ועכשיו שטוקהולם
-
Museum of far east antiques או בשמו Ostasiatiska.ממש קרוב ל- Moderna museum נמצא Museum of far east antiques או בשמו Ostasiatiska. זהו אחד מאוספי האומנות הסיניים היפים ביותר שהגיעו למערב. גם את המבנה הזה תכנן האדריכל טסין. התצוגה הולכת אחורה עד תקופת האבן.
-
תחנת מטרו Kunstradgardenעכשיו אנחנו בדרכנו לתחנת המטרו Kunstradgarden לא רחוק מהכיכר בה היה פסטיבל האוכל. הרכבת התחתית של שטוקהולם נחשבת למוזיאון ויותר ממחצית מתחנות הרכבת התחתית של שטוקהולם מעוטרות בעבודות אומנות מודרניות. שלושה תחנות הומלצו לנו לפני הטיול. בראשונה כבר ביקרנו והיא התחנה המרכזית Centralen אבל היא אכזבה כי כל מה שראינו בה זה גג סלעי צבוע בכחול ולבן. Kunstradgarden היא השנייה שהומלצה לנו והיא אכן לא מאכזבת. ראו בתמונות. התחנה היא תחנת קצה של הקו התכלת.
-
אולם מופעים Globen וקבר אולוף פלמהעכשיו אנחנו במטרו לכיוון תחנת Globen הרחוקה שנמצאת בשכונה שמעבר
ל- Sodermalm. לא התחנה עצמה מעניינת אותנו אלא אולם המופעים Globen הענק הגדול בעיר המעוצב ככדור גולף ענקי בגובה של 85 מטר. אין בו סיורים מודרכים אז חשבנו להסתכל במבט מבחוץ. קצת התאכזבנו שלא ממש אפשר לגשת לכדור כי מתחתיו יש מבנה מרובע המשמש לכניסות אז הסתפקנו במספר צילומים מרחוק ותו לא. בקיצור לא ממש אתר הכרחי למי שאינו מגיע למופעים אם כי זו הייתה הזדמנות להציץ לפרברי העיר.
אנחנו חוזרים במטרו לכיוון המלון אבל מחליטים לרדת בתחנת Hotorget שהיא תחנה אחת קודם לתחנת Radmansgatan שהיא הקרובה למלוננו וזאת כדי לעשות את מסלול הרצח של אולוף פלמה לכיוון המלון. לא משהו מיוחד אבל הסתדר לנו בדרך למלון אז עשינו. אולוף פלמה שהיה ראש ממשלת שבדיה נרצח ב- 1986 ליד תחנת Hotorget. הוא הלך לשם עם אשתו ללא אבטחה מקולנוע גרנד שנמצא במעלה הרחוב הראשי Sveavagen וקבור בכנסיית אדולף פרדריק שירקה שנמצאת בין הקולנוע לתחנת Hotorget ואכן מצאנו את קיברו שם.
לאחר סעודה טובה בבפה של מסעדה אסיאתית אנחנו הולכים ברגל למלון ואז אנחנו נתקלים בשלט על הכניסה לאחד המבנים שמודיע פה זה שגרירות פלסטין!!! טוב מסתבר שליד המלון שלנו שוכנת שגרירות פלסטין.
תם עוד יום מלבב ועכשיו אנחנו קצת מעבר לאמצע הטיול.
המשך יבוא או היום בערב או מחר.
-
למגיבים הנוספיםקודם כל תודה לכולכם על התגובות. כיף לקבל פידבק.
משה - כמובן שאתה צודק. איכשהו נפלטה לי המילה ויקינגית כשכתבתי את זה.
היו לי כנראה ויקינגים בראש באותו רגע אז זה מה שיצא. אכן התקופה
הויקינגית הייתה הרבה לפני בניית הספינה.
Ari - אני מודע לבעיה של נפילת השרשור לדפים אחוריים זמן קצר אחרי סיומו
אבל בלוג יכול לבוא מבחינתי רק כתוספת לשרשור ולא במקום. קודם כל
זה לא לגמרי הולך לאיבוד כי חלק מהמגיבים וגם אני שומרים קישור ונותנים
אותו לאחרים כשמישהו צריך. במשך הזמן נוכחתי שגם מבין אלה שקראו ולא
הגיבו שומרים את הקישור ונותנים כשאני איננו. יתרונות השרשור הוא הגשה
במנות ולא בבת אחת וגם קצת קשר עם הקוראים שמוצאים לנכון להגיב
כמוך למשל וגם אפשרות לראות את כמות הצפיות מה שנותן איזשהי תחושה
על מידת העניין שהשרשור עורר ושיפור לעתיד. יכול להיות שבעתיד כשיהיה לי
זמן אני אהפוך את השרשורים שכתבתי לבלוגים.
