טיול לסין באוקטובר
-
לאחר התיעצות איתכם בהודעה מלפני שבועיים בערך גיבשתי מסלול:
Beijing - Jiuzhaiguo - Enshi Canyon - Fenghuang - Zhangjiajie - Yangshuo - Dali - Lijiang - Chengdu
בערך חודש וכמה ימים ..
אבל!!!
פתאום גיליתי את חג הGOLDEN WEEK הסיני ... שהוא מה1 ועד ה7 לאוקטובר
אני מתחיל את הטיול בערך מה28 לספטמבר ...
ממה שהבנתי .. כל סין בחופש והאתרים מפוצצים ברמה שאי אפשר לטייל.
יש המלצות כלשהן איפה כדאי לטייל ואיפה לא כדאי בתקופה הזאת?
כשמחפשים בגוגל GOLDEN WEEK CHINA ומסתכלים על תמונות .. זה נראה איום ונורא.
מישהי המליצה על טיול באזור שינג'יאנג בתקופה הזאת, אבל זה נראה כל כך רחוק ומבודד ומסורבל להגיע לשם ולהתנייד שם... שאני לא יודע אם שווה לי
מה המלצותיכם?
תודה מראש.
-
טיול לסין באוקטוברלא מניסיון אישי עדיין - אבל גם אנחנו נוסעים באוקטובר. כמו כולם אנחנו לנצל את החגים השנה..
מכיוון שבטיול שלי לא מתוכנן להיות בשום חור נידח (אני נוסעת עם ילד, לא מתאים לנו) אז קיבלתי המלצות לבלות את השבוע הראשון בשנחאי. נראה ששם המצב פחות קשה - רואים את זה גם לפי מחירי הלינות. אם אתה מסתכל בבוקינג אתה רואה שבשנחאי מחירי הלינות בשבוע הזה הם המחירים הרגילים בעוד שבהמון מקומות השבוע הזה יקר הרבה יותר. אני מניחה שריק לא יהיה שם, וייתכן שנוותר על כמה אטרקציות תיירותיות מאד מבוקשות (או שנשכים קום להגיע עם הפתיחה) אבל זה לא אמור להגיע לרמות שנראו בתמונות שראית, שכנראה גם אני ראיתי.
לא יודעת אם זה עוזר לך כי לא תכננת בכלל להיות בשנחאי.
המלצות אחרות הן באמת להיות בחורים נידחים אבל אם זה טיול ראשון שלך בסין אני לא בטוחה כמה זה נכון להתחיל דווקא במקומות הנידחים.
אופציה אחרונה שאתה יכול לשקול זה להתחיל בשבוע במקום אחר. לא הצלחתי למצוא מידע כמה עומס הסינים גורמים במקומות אחרים בסביבתם כמו בויאטנם נניח. כבר הזמנת את הטיסות?
מה שבטוח אל תתקרב לג'וג'איגו בשבוע הזה..
-
טיול לסין באוקטוברעדיין לא הזמנתי טיסות. זאת גם שאלה.. אם צריך להזמין כבר מהארץ טיסות פנים בתקופה הזאת.
אני מתכנן איזה טרק.. או בשמורת יאדינג או יובנג או בסונגפאן.. אבל אין לי מושג אם גם המקומות האלה יהיו מפוצצים. ואין שום מקום באינטרנט שאפשר לדעת דרכו..
-
טיול לסין באוקטובראני טיילתי 3 פעמים בסין ובשלושתם הייתי בשבוע הזהב, כאשר פעמיים מתוכם הייתי בבייג'ינג ואף נסעתי ברכבות במהלך החג.
אז כן מאות מליוני סינים יוצאים לחרוש כל חור וכן הם יגיעו גם לשינג'יאנג, קשה להתחמק לגרמי.
האטרקציות יהיו יותר מלאות בטח המפורסמות שבמדינה כגון החומה הסינית ארמון הקיץ וכ'ו...
המלצה שלי אם אתה הולך להתנייד בשבוע הזה בטיסות או רכבות הזמן אותם כמה שיותר מראש.
גם נסה לדאוג ללינה מראש לשבוע הזה.
בסונגפאן יהיו תיירים שבאים אליה לטראק הסוסים או שיצאו ממה לשמורה ג'וזיגאו אשר תהיה מוצפת.
-
טיול לסין באוקטוברתשקול אולי להתחיל באורומצ'י בירת שינג'יאנג ( טיסה מבייג'ינג, אולי יש ישירות מאירופה) ולנוע מזרחה, כאשר לעשרת הימים הראשונים תזמין כרטיסי רכבת מראש. טורפאן, דונגחואנג, ז'אנגיה, שינינג, כולם מקומות מעניינים על קו הרכבת המהירה כך שזמני הנסיעה קצרים למדי. מן הסתם יהיו הרבה סינים, אבל האזור הזה מספיק מרוחק ולא ניראה לי שיהיה ממש מפוצץ. באזור שינינג יש כמה פנינים (ממליץ בחום על פארק קנבולה, והעיירה טונגרן). תוכל להתחבר משם בקלות למסלול שיאחה -לנגמוסי- ג'וזאיגו-סונגפאן, אליו תגיע כבר בשוך החג הלאומי.
אם תרצה עוד מידע, ורעיונות לעוד מקומות נידחים באזור הזה, כנס לבלוג שלי כאן - יש פוסט שמתאר טיול באזור.
עוד דבר שיכול לעזור - הסינים לא אוהבים ללכת יותר מידי ברגל, כך שטרק ארוך בזמן החג יכול להתאים. למשל מיאדינג לאגם לוגו (או הפוך), בהנחה שאתה בענייני טרקים.
-
טיול לסין באוקטוברוואו, מערב סצ'ואן מהבלוג אצלך נראה מדהים.
אני מאוד בעניין של טרקים,
אבל לא מוצא יותר מדי מידע..
האם ישנם פורטרים שסוחבים ציוד או שאצטרך להיסחב עם הכל עליי?
וגם- האם הלינה היא בגסטהאוסים בכפרים, או שצריך להיסחב עם אוהל ושק"ש?
כמה זמן הטרק מיאדינג לאגם לוגו?
-
טיול לסין באוקטוברבדרך כלל אפשר לשכור אנשים עם פרדות לנשיאת הציוד. לגבי לינה בכפרים - תלוי בטרק הספציפי. שק שינה כדאי להביא בכל מקרה, אפשר בדרך כלל להסתדר בלי אוהל או לשכור אחד.
לגבי לוגו - יאדינג: לי לקח שמונה ימים + יומיים ביאדינג. ברוב הלילות ניתן לישון בכפרים או בבקתות רועים. כתבתי על הטרק הזה ( ועוד כמה) כאן באתר - חפש בגוגל טרקים בסין שבטים ומיעוטים או משהו כזה.