אזהרה, RENTALCARS.COM
-
הזהרו מהשכרת רכב באתר RENTALCARS.COM !
זו הפעם הראשונה שבצעתי הזמנה מהארץ באתר RENTALCARS, לרכב למשך 14 יום. איסוף בעיר וינה והחזרה בשדה התעופה של וינה, כולל כיסוי כל הביטוחים. המחיר היה יותר זול מאצל האחרים. מייד עם בצוע ההזמנה הם גובים 10% מגובה ההזמנה שלא תחזר לך, גם אם תבטל אחרי דקה! רציתי לשנות את השם שלי מאבי לאברהם כמו בכרטיס האשראי ששילמתי להם, אי אפשר לעשות את זה מבלי להפסיד את המקדמה שלקחו כיון ששינוי שם פרטי נחשב אצלם כהזמנה חדשה! רק לאחר בצוע ההזמנה, אתה מקבל את שם חברת ההשכרה ומתברר שהאיסוף לא במרכז וינה, אלא בקצה הרחוק של העיר, (נסיעה במונית לשם עולה 30 יורו) למרות שהיה סניף במרכז ובקשתי לאסוף במרכז. בנוסף הם כותבים שחברת ההשכרה רשאית לגבות ממנו סכום עבור החזרת הרכב שלא בסניף האיסוף. אבל אני הזמנתי ושילמתי עבור החזרה לשדה! בכל זאת חוייבתי בעוד 35 יורו בחברת ההשכרה ועוד 40 יורו למעבר גבול מוינה לגרמניה או שוויץ. סה"כ שילמתי 105 יורו מעבר לסכום שכבר שולם מראש. בנוסף, הבטוח שלהם אומר, שבמקרה של נזק, אתה משלם לחברת ההשכרה את כל הסכום של הנזק ולאחר מכן תובע מהאתר את הסכום ששילמת לחברת ההשכרה! בקיצור הם מתווכים ולא חברת השכרה, היה כבר כדאי להזמין ישירות מחברת ההשכרה כמו AVIS וכדומה ללא מתווכים. זו הייתה הפעם הראשונה והאחרונה שלי שאני בקשר עם RENTALCARS !!! -
אזהרה, RENTALCARS.COMאהלן
אני שכרתי כבר שנה שנייה ברציפות דרך אתר ישראלי בשם carrent.co.il
מאוד מאוד מומלץ - ויותר זול מהשכרה ישירה דרך חברות ההשכרה
יש להם מוקד לקוחות וכל סוגיות הביטוחים של הרכב מתנהלת דרכם
מומלץ בחום
-
אזהרה, RENTALCARS.COMאבי שלום. מקווה שלמרות החוויה מההשכרה הטיול היה מוצלח.
כמעט תמיד בפורום אני ממליץ למי ששוכר רכב בחו"ל בפעם הראשונה לשכור אצל סוכן ישראלי (גם הזכיינים של החברות הגדולות בישראל הם סוכנים) בגלל שמי שלא מכיר את הנושא לא שם לב לפרטים חשובים.
הניסיון שלי בהשכרה ב RENTALCARS, היה שונה לחלוטין:
- את נקודות האיסוף וההחזרה אני בוחר כרצוני והן מופיעות בהזמנה
- תנאי התשלום כתובים בבירור. אם יש תשלום של 10% ללא החזר אז זה כתוב בבירור. לרוב יש ביטול בחינם עד זמן קצר לפני. לפעמים כתוב במפורש שיש חיוב של מקדמה שמוחזר במלואו במקרה של ביטול.
- שם חברת ההשכרה מופיע באתר עוד לפני ההזמנה
- בהרבה חברות מקובל תשלום עמלה על החזרת הרכב במקום אחר, אלא אם כן יש תנאים מיוחדים שמצויינים מראש.
- לגבי הביטוח - יש אכן הבדל בין ביטוח השתתפות עצמית לבין ביטול השתתפות עצמית. כדאי להיות מודע להבדלים.
כאמור כאשר שוכרים רכב יש הרבה פרטים לשים אליהם לב. אם למישהו יש פחות ניסיון אז מומלץ לעבוד עם סוכן ישראלי.
-
אזהרה, RENTALCARS.COMמסכימה ב-100% עם עמיחי.
בטיול הזה אנחנו שוכרים רכב מרנטלקארס, אבל לא עשיתי את ההזמנה ישירות מהאתר שלהם כפי שאתה עשית, אלא דרך סוכן - אורן מרום שכל משתתפי הפורום מכירים היטב.
מאורן (ושרית שיושבת בלונדון) קיבלתי שירות שאני לא חושבת שקיבלתי אי-פעם מאף נותן שירותים אחר, ולא רק בתחום השכרת הרכב.
כפי שעמיחי כתב, בתחום הזה יש הרבה פרטים קטנים שחשוב ללמוד ולהכיר *לפני* ששוכרים רכב (לא משנה דרך מי). חלקם מבלבלים ממש, ואורן לא חסך במאמצים ובמילים (גם בכתב וגם בעל פה) כדי להסביר לי כל פרט ופרט עד שאכיר את העיסקה על בוריה, כולל שתי אופציות תשלום שניתן לבחור ביניהן על יתרונותיהן וחסרונותיהן, וכמובן גם הסבר על המקדמה, ועל סוגית הביטוח וההשתתפות העצמית (המורכבת כשלעצמה).
בקיצור, כל "האותיות הקטנות" שיש בכל עסקת השכרה (ושפשוט לפעמים במזל לא נופלים בהן) - הפכו אצל אורן להסברים ברורים ונהירים.
בנוסף, קיבלתי שירות השוואת מחירים אחרי סגירת העסקה (שסגרתי זמן רב מראש) - כל שבוע הייתי שולחת מייל לשרית, והיא היתה בודקת את המחירים לסוג הרכב ששכרתי. קיבלתי הבטחה שאם המחיר ירד - יורידו גם את שלי בהתאם. במקרה שלי זה לא קרה כי באמת קיבלתי מחיר מצויין שאח"כ רק עלה ועלה... אבל זה שירות שאף חברת השכרה מעולם לא הציעה לי.
אני ממליצה עליו בחום.
-
מהדהד ההמלצות, לבדוק את תנאי ההזמנה טרם התשלוםככל שאני מכיר את הסוכן הזה וכל אחד יכול לבדוק בעצמו תחנת לקיחת והחזרת הרכב מופיעות בבירור לפני סגירת התשלום.
כנ"ל הפרטים של החברה ממנה מקבלים את הרכב.
אני לא ראיתי שהחברה מבטיחה "כיסוי כל הביטוחים" כתוב במפורש מהם תנאי הביטוח הבסיסיים, מהם ההרחבות (אם מישהו רוצה להרחיב - לא חובה) וגם בהרחבות כתוב במפורש מה הן כוללות וגם מה הן לא כוללות.
הזיכרון שלי טרי כי רק אתמול בדקתי אופציה להשכרה מהם ודרך אתר האינטרנט (לא דרך אורן), כל הפרטים היו שם.
מי שרוצה לשכור רכב כדאי שיקרא את תנאי ההשכרה בתשומת לב טרם הקלדת פרטי האשראי והאישור הסופי, אם אין את הסבלנות כדאי שישתמש בסוכן.
אגב אני מצטער לאכזב אותך אבל גם אוויס ישראל הם מתווכים. אם אתה רוצה לשכור ישירות אתה צריך לפנות למקור, כמו בדוגמה שלך - לוינה.
אגב שני: האם פנית לסוכן? איך? קיבלת תגובה? מה היתה התגובה?
-
מהדהד ההמלצות, לבדוק את תנאי ההזמנה טרם התשלוםאני מסכים עם קודמי, לרוב חברי הפורום יש נסיון טוב עם Rentalcars. גם אם תשכור מהחברה ישירות, יש לשים לב לכל הפרטים.
-
אתה משמיץ!ראשית , ליבי איתך ... באסה להרגיש ש"נדפקתי"
שנית , למען ההגינות הייתי מבקש שתעלה פה את מסמכי ההשכרה ... שנראה כולם ונלמד ...
שלישית , זה שאתה חותם / קונה / משלם ... ואתה לא יודע על מה ... זה לא אומר ש"דפקו אותך" ... אלא רק שכנראה שילמת שכר לימוד על חוסר ניסיון
לא , אני שייך לרנטאל קארס ולצערי גם אין לי מניות בחברה ! וחבל שכך ...
שכרתי מהם לא מעט פעמים והכל שקוף , ברור ומפורט ...
לא נתקלתי אף פעם באחד מהסעיפים שציינת כ"אותיות קטנות"
-
אזהרה, RENTALCARS.COMגם לי יש נסיון טוב עם רנטאלקארס בשתי ההשכרות האחרונות שכרנו דרכם והיה מצוין ואמין. אפילו! בתחילה קניתי מהם החזר השתתפות עצמית. כשהגענו לסוכנות בחו"ל- שם הציעו לנו לקנות אצלם ביטול השתתפות עצמית ושרנטאלקארס יחזירו לנו מה ששילמנו עבור החזר ההשתפות העצמית וכך היה! קיבלנו מרנטאלקארס את הכסף חזרה בלי שום בעייה ומייד.
ההשכרה האחרונה בוצעה דרך אורן מרום הנפלא והסבלני שבאמת דאג שאבין כל פרט בתנאים ודאג לעסקה טובה, בטוח אשכיר דרכו גם בטיול הבא.
דוקא עם קאר-רנט יש לי נסיון רע
-
אזהרה, RENTALCARS.COMחזרנו לפני שבוע וחצי מחופשה של שבוע בווינה וברטיסלבה בסלובקיה. לקחנו רכב בווינה מרנטלקארס אבל לא ישר מהאתר אלא נעזרנו באורן מאתר טוריפליי שעובד אתם ודרכו הזמנו מרנטלקארס כמו בעבר. כתבתי לו במייל שראיתי רכב מסוים באתר רנטלקארס בווינה ואני רוצה לבקש הצעת מחיר והוא שאל איפה צריכה לקחת ואיפה מחזירה בווינה והאם יוצאים מאוסטריה, הוא שלח לי טבלה במייל עם שאלות שמילאתי ואז הוא אמר לי שאני צריכה לקחת בחשבון שלחברות השכרה רבות בווינה יש תשלומים מקומיים על מעבר גבול למדינות כמו סלובקיה, סלובניה ואיטליה ושגם בין המדינות הללו יש הבדלי סכומים וכדאי להחליט ולציין מראש לאן יוצאים. הוא גם הראה לי כי בתנאים באתר רנטלקארס חלק מהחברות הזולות לוקחות דמי כיוון אחד על לקיחה בשדה התעופה וינה והחזרה במרכז העיר ויש חברות שלא גובות את זה ולכן, ביקש את מרב הפרטים כולל כתובת המלון שלנו בווינה כדי למצוא תחנת השכרה קרובה יחסית במרכז העיר. הוא העביר לי שתי הצעות מפורטות כולל שמות החברות ומקומות החזרה מדויקים בווינה, גם של חברת זולה מקומית וגם של חברה בינלאומית שהמחיר היה יקר יותר קצת כדי שאוכל לראות הבדלים אבל כשלקחנו בחשבון תשלומים מקומיים על מעבר גבול לסלובקיה ואת דמי כיוון אחד שנחסכו לנו, אז הוא צדק וההצעה של יורופקאר הבינלאומית יצאה יותר זול ב- 20 אירו. בנוסף הוא השיג לנו עוד הנחה של 20 אירו ביחס למחיר שהיה באתר רנטלקארס אם הייתי מזמינה ישירות און ליין מהאתר. בדקתי זאת כמובן. לגבי מה שכתבת על שינוי שם, אז אני זוכרת שהוא הקפיד מאוד לוודא מולי מה השם המלא של בעלי שהוא הנהג הראשי כדי שלא יהיו בעיות עם חברת ההשכרה, שאל אם זה השם המלא והאם יש שם אמצעי ואיך כתוב בדרכון וברשיון. זאת לא פעם ראשונה שאנחנו לוקחים מרנטלקארס רכב שכור דרך אורן והוא תמיד מקפיד לתת את כל המידע הנחוץ ולצרף קישור להצעה מפורטת וכך אין הפתעות ואין דברים לא ידועים. מבחינתנו אני יכולה לציין כי חווית ההשכרה מרנטלקארס דרך אורן מרום היתה מאוד מוצלחת ונעימה עד כה ואני בטוחה שנמשיך להיעזר בו בעתיד גם.
אני חושבת שכמו שכתבו החברים למעלה צריך לשים לב לכל הפרטים הקטנים ולכל התנאים לפני שמזמינים און ליין ונותנים פרטי כרטיס אשראי ומבצעים הזמנה וגם כאן, בהקשר למקדמה, אני חייבת לומר שאורן כתב לנו על שתי אפשרויות התשלום ועל אפשרויות הביטול ומה המלצתו ולאחר ביצוע ההזמנה הוא ביקש מצוות רנטלקארס להוסיף בשובר ההזמנה באנגלית את פירוט התשלום המקומי על מעבר גבול וגם שאין קנס על כיוון אחד כדי שהכל יהיה רשום בוואוצ'ר וכך היה. בשובר שקיבלנו מהם נכתב באנגלית שיש תשלום מקומי 42 אירו על יציאה לסלובקיה וכי אין דמי כיוון אחד. הכל עבר אצלנו מצוין מול יורופקאר. שילמנו להם 42 אירו כשלקחנו את הרכב. אני מבינה את התסכול שלך על החיובים האחרים, אבל לא מבינה איך עושים הזמנה ונותנים פרטי כרטיס אם לא הכל ברור. אם חסרים פרטים אז לא עושים הזמנה עד שיש כל האינפורמציה וחייבים לקרוא את כל התנאים בתוך האתר כי זה כתוב שם. בהמשך למה שכתבו כאן, אז גם חברות ההשכרה בארץ הן מתווכות. אנחנו לקחנו פעם משלמה סיקסט והיה לנו סיפור אתם עם מראה שנשברה וכשחזרנו אז הם טענו שזה לא נכלל בביטול השתתפות עצמית ומאז אנו קוראים לעומק ובודקים מה כלול ומה לא כלול ומה ההבדלים ולמה אנחנו צריכים לשים לב. בעלי קרא לזה דמי לימוד.
הכי חשוב, אני מקווה שהיה לכם טיול מוצלח ואל תתן לזה להרוס החוויה
קטיה