ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!הגענו לאזור beemster
אז כפי שכבר אמרתי האזור הפך לאתר מורשת עולמית של אונסקו וכנראה עקב כך יש הקפדה על איך שהבתים נראים עד לרמת ההרגשה שאתה קצת במוזיאון
חלק מהבתים מוקפדים ברמה מוגזמת לעיתים - אבל זה מה שיפה.
הגינות מטופחות, הדשא גזום, הפריחה שופעת מכל מקום
העיצוב של החלונות ( דבר שאשתי שמה לו לב ) היה משהו יוצא דופן
בכל חלון יש וילון תחרה, תצוגה של עציצים, פסלים וכל דבר שאמור ממש להתחרות עם הבית השכן.
לאחר מכן הסביר לנו בעל הבית שייבוש הים חילק את כל שטח לחלק של קילומטר רבוע שהגבול שלו היה התעלות שסביבו
וכך בכל קילומטר כזה יש מרחבים ירושים לכל חלקה עם פרות וכבשים שרועים שם
ממש פסטורלי.
במרכז העיירה יש מספר בתי קפה ציוריים
רק לקראת סוף הטיול גילינו במקום גם חנות עיצוב יפה ואפילו חוות גבינות מקומית
שלא הספקנו לבקר בהם
אבל במרכז המסחרי הקטן היינו כמעט כל יום וגם בו הסופר החנויות והמעדניות היו ברמה גבוהה
ובית הקפה המקסים שהיה 10 דקות הליכה מהוילה שלנו גם נראה כאילו מהאגדות:
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!יום שלישי - אזור beemster
התחלנו בעיירה המרכזית באזור זה: purmerend
ברור שזה היה ביום השוק של העיירה, עם תושבים מקומיים בלבד ללא אף תייר כמעט מלבדנו.
למרות הכיכר הגדולה של העיירה, השוק השתרע דווקא בסמטאות העיירה וסביב הקניון שהיה שם למי שרצה להשלים קניות ולהסתתר מהגשם בפעם הנוספת שהיינו שם ( אהבנו את העיירה ).
השוק נמשך עד לקטדרלה המקומית שמולה יש את המוזיאון של העיירה ושל ההיסטוריה של beemster.
לאחר מכן נסענו לטירת מיודן היפה
ממש מרגישים שם חלק מימי הביניים וכולנו התחלנו לזמזם כמעט בו זמנית את נעימת הסידרה של משחקי הכס - עד כדי כך זה אותנטי
גם הגנים שלו התגלו כמקום נחמד לטייל בו ( לחלק מהקבוצה שלא רצה לטפס כל כך הרבה מדרגות ולשחק ב "אבירים"...
התכנון ביום זה היה לעשות שייט ב broek un waterland
כיוון שעל השיט של חיטהורן וויתרנו, אך העננות והרוח הקרירה לא עשו לנו חשק להיכנס לסירה כל כך
אז עברנו בכפר השליו הזה בלבד.
( דרך אגב לנסוע ברכב ב 30 קמ"ש בדרכי בימסטר היה ה"שייט" שלנו... )
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!יום רביעי - ליידן ופארק מים
את ליידן היפה פתחנו שוב בעננות וקרירות ברמה כזו שאחת מהבנות הבוגרות שלנו פתחה את היום בשימלה קצרצרה ונשלחה לאחר הרמת קול של אימה לעריכת קניות מיידית ברשת מפורסמת כלשהי להחלפת הגרדרובה שכללה ג'ינס חולצה וסוודר...
במדרחוב, שעוד לא התעורר לגמרי, נתקלנו לראשונה ברשת מעדניות Dagelijks שמתהדרת שכל המוצרים שלה הם ב 1.80 יורו, סנדוויצ'ים טובים ושתייה - כדאי.
המדרחוב הוביל אותנו לכיכר יפה לאורך התעלה המקומית, שם למזלנו השמש הציצה קלות ונתנה לנו מעט רגעי חסד בבית קפה המקומי בכיכר.
