מאצ'ו פיצ'ו
-
שלום לכולם,
לפי מה שהבנתי יש את האפשרות להגיע למאצ'ו פיצ'ו דרך האינקה טרייל או דרך הג'ונגל טרייל שלפי מה שהבנתי צריך לקבוע כמה חודשים מראש.
השאלה שלי היא כזאת:
במידה ולא קניתי כרטיס לאחד מהטראקים עדיין יש אפשרות להגיע למקום פשוט לא בטראק ובלי הזמנת כרטיס כמה חודשים מראש?
-
בהחלטיש רכבת מקוסקו למאצ'ו פיקצ'ו [רוב המטיילים מגיעים באוטובוס או במונית לכפר אוייאנטאיטאמבו, ומשם ממשיכים למאצ'ו פיקצ'ו - זה זול משמעותית, או כך לפחות זה היה בפעם האחרונה שהייתי שם]. את הכרטיס לאתר עצמו, עד כמה שאני יודע, מספיק לקנות יום אחד לפני כן בכפר מאצ'ו פיקצ'ו ["אגוואס קליינטס"], ואני מניח שכיום אפשר גם להזמין אונליין.
-
בהחלט*** הפרואנים מבטאים מצ'ו-פיצ'ו !!! לא מצ'ו-פיקצ'ו .
נכון שבכתיב בספרדית יש C נוספת, אבל אף אחד לא מבטא אותה .
רק לטרק האינקה טרייל חייבים להזמין חודשים מראש .
לטרק הסלקנטאיי \ ג'ונגל טרק וטרקים אחרים אפשר להירשם מהיום למחר בסוכנויות הטיולים בקוסקו .
כמובן שאפשר לסוע ברכת\אוטובוס ולהיכנס למצ'ו-פיצ'ו .
גם כניסה לוואיינה פיצ'ו דורשת הזמנה מראש . כבר לא מקבלים כרטיסים בבוקר כמו שהיה פעם . עכשיו הפרואנים מוכרים את כל הכרטיסים מראש .
אבל אפשר לקנות כרטיס להר (Montaña) מעל המצ'ו-פיצ'ו .
כרטיס להר עולה 5 דולר . ההר בגובה 600 מטר מעל המצ'ו-פיצ'ו . הנוף מההר יפה מאוד .
-
גם הישראלים אומרים שתי שקלזאת סיבה להתחיל גם לכתוב את זה, ועוד לתקוף אנשים תמימים שמתעקשים על הצורה הנכונה עם פונט אדום מסנוור [אבל יאללה הפועל!
]מעבר לזה, זה פשוט לא נכון. עד כמה שזכור לי, *כל* הפרואנים שדיברתי איתם בספרדית -- כאלה שבאמת התיידדתי איתם, שביקרתי בבתים שלהם, שפגשתי את המשפחות שלהם -- ביטאו זאת "מאצ'ו פיקצ'ו". לא זכורים לי יוצאים מן הכלל.
אגב, אם אתה מתעקש על הגייה נכונה, אז בקצ'ואה [בעוונותיי למדתי פעם את השפה. שפה נוראית, אגב, אני לא זוכר ממנה כמעט כלום חוץ מהעובדה הזאת], בכלל הוגים את זה אחרת, זה נשמע בערך כמו "פֶחצ'ו".
וחוץ מזה, עם כל קדחת הפוקימונים של השבוע האחרון, מה רע בפיקצ'ו?

-
גם הישראלים אומרים שתי שקלבגלל שהערת למישהו על העניין הזה לפני שייצאתי לפרו , אז כשהייתי בקוסקו ובמצ'ו-פיצ'ו הקשבתי לפרואנים איך הם מבטאים את השם .
כל מי שאני שמעתי, כולל פרואנים שעובדים באתר, לא ביטאו את ה- C הנוספת .
אבל זה לא כל כך משנה . תכתוב איך שאתה רוצה . אני לא אעיר יותר על זה .
*** אני לא חושב שזה אותו דבר שהישראלים לא מתייחסים לזכר ונקבה במספרים,
וגם שכמעט כולם רוצים להשכיר מכוניות בחו"ל , במקום לשכור .
המצ'ו-פיצ'ו\פיקצ'ו זה עניין של הגיית מילה ספציפית .
הטעויות בעברית של הישראלים זו פשוט עילגות .
-
גם הישראלים אומרים שתי שקלוגם אומרים "אוטו מיציבושי"....
מה זה משנה ? גם האמריקאים היהודים שבאים לארץ אומרים plafl והם מתכוונים לפאלפל... אז מה.. נהייתם האקדמיה ללשון בפרו?
-
תודה!תודה חברה עזרתם לי מאוד!