כרטיס אוטובוס מלימה להוארז + ספר טוב?
-
שלום לכולם, נוחת בלימה בתחילת אוגוסט (לפני הצהריים) ורוצה להמשיך באותו ערב/למחרת להוארז לטרקים. מעדיף לחזור לכמה ימים ללימה כבר בסוף הטיול אחרי כחודשיים. האם כדאי להזמין כבר מהארץ כרטיס לאוטובוס באתר של קרוז דל סור, או שתמיד אפשר למצוא כרטיסים מהיום להיום?
שאלה נוספת: מכירים ספר מעניין שיהיה כיף לקרוא שם וללמוד ממנו על האזור על הדרך (כמו למשל "איזון עדין", "ילדי חצות" וכד' בהודו)?
תודה מראש ושבוע טוב!
-
כרטיס אוטובוס מלימה להוארז + ספר טוב?אם לא יהיו עיכובים בטיסות ותגיע בזמן לנסיעה אז מעולה, תזמין.
אבל מה הסיכוי שיהיו עיכובים?
יש מספר חברות שעושות את הנסיעה הזאת ולא רק דל סור (שתמיד היו הכי יקרים).
נראה שיש 14 נסיעות כאלה ביממה כפי שמופיע באתר כאן.
בטיול שלי אני הייתי בלימה 7 שעות בלבד, לא לנתי בה בכלל. אני זוכר שהגעתי בבהריים ככה מאיקה ללימה ומיד הלכתי לקנות כרטיס להוואראז ולא הייתה שום בעיה. אבל אי אפשר אף פעם להגיד אם בטוח יהיו כרטיסים.
-
כרטיס אוטובוס מלימה להוארז + ספר טוב?המחיר של נסיעה מלימה לוואראז בקרוז דל סור הוא 66 סול, בקניה בטרמינל שלהם.
לפי האתר שניתאי צרף המחיר הוא כ- 90 סול . (27.5$) .
אני קניתי בקרוז דל סור במחיר של 48 סול . יש להם שיטה כזו, לא מובנת, שיש להם כרטיסים מוזלים, אבל הם נותנים אותם רק אם מבקשים . אם לא מבקשים הם מוכרים לך במחיר מלא . קראתי את זה באחד הטיפים כאן באתר וזה עובד .
גם MOVILTOURS זו חברה טובה . נסעתי איתם מוואראז לטרוחיו .
ב- MOVILTOURS קיבלנו סנדוויץ ועוגיות כמו שמקבלים במטוס . בחברות אחרות לא ראתי שהם נתנו משהו . ב- OLTURSA לא יצא לי לסוע .
בדרך כלל יש מקום באוטובוסים . הבעיה היא שאם תגיע למשל לטרמינל של קרוז דל סור ולא יהיה מקום, תצטרך לקחת מונית לטרמינל של חברה אחרת . הטרמינלים נמצאים במקומות שונים בעיר . לכל חברה יש טרמינל שלה, במקום שונה בעיר .
אם אתה מגיע לפרו, ולא יודע ספרדית טובה, אתה תהיה בלחץ רציני .
אם אתה ממהר מאוד, לפי דעתי תרכוש כרטיס לאוטובוס לילה מהאתר .
לא חייב בקרוז דל סור , למרות שזו החברה הכי מסודרת בפרו .
*** בכלל לא נורא להישאר לילה בלימה . זו עיר יפה , למחרת אתה יכול ללכת לסיור החינמי שיוצא ממירהפלורס לעיר העתיקה . סיור מעניין מאוד .
-
כרטיס אוטובוס מלימה להוארז + ספר טוב?תזמין מראש. הסיכוי לעיכוב ממושך בטיסות נמוך והמחיר (ובטח הפרשי המחירים והשירות בין החברות) ממילא זניח. לדעתי עדיף לנסוע ביום - הדרך יפה, נופי אוקיינוס, מדבר ונאות מדבר שמתחלפים בהדרגה לנופי האנדים המושלגים.
לדעתי שווה להשקיע יום או יומיים במוזיאונים בלימה בהתחלת הטיול (ממליץ על לארקו והמוזיאון הארכאולוגי) - אצלי לפחות זה עורר רצון לבקר במספר אתרים ארכאולוגיים שאכן התבררו כמדהימים (למשל צ'אבין שליד הוארז, וקאראל שליד בראנקה בדרך להוארז). למתעניינים בארכאולוגיה ותרבויות ממליץ בחום לשים יד על הספר שבתמונה המצורפת, שעושה סדר בפאזל המורכב של התרבויות הרבות בשטח פרו שקדמו לאינקה.
בתחום הרומנים, אתה יכול לנסות את אחד הספרים של מריו וורגס יוסה הפרואני - למשל העיר והכלבים (יש בעברית), אם כי לא דומה לאיזון עדין.
-
ספריםלסלמאן רושדי של פרו קוראים מריו ורגאס יוסה, ובהחלט מומלץ לקרוא אותו, וכיף במיוחד לעשות זאת בפרו. מבין הספרים שלו אני הייתי הולך על "ליטומה בהרי האנדים" שכפי שאפשר להבין משמו, עוסק באיזור האנדיני. אם אתה מתכנן לבקר בג'ונגלים [או סתם אוהב ספרות טובה] אז כדאי מאוד לקרוא את "הדברן" שלו, וכמובן שיש גם את "העיר והכלבים" על פנימייה צבאית בלימה - ספר מצויין אבל לא פשוט.
עוד ספר פרואני מומלץ, וגם מצחיק מאוד, הוא "ולפתע, מלאך" מאת חיימה ביילי.
ואם מתחשק לך להרחיק עד בוליוויה, כדאי לקרוא את "ויזה לאמריקה" של חואן דה רקקואצ'אה. גם הוא משעשע מאוד, ואפילו מוזכרים בו מלון לובו והתרמילאים הישראלים.
-
ספריםתודה רבה לכולם!
שבוע מצוין! -
ספריםאחרי טיסה בינלאומית אוטובוס להאוורז?
אישית הייתי נשאר בעיר (ובכלל אני אוהב את לימה)
לך תדע באיזה מצב תנחת, עייף, רעב, בחילות, מקלחת, תיק לא הגיע... ממילא הטרמנילים נמצאים בקצה השני של העיר יותר קרוב לאזור ההוסטלים,
אז לנחות ועוד לחכות חמש שעות לאוטובוס לילה
כמעט בטוח שאין צורך להזמין כרטיס מראש -
מסכים עם הקוףגם אני הייתי נשאר לפחות לילה בלימה, גם אם אתה מתכוון לחזור אליה בסוף הטיול. לא רק מפני שגם אני אוהב את העיר, אלא גם כפי שהוא אמר -- לך תדע באיזה מצב תנחת. ואם במקרה התרמיל שלך יתעכב מאיזושהי סיבה [קרה לי בשלוש מתוך שמונה טיסות בין ישראל ודרום אמריקה -- בהחלט לא שיעור שאפשר לזלזל בו] אז לא תוכל לאסוף אותו בוואראס, ותצטרך לבטל את האוטובוס סתם. חוץ מזה, האזורים ה'מערביים' של לימה יכולים להיות יופי של נחיתה רכה בדרך להרי האנדים.
-
מסכים עם הקוףמקבל את עצתכם! אשאר בלימה לפחות לילה אחד.
מכל מה שאני קורא פה אני מבין שיש סיבה רצינית לחשוש שהתיק לא יגיע. האם כשזה קורה, הוא מגיע למחרת בדרך כלל? או שלוקח כמה ימים טובים?
(אני טס עם איבריה + LATAM דרך מדריד וסאו פאולו עם קונקשנים סבירים של כשעתיים).
שוב תודות!
-
מסכים עם הקוףבהצלחה, לאיבריה אין מוניטין הכי טוב עם מזוודות, קונקשיין של שעתיים זה יחסית זמן קצר לקונקשיין.
-
לא אמורה להיות סיבה כזוכלומר, לא משהו צפוי. אצלי, בשלושת המקרים [פעמיים עם איבריה ופעם עם TAM] זה דווקא היה מתקבל על הדעת -- בפעמיים הראשונות נאלצתי להקדים את מועד הטיסה לארץ באופן פתאומי ולא מתוכנן. בפעם השלישית פרצה שביתה בנתב"ג והטיסה התעכבה כמה שעות ונחתה ביעד רק דקות ספורות לפני שהטיסה לברזיל המריאה -- רצנו, מילולית, במסדרונות השדה, והספקנו לתפוס את הטיסה ברגע האחרון. לתרמיל לא היה שום סיכוי להגיע. כל חמש הטיסות האחרות יצאו בתאריך ובשעה המתוכננים ולא היו שום בעיות. לכן, לא צפויות צרות, אבל תמיד כדאי להיערך ללא נודע.
-
ספר טובאני ממליץ על :
Captain Pantoja and the Special Service
ספר משעשע ביותר שמתרחש באיזור הג'ונגלים של פרו.