חלקנו המשכנו לטחנת הרוח שמשמשת כמוזיאון קטן עם הסבר נחמד וטיפוס מעייף עד לראש הטחנה אך עם פיצוי נאות של תצפית יפה על העיירה
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!כיוון שמזג האוויר המשיך להיות אפלולי ולא נעים פנינו לכיוון פארק המים DUINRELL - חלקנו חיכה במסעדה בחוץ ושאר החברה הצעירים ניגשו להתגלש במגלשות המקורות.
התכנון אכן היה שנגיע לקראת 17:00 שהפארק הרגיל נסגר והכרטיסים לפארק המים בלבד מוזלים יותר.
הילדים נהנו מחוויה ואכן זה מעניין להסתובב בבגדי ים במקום מחומם כשמעבר לזגוגית אתה רואה גשם יורד...
לאחר מכן חזרנו לוילה למסיבת יום הולדת לבן שלנו שהגיע ל 20...
( בזכות יום ההולדת שלו גם קיבלנו הנחה באפטלינג... )
יום הולדת בוילה עם הפתעות שקנינו בליידן ומרתון ביליארד...
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!יום חמישי - האג ודלפט
בכל טיול יש כמה פספוסים של ימים שהיו צריכים להיות יפים והתפקששו
מצד שני יש ימים שהפתיעו לטובה.
היום של האג היה מסוג הימים הפחות טובים.
התחלנו אותו במבול שירד כל הלילה, רוחות בבוקר ונסיעה עד להאג הרחוקה בגשם שוטף.
פעם ראשונה שקיבלתי התראת מפגעים בוויז של: "זהירות - הצפות בכביש"
ואכן הניקוז זה לא הצד החזק שם והרכבים משפריצים אחד על השני מים באמצע האוטוסטרדה וזה היה מפחיד...
הרעיון היה להסתובב תחילה בהאג, במבני הממשלה במדרחוב ובשוק הפשפשים המקומי ובמקום זאת מצאנו מסתור זמני בקניון מקומי שגזל לנו את מרבית הזמן והגשם לא פסק.
החלטנו לגשת לפנורמת מסדאך והדרך לשם כולל מציאת חנייה ואפילו המבנה שבו נמצאית הפנורמה היו ממש מייאשים ולא גילו לנו שמץ של רמז איזה פלא אנחנו עומדים לראות:
ברגע שנכנסנו למקום אתה מרגיש שהגעת לעולם אחר ( יחסית לשלוליות שבחוץ )
ברקע אתה שומע את האיוושה של גלי הים, נאקת השחפים והתמונה שמולך מגמדת הכל.
לא מובן איך ציור כזה נעשה בידי אומן אחד ( פלוס עזרה של אשתו ועוד כמה עוזרים... ) בפרק זמן של מספר חודשים
אם לא ממהרים ( ואנחנו בלל לא מיהרנו לצאת... ) אפשר להתעכב במקום לראות כל פרט ופרט בציור, להאזין להסבר בעברית ולהתענג על אומנות שכזו.
השילוב של הציור עם ההצגה שלו, האלמנטים המוחשיים שפזורים פשוט מהמם
קראתי בפורום שזה משהו יפה אבל לא תיארתי לעצמי עד כמה
צילמנו שם המון תמונות וסרטונים
אבל אני אצרף רק תמונה אחת כדי לא להרוס את החוויה למי שיבוא אחרי
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!כשיצאנו הסתבר שהתחזית שאמרה על "ממטרים פזורים שייפסקו בצהריים"
כלל לא קלעה למטרה והגשם לא הפסיק לרגע
פנינו בלית ברירה לכיוון דלפט שממנה ציפינו להרבה אך הגשם לא נתן לנו הזדמנות להנות ממנה וחוץ מתמונות חורפיות שקצת מרמזות על מה שהפסדנו שם לא נותר לנו מזכרת משם
כנראה שמוזיאון ורמיר ימתין לנו לפעם הבאה בהולנד...
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!לא רצינו לסיים את היום בתחושת החמצה ופנינו לכיוון הוילה שלנו כשהמשכנו לאחר מכן כ 10 דקות נסיעה אבל אחת היפות שהיו לנו לכיוון hoorn
הנסיעה הייתה לאורך החוף והנמלים של הורן ואנקהויזן התגלו לנו באופק והיה מחזה יפה
מדובר היה ביום חמישי שבו החנויות כמעט בכל רחבי הולנד פתוחת עד 21:00 והחלטנו לנסות להוציא מהלימון לימונדה מהיום החמוץ הזה ( ברור.. חוץ ממסדאך )
הגענו להורן וראה זה פלא אחרי כמעט 24 שעות של גשם התחילה ההפוגה
הצלחנו לטייל במדרחוב היפה של העיירה והכיכר שבה מתקיימים שווקי הגבינה מדי יום חמישי בצהריים הייתה אחת הכיכרות היפות שראינו עם מבנים עתיקים סביבה
הפסקת קפה קלה בכיכר הייתה מרעננת ממש לסגירת היום
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!יום שישי - אפטלינג ו zaandam
אחרי הסערה של היום הקודם, יום זה התחיל בסימן מעודד חלקי והחלטנו לפצל כוחות ולרדת לאפטלינג ( ביום זה גם עברנו מיוני ליולי והפארק ייפתח עד מאוחר... )
ירדנו ברכב אדרנליני במיוחד לכיוון הפארק
ושני רכבים ירדו לעיירת הקניות הלא היא זאנדאם.
מכיוון שאני ירדתי לאפטלינג, העברתי לידי זוגתי את מלאכת הניווט עם מפה שהוכנה מראש, כולל שיעורי בית עם האיש הצהוב הקטן בגוגל מאפס.
למרות הרפתקה קטנה שבה לא הרשו להם להחנות במקום החנייה שהוגדרה מראש עקב פסטיבל כלשהו ( פסטיבל בגשם ???? )
ולמרות גשר שהתרומם להם לפתע והשאיר חצי בצד אחד וחצי בצד השני
הרי שהניווט עבר טוב ומסע הקניות הוכתר בהצלחה.
היו קצת רוחות פרצים בחנייה שהייתה פתוחה לנהר וחוץ ממדרחוב עמוס חנויות מדובר במבנים ארכיטקטורים מיוחדים.
החצי שאיתי הגענו לאפטלינג והודות לתיאור המפורט הנהדר והמדוייק של לי
היינו מוכוונים ויודעים בדיוק מה לעשות:
החצי הסוער ( שני הבנים הגדולים ) פנה מייד לעולם ההרפתקאות והחצי הרגוע ( אני עם סבתא וילדה ) פנינו לעולם הפיות וליער האגדות
היער מהמם לילדים קטנים והטעות שלי הייתה שלא עשיתי שיעורי בית לגבי האגדות ( למרות שגם את זה יש בתיאור של לי... )
בסיבוב מקסים היינו בכל היער עד שהגענו לאטרקציות של עולם הפיות
הבנים במקביל סיימו את הטרקציות שלהם ונפגשנו בעולם הכתום ( עולם המסעות )
שם עשינו מספר מתקנים ביחד וירדנו לעולם האלטרנטיבי להפסקה, מנוחה אוכל ואטרקציות אחרונות
ממש לפי הספר ולפי התכנון ופעם שלישית אבל מגיע לה הכל בזכות לי
הדבר היחיד שפגם באווירה ( הפעם זה לא היה הגשם שרק טיפטף קלות ) אלה היו התורים הענקיים כמעט 30-40 דקות בכל מתקן ובמתקן החדש - 1898 למעלה משעה
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!ארז,
יופי של תיאור ויופי של תמונות
מבאס שהגשם לא הפסיק
אהבתי את ההחלטה שלכם לוותר על ״הפאי המפורסם״.... מניסיון לא פעם המקומות האלה פחות מוצלחים מבחינת טעם (אולי בגלל הציפייה הרבה...) או שירות (הבעלים כבר פחות משקיע...)
מחכה להמשך...
רובי
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!איזה יופי של סיפור! תודה!
שאפו על ההרכב, לא יכולה אפילו לדמיין טיול בכזו קבוצה, ואתם עושים את זה בחן רב.
אמרתי לזיוה ואגיד גם לך - יותר מדי זמן לא הייתי בהולנד ואני מתגעגעת נורא. אפשר להגיד עליה הרבה דברים - משעמם לא בינהם!!!
מחכה להמשך
רבקה
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!כמה מזל היה לי עם הרכבת הרים החדשה באפטלינג....
התכנון היה להשאיר אותה לסוף היום "אם יהיה זמן" בגלל התור המטורף והעובדה שמדובר במתקן שנפתח חודשים לפני שהגענו להולנד.
ואז ממש ממש בסוף היום אחרי שעמדנו בתכנית במלואה, סביב השעה שמונה וחצי הגענו למתקן.
חיכיתי עשר דקות ואני מגזים ועליתי.
אנשים שהגיעו ממש כמה דקות אחרי כבר לא עלו ומסתבר שעליתי על המחזור האחרון של המתקן לאותו יום, מזל...
המתקן עצמו מטורף!!!!
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!רובי - אני שמח שאתה ממשיך איתי, תמתין לשבוע השני השמש יוצאת לה...
אביחי ורובי - כנראה זה שילוב של "כגודל הציפיות..." מצד אחד ושל העדפות אישיות מצד שני
צריך להנמיך ציפיות כדי להנות וכל אחד אוהב משהו שהאחר לא.
את פנורמת מסדאך "עפתי" עליה בעוד אחרים פה בפורום לא ממש התלהבו
לגבי אפטלינג לי היה נחמד וזה הגיוני
אך בסוף הטיול כששאלתי את הילדים היום של רכיבת האופניים בהוחה פלואה היה מעל היום של אפטלינג
ורובי לגבי הבית קפה אתה צודק מאוד אבל משהו בתוכי אומר לי
שעוד אחזור אליו...

רבקה - אני בטוח שאת היית מצליחה להוציא תמונות הרבה יותר יפות משלי...
משתדל לעמוד ברף...
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!רק כדי לסגור את היום הקודם
אציין כי רק בזכות נער/גבר היום הולדת הזמנו מראש 4 כרטיסים בעלות של 25 יורו בלבד הודות ל טיפ שנכתב פה - תודה !
ותמונות של הפארק ניתן למצוא בכל הרשת אז אצרף רק תמונה אחת
גם מתחתנים שם...
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!יום שבת - אוטרכט
את יום שבת התחלנו מוקדם מהרגיל

מסתבר שצבא ההגנה לישראל לא היה יכול לוותר על שירותיו של בננו ליותר משבוע.
אז אותו בחור שמספר ימים קודם השתובב לו במגלשות מים
שיומיים קודם חגגנו לו 20
ושביום הקודם צרח לו ברכבות ההרים של אפטלינג
נאלץ לשוב וללבוש את ארשת הפנים הקשוחה שלו

ולחזור לפקד על כיתת לוחמי חילוץ והצלה בפיקוד העורף.
התעוררנו אשתי ואני לפנות בוקר ורגע לפני שהגבר שלנו נבלע בשערי סכיפהול
עוד הספיק לזרוק לנו: "אני לאמסטרדם עוד אחזור..."
קרן האור היחידה ( תרתי משמע ) מהנסיעה הזו היא שבחזור ראינו בפעם הראשונה משהו שלא ראינו עוד בהולנד:
זריחה!!
שמש בבוקר זה עוד לא היה וזה היה סימן שהתקופה הגשומה שהייתה לנו מאחורינו
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!מסתבר שכדי שיום יהיה מוצלח צריך לא רק מזג אוויר יפה...
את אוטרכט התחלנו ברגל ימין בחנייה בכיכר Janskerk שם התקיים לו שוק פרחים נחמד.
על שוק הפרחים של אמסטרדם וויתרנו ( גם בהמלצת זיוה ) והשוק הזה, למרות
( או אולי בגלל ) שהיה קטן ומקומי היה מעניין מאוד.
לאחר מכן המשכנו לשוק הבדים שמתקיים כל יום שבת
בדים שלדברי אשתי ( המקצוענית בתחום ) היו גם זולים גם יפים וגם איכותיים
ורק פה הוספנו למזוודותינו עוד כמה קילוגרמים...
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!ועוד אחת אחרונה...
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!וכמו שאמרתי קודם כגודל הציפיות גודל האכזבות
הרבה שמענו על אוטרכט והקדשנו לה יום שלם והיא ממש ממש ממש לא ענתה על הציפיות.
כנראה שכולם הסתגרו כל השבוע בבית עקב הגשמים וברגע שהשמש זרחה כולם באו לעיר. היא הייתה עמוסה לעייפה, כל הרחובות מהכיכר הראשית לנהר עמוסים
כל הרחוב לאורך הנהר והמסעדות מפוצץץץץ
צפיפות של אנשים שפשוט אי אפשר ללכת.
התכנון בשלב זה היה שתהיה התפצלות: חלק יילכו למוזיאון הרכבות
וחלק ימשיך ברחובות ויילך למוזיאון תיבות הנגינה
אך עקב המצב עשינו סיבוב אחרון בכיכר טעמנו משהו טעיםםם ( וופל בלגי מפורר עם קרמל נוזלי מעליו ).
ונסענו כולם למוזיאון הרכבות.
המוזיאון יפה, הכניסה מרשימה, המיצגים יפים והילדים נהנו.
נכנסנו להצגה בהולנדית על האוריינט אקספרס והכי נהנינו בסימולטור ( לא לפספס )
חוץ מזה מוזיאון נחמד...
לאחר מכן החלטנו לתת לעיר עוד הזדמנות ולאחר חיפוש ארוך של חנייה הגענו שוב למדרחובים העמוסים....
אכלנו וברחנו
צר לנו אוטרכט אולי פעם אחרת
בדרך עוד הספקנו לעבור בטירת דה האאר רק מבחוץ ( גם כי היה מאוחר )
וחזרנו ל beemster הרגועה
אפילו כשמלאנו דלק בתחנת דלק של העיירה הזו היה מעניין לראות את הבתים שצמודים לתחנה...
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!ותמונה אחרונה ממה שהיינו יכולים להנות מאוטרכט בזמן אחר ובסיטואציה אחרת...
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!יום ראשון - ההה יום של הטיול
עשינו בו כל כך הרבה דברים כך שאין לי כותרת עבורו אבל הוכתר כיום היפה של הטיול
התחלנו את היום בכפרי הדייגים ושוב להמלצת זיוה הגענו ראשית ל marken.
מרקן ביום ראשון בבוקר הייתה שקטה וכמעט ללא תיירים
סיבוב בכפר היפה והגעה למזח וזכינו למנת ההולנד שהשתוקקנו לה מיום האתמול
ברגע שהגענו למזח עמדה לצאת ספינת שייט לוולנדם ותפסנו אותה ברגע האחרון
12.5 יורו לשייט הלוך חזור כולל קפה ופאי תפוחים
היה שייט רגוע, עם מנוחה קלה ואפילו הפאי עם הקצפת היו טעימים
הגענו לוולנדם העמוסה אומנם אך עם מזכרות זולות יחסית ולאחר סיבוב קליל על המזח עצמו ירדנו לסמטאות הכפר שם כלל לא היה עמוס והמקום התגלה כפנינת חמד ממש
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!ועוד קצת מוולנדם