יש הרבה מה לעשות שם. אנחנו שילבנו אותו עם גן החיות בורחר ופשוט נקרענו, הגענו לגן החיות שאומנם קרוב מאוד ( 10 דקות) מהמוזיאון, וכבר לא היה לנו כוח להסתובב בגן.

3. לוותר על פארק וולבי וללכת במקום לאפטלינג!!! אדיר לכל הגילאים.

להגיע בשעה 09:45 ויוצאים בסגירה.

סעיף 8- האג: היינו בשני מוזיאונים, אחד מוריצהאוס- מאוד יפה, כניסה חינם לכל מי שמתחת לגיל 18. כך שעל הילדים שלנו לא שילמנו.

מוזיאון אשר- ללכת רק אם ממש, אבל ממש אוהבים ומכירים את העבודות שלו.

מוזיאון חביב אבל די משעמם, הא.. והתמונה שמצטלמים כשאחד קטן והשני גדול ( תעתועים)..בתשלום נוסף...

מקווה שעזרתי

• עמיחי13
          עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

ייעוץ על מסלול להולנד

אלקאמר ורוטרדם - 2 כיוונים שונים, לא באותו יום.

אוטרכט זה יום מלא

האג זה יום מלא

• זיוה
            זיוה נערך לאחרונה על ידי

ייעוץ על מסלול להולנד

באופן כללי התכנית צפופה מדי. בנוסף למה שכבר אמרו (מצטרפת לכל הדברים) גם כניסה לליאז' וביקור בארמון הט לו ביום של טיסה ונסיעה מבלגיה להולנד זה לגמרי לא ראלי.

קשה להתייחס ברצינות כשאין ציון של מקום הלינה.

באזור ווטרלנד (האזור שמצפון לאמסטרדם) - אפשר בקלות למלא יום. החלוקה עם אמסטרדם היא לא לכאן ולא לכאן. הכפר מרקן הרבה יותר מעניין ומרשים מוולנדם. העיירה אדם פי אלף יפה מוולנדם. העובדה שמגיעים לעיירת שוק ביום שאינו יום שוק לא פוסלת אותה, ורק להפך - טיול שקט ונטול עדרי תיירים בעיני הוא לטובה. אבל נדמה לי שמרקן הוא המיוחד והשונה וכדאי להגיע אליו.

• יונית
              יונית נערך לאחרונה על ידי

ייעוץ על מסלול להולנד

חבל מאד לא לצרף הודעות קודמות ודיונים שכבר היו על הטיול שלכם.

פירוט המשפחה והגילאים.

העובדה שזה שבוע שני מתוך שבועיים וחצי

נקודת המוצא הגיאוגרפית (לינה)

ומצטרפת לכל ההערות שנרשמו למעלה גם.

• GAL27A
                GAL27A נערך לאחרונה על ידי

ייעוץ על מסלול להולנד ובלגיה....לאחר עידכונים -

היי,

אני לא כל כך מוצאת את ההודעות הקודמות שלי...אז, אספר קצת

נוסעים ב 10.7.16, זוג +3 (18,12,7) ושתי סבתות (ממוצע גיל 67).

נוחתים בראשון בשעה 10 בבוקר בבריסל ומשם נוסעים לכיוון הארדנים הבלגים.

צימר ממוקם בנאמור.אורך הטיול שבועיים בדיוק

ראשית, חייבת לציין שנעזרתי רבות בפורום, בטיפים, בבלוגים. תודה לכל מי שמעלה מידע!!!, הבלוג של שמוליק "בלגיה מלכה כה ענווה", היה לעזר רב.

יום א:  לכיוון Chamborgneau - כדי לראות מרש(הערכה הגעה בשעה 12:30), משם לגני ANNEVOIE ,אח"כ ל DINANT - קניה בסופר (פתוח עד השעה 19:00), צימר.

יום ב: מערות האן סור לס ורכבת האופניים מפלאן.

יום ג: נאמור, פארק ההרפתקאות בדורבוי, דורבוי העיר, לה-רוש ל'ארדן, ו - BOUILLON אם נספיק.

יום ד: דיננט + רפטינג (תלוי מזג האוויר) או BOUILLON במידה ולא עשינו ביום הקודם.

יום ה: עזיבת הצימר לכיוון הולנד. עצירה בלייז' ואח"כ במכלן במוזיאון המדע. משם המשך לצימר הממוקם ב Kamerik.

