קרואטיה וסלוביניה
-
הי, אנחנו מתכננים טיול בקרואטיה וסלוביניה.. אנחנו זוג צעיר + ילדה בת שנתיים וחודשיים- אנחנו נוחתים בזאגרב ( בגלל שהמחיר יותר טוב) רגע לפני שאנחנו סוגרים טיסה ובתי מלון מתלבטים:הטיול הוא בחודש יולי 6.7.16-13.7.161. נחיתה בזאגרב6.7.16 ומהנמל תעופה לקחת רכב וישר לנסוע לסלוביניה כ 4 לילות עד 10.7.13 , והיום החמישי נסוע לזאגרב לקרואטיה- כ 4 ימים- 10.7-13.7ומשם לארץ.2. לטייל קודם בזאגרב 6.7.16 -9.7.13 לאחר מכן לנסוע לסלוביניה 9.7.16-12.7.16 וביום האחרון 13.7.16 חזרה לזגרב ולארץ.לי יותר נוח האופציה מס 1 השאלה שהאם באמת זה יותר טוב?אשמח לכל טיפ נוסף- כמו איפה לקחת בתי מלון בסלוביניה האם לקחת בית מלון אחד בבלד או שבכל מקום שאנחנו מתכננים לבקר לקחת בית מלון? -
קרואטיה וסלוביניהשלום לך,
אני מתכנן טיול לסלובניה דרך זאגרב עם פעוטות, אשמח אם תוכלי לרשום טיפים שלך ומסקנות מהטיול.
-
קרואטיה וסלוביניהאם אתם מתכננים לבקר בפליטוויצה - אני חושב שעדיף להתמקם קרוב לשם ולמחרת לטייל בפארק. אחה"כ להמשיך מזרחה לים ומשם לעלות על החוף האדריאטי כולל מה שתבחרו באזור.
משם הדרך לפוסטוינה ולובליאנה/בלד קצרה.
את סוף הטיול תשאירו לבלד לקניות והשלמות ברגוע.
-
קרואטיה וסלוביניהשלום לך,
שאלה, היית ממליץ על סיום הטיול בבלד גם למי שנוסע באוקטובר?
אני מגיע לזאגרב ב5 באוקטובר ומתלבט בין לנסוע משם לשמורת פליטוויצה(זה קרואטיה, נכון?) ואחרי כן להצפין לסלובניה או הפוך.
בתודה מראש
נתן
*נב: xfwind - כמו האופנוע?
-
זאגרב קרובה לפליטויצה ולכן הצעתי להתחיל שםמאידך, צריכים להיות מודעים להשפעת מז"א על הטיול בפליטויצה - אם יש גשם קצת חזק - קשה לטייל שם. אולי צריך להתכונן למשהו קצת גמיש בהתאם לתחזית בימים הרלוונטים.
שים לב שלפליטויצה כדאי להגיע מוקדם ולכן מומלץ לישון שם/קרוב מאוד.
לעניין הסיום - בין בלד לזאגרב יש עוד מקומות ותוכלו לתכנן לגביהם.
XFWIND בהחלט ע"ש ה-FREEWIND....שידוע גם כ-XF.....
-
זאגרב קרובה לפליטויצה ולכן הצעתי להתחיל שםתודה לך על ההמלצה, כניראה שאתכנן לפחות יומיים באיזור פליטויצה מיד בתחילת הטיול. ככה על מנת שיהיה מעט מרווח בטחון אם יום אחד לא נוכל לטייל.
עם ילדים קטנים לא נורא להשאר עוד יום במקום ולחפש עוד פעילויות.
מצחיק לפגוש אנשים מחדש במהלך החיים.
אני עוד זוכר אותך מן הפורום ההוא בתפוז(עשר שנים כבר? אפילו יותר).
נתן.ל

-
הבעיה עם הגמישות שהיא מתנגשת עם הזמנת לינות מראש.תבדוק טוב מז"א נפוץ בתקופה שאתם נוסעים.
לגבי פליטוויצה - כדאי להתאים את המסלול הנבחר (עוד תגיע לזה) לאופן בו אתם מתניידים עם הילדים.
אם אתם עם עגלות וכ' - בעיה, עדיף מנשאי גב.
המסלולים העליונים (התחלנו מ"H") הם היפים והפחות מוצפים במבקרים, אבל קשים להורים לקטנטנים.
אנחנו (זוג מבוגרים + נער) נחתנו בוינה ומשם נסענו לפליטויצה, אחה"כ מזרחה לים ומשם צפונה ללובליאנה. משם טיילנו באזור בלד וכ' ומשם לעוד יומיים וחצי - (מעט מידי) וינה...
סה"כ נדמה לי כ- 10-12 ימים.
XF: זוכר בטח זוכר. אני עוד שם. בעיקר בקטנועים. עוזר כשאפשר.
-
הבעיה עם הגמישות שהיא מתנגשת עם הזמנת לינות מראש.לאיזה ים כולם נוסעים מזרחה?
-
טעות. הכוונה מערבה - לים האדריאטי. -
טעות. הכוונה מערבה - לים האדריאטי.אני מחפש ומחפש, יש איזה אטרקציות מעניינות לאורך החוף בואכה סלובניה?
-
טעות. הכוונה מערבה - לים האדריאטי.עיירות מקסימות בחצי האי איסטריה
OPATIJA
PULA
RUVINJPOREC
ואז PIRAN / PORTOROZ בסלובניה
-
לא התמקדנו בחוף לצערנו.למעט לילה נעים ואוכל מצויין ב-SENJ, עצרנו רק בטרייסט לפיצה וגלידה והמשכנו משם לפוסטוינה ומרכז סלובניה.