ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סקוטלנד

פורום אירופה
    6
    9
    1276
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • pilpelet4u
      pilpelet4u נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם! אנחנו זוג (סביב גיל 30) ואנחנו מתכננים לטוס לסקוטלנד בתחילת/אמצע ספטמבר לכ-10 ימים נטו (12 ימים ברוטו). אנחנו בעיקר מחפשים נופים, טבע ואגמים ולכן חשבתי להקדיש את מרבית הזמן, 7-8 ימים, לאיזור ההיילנדס ולאי סקיי.

חשבנו להקדיש יומיים שלושה לערים בעיקר ללכת למסעדות טובות, לעשות קצת קניות... ממה שקראתי על ערים בסקוטלנד אני לא בטוחה שהן יתנו לנו מענה. האם הבנתי נכון? האם הפעילויות באדינבורו (מלבד שהיא נראית עיר יפיפייה להסתובב בה) הן בעיקר היסטוריה ומוזיאונים? חשבתי אולי על אופציה לשלב עיר מחוץ לסקוטלנד בעצירת ביניים (לדוגמא לונדון) אבל מנסה להבין מה נפספס אם נוותר על אדינבורו.

שאלה נוספת, אהיה בהריון יחסית מתקדם (עדיין בטווח בשביל ביטוח...), האם ניתן להגיע לאי סקיי עם הרכב או שחייב מעבורת? (הבנתי שביטוח על שייט הוא עד שלב מוקדם יותר בהריון)

תודה מראש, אורית

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • eden24h
        eden24h נערך לאחרונה על ידי

סקוטלנד

עדיין לא נסענו (נוסעים באוגוסט), אבל אין יש אפשרות לעבור לסקיי גם בלי מעבורת. 

מעבר לזה לא יודעת לעזור לך לגבי הערים..אנחנו נהיה באזור אדינברו,סקיי ואבימור (אבל הטיול שלנו הוא עם ילדים אז זה קצת אחרת)

• נטע1
          נטע1 נערך לאחרונה על ידי

סקוטלנד

אדינבורו מאוד יפה. יום- יומיים יספיקו בה. שופינג לא חיפשתי כך שאין לי מושג, מסעדות טובות יש בה ובהרבה מהמקומות שהיינו (כתבתי טיפים על אלה שהכי אהבתי). לא הייתי מוסיפה יעד כיוון ש10 ימים לסקוטלנד זה לא הרבה בכלל (גם אנחנו היינו 10 ימים והרגיש לי מעט מידי). יש לסקיי מעבורת אבל הדרך הכי נוחה היא דרך גשר שנוסעים עליו עם האוטו, הנסיעה אליו מאוד יפה.

• anats68
            anats68 נערך לאחרונה על ידי

סקוטלנד

בתור מי שטיילו בסקוטלנד גם בגיחה קצרה וגם בטיולי עומק - אני לא הייתי נוסעת לשם במיוחד לשם קניות יש כל כך הרבה מה לראות ולטייל....בכל מקרה אין מה לדאוג -  כבכל עיר גדולה באי הבריטי גם ערי סקוטלנד כגון אדינבורו, גלזגו וגם ערים קטנות יותר כדוגמת אינברנס (אם תגיעו להיילנדס) מציעות אזורי קניות מגוונים כך שלא תצאו בידיים ריקות. באינברנס אפילו גילינו ברחוב הראשי סניף נחמד של PRIMARK...).

לאי סקאי אין צורך להגיע במעבורת - יש גשר שמוביל אליו.  בכל מקרה אל תוותרו עליו כי הנופים שלו מרשימים במיוחד.

• mottcka
              mottcka נערך לאחרונה על ידי

סקוטלנד

צהרים טובים 

אני חולק עליך כאחד שביקר באי סקיי ישנו גשר גדול וחדש יחסית קיים בערך 4 שנים וקיים מעבר ללא מעבורת .

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • pilpelet4u

סקוטלנד

תודה רבה על העזרה. אני שמחה לשמוע שניתן לנסוע עם הרכב לאי סקיי Smile בנוגע לעיר, התכוונתי בעיקר שרצינו עיר עם אוכל טוב ובילויים והיה נראה שאדינבורו/סקוטלנד קצת פחות מתאימה לזה... נקרא עוד קצת על אדינבורו ונחליט, אולי באמת נישאר רק בסקוטלנד.

• kanilia
                  kanilia נערך לאחרונה על ידי

סקוטלנד

הי

חזרנו מסקוטלנד בשבוע שעבר ונראה לי שבעיירות ובכפרים הקטנים אין הרבה שופינג. באינברנס יש מרכז קניות די מודרני בשם East Gate בגלזגו מצאנו מרכז קניות מצויין שהיה בו גם סופרמרקט ענקי בשם Tesco Extra ושם קנינו אוכל. הסופר נמצא במרז קניות בשם Silverburn ליד אדינבורו במרחק 15 דקות נסיעה יש אאוטלט מעצבים וקניון מהמשובחים שראינו בשם Livingstone זה לגבי הקניות. לא ממליצה לוותר על אדינבורו. היא במרחק שעתיים ממרכז ההילנדס. האם יש לכם תוכנית? לגבי סקאי הייתי ממליצה להיות שם יותר מיומיים יש שם המון לראות. תשאירו את לונדון לפעם אחרת. סקוטלנד די גדולה יש המון לראות גם באזור ההיילנדס. אם תרצו להשאר ליד ערים, האגם הקרוב ביותר הוא לוך לומונד. ממה שראינו הוא מרשים ביותר ואז אין צורך להצפין להיילנדס ותהיו במרחק שעה מהערים גלזגו ואדינבורו וגם תהנו מאגמים וטבע.

כמי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • pilpelet4u

סקוטלנד

אנחנו דווקא בכלל לא חובבי ערים ולרוב נמנעים מערים/קניות בטיולים שלנו. מעדיפים ללון במקומות קטנים עם נוף ולטייל בטבע Smile עדיין אין לנו מסלול, רצינו רק להחליט בכלליות לאיפה נקדיש את ה2-3 ימי עיר שלנו כדי להרכיב ולהזמין את הטיסות. תודה על הטיפ על סקיי, ממה שראיתי עד כה חשבתי להקדיש 3 ימים. אחרי שנזמין טיסות אגבש מסלול ואחזור להתייעץ. תודה רבה!!

• eden24h
                      eden24h נערך לאחרונה על ידי

סקוטלנד

אין צורך לחלוק עליי Smile

נכנסה לי בטעות המילה "אין"..גם אני התכוונתי להגיד שיש אפשרות גם בלי מעבורת...

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון