אריזונה - שאלות
-
מזמן שלא ביקרתי כאן...
מתכננת סיבוב מעגלי מוגאס לוגאס של כ- 3 שבועות באריזונה ויוטה.
Flagstaff - האם אר לעבור דרך העיר או שיש מה לראות שם ?
Sedona - כמה ימים מומלץ לתכנן לעיירה ולפארק Red Rock ? יש לנו כוונה לטייל שם במס' מסלולים.
Canyon de Chelly - יום אחד מספיק ?
תודה רבה !
-
אריזונה - שאלותאני לא התלהבתי מפלאגסטאף, זכור לי על גולש/ת שביקר/ה שם לעומק, אולי תמצאי את השרשור. גם עוברות שם רכבות כל הלילה ומפעילות את הצופרים המחרידים האלה, אם תלוני שם, חפשי מקום רחוק מהפסים.
בסדונה אפשר לבלות בכיף אפילו כמה ימים. יש טיולי ג'יפים, בתשלום, כמובן.
במקום הרד רוק - שאני אישית לא כ"כ אהבתי - ממליץ בחום על SLIDE ROCK STATE PARK. או שניהם, אבל לא לוותר על הסלייד.
ממליץ גם על ביקור בכפר JEROME.
לקצת קניות יש שם אאוטלט קטן ב-OAK CREEK ליד סדונה.
אפשר לטייל גם ב-MONTEZUMA CASTLE NATIONAL MONUMENT וב-LAKE MONTEZUMA.
בקניון דה שלי יש הרבה תצפיות עם שני מסלולים, הצפוני והדרומי. אם עושים את הכל, רכוב, עם הליכות קלות בתצפיות, זה ייקח יותר מחצי יום עד יום שלם.
כ"כ, יחסית לא רחוק מפלאסטאף, על ה-I-40, ישנו ה-PETRIFIED FOREST NATIONAL PARK, ביקרתי בו כמה פעמים ומאוד אהבתי.
-
אריזונה - שאלותתודה רבה ראובן !
-
קניון דה שלי - תמונות -
קניון דה שלי - תמונותתודה רבה !
-
קניון דה שלי - תמונותאני מאוד אהבתי את פלאגסטאף. אין שם משהו מיוחד לעשות אבל האווירה היתה טובה ויש כמה בארים נחמדים. יכול להיות שזה בגלל שהייתי בחורף והעיירה היתה מושלגת, וגם התרחש משחק הסופרבול באותו היום אז כולם היו שמחים. אם מסתדר לכם ללון שם לילה, אני ממליץ. אם לא, לא נורא.
-
אריזונה - שאלותכמה המלצות נוספות לסדונה:
- מצאנו קופונים בסדונה לטיסה במסוק מעל אזור סדונה. כדאי לחפש - קופונים של 65$ לכל נוסע. מומלץ ביותר! הנוף מגובה המסוק חוויה לא נורמלית.
- בכל מקרה מומלץ לעלות לתצפית גבוהה סמוך לשדה התעופה: Sedona Airport Overlook
- אנחנו דווקא אהבנו את פארק RED ROCK. עשינו שם מסלול שכלל הליכה במים
- מסלול הליכה אל Cathedral Rock
- מסלול אל Bell Rock Trail, Sedona. שימו לב רק שדי קל לטפס על הסלע לגובה מרשים. לא כדאי לטפס מעל הגובה שאליו מגיעים רוב המבקרים - ההגעה לפיסגה עצמה קשה וקצת מסוכנת.
- לא הספקתי אבל קראתי על אתר קיאקים מומלץ בסמוך - Verde Valley
- לא הספקתי אבל יש בסדונה כנסיה מרשימה שחצובה בסלע
-
אריזונה - שאלותשלום לינה וברוכה השבה לפורום.
ב- 2011 טיילתי באיזור הזה. את מוזמנת לקרוא את סיכום הטיול שפירסמתי אז בפורום: טיול לאריזונה ויוטה - סיכום טיול
התמונות מאותו טיול: תמונות מהטיול לאריזונה ויוטה
לשאלותייך: אני לנתי ב- Flagstaff לכבוד הביקור בגרנד קניון. ההכרות שלי עם העיר מוגבלת. המקום בו לנתי היה די מוצלח, איזור האוניברסיטה. לא זכורות לי במיוחד צפירות הרכבת שראובן הזכיר, אבל צפירות של רכבות אפשר (גם אם לא רוצים) לשמוע בהרבה מאד ערים ועיירות במערב ארה"ב. זו חלק מהחויה
בכל מקרה, זו עיר, גם אם לא גדולה, ולא עיירונת.לא הקדשתי זמן רב לסדונה. בעיקרון, עברתי דרכה פעמיים, ובפעם השניה לקחתי סיור ג'יפים. תוכלי לקרוא בסיכום הטיול. העדפתי ללון במקום אחר כי יקר ללון שם. אהבתי את Oak Creek Canyon, אבל לא יצא לי לבקר ב- state parks, שהיו סגורים ביום בו עברתי שם. זה אגב חשוב. בידקי מתי ה- state parks פתוחים. לפחות בתקופה של ביקורי, הם היו פתוחים רק חצי מימות השבוע, כנראה בגלל תצורך לחסוך כסף.
לגבי Canyon De Chelly - מאד אהבתי את הביקור שם. אתר שלא רבים מגולשי הפורום מגיעים אליו (לפחות כך התרשמתי). אני חושב שאפשר למצות את הביקור ביום אחד, כטשר חצי יום יוקדש לסיור (מאורגן) בתוך הקניונים וחצי יום לנהיגה ועצירות לאורך גדות הקניונים. במקרה שלי זה היה אחה"צ והבוקר למחרת.
אני מצטרף להמלצה של ראובן על Petrified Forest. טיול של יום אחד בפארק הזה, שלדעתי הוא ממילא יהיה בדרך שלך, על I-40.
-
קניון דה שלי - תמונותתודה !
-
אריזונה - שאלותתודה רבה !
-
אריזונה - שאלותדורון תודה רבה !
-
אריזונה - שאלותהיינו בסדונה לפני כ-10 ימים.
האזור יפה מאוד. אנחנו הקדשנו לו יומיים מלאים + הגעה מוגאס ועזיבה לגראנד קניון. יש בהחלט מקום להוסיף יום נוסף ואם מתכוונים לפעילויות שמעבר לתצפיות ושבילי קצרים וקלים, אולי אפילו יומיים.
נקודות ביקור שהיינו:
- Route 179 - יש בכביש עצמו מספר נקודות תצפית יפהפיות הרבה יותר ממה שרואים מה-Red Rock State Park.
- Montezuma Castle National Monument
- Jerome
- Clarkdale Verde Canyon Railroad - אם מעונינים, לנסוע ברכבת התיירותית הזו, יש להזמין מקומות לפחות מספר ימים מראש. כשהגענו ללא הזמנה כזו, נאמר לנו שיש מקום רק לרכבת בעוד 5 ימים.
- היינו ב-Red Rock State Park ולמרות שהלכנו בשבילים המוצעים שם, התצפית היפה ביותר שם מבחינתנו היתה במרפסת שמעל מרכז המבקרים. השבילים לא תרמו לנו ערך מוסף. יש ליד הפארק כביש שהוא Scenic Drive ןהמראות ממנו יפים עוד יותר, אלא שקשה לעצור ולצלם שם.
- רצינו לבקר ב-Slide Rock State Park, אלא שכבר בשעה 8:30 השתרך פקק ארוך של מספר מיילים (!!!) בכניסה אליו, אולי בגלל שזה היה סופ"ש ארוך של יום העצמאות האמריקאי.
- Arizona Snowbowl - כסאות תלויים מעלים אתכם אל ראש פסגה גבוהה מאוד. בגלל שזה כסאות פתוחים (לא רכבל של תאים סגורים עם קרקעית), אנחנו לא עלינו, אבל זה נראה יפה מאוד.
Flagstaf היתה לנו רק נקודת מעבר ולא נקודת ביקור.
-
אריזונה - שאלותצביקה תודה רבה !
-
אריזונה - שאלותהי דורון,
קראתי את הסיכוןם שלך לגבי CHELLY.
האם אתה ממליץ לקחת סיור בקניון למטה ?
ברור שאם כן אז בג'יפ סגור ולא פתוח...
תודהלינה
-
אריזונה - שאלותסדונה מדהימה. היינו שם באוקטובר. להערכתי 3 ימים יספיקו
-
אריזונה - שאלותאני נהניתי מהסיור למטה גם במשאית הפתוחה, אבל עדיף לקחת סיור פרטי בג'יפ סגור גם אם הוא יקר הרבה יותר. אם לא יורדים עם הג'יפ, אז יש רק מסלול רגלי אחד שמותר לקחת מגדת הקניון למטה, באיזור אחד משרידי הבתים (לא זוכר כרגע את שמו). אם לא תקחי את הסיור בתוך הקניון, אולי תשקלי את הירידה הרגלית למטה במסלול הזה.
-
אריזונה - שאלותלצערי בטיול האחרון לפני כמה חודשים נאלצתי להוריד את הקניון מהתוכנית
בהיותנו בשטח מחוסר זמן אבל מה שאני יכול לתרום זה שתכננתי שם יום שלם
לאחר בירורים עם מוני ובפורום על שתי הגדות.
-
אריזונה - שאלותתודה רבה, מבחינת לו"ז יש לנו "רק" יומיים
-
אריזונה - שאלותהי דורון,
שכנעת אותי
תודה
לינה
-
אריזונה - שאלותהי עודד
גם אני מתכננת יום שלם במקום
לינה