יום ו: אלקאמר, הארלם, דלפט

יום שבת: חיטהורן וארמון הט -לו

יום א: ארנהיים ואוטרכט

יום ב: וולנדם,זאנסה סכנס, ואחה"צ אמסטרדם

יום ג: אמסטרדם כולל אנה פרנק

יום ד: וואליבי

יום ה: עוזבים את הצימר לכיוון בלגיה. בדרך...חאודה, האג (מדורדאם, טיילת סכיווינגון. אולי מי גולף זוהר ואולי פנורמת מסדך). בסופו של דבר להגיע לגנט.

יום ו:לטייל בברוז

יום שבת: לטייל בגנט

יום א: לעזוב לכיוון בריסל ...חוזרים לארץ בטיסת לילה

***רצינו מאוד לעשות את קינדרקייק ורוטרדם....לא ממש מוצאים מתי

*** רוצים מאוד לעשות פארק מים (גם ל 4 שעות זה מספיק), אבל..מתי? איפה מוממלץ?

***וויתרנו על פארק הוחה ולואה וגם על הדולפינריום

הבנתי שיש ימים שעשויים להיות גשומים. תכניות מגירה הן בעיקר למוזיאונים (נמו וכדומה). בתקווה שהגשם לא ישבש יותר מדיי תכניות.

תודה לכל העונים!!!!ועל כל העזרה!!!

• זיוה
                  זיוה נערך לאחרונה על ידי

או קיי. עכשיו זה הרבה יותר ברור. אבל נדמה לי שלא עשית שום שינוי בעקבות המשוב מאתמול. עדיין רוב ההערות רלוונטיות.

נתחיל מההתחלה, במה שאני יודעת ויכולה לעזור.

לא תאמיני אבל פתחתי את לוח המארשים של הכפרים בבלגיה. המארש ב-Chamborgneau מתחיל ב-10.00 ומסתיים ב-13.00. באותו יום יש עוד שלושה מארשים בכפרים אחרים המתחילים ב-15.00. תשקלי אם מתאים לכם ותבחרי לפי המיקום (אף שהם באותו אזור בסה"כ).

מארשים צבאיים בסגנון נפולאון באזור שמדרום לשרלרואי

ובנוסף, אני מזמינה אותך לקרוא מה כתבתי על כך לפני שנה:

על המארשים הבלגים: הסבר ותמונות

לגבי יום ה' - לייז' לא בדרך ועדיין אני לא מבינה למה אתם צריכים להיכנס אליה. לא הייתי במוזיאון המדע במכלן אבל הבנתי שהוא רציני והעיר עצמה שווה תשומת לב. בעיני זה מספיק ליום של מעבר. מקסימום תצאו, אחרי ההתמקמות בצימר החדש, לערב באוטרכט השכנה או לאחת העיירות/כפרים באזור. גם לראות "סתם עיירה" וקצת קנטריסייד זה נחמד. הכל חדש. הולכים לאורך תעלה, מוצאים מסעדה נחמדה על המים, מסתכלים בברווזים, הולכים סביב אגמון קטן...

ביום ו - דלפט לא שייכת לעניין, ובכלל - מוגזם בעיני לבקר בשלוש ערים ביום אחד. יש לכם גם את יום ב מצפון לאמסטרדם. אני מנסה לחשוב על שילוב אחר, למשל אלקמר וכפרי הדייגים ביום אחד וזנסה-הארלם ביום אחר. השיקולים שלי הם לשלב עיר ביחד עם משהו כפרי ביום אחד (לא לעבור מעיר לעיר. לדעתי זה משעמם לילדים) ולהפחית עומס. כמו כן, כבר אמרתי לך - אל תישארו רק עם וולנדם מכל כפרי הדייגים. בעיני זה הביקור הכי ירוד ופחות מתגמל.

לגבי אוטרכט - השאלה מה אתם רוצים לעשות בה. ביום א החנויות פתוחות מ-12.00 עד 17.00. את המוזיאונים צריך לבדוק.

לפי דעתי יש הרבה ערים במסלול של הולנד. זה נראה כאילו הכל הכרחי אבל בטיול זה הופך בסופו של דבר להיות עצם בגרון. הילדים לא רוצים לרכוב קצת באופניים? בעיני חבל שוויתרתם על הוחה פלואה. הסבתות יכולות לבקר במוזיאונים היפים שיש במקום (הייתי בקרולר מולר המקסים ושמעתי שגם המוזיאון השני העוסק בעולם שמתחת לאדמה מוצלח). אפשר לשכור אופניים במרקן ולרכוב למגדלור, או באלקמר ולרכוב לפולדר (לא הייתי אבל בדקתי את האפשרות), אבל יש לי הרגשה שלא תעשו את זה לפי הנטייה שאני רואה כאן להיצמד לערים. אם תוותרו על האג תוכלו לבקר בקינדרדייק (אמנם לא בשבת כשהתחנות עובדות). 

• אנשיםטובים
                    אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

הטיול מרגיש לי עמוס מדי, ולא ריאלי בלוחות הזמנים.

בכללי אציע לכם לעיין במדריך למטייל הריאלי שכתבתי. נתתי שם כל מני הערות לגבי כמה זמן לוקחים דברים.

צריך לזכור שאתם הרכב גדול. לא ענק, אבל גדול. אני מניח שהסבתות נמרצות וצעירות, אבל עדיין. בלי קשר לקצב של כל אחד בפני עצמו, צריך לזכור שבעוד שלמשפחה גרעינית יש מנהלים ידועים מראש (אבא ואמא ובשאיפה יש להם מספיק נסיון על איך לקבל החלטות ביחד), אז עם שתי סבתות תחומי הסתכות פחות ברורים. מה עם סבתא אחת רוצה X, השניה Y וההורים Z? אז ברור שמתפשרים ומסתדרים וכו', אבל זה כן פוגע בקצב.

אני מניח שאתם מתניידים עם רכב אחד גדול. גם זה בשל עצמו לוקח טיפה יותר זמן, להעמיס אותו בנסיעה הראשונה ובמעברי מלון למשל זה דבר שלוקח יותר זמן מרכב קטן יותר.

צריך גם לזכור נושא של עייפות מצטברת, התלהבות פוחתת, עצבים גוברים וגעגועים גוברים. הימים הראשונים של הטיול זה אופוריה. התלהבות של כולם שמשכיכה את הקשיים. אבל בשבוע השני של הטיול כבר עייפים, הילדים מתגעגעים לחברים, קשה לרגש שוב, העצבים והמתח בתוך המשפחה נבנה בהדרגה ועוד. אז חלק מהדרך להתמודד עם זה זה להוריד את הקצב בהמשך הטיול. לתת לאנשים קצת זמן לעצמם (עם הטלפון והחברים בארץ) וקצת מרחב אישי.

ביום הראשון:

אני מניח שכבר לפני 4 בבוקר התעוררתם והתחלתם לזרום לשדה התעופה, אולי אפילו הרבה קודם. מה שאומר שביום הראשון גם יש עייפות.

נחיתה בבריסל ב-10 בבוקר. להרכב כמו שלכם הייתי מניח שעתיים עד התנעת הרכב. זה אומר 12. נסיעה של שעה וחצי ליעד הראשון זה כבר 13:30. ולא הזכרנו נושא של ארוחה כלשהי שגם לוקחת זמן.

לא יודע מה רואים במאשר כזה, אבל אני מניח שאם חניה, בילוי במקום, חזרה לרכב וכו' זה סיבוב של שעתיים עד 4.

נסיעה לדינאנט זה עוד כשעה נסיעה. נסיעה מדינאנט לנאמור זה עוד 45 דקות. עצירה בסופר לוקחת בקלות קרוב לשעה. עצירה בדינאנט זה שעתיים לפחות (תלוי מה תרצו לראות). לא רואה איך כל זה מסתדר ביום אחד.

מכלן בקלות יכולה למלא יום שלם. מוזיאון המדע "שווה" 3-6 שעות. העיר העתיקה עוד 2-3 שעות בקלות. אם נוסיף 3 וחצי שעות נסיעה זה כבר יום מלא.

חיטהורן וארמון האט לו - אני נוטה לחשוב שעדיף לשנות את הסדר כי הארמון נסגר קודם. ננניח יציאה ב-9 בבוקר, שעתיים נסיעה לחיטהורן, בילוי שם של 3 שעות לפחות + שעה נסיעה לארמון מביר אותנו לשעה 3 בצהריים שזה אפשרי. אבל בילוי של 4 שעות בחיטהורן (כלל ארוחת צהריים) כבר בעייתי.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון