חיסון לקדחת צהובה
-
שלום. אני רוצה לנסוע בטיול מאורגן לדרום אפריקה עם ביקורים בשמורות טבע, במפלי ויקטוריה ובפארק קרוגר. הלינה בבתי מלון3-4*.השאלה שלי לגבי חיסון לקדחת צהובה: אני בת 70 ונאמר לי במרפאת מטיילים שבגילי לא מחסנים נגד קדחת צהובה ובפרט שעברתי לפני הרבה שנים כריתת טחול. השאלה היא אם דרום אפריקה נחשבת אנדמית ובמקרה שלי לבטל את הטיול ? ואם לא לבטל איזה חיסונים אחרים עלי לקבל. מצפה לתשובתכם.אלנה
-
חיסון לקדחת צהובההחיסון מומלץ רק למי שמגיע דרך ארץ נגועה במחלה בודאי לך אסור לקבל את החיסון
אין סיכון קדחת צהובה בדרום אפריקה אבל רוצים למנוע התפרצות מחלה דרך מטיילים ,סיכון מלריה קל במפלי ויקטוריה ובפארק קרוגר
טיפול רפואי ברמה טובה
מומלץ להיות מחוסנת נגד צהבת A(ניתן לבדוק נוגדנים הרבה אנשים בגילך נחשפו למחלה בילדות עברות את זה קל והם מחוסנים
חשוב חיסון נגד טטנוס משרד הבריאות שלנו ממליץ אותו פעם בעשר שנים
חיסון נגד טיפוס הבטן מומלץ למי שיאכל במקומות לא בטוחים
קיים חיסון משולב עם צהבת A
-
חיסון לקדחת צהובהתודה על תשובתך המפורטת. ב- 4.12.2015 קיבלתי טטנוס, nimerix, וטייפואיד+hepA ולפני חודש את החלק השני של הפטיטיס A.(ב 2013 קיבלתי גם לצהבת B 3 זריקות) שאלתי היא לכמה זמן תקף החיסון של טיפוס הבטן ובמידה ואדחה את הטיול לאפריל 2017 האם אצטרך שוב לקבל את החיסון של טיפוס הבטן כי תעבור שנה וחצי מהחיסון של 12.2015.(לגבי המלריה:מלרון?)
תודה על תשובתך
-
חיסון לקדחת צהובהחיסון נגד טיפוס הבטן יעיל 2-3 שנים
טיפול מונע במלריה מלרון מתחילים יום לפני הגעה לאיזור סיכון מלריה במשך השהות ויוםיומיים אחרכך רצוי עם מזון שומני
מכיוון שעברת כריתת טחול ואת בת 70 תבקשי לכל מקרה פטור מחיסון נגד קדחת צהובה שלא יעשו לך בעיות
-
חיסון לקדחת צהובהתודה וכל הכבוד על ההסברים המפורטים והייעוץ.עזרת לי הרבה
-
חיסון לקדחת צהובהתהני מה טיול ותמשיכי לטייל