רבקה ושקד - ברוכות הבאות לשרשור.
-
ל- Lbdנכון לא כל מה שכתוב בויקיפדיה מדויק ולכן אני מקבל את מה שכתבת. בהיותך
מקורב אישית לעניין אני מניח שהמידע שלך יותר נכון.
-
גן הפסלים של קארל מילסהיום השישי- רביעי 8/6
אנחנו צריכים להעביר קצת את הזמן בבוקר כי האתר הבא שלנו נפתח רק ב- 11 אז אנחנו מטיילים מהמלון דרך רחובות שטוקהולם לשוק האוכל המקורה Saluhall שנמצא בשכונת Ostermalm הסמוכה. זהו שוק האוכל שנחשב למקסים בצפון אירופה ופועל מ- 1888 אלא שכשאנחנו מגיעים מסתבר שאחד משני המבנים שלו סגור לשיפוצים ומה שנותר הוא להיכנס לשני. שוק אוכל נחמד ויש בו מסעדות שנחשבות לטובות אלא שאנחנו אחרי ארוחת בוקר דשנה
ולכן אנחנו רק מסתכלים. עקב כך שמבנה אחד סגור השוק לא ממלא לנו את כל הזמן ואנחנו מבלים קצת בכלבו הסמוך עד שמגיע הזמן לצאת לדרך לאתר הבא שהוא גן הפסלים הנפלא של קארל מילס Millesgarden.
גן הפסלים המרהיב הנ"ל שוכן בחצר ביתו של קארל מילס שהיה צייר ופסל שבדי שחי בין השנים 1875-1955 והיה הפסל השבדי המוביל במחצית הראשונה של המאה העשרים. הבית ממוקם על צוקים מעל הים הבלטי. בגן מוצגים בין מרפסות ומזרקות בעיקר העתקים מיצירותיו של האמן. יצירות אחרות מוצגות בתוך הבית של מילס שפתוח למבקרים. מילס היה ידוע בכך שהשתמש במוטיבים מיתולוגיים עתיקים ובגישות וטכניקות מודרניות ופסליו מעטרים עדיין רחובות רבים בשבדיה.
הבית נמצא באי Lidingo המרוחק ממרכז העיר. צריך לנסוע במטרו לתחנת Ropsten שהיא תחנה אחרונה של הקו האדום ושם יש תחנת גדולה עם הרבה קווים שהמשותף ביניהם הוא שכולם יוצאים דרך הגשר שמוביל ל- Lidingo.
מה שצריך זה לקחת אחד מהם ולרדת אחרי תחנה אחת בלבד מעבר לגשר ואז לחזור קצת אחורה ולפנות לאורך הים כ- 500-600 מטר עד שמגיעים לבית. יש גם שילוט. יש בכניסה גם תערוכות מתחלפות. אנחנו נפלנו על תערוכה שלכלי מיטה עליהם כל מיני צורות וציורים אבל אני לא מקדיש לזה תמונות אלא רק לגן הפסלים עצמו לו אני מקדיש 3 עמודים.
-
גן הפסלים של קארל מילס -
גן הפסלים של קארל מילס -
תצוגה ב- Kultuhusetאנחנו חוזרים לכיכר Sergelstorg להסתובב קצת ולחטוף כמה דברים טעימים בדוכנים הבינלאומיים שם ואחר כך נכנסים שוב ל- Kulturhuset אותו פקדנו
ביום הראשון. ראינו אז איזשהו מוזיאון שבדיוק נסגר ורמינו לדגום.
הסתבר שזה איזושהי תצוגה של אומן/מעצב אופנה דני מקופנהגן. ככול שאנחנו
מתקדמים פתאום אנחנו רואים מלא מלא ציצים וביניהם בגדים. לשאלתנו מה פשר העניין אומרת לנו הבחורה האסיאתית שמלווה אותנו שלא מכבר האומן הזה עשה תצוגה של חזיות ונשארו לו הרבה פרוטזות עליהם הוא הציג את החזיות אז הוא החליט שבמקום להשקיע בעיצוב חדש הוא ישתמש בהן לתצוגה שלו וזו התוצאה. מה שאומר לא תמיד יש איזה משמעות דגולה לדברים אלא לפעמים זה פשוט שיקול פרקטי.
-
ל- Lbd -
השייט לארכיפלגעכשיו אנחנו ממהרים לרציפים כי ב- 15.00 הזמנו שייט לארכיפלג שהוא השני שלנו מתוך שלושה. במקור חשבנו על שייט של יום עד מחוץ לארכיפלג אבל מהחומר של לשכת התיירות הסתבר לנו שזו עדיין לא העונה לשיוטים כאלו והם יוצאים רק החל מיולי. לכן
בחרנו בשייט ארכיפלג של 3 שעות. בדיעבד אני יכול להגיד שזה מספיק. גם הסיפון אמרה שבהמשך הארכיפלג רואים את אותו דבר ורק באזור מסוים יש מין איי סלעים. השייט הזה עולה 270 קרונות לאדם (כ- 125 ₪). בכול אופן אנחנו מגיעים למזח ומזהים את הפיר שלנו מספר 16. אנחנו רואים שלא כמו בפירים אחרים האלקטרוני אצלנו כבוי וצוות הספינה עסוק בשטיפת החלונות.
אנחנו חושבים לעצמנו נו יש עוד חצי שעה ולכן עוד לא הדליקו את השלט וצוות הספינה בטח מנקה אותה לכבודנו. כעבור 10 דקות מגיע זוג ושואל אותנו אם מפה יוצא שיוט מסוים. מהשמיים שלחו לנו את הזוג הזה. הם פנו למנקים בספינה ואלה אמרו להם שהספינה הזאת בכלל לא יוצאת לשייט. הזוג אומר לנו שלפעמים מחליפים פירים שנברר במשרד של החברה איתה אנו שטים.
עכשיו אנחנו כבר ממהרים ורצים לאורך הרציף לחפש את המשרד. לא מוצאים אז שואלים בחברה אחרת ושם אומרים שהמשרד יותר הלאה ושוב לא מוצאים והזמן רץ אז פונים לחברה אחרת שם מסתכלים ואומרים לנו שלא רק שלא היינו בפיר הלא נכון, אנחנו במזח הלא נכון ואנחנו צריכים את מזח Nybroplan שנמצא בצד השני של האצבע היבשתית. יש עוד 10 דקות ועכשיו אנחנו כבר רצים וגם במזח ההוא פיר 16 הוא הכי רחוק מכולם. אנחנו מגיעים על ארבע וגם עוזר לנו שהספינה יוצאת 5 באיחור של 5 דקות. סוף טוב הכול טוב. אנחנו על הסיפון. שימו לב שהמזחים שם קצת מבלבלים.
אנחנו יוצאים לשייט ומשייטים אל תוך הארכיפלג. ראה תמונות וסרטון.
מודיעים ברמקול שהספינה תעצור לכמה דקות ב- Vaxholm ומי שרוצה יכול לרדת אבל הספינה שתאסוף אותו תבוא רק אחרי 5 שעות או שיצטרך לחזור לשטוקהולם בכוחות עצמו. לא מתאים לנו 5 שעות וגם לא ידענו שהאוטובוס
חזרה מ- Vaxholm כלול בכרטיס התחבורה שלנו. בכול אופן השייט נעים אז החלטנו לא לנצל את האופציה ולהגיע ל- Vaxholm באוטובוס ביום אחר.
בכול אופן למי שחושב שרק אצלנו יש משבר דיור המדריכה מספרת ברמקול שמטר מרובע במרכז שטוקהולם עולה 80-100 אלף קרונות כלומר כ- 40-50 אלף ₪ כלומר דירה בת 100 מ"ר 4-5 מיליון שקל.
-
השייט לארכיפלג - הגעה ל- Vaxholm וחזרה לשטוקהולםמגיעים ל- Vaxholm אז להלן תמונות וסרטון
ל- Vaxholm עוד נחזור ולכן נדבר עליה אח"כ.
אחר כך חוזרים בשייט לשטוקהולם בשעה 18.00 ומחליטים להסתובב קצת במרכזי הקניות שליד Sergelstorg וזהו. נגמר יום יפה נוסף.
המשך מחר.
-
שייט לבירקההיום השביעי- חמישי 9/8
היום מתחיל בשייט השלישי והאחרון וגם הכי ארוך שלנו בטיול והוא השייט ל- Birka. Birka נמצאת בימת Malaren והיא הייתה מרכז מסחרי ויקינגי מהמאה התשיעית לספירה. Birka נמצאת עמוק יותר לתוך הימה מאשר ארמון המלך.
זמן השייט לכול כיוון הוא שעה ושלושת רבעי. סה"כ השייט והשהות באי זה 6 שעות. יוצאים ב- 9.30 וחוזרים ב- 15.30 מהמעגן שליד בית העריה. העלות היא 390 קרונות לאדם שזה בערך 180 ₪.
אנחנו קצת מקדימים כי אנחנו רוצים לקנות כרטיסים לעליה למגדל העריה למיד
אחרי החזרה. זה שיטה טובה לכול אחד להימנע מההמתנה הארוכה לעליה למגדל. הזמנו בלי בעיות ל-15.50.
אנחנו אחרי שעה ושלושת רבעי של שייט נעים מגיעים לאי.
-
האי בירקההאתר עצמו קצת מאכזב. ההתיישבות הויקינגית היא די גלי הריסות. גם הכפר הויקינגי שהוקם במקום כדי להמחיש את צורת המגורים מוזנח בצורה בלתי רגילה. פשוט זוועה. בכול זאת נהיננו מהשייט לתוך הימה ומהטיול הרגלי באי.
המדריכה ה"ויקינגית" הייתה חמודה אבל גם היא די מיהרה לסיים.
-
האי בירקה - המוזיאון וסביבתואנחנו חוזרים מהמסע הרגלי לכיוון המעגן ולידו לאחר האכזבה המרה מהשחזור הויקינגי אנחנו הולכים לראות את המוזיאון. לא רע המוזיאון וסביבתו.
זהו. חוזרים בשייט לשטוקהולם.
-
תצפיות ממגדל העריה.איך שאנחנו חוזרים ישר אנחנו פונים לבניין העריה שליד כדי לעלות למגדל העריה עם הכרטיסים שכבר הזמנו. מסתבר שהמעלית מעלה רק עד מחצית המגדל שם יש כול מיני פסלים ומכאן ממשיכים לעלות ברגל במדרגות עד למעלה. ללא ספק מגדל העריה הוא מקום התצפית הכי טוב על מרכז העיר שטוקהולם.
-
התצוגה השניה של ה- National museumעכשיו אנחנו בדרכנו ברגל לתצוגה השניה של ה- National museum. כזכור לכם ביקרנו בתצוגה הראשונה של כלי הבית שבבית ה- Kulturhuset. אנחנו מנצלים את זה שבימי חמישי התצוגה פתוחה עד 8 בערב.
בדרך אנחנו רואים הפגנה. ניגש אלינו בנאדם ונותן לנו פרוספקטים. פתאום אני רואה על הפרוספקטים את הפרצוף של ארדואן עם X עליו ועם כתובים שעוד נבוא חשבון עם הפושע מלחמה הזה וזמנו יבוא וכולי. מסתבר שזו הפגנה של כורדים נגד ארדואן. אני אומר לאדם שנתן לנו את הפרוספקט שאנחנו מישראל וגם אנחנו לא אוהבים את ארדואן. איך שאנחנו אורים ישראל פניו אורו והוא לוחץ לי את היד ואומר שהוא מאוד אוהב אנשים מישראל. הוא מספר שהוא כורדי מטורקיה ושהוא עכשיו אזרח שבדיה ואפילו פוליטיקאי בשבדיה.
טוב אני מאחל לכורדים בהצלחה ואנחנו ממשיכים בדרכנו.
התצוגה השניה של ה- National museum נמצאת בבניין ה- Academy of fine arts שנמצאת ברחוב Fredsgatan 12. זה רחוב שנמצא ב- Norrmalm ממש ממול לגמלה סטאן. הפעם זו תצוגת אומנות. ב- National museum יש יצירות מתקופת הרנסנס ועד המאה העשרי, אומנות שוודית,פיסול בזכוכית וכסף, שטיחי קיר מהמאה ה-16 ופורצלן אירופי. רק חלק קטן מכל זה מוצג פה.
קבלו מדגם.
-
תחנת מטרו Fridhemsplanעכשיו אנחנו נכנסים למטרו במטרה להגיע לתחנת המטרו השלישית שהומלצה לנו והיא תחנת Solna המרוחקת. תחנת Solna נמצאת בקו התכלת. בשביל להגיע אליה אנחנו צריכים להחליף רכבת בתחנת Fridhemsplan שמחברת בין הקו הירוק לתכלת ואז אנחנו מגלים שגם לה יש מה להציע. כמה טוב שאפשר להסתובב במטרו כאוות נפשנו עם הכרטיס השבועי.
-
תחנת מטרו Solnaאנחנו ממשיכים לתחנת Solna שהיא היעד המקורי שלנו. אין ספק שזו התחנה הכי יפה שאנחנו ראינו בשטוקהולם ולכן היא זוכה לשני דפים שלמים. בכלל באמצעות
התחנות האלה אפשר לראות שכל העיר הזאת בנויה על סלע.
-
תחנת מטרו Solnaטוב חוזרים במטרו למלון ולאחר עוד מסעדת בפה אסיאתית הולכים לישון.
תם עוד יום. נמשיך מחר. אנחנו מתקרבים לסוף. נותרו עוד יומיים.